Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
.::Notebook Hardware Control v2.0 (Resimli Anlatım)::.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Yazılım] >> Yazılım Genel >> .::Notebook Hardware Control v2.0 (Resimli Anlatım)::. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ExECaLiBuR

Sisteme Gözat

19 Haziran 2008, 8:55:22  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Notebook kullanıcıları için hazırlanmış en iyi yazılımlardan biri olan Notebook Hardware Control, içinde barındırdığı özellikleriyle dizüstü bilgisayarınızdan tam verim almanızı sağlıyor. Bu program sayesinde dizüstü bilgisayarınızın işlemci, ekran kartı, harddisk gibi donanım bileşenlerinin sıcaklığını, hızını görebilecek; gerektiği durumda müdahale edebileceksiniz.

Programın son versiyonunu indirmek için aşağıdaki linke tıklayınız. Program freeware, yani ücretsiz sürümdür.

Notebook Hardware Control 2.0 Pre-Release-06

NOT: NHC (Notebook Hardware Control) programını kullanabilmeniz içi dizüstü bilgisayarınızda Microsoft .NET Framework 2.0 yüklü olmalı. Eğer yüklü değilse aşağıdaki Microsoft .NET Framework 2.0 linkinden indirebilirsiniz.

Microsoft .NET Framework 2.0

Programı indirdikten sonra aşağıdaki resimlerden neler yapmamız gerektiğine bakalım.

-Programın Kurulması-

-Görev Çubuğundaki Simgelerin Anlamları-

-Hızlı Performans Değiştirme-

-Kardanadam Logosunun Anlamı-

-Programın Kullanımı-

---

Konu yazılımla ilgili olması rağmen ilk olarak notebook bölümüne açtım. Çünkü notebook kullanıcıları orada toplanıyor. Fakat ilgi görmediğinden dolayı kaybolup gitmiş. Programın kurulumunu, kullanımı ve ayarlarını resimlerle elimden geldiğince anlaşılır bir biçimde anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olur.

okko

Sisteme Gözat

19 Haziran 2008, 10:39:46  

eline sağlık dostum gerçekten güzel bir program benim işlemcim 2ghz olmasına karşın programda 1 gözüküyo bu acaba notebook un kendi ayarımı 1 de kullanıyo gerek duyduğundamı çıkıyo 2 ye o durum kafamı karıştırdı

SONY S40 Full HD ||KENWOOD||Sony Playstation 3 (40 GB) ||PSP||
Oyunlarım : PES 09||Uncharted|| GTAIV || GT5P || KZ2 ||SOCOM ||
PSN : okkobaba
ExECaLiBuR

Sisteme Gözat

19 Haziran 2008, 10:42:36  

quote:

Orjinalden alıntı: okko

eline sağlık dostum gerçekten güzel bir program benim işlemcim 2ghz olmasına karşın programda 1 gözüküyo bu acaba notebook un kendi ayarımı 1 de kullanıyo gerek duyduğundamı çıkıyo 2 ye o durum kafamı karıştırdı

Aynen söylediğin gibi. İhtiyaç duyduğundan işlemci hızını artıyor. İşlem yapılmadığında kendi en az güç tüketimine indirgiyor.

AL[e]N

19 Haziran 2008, 11:14:28  

Güzel bir programıs ücretsiz olmasıda iyi .. tskler arsive aldım.. laptoplariçin..

GaLaTaSaRaY 1905 tarih yazar
Şereftir Seni Sevmek Senle Ağlayıp Gülmek

wirelesss

9 Eylül 2008, 20:44:50  

prg için teşekkürler yanlız bir sorum olocak cpu fan dönüş hızını ayarlaya biliyormuyuz kendimiz acaba bilen varsa açıklarsa sevinirim

PACKARD BELL [MV86-P-013]
N95 8GB
N 6630
CREATIVE EP630
HYUNDAİ STAREX CRDİ
achfighter

Sisteme Gözat

10 Eylül 2008, 12:38:51  

yeni nesil laptoplarda malesef bir işe yaramıyor
xp kurulsa dahi yeni nesil donanımları desteklemiyor
vistayla gelen özellikler böyle programları gereksiz kıldı, power4gear extreme gibi programlar vistada otomatik olarak işlemci frekansını düşürebiliyor

Gerçekleri hiçbir zaman değiştiremezsiniz, onlar ya vardır ya da yoktur herkes inkâr etse de

"Türkçemiz Yok Olmasın"
wortexxx

Sisteme Gözat

11 Eylül 2008, 9:02:30  

vistada güç seçeneklerinden Dengeli - Güç Tasarrufu - Yüksek Performans gibi profilleri seçmek ve ayarlamak çok kolay. ama extra ısı bilgilerini ve cpu performansını her an görebilmek için kullanılabilir.

Hayat günLük defter yaprağı hazan geLir döküLür
GeLirken ne getiriLir ki giderken ne götürüLür

LionTech16

Sisteme Gözat

11 Eylül 2008, 11:26:25  

HP Pavilion da XP ProSP2 yüklü ve sorunsuz çalışıyor. Her an sıcaklığa bakmak iyi oluyor. CPU 80'i geçince de uyarı balonu çıkıyor. Kullanılabilir.

liontech16@hotmail.com
''Hayatında geriye dönüp baktığında değer verdiğin tek bir insan bile göremiyorsan, bu hayatta senin de değerin yoktur.''
İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği '06
snwr

4 Temmuz 2009, 17:45:12  

eski bir konuyu hortlatıyım dedim:))ben bu programı indirdim kurdum.foruma eklenen resimlerle arasında bazı değişiklikler var(o kadar önemli değil) fakat bazı seçenekleri seçemiyorum max batery ,dynamic battery seçilmioyr hata veriyor "error on changing the speed"...birde bende voltage degerleri boş ve ayarlanmıyor...acer 5920g t5750 2.0ghz 256mb 8400m gs

SİYAH BEYAZ ÖLÜM YAŞAM
ExECaLiBuR

Sisteme Gözat

5 Temmuz 2009, 21:43:22  

quote:

Orjinalden alıntı: snwr

eski bir konuyu hortlatıyım dedim:))ben bu programı indirdim kurdum.foruma eklenen resimlerle arasında bazı değişiklikler var(o kadar önemli değil) fakat bazı seçenekleri seçemiyorum max batery ,dynamic battery seçilmioyr hata veriyor "error on changing the speed"...birde bende voltage degerleri boş ve ayarlanmıyor...acer 5920g t5750 2.0ghz 256mb 8400m gs

Programdaki bazı özelliklerin pasif olmasının nedeni, işlemci ile alakalı bir durum. Yazılımın ilgili işlemci destek verememesinden kaynaklanır. O/C'ye uygun değil ise voltaj kısmının direkt pasif olması normal. Bazı amd tabanlı işlemciler içinde geçerlidir.

Extinet_DeviL

Sisteme Gözat

7 Temmuz 2009, 18:02:33  

Windows vista ve 7'de bu işlemlerin yarısını sistem'den ayarlayıp yapabiliyoruz ama sıcaklık ölçüm voltaj ayarları için kullanılabilir.

Zaman kalmadı,sayım başladı uzun bir ömür yalan...
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Yazılım] >> Yazılım Genel >> .::Notebook Hardware Control v2.0 (Resimli Anlatım)::. Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Computex 09: Sapphire Standı
1 numaralı ATI ekran kartı üreticisi dünyanın ilk 1GHz ekran kartı ve yeni PSU!'larıyla Computex 09'daydı
MSI 790FX-GD70
Phenom II için performans dopingi

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir