arkadaşlar.malum yaz geldi.su sebillerine ilgi arttı.en azından benim ilgim arttı.bir kaç araştırma yaptım.klasik damacanalı ürünlerin yanında,alt tarafları buzdolabı olan,soğuk-sıcak dereceleri ayarlanabilen,bir de damacanasız direkt ev suyunu bir hortum vasıtasıyla kullanıp,temizleyip,içme suyu haline dönüştüren sebiller de varmış.ne önerirsiniz? kullananlar ne kullanıyor? memnunlar mı? fiyatlar ne alemde?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inch -- 19 Haziran 2008; 0:58:57 >
Şu 19 litre lik damacana konan sebilleri mi karşılaştırıyorsunuz? Doğrusu bende düşünüyorum Evde nüfus kalabalık olunca Zavallı buzdolabı soğutmak için epey ter atıyor. Arçelik 200 ytl diye teklif aldım araştırıyorum. Soğutma kapasitesinden,kullanımından memnun olan arkadaşlar var ise düşüncelerini beklerim. Tabii hangi ürünü kullandıklarını da yazarlar.
ben izmirdeyim.bu gün haberlerde dinledim.özellikle karşıyaka ve bornovanın sularında arsenik miktarının normalden en az % 50 fazla olduğunu izmir belediye başkanı kabul etmiş.her ne kadar apartmanımızın iyi bir deposu ve kaliteli bir arıtma cihazı olsa da(şimdiye kadar hiç damacana almadım) artık sebil+damacana şart oldu.ben biraz baktım.bildiğimiz arçelik,beko gibi markaların yanında altus,sunny,kale, bir de oldukça hoşuma giden sucell markaları var.ben direkt buzdolaplı modellere bakıyorum.şu iki model hakkında yorum bekliyorum... http://www.cumapazarlama.com.tr/pinfo.asp?pid=445&cid=67 http://www.sucell.com.tr/urun_detay.asp?u=1
Bu urunler ofis ve burolar için. Ev için gereksiz masraf bence, üstelik elektrik masrafını katlayacaksın ki malum bir de elektrige zam geliyor. Buzdolabı zaten herkesin hali hazırda çalışıyor, koyun 1er 5 er ltlik suları dolaba , kana kana için .. Yoksa pc, tv,buzdolabı,klima,ışık, sebil derken çıkılmaz işin içinden..
Su sebilinin yerine Buzdolabını Tavsiye etmeniz yanlış bence.Su sebili ile hem sıcak hemde soguk su alabiliyorsunuz.Bizim evde Su sebilini alalı daha çok Su içiyoruz.Herkes Memnun.Elektrik sarfiyatı ayda 8-10 ytl farkediyor kullanıma göre.Ben daha önce kore malı sebil almıştım ama 1-2 sene sonra arıza yaptı ve yedek malzemesini bulamadım öyle duruyor şimdi.Onun yerine Kale marka Su sebili aldım ve çok Memnunum.Performansı gerçekten iyi.Yalnız alırken bence altında Buzdılabı olanlardan almayın çünkü o zaman daha fazla Elektrik harcar.Ben sebilde Hamidiye damacana suyu kullanıyorum.Daha önce kullandıgım Turkuaz suyu mideme dokundu ve içemedim.Ama Hamidiye suyu gerçekten içtikçe içirtiyor:) Model
31.05.2008 tarihinde almış olduğum sebil daha kullanmaya başlar başlamaz suyu kokmaya başladı. Yeni olduğu için geçer düşüncesi ile 1 hafta bekledik fakat sonuç aynı. Almış olduğumuz satıcıyı aradık ve cevap olarak sebilin içerisinde ilaç yok 10 gün bekleyeceksiniz denildi. Bunun üzerine yetkili servisinizi arıyoruz (Antalya) ve aynı cevap bizde de ilaç yok.
Size sorarım nasıl bir mantıkla içerisinde ilaç yok bizde de yok 10 gün bekleyeceksiniz diyebiliyorsunuz? Nasıl bir mantıktır ki eksik bir şekilde ürününüzü satabiliyorlar? Ben bunu ödemesini peşin yaptım ve peşin ödeme yapmakla hata yaptığımı düşünüyorum. Ben sizin firmanıza param yok, ödemesini 10 gün sonra yapacağım desem nasıl karşılarsınız soruyorum size? ...
ilaçlandıgını duymadım ve bende hiç ilaçlama geregi duymadım.Suyun Tadı aynı oldugu müddetçe sorun yok ama tabi bu ileride degişirse su deposunun temizlenmesi gerekir diye düşünüyorum.Ben nerdeyse 3-4 senedir kullanıyorum gerekmedi.
çalıştığım yerde arçelik marka sebilimiz vardı.uzun zaman yatmıştı.haznesinde su kaldığı için koku yapıyordu.(yani uzun süre kullanılmayacaksa hazne tam boşaltılmalı) servis geldi.250 gr civarında beyaz toz deterjana benzeyen bir ilaç ile depoyu yıkadı.25 ytl aldı.