merhabalar eylul 2007 tarihinde toshiba a200-1ah aldım. son 2 aydır oyun oynarken asırı ısınarak kapanıyor bilgisayarım. bana tavsiyeleriniz nelerdir. tesekkurler
Servise göndererek fan temizlemesi,işlemciye termal macun sürülmesi ve şişen Windowsun temizlenmesi gibi işlemler uygulayabilirsiniz. notebook soğutucu da kullanabilirsiniz. Ancak öncelikle söylediğim işlemleri yaparsanız daha sağlıklı olur..Bol şans..
bende de acer5710g marka laptop var aynı tarihte aldım galiba taşırken biraz sarstım şimdi sürekli ısınıyor ve kapanıyor. acaba istanbul'daki servise mi yoksa bulunduğum ilde bir servisini mi arayıp onlara elden vereyim. ben şimdi antalya'dayım
bende de acer5710g marka laptop var aynı tarihte aldım galiba taşırken biraz sarstım şimdi sürekli ısınıyor ve kapanıyor. acaba istanbul'daki servise mi yoksa bulunduğum ilde bir servisini mi arayıp onlara elden vereyim. ben şimdi antalya'dayım
bulundugunuz ilde yetkili servis varsa oraya verin kısa zamanda sorununuz cözülür.
merhabalar eylul 2007 tarihinde toshiba a200-1ah aldım. son 2 aydır oyun oynarken asırı ısınarak kapanıyor bilgisayarım. bana tavsiyeleriniz nelerdir. tesekkurler
Ben de eylül veya ekim ayında toshiba a200-1ah aldım ve ısınma problemi son zamanlarda benim bilgisayarda da var. Servis böle sorunlarda en kötü fanı değiştirir ve ücret almaz. Benim tavsiyem bilgisayar kapanana kadar ısınmasını beklememen. Çünkü işlemci yanabilir. Kapanması da işlemci sıcaklığının 90-100 derece olduğunu gösterir. Benmki henüz fazla ısınmadan doloayı kapanmadı ancak 84 derece olduğunu gördüm. En iyisi bir an önce servise vermek.
benim korkum servise veririm 1 ay gelmezse ben ne yapacagım. bide fan son hızda calısmıyor eskiden cok ıssınınca cok hızlı calısırdı meret acaba bu sorun sizde de varmı defacto99 tesekkurler
aslında fan normal çalışıyo gibi gelio ama yine de çok ısınıyo. Sebebi havanın sıcak olması da olabilir. Ancak yine de bu kadar fazla ısınmaması gerekir. Servis eğer bulunduğun şehirde varsa ve orada serviste fanı değiştirme yetkileri varsa birkaç güne değiştirirler. ( her servisin her parçayı değiştirme yetki si yok, mesela denizlide ekranla ilgili sorunları çözemiyorlar, izmire gönderiyorlar) Ama erken yapılması için biraz ısrar et.;)
BENDE BU ISINMADAN ŞİKAYETÇİYİM...a200 1vl kullanıyorum..mersinde otuyorum aşırı bir ısınma var ama 56 derece üstünü geçmedi..sanırm bu sıcaklardan kaynaklanan bir sorun.ama ben daha oyun oynamadım onlarıda denemem lazım..servise bu yönde şikayette bulunan arkadaşlar varsa ne yaptıklarını paylaşırlarsa sevinirim
56 dereecye asırı ısınmama mı diyosun ? son bi kac haftadır test drive unlimitedı full ayarlarda oynuyorum yarım saat sonra işlmeci 90-100 dereceyi buluyo ama pc kapanmıo ben kendm oyundan cıkıyrm , servise versem mi acaba yoksa yazın havlardan dolayı mı boledr?
quote:
Orjinalden alıntı: enver_volkan
BENDE BU ISINMADAN ŞİKAYETÇİYİM...a200 1vl kullanıyorum..mersinde otuyorum aşırı bir ısınma var ama 56 derece üstünü geçmedi..sanırm bu sıcaklardan kaynaklanan bir sorun.ama ben daha oyun oynamadım onlarıda denemem lazım..servise bu yönde şikayette bulunan arkadaşlar varsa ne yaptıklarını paylaşırlarsa sevinirim
Bende de yaklaşık 2. yılını dolduran Toshiba marka laptop var... Ve geçen yaz bir kere fan temizliği yapmıştım, sonra yine ısınma başlayınca tekrar temizlik için götürdüm ama 2.ye olduğu için bu kez İstanbul'a yolladılar ve orda 20 gün kadar kaldı... Fan ızgaralarından bazılarının tıkandığını söylediler temizlediler ve yolladılar... Ancak daha yaklaşık 5 ay falan geçti ki şu anda uyduruk oyunlarda bile 100 dereceleri buluyor... Ne yapmalıyım bilmiyorum hatta acaba garanti süresinin bitmesine az bir süre kalmışken hiçbir hak talep edebilecek miyim onu düşünüyorum artık...
fan ı değiştirin beni mağdur brakmayın aylardır böle de
genelde servisde muhatab olduğun adamlar müşterinin hakkını gözetmiyo, bilmiolar senin haklarını. onun için sallamıolar
en kötü toshibayı ara orda kayda geçsin talebin, müşteri hizmtlerini araya sok.
işte böle şeyler yaparım ben olsam ortalığı ayağa kaldırırım bi fan yüzünden.
Çünkü yetkili servislerdeki adamlar toshibanın müşteri politikasıyla hiç bir alakası olmayan adamlar.
Bak garanti şartlarını iyice bi oku. Bi arıza yüzünden belli bir süre içinde 3 defa servise giden ürün ayıplı mal sayılır ve para iadesi gerektirir benzeri bir madde okumuştum. Ufak bi sorun yüzünden bile bilgisayara 2 yıl önce verdiğin parayı geri alabilirsin
Ben 6 ay önce Hp den 2 sene önce aldığım laptop geri verip paramı aldım. 30 işgünlük servis süresini geçirdiler çünkü.Ben de paramı istedm verdiler.