P5KC anakartım var. Şu an 2*1GB Kingston 800mhz RAM kullanıyorum. XP den Vista'ya geçince sanki yetersiz gelmeye başladı. PC, video editing ve converting gibi ağır işlerde kullanılıyor. Nasıl bir upgrade uygun olur? Ayrıca RAM i 4GB a yükseltsem Vista 32bit te sorun olur mu?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
dostum anakartın 8gb rami destekliyor bir sorun olacağını sanmıyorum 4*2048/4*1024 şeklinde herhangi bir kombinasyonda çalıştırabirsin. Birde işlemcin de yeterli düzeyde bir işlemci olduğu sürece sorun yaşamazsın
kardes simdi beni iyi dinle bu anakart ram secmiyor ancak cok akilli bir sekilde ram taniyor demek istedigim ram alacaksan sakin ha kendi kafana gore alma ben abimin dediklerine gore aldim pisman oldum su anda crucial ballistix pc8500 1066 mhz lik ramlari kullaniyorum ancak nafile eger ki dual calistiracaksan kesinlikle anakartin kabul etttigi ramlara bak bunu ogrenmenin en kolay yolu da kitapcik yada asus sitesi
sakin ama sakin kendi kafana ram alma arkadaslar yanlis anlamasin ama tavsiye edenin de dedigi ramlari alma en iyi ve en mantiklisi anakartin kabul ettigi ramlari almandir haberin olsun
ben ramlari aldim dual olarak 1066 mhz i birak 1002 mhz i gecemedim anakart hemen resetliyor butun timming ayarlarini yapmama ragmen ancak dual degil de single olarak calistirirsan 1270 mhz e kadar yolu var ( benim kullandigim ramlarin )
senin en iyi yapacagin anakartin kitapcigina bakman yoksa kitap sitede anakarti bu manuel yazan el kitapcigi var ondan oku
selametle
not : arkadaslar kusura bakmayin ama dogru olani soyledim kimse sakin yanlis anlamasin en saglilik secimin bu oldugu icin soyledim
Orjinalden alıntı: trineux Nasıl bir upgrade uygun olur? Ayrıca RAM i 4GB a yükseltsem Vista 32bit te sorun olur mu?
başka bir arkadaşın da belirttiği gibi 32-bit Vista ile en fazla 3GB kullanabilirsin. 4 GB taksan bile zaten işletim sistemin 3GB'ını kullanabilecektir. İlla dual olarak kullanmak istiyorum dersen OCZ şöyle bi ürün yapmış: http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/06/05/3gb-memory-kits-ocz
2 x 1.5GB dual kit, bana bakkala gidip taze bastığı 25 liralık banknotu 12.5 liralık banknotlar halinde bozduran Temel fıkrasını hatırlatıyor.
Cevaplarınız için teşekkürler. Aslında benim aklımdan geçen 2*2GB DDR3 1333mhz idi.
İşlemci olarak Q6600 var. (FSB: 1066mhz) Sanırım bu RAM leri takmamın imkanı yok. Ayrıca Vista 32bit 3GB değil 4GB a kadar kullanabiliyor. Ama bazı anakartlar desteklemediği için (mesela dizustu bilgisayarımın anakartı desteklemiyor) ancak 3-3.25-3.50 GB gibi bir bellek adresleme yapabiliyorlar.