selam arkadaşlar.. gayet eskiyen vede beni değiştir diyen masaüstümü değiştirmek istiyorum..sizden ricam bana bi tavsiyede bulunmanız... en az 2gb ram,512 mb ekran kartı bunlarla çok iyi uyumlu anakart ve işlemci + iyi soğutuculu bi kasa almayı düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum..
not:skystar2 de kullanıyorum bununda toplicam sistemte randumanlı çalışmasını istiyorum
cevaplarınız için şimdiden çok tesekkürler,sorunsuz günler..
teşekkürler güzel bir yazı olmuş umarım marka ve son sistem fanatikleri okur ve yorumlar ,,,,mühim olan amaca göre araç ben 4 yıldır aynı sistemi kullanıyorum
Power Supply Unit (PSU=Güç kaynağı) bütün sisteminizi besleyen ünitedir. Binlerce YTL'lik sisteminizi ne olduğu belli olmayan PSUlara emanet etmeyin ve kaliteli PSU kullanın.
Evet bu çok doğru bir tespit kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir unsur bilmeyenler için gerçekten yerinde bir uygulama güzel bir tespit...
slm kardeş söylediklerin tamamen doğru bende bu hataya düşmemek için elimden geleni yapıyorum şu anda oluşturmaya çalıştığım sistem şöyle sende gerisini getirirsen çok sevinirim birde şunu sorucam slı destekleyen güç kaynağı crossfire destklermi yani atiler içinde geçerlimi
anakart:GIGABYTE X48DQ6 X48 DDR2 GLAN+SATA 16X
işlemci:Intel CPU E8400 3.0 GHz 1333MHz 6MB Core2Duo
kasa: Recom Backdraft Siyah Kasa + 600W CyberSnipa PSU kasa
İNTEL 8400 CORE 2 DUO 3,6 ghz(OC STOK FAN)/GA-DQ6-X48/HIS 4850 ICEQ4 TURBO/AVERMEDİA TRINITY/1000WATT AKASA GÜÇ KAYNAĞI /THERMALTAKE (VJ2000BWS) M5 ATX KASA/3X1GB HIPERX 1200 MHZ RAM/WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 500GB 3.5'' SATA II 7200RPM/ASUS DVD-RW/MONİTÖR;SAMSUNG T220 22"
Merhabalar çok güzel bir çalışma olmuş teşekkürler. Benimde küçük bir tavsiyem ucuzda olsa mutlaka br kesintisiz güç kaynağı.Çünkü ülkemizde elektrik stabil değil voltaj değerlerinde ani çıkış ve inişler oluyor.Biz iki tane PC feda ettik bu yüzden Şimdi akıllandım evimdeki pc de ups kullanıyorum.Bence ucuzda olsa en azından dengeli akım için gerekli diyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: SorrowOcean
Tüm yorumlar için teşekkürler. Gözümüzden kaçan bişeyler varsa hatırlatın arkadaşlar
%100 KATILDIĞIM BİR NOKTA VARKİ ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTA.HAZIR PC TUZAĞI.YENİ PC ALACAKLAR ÖZELLİKLE YAŞCA UFAK KİŞİLER ÖZELLİK GİBİ UNSURLARIN DIŞINDA ALACAĞI PC Yİ HAYAL EDER.SATIŞ ELEMANLARI BU TÜR İNSANLARA HAZIR PC LERİ ÇOK GÜZEL Bİ ŞEKİLDE HEMDE ÇOK GÜZEL BİR MEVLAYA OKUTUR.HELE BİDE MARKA CASPER SA.TEK KELİME İLE O İNSANLARA ACIYORUM.O MARKALARA DA HLL OLSUN DİORUM.O ÖZELLİKLERE O FİYATADA SATIYOLAR YA DİYECEK KELİME BULAMIYORUM.ÖLE GÖRDÜĞÜM ŞEYLER VARKİ EKRAN KARTSIZ PC RAMDEN YİYOR ON BOARD FİYAT ÖZELLİKLERİ SAYMIYORUM EKRAN KARTI YOK KELİMEYE HACET DE YOK ZATEN RAM DE 512 256 YİYOR ARKADAŞIN RAMİNDEN PC FİYATI 1.400 YTL 1 SENE ÖNCE DİYECEK LAF YOK.
gerçekten çok güzel,bilgilendirici bir konu. Bende yeni çıkacak oyunlar için güzel bir sistem almaya karar verdim.Bana ucuz ve senelerce kullanabilecegim kaliteli bir bilgisayar önerisi yapabilicek bir arkadaş varsa bu konu altında yada email yoluyla beni bilgilendirirse çok sevinirim.teşekkürler
@SorrowOcean hocam öncelikle öğretmenler günüzü kutlarım konuyu ilk açdıgınızdan beri başlıkda bi gariplik sezimlemekdeyim en sonunda yazmaya kadar verdim "YENİ BİR SİSTEM TOPLARKEN ŞUNLARI UNUTMAYIN" yerine "YENİ BİR SİSTEM TOPLARKEN UNUTULMAMASI GEREKENLER" daha uygun olur kanısındayım.
@SorrowOcean hocam öncelikle öğretmenler günüzü kutlarım konuyu ilk açdıgınızdan beri başlıkda bi gariplik sezimlemekdeyim en sonunda yazmaya kadar verdim "YENİ BİR SİSTEM TOPLARKEN ŞUNLARI UNUTMAYIN" yerine "YENİ BİR SİSTEM TOPLARKEN UNUTULMAMASI GEREKENLER" daha uygun olur kanısındayım.
iyi forumlar
Teşekkürler güncellerim
hocam çok süper olmuş özellikle en sevmediğim şey şu marka takıntısı ve hazır pc ler. özellikle şu hazır pclere oldum olası kıl olmuşumdur adam 1500 ytl ye pentium 4 bilgisayar alıyo.insafsız bari adamın bilgisayarına bi ekran kartı tak.onboard ekran kartıyla kakalamışlar adama bide 1 gb ekran kartı demişler adamda bana gelmiş ben crysis niye oynayamıyorum dio
"2500Ytl'lik sistemle 5000ytl'lik sistem arasında %100 bir performans farkı olma şansı yok Performansı farkı %15-%30 arası olacaktır"
hiç katılmıyorum 9800gx2 ile 8800gt gtx yerini tutmaz %80 %90 kafadan koyar hiçmi testleri incelemezsiniz anlamıyorum
bence bunları genellemek yerine dq6 yerine ds5 anakart 180 dolarlık ram yerine 80 dolarlık demeliyiz (o/c çekilmeyecekse tabi) aksi halde genelleme yapılmaz böyle yaparsan tabiki 5000 lik makine 2500 ile aynı olur ama gelir sen bağlarsan çift kartlı ekran kartını dağıtırsın ortalığı
sadece ekran kartından örnek vermişsin bir de işlemci yönünden bak q9550 ile bir tane ilşemci vardı tam hatırlamıyorum şimdi sanırım qx9650 olması gerekiyor neredeyse eşit performans ama biri diğerinin iki katı fiyetında
Sana pmde attım fakat pm kutun dolu olduğu için iletilemedi.. Sağlıklı bir tavsiye yapılabilmesi için bütçe belirtirsen daha iyi yardımcı olunulur. Anladığım kadarıyla özelliklerini belirttiğin tarzda bir sistem toplamayı düşünüyorsun. Ram olarak Dominatör serisi 4Gb kitler kaliteli ve overclock potansiyeli yüksek işini fazlasıyla görür.. Msi p43 Neo-3f Anakart fena değil fakat ileride Cf yapmayı düşünüyorsan tek vga slotuyla canını sıkabilir.. Hdd olarak çoğu kullanıcının gürültüsü yüzünden rahatsız olduğu seagate modellerini tercih etme bence.. Samsung'un 1 Tb'lik modellerini öneririm. İşlemci olarak bu saatten sonra çift çekirdekli core2 duo alınmaz diyorum ben. Tercihini bütçene göre Q serisisi işlemcilerden yana yapmanı öneririm. Yazdığın Aopen h600p hk.da bilgim yok. Psu olarak minimum 500W tercih etmelisin. High Power'in modelleri sessiklik ve amper değerleri bakımında yeterli olur. Son olarak ekran kartı oyunlar için bilgisayarın en can alıcı parçası.. 9800gtx orta seviye ve şuanki mevcut oyunları rahat idare edebilecek türden bir ekran kartı. Ama şartlar müsaitse Zotac gtx260 amp2 neden olmasın dimi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *BlaCkEaGLe* -- 2 Ocak 2009; 10:04:26 >
hocam çok süper olmuş özellikle en sevmediğim şey şu marka takıntısı ve hazır pc ler. özellikle şu hazır pclere oldum olası kıl olmuşumdur adam 1500 ytl ye pentium 4 bilgisayar alıyo.insafsız bari adamın bilgisayarına bi ekran kartı tak.onboard ekran kartıyla kakalamışlar adama bide 1 gb ekran kartı demişler adamda bana gelmiş ben crysis niye oynayamıyorum dio
tesekkürler yazı için yeni pc alaçaklara bir tavsiye de benden olsun peşin parayla almaya çalışın yada peşin fiyatına 12 taksit(en fazla) vade farkı kesinlikle olasın derim(kişisel fikrimdir bu yazı dikkate almaya bilirsiniz)
hocam heryıl upgrade yapılmaz günah olur :) pcı-exp kartlar çıkalı ne kadar oldu ya da lga/ x2 işlemciler. Bende 3200 amd var bi tane 939 anakartla hala çok iyi... Sözünüz doğru telefon kullanırken olduğu gibi adam sadece arama yapmayı biliyor ama 50 çeşit fonksiyonu olan telefon alıyor. neden? ya da pc için söyleyelim en iyisi olsun en pahalısı olsun . ya niye en pahalı. Kanaat yok hocam kanaatsizlik ve cehalet diyeceğim.
Süper bir paylaşım gerçektende Allah sizden razı olsun.
Kasap1988 BİLGİSAYAR VE TEKNOLOJİLERİ UZMANI. Arkadaşlar her daim forumda aktif üye değilim hafta içi tümüyle forumda değilim hafta sonu akşam saatleri bazen forumda oluyorum bu yüzden Teknik Yardım vb yerlerde yardım isteyenler bu yazıyı mutlaka dikkate alsınlar...
sorrow ocean kardes bu sistemi hafta sonu alacam bi yardım! anakart:gigabyte ep35 ds3 rev 2.1 işlemci:Q6600 2.4ghz 1066mhz ekran kartı:ati hd4870 ram:kingston 2gb ddr2 800mhz hdd:80gb psu:fsb bluestorm 500w veya fsb epilson 700w 1)sistem parçaları biribirine uyumlumudur ekran kartı işlemci vs vs 2)eski hddmi kullanıcam yeter herlade 3)psu hangisini almalıyım 4)crysis cod4 vs vs gibi oyunları üst seviyede akıcı oynarmıyım NOT:sistemi oyun oynamak için kurdum tek amacım bu öğrenirsem oc de yapabilirim
sorrow ocean kardes bu sistemi hafta sonu alacam bi yardım! anakart:gigabyte ep35 ds3 rev 2.1 işlemci:Q6600 2.4ghz 1066mhz ekran kartı:ati hd4870 ram:kingston 2gb ddr2 800mhz hdd:80gb psu:fsb bluestorm 500w veya fsb epilson 700w 1)sistem parçaları biribirine uyumlumudur ekran kartı işlemci vs vs 2)eski hddmi kullanıcam yeter herlade 3)psu hangisini almalıyım 4)crysis cod4 vs vs gibi oyunları üst seviyede akıcı oynarmıyım NOT:sistemi oyun oynamak için kurdum tek amacım bu öğrenirsem oc de yapabilirim
sistem uyumlu. hdd kullanım amacına göre yeterli yada yetersiz olabilir ocz 600w öneririm f/p açısından Bahsettiğin oyunları monitör çözünürlüğüne bağlı olarak rahat oynarsın.