Harici dekoder kullanmadan Dolby Digital ve DTS gibi formatları PC hoparlör setime aktarmak istiyorum. Piyasada bunu hardware olarak sağlayabilecek bir ses kartı var mıdır? Bende Audigy 2 ZS var ve software olarak çözüyor diye biliyorum..
bende xfi gamer var ve ve ben de software olarak cozuyor diye biliyorum,emin degilim. kutusunda DTS amblemi niye varsa artik..
islemcin iyi, neden hardware olarak cozulmesinde gerekiyor ki?
48khz dts ve dd parcalari digital cikisla Z5500 e cik, o cozsun, kalitesinden memnun olacaksin. ben xfi kartimdaki crystalizer ozelligi icin analog cikiyodum, sesi isleyip yine digital cikis yapmaya kalkarsam stereo cikis yapabiliyo kartim sadece.. tekrar DTS encode yapmasini beklemistim ztn.
EDIT: pardon ya, hic soruna cevap olamamis yazdiklarim biraz bilgi olsun kalsin ama
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 18 Haziran 2008; 15:33:57 >
Evet biraz değişik bir cevap olmuş ama teşekkürler
Z5500 ümü PC den çıkarıp S750 yi takmayı düşünüyorum o yüzden soruyorum..
Z5500 ün dekoderi çok başarılı bence de o yüzden şimdi S750 analog olduğu için filmleri dijital aktarma olayını nasıl hallederim diye düşünüyorum..Audigy 2 ZS filmlerde aynı tadı vermiyor bana..
arkadaşlar ben bişey sormak istiyorum.Ben Hd-rip(x264) leri seyretmek için sistem oluşturdum ekran kartımın hdmı çıkışı ile lcd tv ye bağlıyorum ses içinde sony dts .... falan destekleyen anfim var fakat sorunum şu bilgisayardan anfi me bağlantı yapmak için USB DİGİTAL MUSİC LX harici ses kartından aldım optic çıkışından anfime bağlantı yapim diye fiyatıda çok uygundu.bağlantıyı yaptım sorun yok 5.1 falan hayet güzel alıyorum fakat DTS desteği olan filmelrde DTS yi açtımmı ses kesile kesile gelio yani 1 sn ses var 1 sn ses yok gibi..bunun sebebi ne olabilir anfim dts destekliyor sonuçta bir anlam veremedim yardımcı olursanız sevinirim .
DTS cozmede bu tip hatalar ornekleme degerinden olabilir. (nedeni baska bisiy de olabilir)
DVD filmlerdeki DTS ses 48Khz dir. DTS audio diye ayrica internette dolasan DTS kodlar ise 44.1 khz dir.
Ses kartiniz DTS i 48khz decode ediyorsa ama 44.1 khz DTS veri geliyorsa bu tip sorun olabilir.
sizin izlediginiz HD-rip lerdeki DTS ler hangi frekansta kodlanmis onu bilmiyorum.herhangi bir programla bunu check edebilir misiniz? DTS kodlarnmis sesi olan bir DVD filmde deneyince nasil oluyor sonuc?
valla dvd de sanırım sorun yaşamadım ama tam emin değilim dediğim gibi dts özellikli x.264 lerde oldu anfide dts logosu görülüyor açınca falan ses dediğim gibi geliyor. peki ne yapabilirim ses kartından kaynaklanıyor olabilirmi ama sonuçta dedğim gibi ses karını optic çıkış için kullanıyroum sadece
ses kartlarınızın audio console vb. ayar bölümüne girdiğinizde dolby ve dts için decoder seçenekleri varsa mesela audigy 2z de xfi extreme music de var, çözme işlemini yapabilirsiniz. fakat gamer modeli gibi düşük modellere power dvd nin dolby ve dts çözümünü kullanabiliyorsunuz.