Arkadaşımın ikazına katılıyorum. Gümrük vergisi değil ama IPhone artı % 5 vergi alıyorlar o da faturaya yansıyor zaten.Havaalanı çıkışta bu kesilen vergiyi alma şansınız var.
Arkadaşımın ikazına katılıyorum. Gümrük vergisi değil ama IPhone artı % 5 vergi alıyorlar o da faturaya yansıyor zaten.Havaalanı çıkışta bu kesilen vergiyi alma şansınız var.
Dostum o verginin tam oranı %8.75 bildiğim kadarıyla.
Hocam hepsini anladım aramada yaptırdım. Arkadaşım 1 kişi gidiyor amerikaya 2 tane iphone getirebilirmi getiremezmi.Lütfen bi cevap yazın?Teşekkürler....
arkadaşım kimseye söğlemezse koyar birini el çantasına birinide cebine alır gelir niye girmesin
Hocam önerileriniz çok iyi teşekkür ederim. Siz tecrübelisiniz bu konularda amerikadan çıkarken gümrük amerikada yokmuş türkiyede gümrük uygulanıyomuş doğrumu? Birde arkadaşa ben para yollayacam bana ona göre kesine yakın yanıtlar verirseniz çok memnun olurum sonra ortada kalmayayım yani gümrük yemeyelim... Teşekkürler...
bak şimdi amerikada gümrü yok şimdi arkadaşın oradan alacak iki adet iphone koyucak valizine ve binicek uçağa gelicek türkiyeye türkiyede gümrükten geçer iken dikkat çekmeyecek genelde kontrol kesinlikle yok ama bakıyolar bu adamın kılığı kıyafeti dikkat çekici hemen gel bakim evladım diyolar ama bazende hiç olmuyor yani gelecek elemen yırtık paça pantolon amerikan vari cins giysiler giymesin mesela dikkat çekmemek için efendi gibi giysin gelsin girsin paşa paşa vergi vs yok ama yakalanırsa o kısmını bilmem :):)
yani gümrük memuru akşam karısı ile evde kavga eder gelir hava alanında terör estirir kafası bozuktur herkesi kontrol eder akşam karısı memnun etmiştir :):) neşesi yerindedir hiç bakmaz bile keyfine bakar
( Aama genelde kontrol yok dikkat çekenleri alıyolar kenara))
NOT: yada gelsin girsin dış hatlara hiç kontrolden geçmeden direk iç hatlara geçsin oradan geçişten iç hatlardan çıksın paşa paşa buda benden sana tiyo olsun ben 4 bavul elektronik aşya ile öle çıkmıştımda ayıptır sölemesi yakalansam batardım çünki :):):
için rahat olsun dediklerimi kulak ardı etme sakın !!!