Arkadaşlar 1uF 250v gücündeki kondansatörün üstündeki alana yanlışlıkla değdim sol elimle biraz uyuşur gibi oldu geçti.Bana şimdi ne kaadr elektrik çarpmış oluyor 250 v mu? Hayatımda ilk defa böyle çarpıldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turker1 -- 18 Haziran 2008; 13:46:57 >
Elini uyuşturmak için 50v fazlasıyla yeterli:D kodansatör tam doluysa 250v değildirde yakın bişilerdir 200-230 arasındadır. dediğm gibi bu kadar yüksek değerde olmasına gerek yok 50v bile el uyuşturmaya yetiyor (Şaka çakmakları yaklaşık 50v veriyo ordan biliyom )
çarpıldığın kondansatör 250 volt depo etsede, kapasitesi düşük olduğu için tehlike yaratmaz. çünkü elektriğin zarar verme eşiğini gerilim değil, akım belirler. yardımcı sargılı 1 fazlı motorlarla uğraşan elektrikçiler sıkça kondansatör tarafından çarpılırlar. asıl tehlikeli olanlar, kompanzasyonda kullanılan kondansatörlerdir. bunların kapasitesi daha yüksek olduğu için, insanlar için tehlikeli seviyede akımı deşarj ederler.
command_4
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 2 günü kaldı.
18 Haziran 2008; 23:15:04
quote:
Orjinalden alıntı: dergul
çarpıldığın kondansatör 250 volt depo etsede, kapasitesi düşük olduğu için tehlike yaratmaz. çünkü elektriğin zarar verme eşiğini gerilim değil, akım belirler. yardımcı sargılı 1 fazlı motorlarla uğraşan elektrikçiler sıkça kondansatör tarafından çarpılırlar. asıl tehlikeli olanlar, kompanzasyonda kullanılan kondansatörlerdir. bunların kapasitesi daha yüksek olduğu için, insanlar için tehlikeli seviyede akımı deşarj ederler.
Peki 10F/500V (mikrofarad değil bildiğiniz farad) kondansatör ile ölebilir miyid
Peki 10F/500V (mikrofarad değil bildiğiniz farad) kondansatör ile ölebilir miyid