Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Blue Screen!!! Hatası

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Asus >> Blue Screen!!! Hatası Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
-TaneR-

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

18 Haziran 2008; 11:40:11 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar Merhabalar

bende ASUS F3SG240DV notebook var

intel 2.4 işlemci
2 gb ram
250 hdd
9300m G ekran kartı

Windows Vista Home Premium 32 Bit yüklü

bilgisayar sık sık değil ama 3 - 4 günde bir mavi ekran veriyor durduk yere neden acaba? ne yapmalıyım?

-TaneR-

(: Web Tasarım & Grafik Tasarım :)
achfighter

Sisteme Gözat

18 Haziran 2008; 20:02:49 

bende de aynı notebook var alalı 4 gün oldu 2 kere mavi ekran hatası aldım biri vistayı güncelleştirirken oldu
şimdi sp1 yükledim bakalım ileriki günler neler gösterecek
vista yüzünden mavi ekran hataları yaygın olarak görülüyor ama donanımsal da olabilir
düzenli aralıklarla mı mavi ekran hatası alıyorsun?

ÖZGÜRLÜK için http://www.pardus.org.tr/
Gerçekleri hiçbir zaman değiştiremezsiniz, onlar ya vardır ya da yoktur herkes inkâr etse de

"Türkçemiz Yok Olmasın"
WinPeAcE

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

18 Haziran 2008; 20:34:11 

beklemeyin yeni aldıysanız başka marka veya modelle değiştirin ama uzun zaman olduysa garantiye gönderin.

İmkansızlık yoktur.Mucizeler sadece zaman alır...

karaf

18 Haziran 2008; 21:14:14 

Bende de aynı model var. SP1 yükledikten sonra 3 defa ama ikisi aynı gün 3.sü 10-15 gün sonra olmak üzere mavi ekran hatası aldım.

Hata kodları 7e ve a ile bitiyordu.
Ancak interneti bayağı alt üst ettim net birşey bulamadım. Benim düşüncem sürücülerle ilgili ve güncellemelerle çözüm bulunuyor gibi. Zira en son 1 ay önce oldu bu sorun ondan sonra bir daha olmadı.

"Bu önyargılarım beni birgün öldürecek"
Bu haftanın müziği: Pink Floyd - Money
empire_loups

18 Haziran 2008; 22:38:06 

biosunu güncelleyin. muhtemelen ondan oluyordur. Sıfır Asusların genellikle bioslarında sorun oluyor. Bende de F3se var. ilk aldığımda sürekli veriyordu. Sonradan bios güncellemesi ile hallettim. Ekran kartı-bios güncellemelerini sürekli yaparsanız mavi ekran tarih olur. Tabii Anakart-Ram gibi ana parçalara da önem vermek lazım. Temiz tutmak ve manyetik etki altında bırakmamak lazım..
Bios güncellemesini deneyin siz öncelikle.. kesinlikle hallolacaktır..Bol şans..

Curimo

18 Haziran 2008; 23:56:30 

Bu durum Asus'larda sık sık görülen bişey.Benim de arkadaşımda F3SV var ve o da genelde optik sürücüye disk yerleştirdiğinde,usb girişine bi cihaz taktığında genelde oluyor.Ben Acer kullanıyorum ve daha 1 kere bile mavi ekran hatasıyla karşılaşmadım.Bence de arkadaşların dediği doğru;bu tamamen anakarttan ve de BIOStan kaynaklanan bi durum ama sebebi herşey olabilir;yani anakartı etkileyen herşey.Bu durumda denenecek ilk şey BIOS güncellemesi,ya da hata ilk kez oluyorsa ve bi program yükledikten sonra olmaya başladıysa o programı silmek olabilir.Eğer tahammül edilemiycek sıklıkta olursa tek çözüm servis ama inş. kimsenin başına gelmez...

I amar prestar aen, han mathon ne nen, han mathon ne chae a han noston ned \'wilith.
-TaneR-

Sisteme Gözat

19 Haziran 2008; 13:18:46 

Arkadaşlar yazdıgınız gibi aynen vista SP1 yüklendikten sonra oluyor simdi bişi öğrendim bu mavi ekran verdikten sonra çözüm arama ekranı geliyor tekrar açılınca pc orada yazan kodu alıp nette bakıcam sorunun neyden oldugunu öğrenebiliyoruz o sayede...

tahhamül edilemeyecek sıklıkta değil iste 3 günde bir oda olursa iste mesela ilk oldugunda sp1 yüklenmisti yeniden basladı sonra bi anda mavi ekran 2. sinde ethernet kabloyu söktüm bi anda mavi ekran 3. sünde ise Yerel Disk : D ye kopyalama yapmak istedim bide SXE kurdum counter strike için onu çalıstırmak için tıkladıgımdada mavi ekran verdi zararlı yazılım die

nese bi daha versede koda baksam çözüm bulsam diomda vermio:D

-TaneR-

karaf

19 Haziran 2008; 13:35:07 

Bende iki defasında USB Bellek taktığımda oldu. 3. nasıl oldu hatırlamıyorum.
Bios sürücüsünü ben en başında kontrol ettim güncel. Sitede 305 nolu Bios sürücü var en son bende deo yüklü.
Bu durumda benim için beklemekten başka bir seçenek kalmıyor.

Dediğiniz gibi bende henüz dayanılmaz kadar sık değil. (1 aydır hiç olmadı.)

NOT: O kodlarda çok bir işe yaramıyor. Ben çok aradım taradım genel ifadeler kullanılıyor çözüm için tıpkı burada olduğu gibi.
Ben kodları forumda bir başlığa yazmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaf -- 19 Haziran 2008; 13:38:35 >

"Bu önyargılarım beni birgün öldürecek"
Bu haftanın müziği: Pink Floyd - Money
-TaneR-

Sisteme Gözat

19 Haziran 2008; 13:48:38 

hmm peki ben bişi sorucam burda hazır konu varken ben latopta pili kullanmıyorum sürekli fişte takılı pili kullansam ve sürekli fiste takılı oldugunu düsünsem pil bozulurmu çoğu arkadasım asus kullanıyor ve onnar pillerini hiç sökmezken ben hiç takmadım:D:D bana bazen diolar iste asusta koruma var fiste iken ve pil dolu iken pili kullanmıyor vs.???

-TaneR-

vLkN!

Sisteme Gözat

19 Haziran 2008; 14:08:03 

Servise göndern

Mode:Öss
08.09.2008'den itibaren günlük soru sayısı:100
10.12.2008'den itibaren günlük soru sayısı:250
15.02.2009'dan itibaren günlük soru sayısı:500
01.05.2009'dan itibaren günlük soru sayısı:1000'dir

Boğaziçi'ne girmek,paha biçilemez
empire_loups

19 Haziran 2008; 14:13:39 

quote:

Orjinalden alıntı: -TaneR-

hmm peki ben bişi sorucam burda hazır konu varken ben latopta pili kullanmıyorum sürekli fişte takılı pili kullansam ve sürekli fiste takılı oldugunu düsünsem pil bozulurmu çoğu arkadasım asus kullanıyor ve onnar pillerini hiç sökmezken ben hiç takmadım:D:D bana bazen diolar iste asusta koruma var fiste iken ve pil dolu iken pili kullanmıyor vs.???

Evet tam dolduktan sonra batarya ile ilişkiyi kesiyor ve doldurmayı bırakıyor. Zarar görmemesi için.. Ancak bataryada kullanmanız olası elektrik kesilmelerinde ve kısa devre oluşumlarında, yüksek veya düşük akımlarda korunmayı sağlayacağı için bataryada kullanmanız laptop için sağlıklıdır. 200 ytllik batarya için 2000 ytlilik laptoptan olmayın

-TaneR-

Sisteme Gözat

19 Haziran 2008; 14:33:22 

doğru söylüyorsunuz pil kısa devre vs. koruabiliyormuda kısa devereden bahesttiniz...

-TaneR-

empire_loups

19 Haziran 2008; 14:36:53 

quote:

Orjinalden alıntı: -TaneR-

doğru söylüyorsunuz pil kısa devre vs. koruabiliyormuda kısa devereden bahesttiniz...

oradaki kısa devreden kastım evde oluşabilecek herhangi bir kısadevre. Yoksa notebooku kendi içindeki kısadevreden koruması im