Arkadaşlar bu konuda gerçekten çok acemiyim... ve bilgisi olan arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var... anakartım asus p5ld2-se 4 tane ram slotu var.. ve 4gb a kadar destekliyor.. (533-667mhz) benim şu an bilgisayarımda 2x512 mb 533 mhz cl4 kingston ramim var... Ve 70-80 milyona kadar para harcayabilirim... 1 yada 2 gb daha eklemek istiyorum... sorularım şunlar..
1) alacağım ramler eğer 667 mhz olursa boşuna fazla para mı vermiş olurum... ana kartım destekliyo biliyorum... ama diğer ramler yüzünden 533 mhz olarak mı çalışır? 2)cl4 "CAS Latency"... ne olduğunu anladım sayılır araştırdım biraz... ama bazı ramlarde Cas latency bilgisi yok bu onun cl3 olduğu anlamına mı gelir? 3) bnm ramlerim cl4... cl4 olmayan bir ram takarsam performans düşüklüğü yaşar mıyım? ya da çalışır mı bilgisayar?
Arkadaşlar bu konuda gerçekten çok acemiyim... ve bilgisi olan arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var... anakartım asus p5ld2-se 4 tane ram slotu var.. ve 4gb a kadar destekliyor.. (533-667mhz) benim şu an bilgisayarımda 2x512 mb 533 mhz cl4 kingston ramim var... Ve 70-80 milyona kadar para harcayabilirim... 1 yada 2 gb daha eklemek istiyorum... sorularım şunlar..
1) alacağım ramler eğer 667 mhz olursa boşuna fazla para mı vermiş olurum... ana kartım destekliyo biliyorum... ama diğer ramler yüzünden 533 mhz olarak mı çalışır? 2)cl4 "CAS Latency"... ne olduğunu anladım sayılır araştırdım biraz... ama bazı ramlarde Cas latency bilgisi yok bu onun cl3 olduğu anlamına mı gelir? 3) bnm ramlerim cl4... cl4 olmayan bir ram takarsam performans düşüklüğü yaşar mıyım? ya da çalışır mı bilgisayar?
yardımlarınızı bekliyorum.. gerçekten acemiyim
1- alacağın 667 mhz ramlar 533 mhz olarak çalışacaktır
2- ramlerin birbiri ile uyumlu çalışması için aynı özellikte ram alman daha iyi olur
eskiler KVR533D2N4/512 Hepsiburada.com | Akıllı Alışveriş Burada | Bilgisayar | KINGSTON 512MB 533MHZ CL4 DDR2 MEMORY KVR533D2N4/512 almayı düşündüklerim KVR533D2N4/1G Hepsiburada.com | Akıllı Alışveriş Burada | Bilgisayar | KINGSTON 1GB 533MHZ DDR2 CL4 RAM KVR533D2N4/1G
ya şimdi arkadaş bişey söyledi bana.. ve tekrar kafam karıştı... ben şimdi aynı fiyata 667 mhz 1gb lıklardan alsam.. hem geleceğe yatırım olur diye mantıklı gibi geldi... eğer 533 olarak çalışıcaksa bu ramler aynı fiyat olduğu için almak mantıklı olur gibi geldi bana... ama çalışmama riski var mı? her şeyin aynı olması gerektiğini duymuştum şimdi... incelerseniz sevinirim... Hepsiburada.com | Akıllı Alışveriş Burada | Bilgisayar | KINGSTON 1GB 667MHZ DDR2 MEMORY KVR667D2N5/1G
ve gerçekten farkı var mıdır 533 ile 667 arasında.. hiç riske girmesem mi yoksa..