Japon elektronik devlerinden Sony hazırladığı yeni LCD televizyonunu duyurdu. BRAVIA JE1 kod adı verilen 32" boyutundaki yeni model özellikle düşük güç tüketimi ile dikkat çekecek gibi görünüyor. Aynı segmentte ve boyutta olan diğer pek çok HDTV'ye kıyasla %70'e varan oranda daha az güç tükettiği ifade edilen yeni monitörün başarısının arkasında yatan sırrın ise daha verimli florans ve daha verimli ekran filtresinin kullanılması olarak gösteriliyor. Yapısında artan plastik, suni köpük ve optik film gibi materyaller kullanılan yeni LCD TV ile Sony hem çevre dostu olmayı hemde yüksek verimlilik elde etmeyi hedeflemiş. 720p desteği sunan ayrıca 2500:1 statik karşıtlık oranı ile gelen televizyon, iki adet standart HDMI girişine ek olarak yaygın olarak kullanılan analog bağlantıya da sahip. İlk olarak 25 Temmuz'da Japonya'da kullanıma sunulacağı monitörün Pembe ve Gümüş olmak üzere iki farklı renk alternatifi olduğu belirtilirken fiyatının ise 1389$ olacağı bildiriliyor.
Çevre dostu samsung telefondan sonra birde televizyon..Sormak lazım şimdiye kadar akılları nerede idi..Çevre dostu teknolojiler mi yeni gelişti ne oldu..Şimdi pıtırak gibi dağılır bu çevre dostu ürünler..Tv buzdolabı çamaşır makinesi..Buda bir satış taktiği..Kimsenin çevreyi umursadığı yok..
Çok pahalı. Bunların fiyatları ne zaman düşecek acaba. Hem 32 inc hem full hd değil hemde 1400 dolar. Ne bu çevre dostu diye bizim cebimizdenmi yiyecekler.
evet yeni bir ürün diğer lcd lere göre daha az enerji tüketiyor.dizaynı 32w4000 benzemiş. hatta aynısı gibi. japonyada daha yeni çıkmış tr gelene kadar o ürün japonyada tarih olur.
Geçen bende çevre dostu hesap makinesi aldım. Fiyatı 100 YTL ama Pili 2 yılda değil 4 yılda bitiyomuş. Bence değer. (Kafasında huni olan gülücüğü bulamadım. Bulsadım onu koyacaktım)