Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Fotoğraf makinesinde izlemek için bi videoyu nasıl çeviricem?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Fotoğraf makinesinde izlemek için bi videoyu nasıl çeviricem? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
trizor

17 Haziran 2008; 23:28:38 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

benim fotoğraf makinem nikon coolpix 7.2 megapiksel

fotoğraf makinemi televizyona bağlayıp kameramdaki video ve resimleri görebiliorum

ama sadece kameramın çektiği videoları tabi

total video ve pocket divx encoder gibi converterlar denedimse de basarılı olamadım

kendi çektiği videonun özelliklerine uyarlamaya çalıştım ama çok karışık ve başaramadım

fotoğraf makinesi normal bi videoyu atınca izleyebilmek istiyorum (yani televizyonda da izleyebilmiş olcam)

yardımcı olursanız teşekkürler , iyi günler

ne avatar ne imza ne de üye olduğum gruplar hiç bilgi yok :D:D
Zaba

17 Haziran 2008; 23:31:03 

Öyle bir şeyin olacağını hiç sanmıyorum. Çünkü makinanızda çektiğiniz bir fotoğrafı işledikten sonra tekrar makinanıza atın. O zaman bile izleyemeyeceksiniz. Video da aynı şekilde.
Ben böyle biliyorum. Başka yöntem var mı çok merak ediyorum.

trizor

18 Haziran 2008; 13:07:40 

quote:

Orjinalden alıntı: Zaba

Öyle bir şeyin olacağını hiç sanmıyorum. Çünkü makinanızda çektiğiniz bir fotoğrafı işledikten sonra tekrar makinanıza atın. O zaman bile izleyemeyeceksiniz. Video da aynı şekilde.
Ben böyle biliyorum. Başka yöntem var mı çok merak ediyorum.

bende işte bi filmi foto makinasının sd sine atıp tv de seyretmek istiyorum ama onun için önce foto makinesine uyarlamak lazım

LokmanHekim

Sisteme Gözat

19 Haziran 2008; 0:52:52 

İstediğiniz iş imkansız değil ama oldukça karışık bir iş.Bunun için fotoğraf makinesinin çektiği videonun özelliklerini iyi bilmeniz gerekir.Nedir bu özellikler:

Videonun hagi görüntü ve ses codeclerine uygun olduğunu bilmelisiniz. avi olabilir,mpeg olabilir,mp4 olablir...

Görüntü ve sesin hangi bit hızında olduğunu bilmelisiniz.

Görüntünü frame hızını yani saniyedeki kare hızını bilmelisiniz.Bu genelde 25fps şeklindedir.Ama farklı da olabilir.15 olabilir 30 olabilir ve ya başka bir değer...

Fotoğraf makinesinin çektiği bir videoyu inceleyin bakalım.K-Lite codec pack kullanıyorsanız onun içinde g-spot codec information diye bir programcık vardır.Videoların parametrelerini ayrıntılı olarak gösterir.Onunla video dosyasını incelersiniz.

yukarıda ismini verdiğiniz ya da benzeri bir video convert yazılımı ile aynı parametrelerde videolar convert edip karta atarsanız kamera bunu okuyabilir.Tabii dosyanın ismi de önemli.Makine dosyalara kendi otomatik olarak bir isim verir.Bunun dışındaki rastgele isimli dosyaları görmeyebilir.

DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU

İntel Q9300 2.5ghz,Gigabyte X38-DS5,OCZ 800mhz platinum.2x1gb dual DDR-2 ram,Seagate ST3250410AS 250gbx2(RAID0),Zotac8800GTamp,High Power 560watt,ASUS DVD-RW@CoolerMasterRC534liteCase
trizor

19 Haziran 2008; 1:23:31 

quote:

Orjinalden alıntı: LokmanHekim

İstediğiniz iş imkansız değil ama oldukça karışık bir iş.Bunun için fotoğraf makinesinin çektiği videonun özelliklerini iyi bilmeniz gerekir.Nedir bu özellikler:

Videonun hagi görüntü ve ses codeclerine uygun olduğunu bilmelisiniz. avi olabilir,mpeg olabilir,mp4 olablir...

Görüntü ve sesin hangi bit hızında olduğunu bilmelisiniz.

Görüntünü frame hızını yani saniyedeki kare hızını bilmelisiniz.Bu genelde 25fps şeklindedir.Ama farklı da olabilir.15 olabilir 30 olabilir ve ya başka bir değer...

Fotoğraf makinesinin çektiği bir videoyu inceleyin bakalım.K-Lite codec pack kullanıyorsanız onun içinde g-spot codec information diye bir programcık vardır.Videoların parametrelerini ayrıntılı olarak gösterir.Onunla video dosyasını incelersiniz.

yukarıda ismini verdiğiniz ya da benzeri bir video convert yazılımı ile aynı parametrelerde videolar convert edip karta atarsanız kamera bunu okuyabilir.Tabii dosyanın ismi de önemli.Makine dosyalara kendi otomatik olarak bir isim verir.Bunun dışındaki rastgele isimli dosyaları görmeyebilir.

ben işte ince ayarlarını yaptım ama bazı ayarlar converter da yoktu olanları yaptım
görüyo videoyu ama oynatmıyor foto makinesinde
özellikler dediğim zamanda dosya ayrıntılarını pek fazla vermiyor

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Fotoğraf makinesinde izlemek için bi videoyu nasıl çeviricem? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
MSI R3870X2 vs RX3870 CF
MSI X48, R3870 X2 ve RX3870 512MB video inceleme
Sapphire Türkiye Röportajı
AMD Spider Platformu Lansmanı : Sapphire Türkiye Genel Müdürü Kemal HEPER ile röportaj

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar