Fotoğraf makinesinde izlemek için bi videoyu nasıl çeviricem? (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video

trizor -> Fotoğraf makinesinde izlemek için bi videoyu nasıl çeviricem? (17 Haziran 2008; 23:28:38)

benim fotoğraf makinem nikon coolpix 7.2 megapiksel

fotoğraf makinemi televizyona bağlayıp kameramdaki video ve resimleri görebiliorum

ama sadece kameramın çektiği videoları tabi

total video ve pocket divx encoder gibi converterlar denedimse de basarılı olamadım

kendi çektiği videonun özelliklerine uyarlamaya çalıştım ama çok karışık ve başaramadım

fotoğraf makinesi normal bi videoyu atınca izleyebilmek istiyorum (yani televizyonda da izleyebilmiş olcam)

yardımcı olursanız teşekkürler , iyi günler

Zaba -> Cevap: Fotoğraf makinesinde izlemek için bi videoyu nasıl çeviricem? (17 Haziran 2008; 23:31:03)

Öyle bir şeyin olacağını hiç sanmıyorum. Çünkü makinanızda çektiğiniz bir fotoğrafı işledikten sonra tekrar makinanıza atın. O zaman bile izleyemeyeceksiniz. Video da aynı şekilde.
Ben böyle biliyorum. Başka yöntem var mı çok merak ediyorum.

trizor -> Cevap: Fotoğraf makinesinde izlemek için bi videoyu nasıl çeviricem? (18 Haziran 2008; 13:07:40)

quote:

Orjinalden alıntı: Zaba

Öyle bir şeyin olacağını hiç sanmıyorum. Çünkü makinanızda çektiğiniz bir fotoğrafı işledikten sonra tekrar makinanıza atın. O zaman bile izleyemeyeceksiniz. Video da aynı şekilde.
Ben böyle biliyorum. Başka yöntem var mı çok merak ediyorum.

bende işte bi filmi foto makinasının sd sine atıp tv de seyretmek istiyorum ama onun için önce foto makinesine uyarlamak lazım

LokmanHekim -> Cevap: Fotoğraf makinesinde izlemek için bi videoyu nasıl çeviricem? (19 Haziran 2008; 0:52:52)

İstediğiniz iş imkansız değil ama oldukça karışık bir iş.Bunun için fotoğraf makinesinin çektiği videonun özelliklerini iyi bilmeniz gerekir.Nedir bu özellikler:

Videonun hagi görüntü ve ses codeclerine uygun olduğunu bilmelisiniz. avi olabilir,mpeg olabilir,mp4 olablir...

Görüntü ve sesin hangi bit hızında olduğunu bilmelisiniz.

Görüntünü frame hızını yani saniyedeki kare hızını bilmelisiniz.Bu genelde 25fps şeklindedir.Ama farklı da olabilir.15 olabilir 30 olabilir ve ya başka bir değer...

Fotoğraf makinesinin çektiği bir videoyu inceleyin bakalım.K-Lite codec pack kullanıyorsanız onun içinde g-spot codec information diye bir programcık vardır.Videoların parametrelerini ayrıntılı olarak gösterir.Onunla video dosyasını incelersiniz.

yukarıda ismini verdiğiniz ya da benzeri bir video convert yazılımı ile aynı parametrelerde videolar convert edip karta atarsanız kamera bunu okuyabilir.Tabii dosyanın ismi de önemli.Makine dosyalara kendi otomatik olarak bir isim verir.Bunun dışındaki rastgele isimli dosyaları görmeyebilir.

trizor -> Cevap: Fotoğraf makinesinde izlemek için bi videoyu nasıl çeviricem? (19 Haziran 2008; 1:23:31)

quote:

Orjinalden alıntı: LokmanHekim

İstediğiniz iş imkansız değil ama oldukça karışık bir iş.Bunun için fotoğraf makinesinin çektiği videonun özelliklerini iyi bilmeniz gerekir.Nedir bu özellikler:

Videonun hagi görüntü ve ses codeclerine uygun olduğunu bilmelisiniz. avi olabilir,mpeg olabilir,mp4 olablir...

Görüntü ve sesin hangi bit hızında olduğunu bilmelisiniz.

Görüntünü frame hızını yani saniyedeki kare hızını bilmelisiniz.Bu genelde 25fps şeklindedir.Ama farklı da olabilir.15 olabilir 30 olabilir ve ya başka bir değer...

Fotoğraf makinesinin çektiği bir videoyu inceleyin bakalım.K-Lite codec pack kullanıyorsanız onun içinde g-spot codec information diye bir programcık vardır.Videoların parametrelerini ayrıntılı olarak gösterir.Onunla video dosyasını incelersiniz.

yukarıda ismini verdiğiniz ya da benzeri bir video convert yazılımı ile aynı parametrelerde videolar convert edip karta atarsanız kamera bunu okuyabilir.Tabii dosyanın ismi de önemli.Makine dosyalara kendi otomatik olarak bir isim verir.Bunun dışındaki rastgele isimli dosyaları görmeyebilir.

ben işte ince ayarlarını yaptım ama bazı ayarlar converter da yoktu olanları yaptım
görüyo videoyu ama oynatmıyor foto makinesinde
özellikler dediğim zamanda dosya ayrıntılarını pek fazla vermiyor

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.25