Toshiba A-200 laptopumda kullanmak üzere aldığım Microsoft Bluetooth 5000 mouse sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ancak mouse açıldığı anda laptopun Synaptics adlı mouse driver'ını iptal ediyor hatta siliyor. Bluetooth mouse'u kapattığımda da durum düzelmiyor. Sadece imleç çalışıyor fakat kısayollar ve kaydırma işlemleri tamamen iptal oluyor. Tekrar kuruyorsunuz driver'ı. Ama bluetooth fareyi ilk açışınızla Synaptics driver'ı yeniden iptal oluyor. Kimsenin bir çözüm üretebileceğini sanmıyorum. Bu problemi şikayet edersem Toshiba'yla Microsoft'un ortak bir proje çalışmasına girişeceklerini de hiç sanmıyorum. Sadece bilginize sunuyorum.
Microsoftun faresi bence çok şık ama pil ömrü yaklaşık 1,5 ay. (kullanmadığımda sürekli kapatmama rağmen) Ayrıca scroll tuşu da oldukça gevşek. Kaydırma yaparken basılıp adamı sinir ediyor. Üzülerek söylemeliyim, mouse'umu çok seviyorum ama tavsiye etmiyorum...
17 Haziran 2008; 11:20:21
touchpad le bir uyumsuzluk söz konusu sanırım.yapableceklerin: 1-mouse u açarken touchpad'i kapat. 2-touchpadin driverlarını güncelle 3-mouse un driverlarını yüklemediysen onları kur , driverları zaten yüklüyse driverlarını sil ve öyle dene.
ilginize teşekkür ederim. touchpad'in yaklaşık 8 aydır yeni driverı çıkmıyor. bluetooth mouse'un da driverı yok zaten. mouse'u açarken toucpadi kapatmak belki çözüm olabilir. dün konuyu yazdıktan sonra driverları tekrar yükledim. şu anda bi sorun yok gibi bende sorunu tam olarak anlamaya çalışıyorum. sonucu buraya yazacağım.
diye arat bulursun. mouse u tam anlamıyla kullanmanı sağlar. istediğin tuşa istediğin özelliği atayabiliyorsun. mesela, vista nın 3 boyutlu geçiş özelliğini wheel e veriyorsun wheel i çevirince windows+tab a basmış gibi oluyor. böyle birçok şey var (sinyal seviyesi / pil seviye bilgileri de var)
Synaptics driver'ını tekrar yükledim. Görev çubuğundaki simgeyi kaldırmadım. Şu anda bir sorun yaşamıyorum. Mouse'a gelince; ben memnunum. Sadece scroll tekeri biraz fazla hassas, çevrilirken basılıyor. onun dışında hiç bir sorunum yok. Bu arada mouse driver'ı bilgisi için teşekkürler..