Birlikte çalışmayabilirler, çalışırlarsa 667mhz de çalışacaklar; ama çok bellek miktarına ihtiyacınız varsa ve ramler arasında uyuşmazlık olmassa 3gb 667 mhz kullanmak daha kazançlı olur.
800 MHz'lik bellek alıp, diğer belleği elden çıkartın. Çünkü iki bellek birlikte kullanılırsa doğal olarak 800 MHz'lik bellek de 667 MHz'de çalışır.
Bunun yanında; eğer yeterli slotunuz varsa direk tek 2 GB bellek modülü yerine, 2 adet 1 GB bellek kiti satın alın. Bant genişliğini arttırır ve performansa olumlu etkisi olur.
kendim test ettim denedim.aynı model ise 667- 800 hiçbirşey farketmiyor.zaten aralarındada fiyat farkı yok.neden yok bu yüzden işte.mesela kingston kvr667 ve kvr800 gibi.. yalnız 667 ile 800 mghz ramlari aynı anakartta kullanmamanı tavsiye ediyorum.sorun yaşanabilir..
arkadaşlar ben 667 yi çıkartmaya karar verdim.2gb dı takıcam ama bi tane daha aynı model aynı marka 2gb almayı düşünüyorum bunlar dual çalışırmı ve hangi slotlara takmam gerek 1-3 mü yoksa 1-2 mi taksam yani aynı renkli slotlara takmam mı gerekiyor yoksa farklı renklere de takksam dual çalışırmı. bilgileriniz için teşekkürler.
arkadaşlar ben 667 yi çıkartmaya karar verdim.2gb dı takıcam ama bi tane daha aynı model aynı marka 2gb almayı düşünüyorum bunlar dual çalışırmı ve hangi slotlara takmam gerek 1-3 mü yoksa 1-2 mi taksam yani aynı renkli slotlara takmam mı gerekiyor yoksa farklı renklere de takksam dual çalışırmı. bilgileriniz için teşekkürler.
markasına göre değişir, ama genelde aynı renk olanlara takılır dual çalışması için...
Aynı renkli slotlar ramlerin dual çalışması içindir. Yani aynı özellikteki ve aynı kapasitedeki ramleri aynı renkteki slotlara takmalısın.