arkadaşlar bu hafta sonu p35 ds3 rev2,1 aldım takarken anakartı kasaya koymak için üstündeki bakır sogutucudan tutmuşdum çıt dıye bı ses geldı sonra yanlardan tutup yerleştırdım az önce bakdıgımda sogutucu yanlara bastırınca yada aşagı yukarı kuvvet uygulayınca oynuyor anakartı söktüm bakdım arkadaki ayaklarımı çıkdı dıye onlarda bi sorun yok ama ayak kısmında yay varmış sanırım yani oynama normalde olabilir. ama aklıma takıldı ya neden oynuyorki bu sabit dursa daha etkili sogutmazmı acaba söküp düzgünce termal macun falan sürüp vidalasammı
benim başka bir anakarttada başıma gelmişti,sanırım o yaylar gerekli kuvveti uygulayabilmesi için ayarlanmiş ve herhangi bir sorun olmadı sonra,sıcaklık değeride değişmedi.sanırım anakart ilk geldiğinde o macun kuru olduğu için sertçe tutuyor çipset üzerindeki heatsinki ama bir kez oynadımı yada anakart çalışıp sıcaklıkla macun ısısı değişince oynama yapabiliyor.diğer anakartlardada olabilir bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ist3 -- 17 Haziran 2008; 12:04:17 >
benim başka bir anakarttada başıma gelmişti,sanırım o yaylar gerekli kuvveti uygulayabilmesi için ayarlanmiş ve herhangi bir sorun olmadı sonra,sıcaklık değeride değişmedi.sanırım anakart ilk geldiğinde o macun kuru olduğu için sertçe tutuyor çipset üzerindeki heatsinki ama bir kez oynadımı yada anakart çalışıp sıcaklıkla macun ısısı değişince oynama yapabiliyor.diğer anakartlardada olabilir bence.
oldukça mantıklı ama yinede insan işkilleniyor ben bunu söker adam gibi vidalarım
aslında iyi olur da ben bu anakarta uğraşmak istemiyorum gigabyte DS3 serileri gözümden düştü yeni gözdem DQ6 o olsa uğraşırım hatta blok alır sıvı soğutma bile yaparım ama dedim ya düştü gözümden
aynı şeyi bende yaşadım ep35 ds3 ün chip set soğutucusundan tutmuştum kasaya yerleştirmek için aynı çıt diye bi ses geldi ve oynamaya başladı cıt sesini duyunca bende kıllandım ilk başta daha kullanmadan kopardık chipi diye :D:D baktım bişi yok kuruyan macundan gelmiş ses soğutucunun oynaması sorun değil yaylar bastırıyordur chipsetin üzerine yeterince yayları kontrol et yeter çıkmasınlar yerinden
Gigabyte GA EP35-DS3 (rev 2.1) - Intel P4 3.4Ghz OC 4.0 Ghz - Kingston Dual 1 Gb DDR2 800 Mhz - 256 Mb Palit 8600GT Sonic+ DDR3 - Creative Audigy Value SE Mod X-FI Extreme Audio - Seagate SATA 2 NCQ - Samsung 19" 940BW LCD DVI - Philips DVD-RW SolidBurn