Birkaç aydır kullanmakta olduğum FSP marka psu birçok yerde ve ürün tanıtımında sessiz olduğu yorumlarını okuduğum için aldım kullanıyorum.Fakat söylendiği kadar sessiz olmayan bir ürün.Traktör kadar değil ama kesinlikle sessiz değil.Zamanla bu ses artarsa tam traktör olur çekilir yanı da kalmaz.Üzerinde garanti etiketi olmasa bir operasyon yapardım.
Ses hava akımından dolayı meydana gelen bir ses değil.Mekanik bir titreşim gibi.Kasaya sağlam bir şekilde montaj yaptım.Psu içinden geldiği belli.
Aynı psu yu kulanıp da ses sorunu yaşayan var mı merak ettim?
kasaya takılı olmadan çalıştırmayı bir dene istersen,psu hernekadar sağlam monte edilmiş olsada kasa malzemen iyi değilse psu nun yarattığı titreşim bu tür sesler çıkarabilir.başıma geldi çünkü.
Bende senin gibi sessizlik hastasıyım çıt çıksın istemiyorum. bu nedenle araştırma yapıp en sessiz ürünleri tercih etmiştim. FSP Bluestorm II de bunlardan birisiydi fakat bende senin gibi sessiz olmadığına karar verip LC Power 550W aldım bağıra bağıra sessiz olduğu söyleniyordu satışı yapılan sitede ama FSP yi arar oldum resmen uçak gibi çalışıyordu lc-power. sonuçta LC Power 'da sessiz bi ürün değildi benim için. Tekrar sessiz bir PSU arayışına girdim ve 200ytl verip HIPER Type-M 580W aldım sonuç yine hüsran. fan psu sıcaklığına göre otomatik devir kontrolü yapıyor fakat zırıltılı çalışıyor. Neyse baktım bu iş böyle olmayacak LC-Power ı modlamaya karar verdim. kasamdaki 2 pinli coolermaster fanı lc-power a taktım. işte bu..! neredeyse 0(sıfır) ses. duymanız imkansız ve hava üfelemeside gayet iyi. Psu içindeki komponentler kaliteli değilse yüksek ısılarda ömürleri kısalacak, çabuk arızalanacaktır.bu yüzden firmalar psu larda yüksek devirli fan kullanıyorlar(benim fikrim). Bu durumda PSU modifikasyonu ciddi riskler taşıyor.
fsp blue strom II kullanıyorum kasanın fan seslerini ekran kartı fanının sesini işlemci fanı sesini harddiskin tıkırtısını duydum ama psudan tık yok sadece kulağını yaklaştırdığında hafif bir rüzgar sesi oda fizik kurallarına göre olmak zorunda
Güç kaynağını söktüm.Bir süre kasanın dışında kullandım.Seviyesi çok az düşse de aynı sesin devam ettiğini fark ettim.Biraz kulak tırmalayıcı bir ses.Bilgisayarı ilk çalıştırdığım dakikalarda bu ses yok.Zannedersem fan devri arttığında ortaya çıkıyor.Sanki fan yalpa yapıyor da böyle bir ses ortaya çıkıyor.
Kasaya tekrardan sağlamca taktım.Boşlukları aldım.Bu olay fanın yarattığı titreşimlerin kasada meydana getirdiği bir sorun olmadığı anlaşılıyor.
Müdahale edeceğim bir durum yok.garantiye yollayacağım ama ne zaman kimbilir.Biraz üşengeçimdir.
fsp blue strom II kullanıyorum kasanın fan seslerini ekran kartı fanının sesini işlemci fanı sesini harddiskin tıkırtısını duydum ama psudan tık yok sadece kulağını yaklaştırdığında hafif bir rüzgar sesi oda fizik kurallarına göre olmak zorunda
Sistemimde Kasanın fan sesi,ekran kartının fan sesi,stok soğutucunun fan sesi farkedilir derecede. Sistem zaten sesli çalışıyor,üstüne bir de bu tuz ekiyor.
Güç kaynağının hava akımından dolayı oluşan fan sesi fark edilmeyecek derecede. Hava akımından meydana gelen bir sesten bahsetmiyorum. Bunu daha önceki mesajlarımdan birinde yazmıştım. Dediğiniz gibi havalandırmadan meydana gelen ses ancak kulağı yaklaştırınca duyuluyor. Benim derdim zırıltılı çalışması.Farklı frekansta sinir bozucu bir ses.
Aynı zamanda kasa içi hava sirkülasyona da faydası var. Bunu taktığımda sıcaklıklar 5-6 derece aşağı indi.Bu en büyük faydalarından biri oldu.
bsII sessiz aslinda diger psulara gore ama yazin fani daha hizli doner bu da vibrasyon yapabilir.elektirikle calisiyor cizirti filan filan yapabilir geforceler modem sesi cikariyor bazen bir sey demiyorsunuz da psu mu garibinize gitti?kaliteli ups veya regulator ile kullanin gelmez o sesler.psu icin hazir silikon aparat vardi vibrasyon icin ama baska sekilde de yapilabilir.sessizlik hastalarina xilence onerebilirim ama fani bsII gibi ise yarar degil cok yavas.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .45 ACP -- 17 Haziran 2008; 22:02:50 >
şansını deneyip garantiye bi yolla istersen,senin bileceğin iş tabiki.fsb kullanıpda öyle aham şaham sorun yaşayan kullanıcı pek duymadım hatta hiç duymadım.katlanabilecek cinstense dursun hocam psu,ama işkilleniosanda dediiğim gibi şansını deneyip yollayabilirsin garantiye.