|
myozcan -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (30 Haziran 2008; 21:06:02)
|
quote:
Orjinalden alıntı: ufuq35 arkadaşlar daha önce de yazmıştım aynı problem bende de vardı.. Ürünü çizgi elektroniğe göndermiştim ancak hiçbir işlem yapılmadan geri gönderilmişti.. Aynı traktör sesi devam etmekteydi (bu arada bu sesin kaynağı toz değil olamaz ürün sıfır üzerinde parmak izi dahi yok) Üründeki ses devam ettiği için ürünü tekrar çizgi elektroniğe göndermiştim. Ancak çizgi elektronik mühendisi ümit bey ısrarla üründe bir sorun olmadığını savunuyor.. Anlamadığım nokta ise 12 cm. lik 3-5 liralık bir fan için 1 ay zamanım kayboldu, elektrk elektronk muh. orencisiyim ve pekala bu sorunu kendim de düzeltebilirdim, garantisi bozulmasın diye servisine gönderdim sonuç aynı.. Halbuki arızayı tespit edememiş olmaları benim değil onların problemi.. iş başa düştü yani :))) Garantisi bozulacakmış umrumda değil.. Zaten garanti kalitesi de malum.. Adamlar bir fan değiştirmekten kaçıyorlar.. 1 ay beklediğim ve pc min değerinin düşmesi de benim yanıma kar kaldı demekki :)))) herneyse arkadaşlar bu sorunla karşılaşan varsa hiçç çizgi elekrtoniğe gönderip zaman kaybetmesin.. sorun yok denilip geri gönderiliyor çunku.. bu arada bazı arkadaşlar ürün gerçekten problemsiz olabilir diye düşünebilirler ancak şöyle söyleyeyim bu psu yu kasa içinde dışında ters düz her biçimde çalıştırdım ancak ses inanılmaz boyutlarda resmen psu nun içinde ufak bir cırcır böceği sürüsü var.. o derece boyutlarda ses :))))))))) @ufuq35 Bahsettiğin ses tanıdık geldi.[8D] Peki senin sistem nasıl güç kaynağını zorlayacak kapasitede overclock var mı? Sistem panelinde de görüldüğü gibi fazla güç çekecek bir donanım yok bende.Bu güç kaynağıyla 3 farklı işlemci denedim.Pentium 4 o/c yok şikayet yok.E2180 ve E6850 o/c var sorun var.Aynı zamanda CPU kullanımı %100 pc günde ortalama 15-18 saat açık.o/c olmadığı durumda ses tahammül sınırları içerisinde. Sorun nerede olabilir? Amper değerleri mi yetersiz kalıyor? Güç kaynağı etiketi üzerindeki bilgiler şöyle: http://img104.imageshack.us/img104/9843/resim004gj8.jpg Overclock konusunda detaylı bilgim yok voltajlarla oynamadan fsb artırmak,ram zamanlamalarını değiştirmek türünden ayarlar yaptım.Bu sisteme overclock yapılsa da güç kaynağının zorlanmadan kaldırması gerekir ki daha sistemde adamakıllı bir ekran kartı yok. Güç kaynağı zorlanıyor diyebilir miyiz? Psu içinde fazla olmamakla beraber tozlanma var.İçini açmadan önce yapacağım işler var.Örneğin psu yu satmak gibi. [;)]Satılmazsa tozdan olup olmadığı da kesinleşir. @.45 ACP Ankarada merkezi bir yerde sayılırım.Elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmasının çok yoğun yaşandığı bir semt değil.Topraksız priz kullanıyorum.UPS leri biraz araştırdım.Voltaj regülasyonuyla kararlı bir rejim oluşursa sesin kesileceğine inanmak istiyorum.En kısa zamanda line interactive türü bir cihaz alacağım.Yalnız almışken LCD monitörle, bilgisayarı bir bağlayacağım bir alet bulabilir miyim 50-100$ civarında.Tunçmatikler nasıldır mesela.Piyasada yaygın olarak bulunuyor.Yorumlara baktım yıllarca kullanıp memnun olan da var, alınmaz diyen de.Genellikle APC tavsiye ediliyor.Benim ihtiyacım olan fonksiyon voltaj regülasyonu,psunun kendi güvenlik tertibatları da sistemi korumaya yeter sanırım.
|
|
|
|