FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı

myozcan -> FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (16 Haziran 2008; 21:07:41)

Birkaç aydır kullanmakta olduğum FSP marka psu birçok yerde ve ürün tanıtımında sessiz olduğu yorumlarını okuduğum için aldım kullanıyorum.Fakat söylendiği kadar sessiz olmayan bir ürün.Traktör kadar değil ama kesinlikle sessiz değil.Zamanla bu ses artarsa tam traktör olur çekilir yanı da kalmaz.Üzerinde garanti etiketi olmasa bir operasyon yapardım.

Ses hava akımından dolayı meydana gelen bir ses değil.Mekanik bir titreşim gibi.Kasaya sağlam bir şekilde montaj yaptım.Psu içinden geldiği belli.

Aynı psu yu kulanıp da ses sorunu yaşayan var mı merak ettim?

tasteOFsand -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (16 Haziran 2008; 21:17:04)

kasaya takılı olmadan çalıştırmayı bir dene istersen,psu hernekadar sağlam monte edilmiş olsada kasa malzemen iyi değilse psu nun yarattığı titreşim bu tür sesler çıkarabilir.başıma geldi çünkü.

myozcan -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (16 Haziran 2008; 21:36:27)

@tasteOFsand

Kasa dandik denebilecek bir kasa.Yarın bilgisayar boş olduğu bir vakit bunu deneyeceğim.Sonucu buraya yazarım.

tasteOFsand -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (16 Haziran 2008; 21:37:25)

quote:

Orjinalden alıntı: myozcan

@tasteOFsand

Kasa dandik denebilecek bir kasa.Yarın bilgisayar boş olduğu bir vakit bunu deneyeceğim.Sonucu buraya yazarım.

[:'(]

ugur_yavuz -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (16 Haziran 2008; 22:25:32)

boşluklara, sert sünger tarzı şeyler koymayı deneyin. vibrasyonu alır.

chatixx -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (16 Haziran 2008; 22:33:37)

Ya bende ondan kullanıyorum ama kasada bir sürü fan var. Sadece onun sesini duymadım. Ama kasadan baya bi fan sesi geliyo...

yugo_tr -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (17 Haziran 2008; 1:47:37)

Bende senin gibi sessizlik hastasıyım çıt çıksın istemiyorum. bu nedenle araştırma yapıp en sessiz ürünleri tercih etmiştim. FSP Bluestorm II de bunlardan birisiydi fakat bende senin gibi sessiz olmadığına karar verip LC Power 550W aldım bağıra bağıra sessiz olduğu söyleniyordu satışı yapılan sitede ama FSP yi arar oldum resmen uçak gibi çalışıyordu lc-power. sonuçta LC Power 'da sessiz bi ürün değildi benim için. Tekrar sessiz bir PSU arayışına girdim ve 200ytl verip HIPER Type-M 580W aldım sonuç yine hüsran. fan psu sıcaklığına göre otomatik devir kontrolü yapıyor fakat zırıltılı çalışıyor. Neyse baktım bu iş böyle olmayacak LC-Power ı modlamaya karar verdim. kasamdaki 2 pinli coolermaster fanı lc-power a taktım. işte bu..! neredeyse 0(sıfır) ses. duymanız imkansız ve hava üfelemeside gayet iyi.
Psu içindeki komponentler kaliteli değilse yüksek ısılarda ömürleri kısalacak, çabuk arızalanacaktır.bu yüzden firmalar psu larda yüksek devirli fan kullanıyorlar(benim fikrim). Bu durumda PSU modifikasyonu ciddi riskler taşıyor.

gigabit78 -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (17 Haziran 2008; 17:25:08)

fsp blue strom II kullanıyorum
kasanın fan seslerini
ekran kartı fanının sesini
işlemci fanı sesini
harddiskin tıkırtısını duydum ama
psudan tık yok
sadece kulağını yaklaştırdığında hafif bir rüzgar sesi
oda fizik kurallarına göre olmak zorunda[&:]

myozcan -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (17 Haziran 2008; 21:35:56)

Güç kaynağını söktüm.Bir süre kasanın dışında kullandım.Seviyesi çok az düşse de aynı sesin devam ettiğini fark ettim.Biraz kulak tırmalayıcı bir ses.Bilgisayarı ilk çalıştırdığım dakikalarda bu ses yok.Zannedersem fan devri arttığında ortaya çıkıyor.Sanki fan yalpa yapıyor da böyle bir ses ortaya çıkıyor.

Kasaya tekrardan sağlamca taktım.Boşlukları aldım.Bu olay fanın yarattığı titreşimlerin kasada meydana getirdiği bir sorun olmadığı anlaşılıyor.

Müdahale edeceğim bir durum yok.garantiye yollayacağım ama ne zaman kimbilir.Biraz üşengeçimdir.[:D]

Tavsiyeler için teşekkür ederim.

myozcan -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (17 Haziran 2008; 21:39:06)

quote:

Orjinalden alıntı: gigabit78

kasanın fan seslerini
ekran kartı fanının sesini
işlemci fanı sesini
harddiskin tıkırtısını duydum ama
psudan tık yok
sadece kulağını yaklaştırdığında hafif bir rüzgar sesi
oda fizik kurallarına göre olmak zorunda[&:]

Sistemimde Kasanın fan sesi,ekran kartının fan sesi,stok soğutucunun fan sesi farkedilir derecede.
Sistem zaten sesli çalışıyor,üstüne bir de bu tuz ekiyor.

Güç kaynağının hava akımından dolayı oluşan fan sesi fark edilmeyecek derecede.
Hava akımından meydana gelen bir sesten bahsetmiyorum.
Bunu daha önceki mesajlarımdan birinde yazmıştım.
Dediğiniz gibi havalandırmadan meydana gelen ses ancak kulağı yaklaştırınca duyuluyor.
Benim derdim zırıltılı çalışması.Farklı frekansta sinir bozucu bir ses.

Aynı zamanda kasa içi hava sirkülasyona da faydası var.
Bunu taktığımda sıcaklıklar 5-6 derece aşağı indi.Bu en büyük faydalarından biri oldu.

bana denk gelen ürünün biraz sesli çalışıyor.

Buzmavisi -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (17 Haziran 2008; 21:49:23)

vallaha fsp bende de var.
Sesini hiç duymuyorum. Sizdeki biraz bozuk olmasın sakın? Fabrikasyonunda sorun olmuştur belki. Yoksa çok sessiz vallaha.

.45 ACP -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (17 Haziran 2008; 22:01:53)

bsII sessiz aslinda diger psulara gore ama yazin fani daha hizli doner bu da vibrasyon yapabilir.elektirikle calisiyor cizirti filan filan yapabilir geforceler modem sesi cikariyor bazen bir sey demiyorsunuz da psu mu garibinize gitti?kaliteli ups veya regulator ile kullanin gelmez o sesler.psu icin hazir silikon aparat vardi vibrasyon icin ama baska sekilde de yapilabilir.sessizlik hastalarina xilence onerebilirim ama fani bsII gibi ise yarar degil cok yavas.

tasteOFsand -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (17 Haziran 2008; 23:17:07)

şansını deneyip garantiye bi yolla istersen,senin bileceğin iş tabiki.fsb kullanıpda öyle aham şaham sorun yaşayan kullanıcı pek duymadım hatta hiç duymadım.katlanabilecek cinstense dursun hocam psu,ama işkilleniosanda dediiğim gibi şansını deneyip yollayabilirsin garantiye.

revenger11 -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (17 Haziran 2008; 23:29:41)

quote:

Orjinalden alıntı: myozcan

Aynı zamanda kasa içi hava sirkülasyona da faydası var.
Bunu taktığımda sıcaklıklar 5-6 derece aşağı indi.Bu en büyük faydalarından biri oldu.

bana denk gelen ürünün biraz sesli çalışıyor.

bu kısmı anlayamadim, sirkulasyona faydasi olan nedir?

XmysticX -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (18 Haziran 2008; 0:06:05)

siziin psu fanı rayından çıkmış yada fana bişi çarpıp dengesini yitirmiş olma ihtimali var, yoksa fsp alablileceğin en sessizlerden biridir.[:@]

myozcan -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (18 Haziran 2008; 1:35:21)

quote:

Orjinalden alıntı: revenger11

bu kısmı anlayamadim, sirkulasyona faydasi olan nedir?

Mwvcut halde yetersiz kasa içi havalandırmasına olan katkısından, ses haricinde olumlu bir katkısından bahsettim.

quote:

Orjinalden alıntı: tasteOFsand

şansını deneyip garantiye bi yolla istersen,senin bileceğin iş tabiki.fsb kullanıpda öyle aham şaham sorun yaşayan kullanıcı pek duymadım hatta hiç duymadım.katlanabilecek cinstense dursun hocam psu,ama işkilleniosanda dediiğim gibi şansını deneyip yollayabilirsin garantiye.

Kasadan her tınıda bir ses geliyordu.Yeni bir ses tonu daha eklenmiş oldu.[:D]Sonradan artmazsa idare edilebilir.

quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

bsII sessiz aslinda diger psulara gore ama yazin fani daha hizli doner bu da vibrasyon yapabilir.elektirikle calisiyor cizirti filan filan yapabilir geforceler modem sesi cikariyor bazen bir sey demiyorsunuz da psu mu garibinize gitti?kaliteli ups veya regulator ile kullanin gelmez o sesler.psu icin hazir silikon aparat vardi vibrasyon icin ama baska sekilde de yapilabilir.sessizlik hastalarina xilence onerebilirim ama fani bsII gibi ise yarar degil cok yavas.

Aslında ses cızırtı gibi de değil.İmkan olsa kaydedip dinletirdim sesi.

YasiKa -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (18 Haziran 2008; 4:39:24)

Acaba sorun nerde? Cooler MAster psu ları da sesli midir?

.45 ACP -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (18 Haziran 2008; 21:48:48)

@myozcan
hangi il bilmiyorum ama garantisine bakan firmaya goturup denetin yaninda durup dinleyin olmadi kargoyla gonderin.elektrik sebekesinden ya da kasa icinde durusundan olabilir degilse zaten garantiliktir.ne kadar bunlarin garantisi hic merak edip de bakmadim.durduk yere kaybedilirse yazik olacak olan bir urun yalniz.fiyatindan degil guzel bir urun oldugu icin bence.

turan7474 -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (20 Haziran 2008; 0:00:45)

kulağımı yaklaştırdığımda sadece hava akımını hissediyorum ses yok.

ufuq35 -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (20 Haziran 2008; 2:16:05)

dostum bahsettiğin sorunun birebir aynısı benim bluestorm2 de de var.. daha önce de başka bir forumda okumuştum aynı problemi.. garantiye gönderdim ancak aynı şekilde hiçbir işlem yapmadan geri yollamış çizgi elektronik.. halbuki ayrıntılı bir not da eklemiştim..

dediğin gibi fanın devri artınca zırrr diye bir ses geliyor.. heralde garantide denediklerinde bu sesi duyamadılar ürün sağlam diyip geri yolladılar.. bende en yakın zmanda servise göndereceğim tekrar..

sp@wn -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (20 Haziran 2008; 13:17:58)

quote:

Orjinalden alıntı: yugo_tr

LC-Power ı modlamaya karar verdim. kasamdaki 2 pinli coolermaster fanı lc-power a taktım. işte bu..! neredeyse 0(sıfır) ses. duymanız imkansız ve hava üfelemeside gayet iyi.
Psu içindeki komponentler kaliteli değilse yüksek ısılarda ömürleri kısalacak, çabuk arızalanacaktır.bu yüzden firmalar psu larda yüksek devirli fan kullanıyorlar(benim fikrim). Bu durumda PSU modifikasyonu ciddi riskler taşıyor.

Bu dediğinin aynısı yapmıştım. PSU'da sessizlik atrıyorsanız yapılabilecek en mantıklı iş bu ama garanti gider bunu da gözardı etmemek lazım.

Bu arada şuan LCPower 550 SuperSilent kullanıyorum ama sessizlikten eser yok. Gerçi benim kasamda psu yeri altta ve tabana yakın olduğundan hava sürkülasyonundan dolayı da ses oluyor mutlaka ama yakında bu işin çaresine bakmam lazım...

hasanmerto -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (20 Haziran 2008; 14:31:35)

sessizlik için fan mod yapmayı düşünen arkadşlar, eğer fanınız hız ayarlıysa, yeni fan taktığınızda fan çalışmayabilir dikkatli olmak lazm

yugo_tr -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (23 Haziran 2008; 2:19:35)

quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

sessizlik için fan mod yapmayı düşünen arkadşlar, eğer fanınız hız ayarlıysa, yeni fan taktığınızda fan çalışmayabilir dikkatli olmak lazm

kesinlikle haklısın, çalışma voltajı aralığını kontrol etmek lazım.

.45 ACP -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (23 Haziran 2008; 18:34:33)

fan degistirecekseniz kablosunu kesmez psu disina kablolar ile beraber cikarirsiniz.oradan da kontolcu molex donustucu bir seyler yapin artik ama bsII de fan otomatik zaten yaziktir.

mdemirci34 -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (23 Haziran 2008; 21:31:49)

hızı otomatik ayarlıyorsa yeni fan takmakta tek başına çözmez gibi görünüyor.
bu modelin gürültü yaptığınıda ilk defa duyuyorum [sm=s19.gif]

pardus34 -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (24 Haziran 2008; 13:14:38)

Ya Bende aldım ondan ilk 3 ay sessizdi sonra ses çıkarmaya başladı. herhalde yağı filan fazla kullanmışlar ses çıkarmasın sonra etkisi geçti hafiften başladı sesi eskiden monitör kapalı kasanın ışıkları sorunluydu ama pc açıktı ses bile çıkmıyordu diyordum kapalı herhalde pc şimdi öle bir olay yok artık sesinden belli ediyor.

myozcan -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (24 Haziran 2008; 17:46:08)

Şaka yapmıyorum arkadaşlar. Sesli çalışıyor. Neden bu kadar garibinize gittiğini anlamış değilim.Dünyanın en iyi güç kaynağı bu mudur ki ? Kafa ütülemekte üstüne yok.

1 hafta - 10 gün sonra müsait olacağım.O zaman garanti meslesini konuşurum satıcı firmayla.Uğraştıracak gibiyse direkt 2. el bölümünde satışa çıkartırım.

UPS-regülatör fiyatlarını bilmiyorum.Bir iki yerde gördüğüm kadarıyla güç kaynağından daha pahalı.Uygun fiyatlı iş görecek bir ürün biliyorsanız tavsiyelerinizi beklerim.

.45 ACP -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (24 Haziran 2008; 21:29:04)

bir elin 5 parmagi 1 olmadigi gibi psular da ayni degil ayni bile olsa.sende sesli bizde sessiz olabilir ya da sessiz psu kullanmamis olabiliriz bu da ayip degil.alet zorlaniyordur voltaj dalgalanmasi oluyordur ortam sicaktir fan otomatik diyoruz.rahati yerinde degil ki kedi gibi mirildamak yerine aslan gibi kukruyor olabilir bunun icin filan garantiye gonderemezsin su yaz gununde ama gotur icin rahat etsin fandan olduguna emin ol ona gore care dusunelim.piyasada regulator bulabilecegini sanmiyorum ups konusunda ise apc den sasma diyorum ama dedigin gibi yuksek fiyatlari psudan.su olabilir camurdan olsa guzel hesabi.buradan olmaz zaten de bulundugun yerden bakabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32307

yavuzzselimm -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (25 Haziran 2008; 21:17:14)

biraz şans işi demekki. bendede war ama çok sessiz. sadece pc kapal,lıyken..hafif bir cızıltı war

guitarist cebeci -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (28 Haziran 2008; 20:30:14)

offf bende bunundan almayı düşünüyodum ama sesli olursa kullanamam en sessizi saglamı hangısıdır bunlarda bi fikri olan varmı benim suanda 320 watt var oda bendeki sisteme nasıl yetiyor bilmiyorum hiç bir ses yok çıt bile yok kasadan kapatınca falanda hiç ses yok o acıdan çok memnunum ama ısınıyo işte benim sisteme daha yuksek lazım hangi marka iyidir biri yardımcı olsun hiç psu markaları bilmiyorum[sm=icon_smile_dead.gif]

Draconic -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (28 Haziran 2008; 22:56:53)

yukarıya bu konuyu gormeden bende baslık acmıstım.ama yazayım,
bendede buna benzer bir sorun var.fan yalpalıyor gibi...ama sorunun kaynagını kesfettim beyler...psu ya suc bulmayın.sorun ''toz''.benim fan duszgun calusmıyor donerken surtunuyor.cızırtı gibi,hısırtı gibi bir ses var psu da...ama ne yapalım.boyle bir sure idare edicem.sonra olmadı fanının degisimini isterim.yeni ekran kartı falan gelmeden bi bakım sart.ama sesin kaynagını bulana kadar 40 takla attım.siz yine sanslısınız:)kolay teshis etmissiniz...

yenerbalcı -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (28 Haziran 2008; 23:04:22)

kaliteli 12 cm fam tak yenisinden daha iyi olur

ufuq35 -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (30 Haziran 2008; 18:44:17)

arkadaşlar daha önce de yazmıştım aynı problem bende de vardı.. Ürünü çizgi elektroniğe göndermiştim ancak hiçbir işlem yapılmadan geri gönderilmişti.. Aynı traktör sesi devam etmekteydi (bu arada bu sesin kaynağı toz değil olamaz ürün sıfır üzerinde parmak izi dahi yok)

Üründeki ses devam ettiği için ürünü tekrar çizgi elektroniğe göndermiştim. Ancak çizgi elektronik mühendisi ümit bey ısrarla üründe bir sorun olmadığını savunuyor.. Anlamadığım nokta ise 12 cm. lik 3-5 liralık bir fan için 1 ay zamanım kayboldu, elektrk elektronk muh. orencisiyim ve pekala bu sorunu kendim de düzeltebilirdim, garantisi bozulmasın diye servisine gönderdim sonuç aynı.. Halbuki arızayı tespit edememiş olmaları benim değil onların problemi.. iş başa düştü yani :)))

Garantisi bozulacakmış umrumda değil.. Zaten garanti kalitesi de malum.. Adamlar bir fan değiştirmekten kaçıyorlar.. 1 ay beklediğim ve pc min değerinin düşmesi de benim yanıma kar kaldı demekki :))))

herneyse arkadaşlar bu sorunla karşılaşan varsa hiçç çizgi elekrtoniğe gönderip zaman kaybetmesin.. sorun yok denilip geri gönderiliyor çunku..

bu arada bazı arkadaşlar ürün gerçekten problemsiz olabilir diye düşünebilirler ancak şöyle söyleyeyim bu psu yu kasa içinde dışında ters düz her biçimde çalıştırdım ancak ses inanılmaz boyutlarda resmen psu nun içinde ufak bir cırcır böceği sürüsü var.. o derece boyutlarda ses :)))))))))

myozcan -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (30 Haziran 2008; 21:06:02)

quote:

Orjinalden alıntı: ufuq35

arkadaşlar daha önce de yazmıştım aynı problem bende de vardı.. Ürünü çizgi elektroniğe göndermiştim ancak hiçbir işlem yapılmadan geri gönderilmişti.. Aynı traktör sesi devam etmekteydi (bu arada bu sesin kaynağı toz değil olamaz ürün sıfır üzerinde parmak izi dahi yok)

Üründeki ses devam ettiği için ürünü tekrar çizgi elektroniğe göndermiştim. Ancak çizgi elektronik mühendisi ümit bey ısrarla üründe bir sorun olmadığını savunuyor.. Anlamadığım nokta ise 12 cm. lik 3-5 liralık bir fan için 1 ay zamanım kayboldu, elektrk elektronk muh. orencisiyim ve pekala bu sorunu kendim de düzeltebilirdim, garantisi bozulmasın diye servisine gönderdim sonuç aynı.. Halbuki arızayı tespit edememiş olmaları benim değil onların problemi.. iş başa düştü yani :)))

Garantisi bozulacakmış umrumda değil.. Zaten garanti kalitesi de malum.. Adamlar bir fan değiştirmekten kaçıyorlar.. 1 ay beklediğim ve pc min değerinin düşmesi de benim yanıma kar kaldı demekki :))))

herneyse arkadaşlar bu sorunla karşılaşan varsa hiçç çizgi elekrtoniğe gönderip zaman kaybetmesin.. sorun yok denilip geri gönderiliyor çunku..

bu arada bazı arkadaşlar ürün gerçekten problemsiz olabilir diye düşünebilirler ancak şöyle söyleyeyim bu psu yu kasa içinde dışında ters düz her biçimde çalıştırdım ancak ses inanılmaz boyutlarda resmen psu nun içinde ufak bir cırcır böceği sürüsü var.. o derece boyutlarda ses :)))))))))

@ufuq35

Bahsettiğin ses tanıdık geldi.[8D] Peki senin sistem nasıl güç kaynağını zorlayacak kapasitede overclock var mı?

Sistem panelinde de görüldüğü gibi fazla güç çekecek bir donanım yok bende.Bu güç kaynağıyla 3 farklı işlemci denedim.Pentium 4 o/c yok şikayet yok.E2180 ve E6850 o/c var sorun var.Aynı zamanda CPU kullanımı %100 pc günde ortalama 15-18 saat açık.o/c olmadığı durumda ses tahammül sınırları içerisinde.

Sorun nerede olabilir? Amper değerleri mi yetersiz kalıyor?

Güç kaynağı etiketi üzerindeki bilgiler şöyle:

http://img104.imageshack.us/img104/9843/resim004gj8.jpg

Overclock konusunda detaylı bilgim yok voltajlarla oynamadan fsb artırmak,ram zamanlamalarını değiştirmek türünden ayarlar yaptım.Bu sisteme overclock yapılsa da güç kaynağının zorlanmadan kaldırması gerekir ki daha sistemde adamakıllı bir ekran kartı yok.

Güç kaynağı zorlanıyor diyebilir miyiz?

Psu içinde fazla olmamakla beraber tozlanma var.İçini açmadan önce yapacağım işler var.Örneğin psu yu satmak gibi. [;)]Satılmazsa tozdan olup olmadığı da kesinleşir.

@.45 ACP

Ankarada merkezi bir yerde sayılırım.Elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmasının çok yoğun yaşandığı bir semt değil.Topraksız priz kullanıyorum.UPS leri biraz araştırdım.Voltaj regülasyonuyla kararlı bir rejim oluşursa sesin kesileceğine inanmak istiyorum.En kısa zamanda line interactive türü bir cihaz alacağım.Yalnız almışken LCD monitörle, bilgisayarı bir bağlayacağım bir alet bulabilir miyim 50-100$ civarında.Tunçmatikler nasıldır mesela.Piyasada yaygın olarak bulunuyor.Yorumlara baktım yıllarca kullanıp memnun olan da var, alınmaz diyen de.Genellikle APC tavsiye ediliyor.Benim ihtiyacım olan fonksiyon voltaj regülasyonu,psunun kendi güvenlik tertibatları da sistemi korumaya yeter sanırım.

gigabit78 -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (1 Temmuz 2008; 20:03:13)

KARDEŞ DAHA ÖNCEDEYAZMIŞTIM GEÇEN HAFTA ARKADAŞSA YENİ BİR SİSTEM KURDUM
TABİ YİNE BLUE STROM II
ONDADA SES -
BENCE SENDEKİ
PROBLEMLİ
ELEMANLAR ELEKTRİK AKIMINDA BİR PROBLEM YOK DİYE SANA GÖNDERMİŞLERDİR
KURDUĞUM İKİSİSTEMDE SESSİZ
PSUDAN SES GELMİYOR
ZATEN İKİDİR BLUE STROMM II Yİ
SESSİZ OLDUĞU İÇİN TAKIYORUM BİLGİSAYARLARA

SamirCakir -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (2 Temmuz 2008; 18:37:35)

bende bluestrom 2 kullanıyorum ve banada pek sessiz gelmiyor, evet dandirik psulara göre çok sessiz denilebilir ama benim gibi fan kontrol varsa pcnizde ve fanlar düşük devirde çalışıyorsa bluestormun sesi çok rahatsız edici olabiliyor. Bende içindeki fanı değiştirmeyi düşünüyorum elimde akasanın şeffaf 12cm lik fanları var bi deneyip buraya deneyimi yazarım.

Ayrıca bs 2 kullanıpta win xp ile bekleme konumua giripte tekrar sorun yaşamadan windowsa dönebilen varmı acaba, nedendir anlayamadım bekleme konumundan çıkmak için reset atmam gerekiyor ..

SamirCakir -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (3 Temmuz 2008; 0:16:11)

bugün bluestorm 2 nin sessiz bir pcde fazlasıyla ses yapan fanını, akasanın şefaf mavi kanatlı 12 cmlik fanıyla değiştirdim ve sonuç süper artık neredeyse hiç ses yok. Ancak kabloyu kesip ek yapmanız gerektiğinden psu garanti dışı kalacaktır bilginize !

pot3nza -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (3 Temmuz 2008; 12:47:58)

bende bugün bu psudan alacaktım ama yazılanları okuyunca vazgeçtim.bende asus kasanın içinmde gelen asus psu var,8cm fanlı.acaba bunun fanını değiştirmem mümkünmüdür?
eğee yapamazsam yeni psu alacam ;
be quiet denildiği kadar sessizmi acaba?

ufuq35 -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (3 Temmuz 2008; 15:23:51)

arkadaşlar bugün psuyu açıp baktım.. psu nun uzerinde 0.3 amper 12V fan var.. elimde thermaltake in aynı özelliklerde başka bir fanı vardı, ancak benim psu daki sesin kaynağı farklıymış :)) bu sesi meğer logolu ızgara çıkartıyormuş bunu farkettim.. yuksek devirlerde fanın titreşimiyle birlikte ızgara da titriyor arada..

ızgarayı çıkardım sorun halloldu arkadaşlar şu an ses normal seviyelerde hatta bana göre gayet sessiz.. ancak çizgi elektroniğin sallamaması yüzünden ürünüm artık garanti dışı..

herkese saygılar sevgiler

ufuq35 -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (3 Temmuz 2008; 17:20:55)

arkadaşlar sorun halloldu demiştim olmamış, bu yazıyı yazdıkttan hemen sonra kendini belli etti..

fanı thermaltake ile değiştirdim şu an ses sıfır..

bu arada hakkaten ne dandik bi fan koymuş adamlar bu psu ya..

guitarist cebeci -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (3 Temmuz 2008; 17:39:58)

şimdi bu psu lar sessiz ama fanları ses yapıyor değiştirince ses ortandan kalkıyor fakat garanti gidiyor[:D] güzelmiş yani bu psu yu tavsiye ediyormusunz[:)]

Gamlı Baykuş -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (3 Temmuz 2008; 18:25:59)

bende var çıt çıkarmıyor valla

SamirCakir -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (4 Temmuz 2008; 16:35:39)

quote:

Orjinalden alıntı: denizg

bende var çıt çıkarmıyor valla

çıt çıkarmıyor gibi abzürt bi yorum neden yaparsınız anlamış değilim. Alet birçok psuya göre sessiz ama kasasında fan kontrol kullanan ve geceleride fazla pc başında kalan biri için fazlasıyla sesli benim kasamda fan kontrol var ve fanlarım düşük devirlerde bu nedenle psunun fan sesi çekilmez oluyor, bu nedenle psumdaki fanı akasanın 12 cmlik şefaf mavi kanatlı fanıyla değiştirdim sonuç çok iyi oldu. Kasa neredeyse sıfır ses oldu artık. Ayrıca psudan çıkardığım mavi 12cmlik fanı boşta dışarıda çalıştırdım ve düşük devirde bile uğultu yapıyor fan pek kaliteli değil. FSP BlueStorm 2 500w'ı tavsiye ederim sonuçta birçok ödül almış bir psu ve piyasadaki bir çok psudan da oldukça sessiz, daha fazla sessizlik arayanlarda fanı kaliteli bir fanla değiştirdiklerinde neredeyse sıfır sesi elde edebilir...

DrunkenLord -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (1 Ağustos 2008; 23:33:03)

konuyu biraz hortlatmış gibi olucam ama yenisini açmaktan iyidir..

bende de var fsp bsII ve son zamanlarda anormal bi şekilde ses yapmaya başladı..

buna garanti haricinde ne tür çözümler buldunuz?
garantiye veresim yok pek o kadar süre pc siz bekleyemem

çözüm bulanlar paylaşabilirmi acaba? ne tür fan taktınız? fan devir ayarı falan sorun oldu mu? çalışmamazlık yaptı mı? veya kendi fanını yağlayarak temizleyerek vs sesten kurtulmak mümkün mü? [sm=alsaa.gif]

by_ProXy -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (2 Ağustos 2008; 0:25:35)

valla dostum bende alalı 1 ay olmadı ama su anda bi sorun yok acaba bişi olurmu ilerde bak şimdi içime kurt düştü yaa :( :( :(

SeRo-34 -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (2 Ağustos 2008; 1:18:10)

Aynı güç kaynağını kullanıyorum alalı 5-6 ay oldu. Dedikleri gibi çok sessiz. Sesini duymak için kulağını dayaman lazım. Bence senin ki titreşimle alakalı olabilir. Garanti olayı olmasa içini aç diycem ama .

Draconic -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (2 Ağustos 2008; 1:18:22)

Drunkenlord;
bende ki sorun devam etti.bende psu yu açtım.içindeki fanı görmeliydin...toz toprak o fanın daha fazla dönmesi mucize olurdu.yağlayarak bir miktar sorunu erteliyebilirdim ama problem aynen devam edecekti...
bende tuttum akasa amber model bir fan aldım.çift bilyeli;fsp nin içindeki fan brushless idi.ona göre daha uzun ömürlü olduğu için ball bearing fan tercih ettim.şimdi sorunum yok...
nasıl mı yaptım?
içini açtım tabi garantide uçtu ama neyse:)fanıın kablosunu kökünden kestim;akasanın fanının kablolarını fsp nin orjinal fan kablolarına lehimledim.elektirik bandı ile sarıp kapattım:)hepsi bu[:'(]

DrunkenLord -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (2 Ağustos 2008; 21:49:48)

@Draconic
cevabın için sağol öncelikle [sm=icon_smile.gif]

bahsettiğin fan bu sanırım:
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd96234

aklıma takılan bi soru daha..

fsp nin kendi fanı hız kontrolu olan bi fan.. bu hız kontrolü fanın kendisinde mi? yoksa fana gelmeden önceki güç kaynağındaki devrelerden mi kontrol ediliyor?

kendinden kontrollü olarak bir de şöyle bi fan var:
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd96240
(bu fanın hız kontrolü kendisinde.. sıcaklığa bağlı olarak kontrol ediyor kendini.. ama diğeri böyle değil, pasif olarak bağlı olduğu yer tarafından kontrol ediliyor[anakart vs.])

fsp nin içini daha açmadım ama.. akasanın fanı 3 kablolu sanırım.. bunu fsp ye monte ettikten sonra devir kontrolünde bi sorun çıktı mı ?

SamirCakir -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (5 Ağustos 2008; 3:51:57)

fsp bs2 nin fanı pek kaliteli olmayan ve devir kontrolü olmayan bir fan, Devir kontrolü fsp nin devresi üzerinde ve çekilen güce göre hızlanıp yavaşlıyor yani pcdeki donanıma göre sesli yada sessiz birinin sessiz birinin sesli demesindeki nedende bu olsa gerek, benim sistem bileşimim imzamda var ve özellikle geceleri çekilmez bir ses vardı. Bunuda önceki mesajımda da belirttiğim gibi akasanın 120mm lik şefaf slim fanını takarak çözdüm. akasanın fanı 3 kablolu ve devir kontrolsüz ama düşük devirli ve sessiz bir fan. fsp nin fan kablosunu kesip akasanın siyah ve kırmızı kablosu ile birleştirdim diğer 3 cü sarı kabloyuda psu nun dışına alarak anakartın üstündeki fan girişlerinden birine taktım bu sayede fan hızınıda görebiliyorum şu anda 1063 devirde dönüyor ve çıt ses yok. Ayrıca o anlık güç çekimine göre fsp ye taktığım akasanın fanı hızlanıp yavaşlıyor devirden görebiliyorum [:'(]

DrunkenLord -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (5 Ağustos 2008; 17:09:58)

saol @SamirCakır.. cevaplar üzerine ben de bu fanın siparişini verdim bugün
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd96236

stok işlemci fanımda da biraz gürültü vardı.. arada bunu da alayım dedim [sm=biggrinking.gif]
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd96787

ürünler elime geçip monte ettikten sonra tekrar bilgi veririm [sm=ok.gif]

SamirCakir -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (6 Ağustos 2008; 0:40:30)

psu için bende aynı fanı taktım, akasanın ürünleri sessiz ve oldukça kaliteli hayırlı olsun [:'(]

DrunkenLord -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (8 Ağustos 2008; 19:26:21)

bugün geldi kargo ve taktım fanlarımı [sm=icon_smile_big.gif]
akasanın fanındaki kırmızı ve siyah kablo ile fsp nin fanındaki siyah ve kırmızı kabloyu kesip birleştirdim..
@SamirCakir senin dediğin gibi sarı kabloyu da dışarı çekip anakarta bağladım devri görmek için..

işlemci fanını da değiştirdim.. eski fan biraz dandikti + sesliydi[sm=icon_smile_big.gif].. presscot işlemci, ağır yük altında 65i buluyodu.. işlemci sıcaklığında da 10 derecelik bi düşüş var ve sessiz...

tabi garanti iptal oluyo bu durumda fsp nin.. bunu göze alanlar hiç beklemesin.. alsın fanı kendi değiştirsin.. çok kolay bi işlem [sm=ok.gif]

dejaay -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (9 Ağustos 2008; 1:04:45)

5 aydır kullanıyorum FSP Blue Storm II 500W. Ancak son 1-2 haftadır inanılmaz ses yapmaya başladı. Elektrik süpürgesiyle falan tozunu aldım, üfledim, biraz sarstım falan ses kesildi ancak bir süre sonra tekrar başladı. Burdan da anlaşılıyor ki fanı çok çok kötü bir fan. Denildiği gibi değiştirmek lazım.

Diğer açıdan psudan oldukça memnunum ve güveniyorum, tavsiye de ediyorum.[:'(]

SamirCakir -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (9 Ağustos 2008; 23:51:23)

@DrunkenLord hayırlı olsun.

@dejaay Katılıyorum FSP Blue Storm II 500W oldukça iyi bir psu, zaten bunu aldığı birçok ödüllede kanıtlıyor. Fanıda kaliteli bir fan taksalarmış daha hoş olurdu.

.45 ACP -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (10 Ağustos 2008; 11:35:46)

nisan 2007 den beri kullaniyorum 4870 le kullanip oc yapiyorum bu psu iyi mi diye sormayin artik.

tlemsen -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (8 Eylül 2008; 1:57:10)

Bir ses problemi de benden; FSP 400W 'dan tıkırtı, cızırtı karışımı bir ses geliyor. Bazen şiddetli, bazen de yok denecek kadar az. Bahsedildiği gibi sorunun fandan çıktığı açık.
Böyle bir sebepten garantiye gönderilir mi bilmiyorum, Inventus'tan almıştım.

Draconic -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (8 Eylül 2008; 2:48:51)

Garantiye yollayabilirsin ama temizlenip geri gelecektir.ve sorunun aynen devam eder...ama sen bilirsin:)istersen bi yollayıver.[&:]

tlemsen -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (8 Eylül 2008; 7:26:39)

quote:

Orjinalden alıntı: Draconic

Garantiye yollayabilirsin ama temizlenip geri gelecektir.ve sorunun aynen devam eder...ama sen bilirsin:)istersen bi yollayıver.[&:]

Cevap için teşekkürler. Arada geçecek zaman da büyük problem, yine de kendi aldığım fanı takmayı kabul ederlerse düşünebilirim aslında. Kendim takıcam ama ah şu garantinin uçma meselesi...vakti zamanında nereden geldiğini bilmediğim bir yanık kokusu vardı, PSU dan olma ihtimali düşündürüyor beni. PSU'ları fanların bağımsız olacağı bir şekilde üretemezler mi bunlar? [sm=ranting2.gif]

tda 1562q -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (9 Eylül 2008; 17:38:06)

valla bendede aynı ürün var kasadan ses gelmiyor hiç bir şekilde işlemci fanım egzost fanım hiçbirinden ses gelmiyor..

kasam kalın sactan imal edilmiş kasanın boşu bile bayağı ağır. fsp blue storm II bendede takılı çıt çıkmıyo valla

tda 1562q -> Cevap: FSP Blue Storm II 500W Ses Sorunu (27 Eylül 2008; 17:10:26)

valla beyler bendede son zamanlarda ses çıkmaya başladı dikkat ettim ses fsp 500 watt dan geliyordu..

Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.140625