Selam arkadaslar.. Baslik biraz uzun oldu fakat konu bunlardan olusuyor.. Kafamda bu uc ana unsur hakkinda kararsizliklar var..
Oncelikle anlasildigi uzere kucuk bir upgrade sevdam var. Agirlikli olarak Internet, Oyun ve Masaustu uygulamalarini baz aliyorum. Arada .Net ve DB islemleri..
Oncelikle AM2+ destekli sorunsuz bir anakart arayisim var.. Bu konuda marka sorunum yok.. Sadece gecmiste Gigabyte ile sIkinti yasadigim icin simdiden onu es gecmis durumdayim.. AM2+ ve 780 destekli anakart kullanicilarinin tavsiyelerine kesinlikle ihtiyacim var. Anakartimin 1066 MHZ destekli olmasini istiyorum.
Phenom X3 serisi ile AM2 6400+ arasinda gidip gelmekteyim.. Yine bu kullanicilari yorumlara davet ediyorum.. Olumlu olumsuz bilgilerinizi paylasirsaniz hem ben hem de diger arkadaslarin acisindan yararli olur.
ve son olarak; DDR2 800 ve 1066 MHZ ramler arasinda kararsiz kaldim.. Istegim elbette ki gelismis olandan yana.. Ama inceledigim bir kac test bana 800 ile 1066 arasinda cok buyuk farklar olmadigini soyluyor. Bu iki veri hizini kullananlar elbet vardir. Sizinde acik yorumlarinizi bekliyorum.. Ayrica bazi kullanicilar 1066 MHZ ram i olmasina ragmen, ramlerini 800 MHZ`de calistirabildiklerini soyluyorlar. Bunun sebebi olarakta sadece Phenom kullananlarin 1066 MHZ kullanacagi yonunde. Buna ek olarak Anakartlarinin bioslarini son cikan guncellemeler ile degistirmeleri ile cozulecegi yonunde aciklamalar var.. Simdi bu aciklamalar isiginda yorumlarinizi beklerim..
Lutfen yorumlarinizi esirgemeyin.
DN: Forum icerisinde yaptigim aramalar icinde buna benzer basliklari yakalayamadim.. Konu icerigi olsun vs. benzer icerikler varsa lutfen PM`den uyariniz. Gerekli degisiklikleri yaparim..