Şimdi Ara

hd2900xt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ekran kartını kullanan kişi bayağı az forumdan gördüğüm kadarıyla neden böyle?Fiyatından dolayı mı?Bir de bu ürün bu fiyatı hak ediyor mu sizce?Başka bir sorumsa bu kartla ne kadar süre idare ederim?



  • Neden böyle çünkü kart patladı, sadece 3DMark oyununu oynatıyor, fiyatı ile alakası yok, beş kuruş hak etmiyor 3DMark oynamayacaksanız. Ne kadar süre idare edebilirsiniz, pek değil.
  • Ben de 2900XT kullanıcısıydım fakat kartım bozuldu... Kartın 512 bit oluşu vs. kağıt üzerinde gerçekten güçlü izlenimi veriyordu ama oyun performansı beklenilenin altında kaldı. Fazla güç harcaması, ısınması da cabası...
    Crysis dışında oyunları full ayarlarda akıcı oynamak sorun olmuyordu. Ama 2900XT kesinlikle f/p kartı değil. Zaten 2900Pro ve sonrasında 8800gtler çıktıktan sonra ağır bir darbe aldı ve performansına göre gerçekten pahalı kaldı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 16 Haziran 2008; 15:22:24 >
  • Hakkaten çok fena kazık yemişim şimdi anladım.Bundan sonra ekran kartı almadan önce çok iyi araştıracağım
  • kendisi tam bir fiyaskodur..
  • Başka yorum yok mu?Yukarııı!!
  • eger cok yüksek performans istemiyorsan ve odayı ısıtmak için çözüm arıyorsan 2900xt her ikisini de yapar.

    bu iki işi de yaparken size sadece 2900xt nin sesini dinlemek kalır.
  • Ben bu kartı sadece 8 ay kullanabildim. Sonra yandı ve garantiden 3870 X2 gönderdiler.
  • Doğru diyorsunuz kışın çok işe yarıyor.Bende yanmasından korkuyorum ya.Garanti süresi ne kadardır bunun?
  • Up!
  • -Fiyatı yüksek(ti)
    -Performansı (oyun performansı)
    -Isısı
    -Sesi (Fan devri %30 un üzerinde şantiye etkisi yapıyor beyinde :) )
    -Çektiği güç.

    Tamamen bir fiyasko.

    Garantisini biz nerden bilelim bu arada : ) kutsunun içinden çıkarın bakın.
  • Çok olumsuz tarafı var ama benim için en karizma kart.. Gelişi muhteşem olmuştu ayağını kaydırdı nvidia şuan 3850 kullanıyorum 2900pro yada xt ile hemen takasa hazırım anlaşırız yani
  • Kart gerçekten çok havalı duruyor dediğin gibi.Kasanın da yarıdan fazlasını kaplıyor.Geliş dönemini iyi hatırlıyorum zaten fazla bir zaman olmadı.8800'ler çok kötü yaptı sorma!Ama o zaman 8800 fiyatları 2900 fiyatlarına göre çok daha fazlaydı.Performansları ise çok yakındı birbirlerine neredeyse.Sonra 8800'ler gittikçe ucuzlayınca bu hale geldi.Teşekkür ederim hocam şimdilik böyle iyiyim ben.İdare edeceğiö bir süre.En son overclock yaparım.Bu kart beni en az 2 sene daha idare eder sanırım.
  • o kartı american muscle car' lara benzetiyorum.
    kağıt üzerinde yazan kalkış ve hız değerlerine aldanırsınız ama yola çıkarsınız bir de bakmışınız yol tutmuyor.
    çok gürültü çıkarır.
    çok benzin yakar.

    kendisinden daha ufak motoru olan ferrari yanından vınn diye geçer hatta bunu yaparken daha az benzin yakar.virajları daha iyi alır vs.

    ama ayrı bir havası ve tadı vardır. ben olsam 2009 'a kadar kullanırdım o kartı.

    illede değiştireceğim derseniz ATI bu sefer dersine iyi çalıştı 48xx serisiyle. gözönünde bulundurun.
  • Benzetme güzel olmuş.Ben bu kartı sonuna kadar kullanmayı düşünüyorum.En son da overclock yapacağım.
  • Biraz abartılmış. HD 2900 XT o kadar da kötü bir kart değildir sadece bekleneni veremedi. Kartın kağıt üzerinde teknik özellikleri çok üstün olmasına rağmen (512 Bit, 320 Stream Processor...vs gibi) beklenen performansı gösteremedi.

    Çıktığı zaman sürücü problemleri nedeniyle G80 8800GTS 320/640 MB olan kartların bile gerisindeydi. Ancak sonradan çıkan sürücülerle G80 8800 GTS lerin önüne geçti ve 8800 GTX in gerisinde kaldı. Zaten kartın rakibi 8800 GTX değildi 8800 GTS idi ve onu geride bırakmayı başardı.

    Tabi daha sonradan Nvidia, meşhur G92 GPU'lu 8800GT yi çıkarınca ve ATI'da daha ucuz olan ama HD 2900 XT ile hemen hemen aynı özelliklerde olan HD 2900 Pro'yu piyasaya sürünce HD 2900 XT ortadan silindi. Bende kısa süre HD 2900 XT kullandım ve kartın özellikle şekline ve kırmızısına hastaydım. Kasa içinde çok şık duruyordu Ancak kartın fanı gerçekten sesliydi. Hele %100 devirde denedim bir kaç defa adeta elektrik süpürgesi gibiydi. Soğutmasına laf yok tabi soğutma iyiydi. Birde kart gerçekten çok güç tüketiyordu. Neyse sonuç olarak R600 bekleneni veremedi.

    Elinde HD 2900 XT varsa, yeni seri bir kartla (HD 4870 gibi) değiştirebilirsin. Tabi sana yeterliyse sorun yok




  • Atinin başarısız kartlarından birisi. Çok güç çekiyor, performansı yeterli değil. Bence yeni seri bir kartla mesela 4850 ile değiştir.
  • ben 2600xt kullanıorm 17 inc ile idare eder gibi 2900xt yi neden bukdar kotuluyorsunuz?

    1280x1024 de crysis haric hangi oyunda tokezler hersey full 4xaa da?
  • 2900pro kullanıyorum[oc ile xt arasında hiçbir farkı yok] kart bencede gayet karizma bu kartın sorunu abartı bir fiyatla çıkmasıydı ne kadarda düşse alınası bir kart olmadı ancak 2.elden alınması bu sorunu yaşatmaz ,kart biraz özel ayar gerektiriyor fan sesli evet ama gpu voltajını 2d uygulamalarda 1volt a düşürdügünüzde ve fan ı % 19 veya 23 e ayarladıgınızda ısı 55-60 derece arasında geziniyor ve hiç bir ses sorunu kalmıyor , tabi bunlar biraz bu işlerle ilgilenen kişilerin yapacagı şeyler yoksa 2900 ile normal kullanıcının ne işi olur ayrıca kartın döneminde öyle ferrariler falan yoktu [4850] sadece dönemi itibariyle fiyatı ile verdigi performans eşit degildi




  • Kartın alev deseni hakikaten hoştu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.