Merhabalar arkadaşlar. Elimdeki Ibm R50e Laptopumu yavaş yavaş upgrade ediyorum. Celeron olan işlemcisini Centrino'yaptım. 256 mb ram olan ramını 512 yaptım. Şimdide sıra harddiskinde. Type 1834 S5G. Bu laptopun üstünde orginalinden 40 gb hdd mevcut. En fazla kaçlık hdd alabilirim arkadaşlar. Birde en uygun yüksek kapasiteli hdd nereden temin edebilirim ? Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Saygılarımla.
Evet arkadaşlar 1-2 güne kadar hdd alıcam Media Markt'dan. Bu laptopa en fazla kaç gb hdd takabilirim. 160 gb hdd sorun çıkartmaz değilmi ? Birde en uygun fiyatlı hdd fiyatı ne en az 120 gb'lık almak istiyorum. Saygılarımla.
Kaç GB dstekler bilemeyeceğim ama bir uyarı yapmak istedim. Biliyor da olabilirsin...alacağın disk IDE olması gerek. Yanlışlıkla sata almayasın. Bu arada ben de aynı notebook'u kullanıyorum. Geçen sene 80 gb'a terfi etmiştim.
Evet biliyorum hocam ide alıcam. Ama en az 120 yada 160 Gb alayım diyorum desteklermi acaba ? Yabancı forumlardan bilgi bulabilirseniz sevinirim. Saygılarımla.
laptopların bildiğim kadarıyla hdd üst sınırı yok. msi s262 yi 80gb ile aldım 160 250 ve 320gblık hddleri sorunsuz kullandım. sadece arabirim sorun olursa olur, ide mi sata mı onu öğrenmeniz yeterli ramlerde olduğu gibi bir sınır hddlerde yok. 5 senelik datron g300 laptop ıma da ide 160gb lık takmıştım yanında gelenden bile iyi çalıştı.