Şimdi Ara

Kendi yazılımınızı koyabileceğiniz, ağ diskinden devşirme ağ bilgisayarı; Kuro-Box

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir ağ üzerinde gerek paylaşım, gerek yedekleme için kullanılmaya başlayan ağ diskleri, evrimlerini tamamlamak üzereler. Kuro-Box dünyanın ilk yazılım geliştirme kiti ile gelen ve bu kitle yazdıklarınızı çalıştırabilen mini ağ bilgisayarı. Esas özelliği sadece kitap kadar kalınlığında olması ve standart ağ diski özelliklerinin yanında garip, özelleşmiş fikirlerin bile hayat bulabileceği kadar değişikliğe açık olması. Sadece 160$ olan cihaza istediğiniz kapasite diski takabiliyorsunuz.

    Üzerindeki işlemcisi 200 Mhz bir PowerPC, ram miktarı 64 Mb ve 4 Mb'lık Compact Flash üzerinde Linux işletim sistemi çekirdeği bulunuyor. İsterseniz işletim sistemine kadar herşeyi değiştirebiliyorsunuz. Üzerindeki USB slotu sayesinde web cam, ekstra disk kapasitesi, web cam, Infra red alıcı-verici, printer (yazıcı), ses kartı vs. vs. ekleyebiliyorsunuz. Yapabileceklerinizin ise pek sınırı yok. Üzerine PHP sayfalar sunabilen Apache sunucu, veritabanı yazılımı MySQL, FTP sunucu, Mp3 Player, hatta P2P yazılımları bile kurabilirsiniz.

    Bunların hepsini üzerindeki 10/100 ağ kartı sayesinde uzaktan Internet üzerinden bile kontrol edebilirsiniz. Yeni versiyon Kuro-Box HG daha hızlı bir işlemciye (PowerPC 266 Mhz), daha çok belleğe (128 Mb) ve 1 Gigabit ethernet hızına ulaşmakta bu da size daha güçlü ev sunucusu imkanı sunmakta. Üstelik USB portlarını bir hub ile çoklayabilir ve aynı anda kullanabilirsiniz. Yeni modelin fiyatı sadece 240$. Yazılan projelerin paylaşıldığı, güzel projeleri gerçekleştirinlere ödüller dağıtan forumlara sahip ürünün kısa sürede açık kaynak kodlu yazılım desteğine sahip olacağını tahmin etmek yanlış olmaz.

     








  • harika birsey...
    Ev sunucusu olarak kullanılabilir, database, film, müzik arşivlerini düzenle bir arada tutmak için bire bir.
  • qerCekteNde quZel biR Seye BeNziy0r ...
  • uff güzel bişeye benziyor..
  • Çok deli bişeye benziyo arkadaşlar.İnşallah bigün bizim de böle bişeyimiz olur....
  • yok abicim bunlar boş şeyler bu arada mac yaniiii
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.