Şimdi Ara

göz içine mercek yerleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
667
Cevap
26
Favori
270.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar ben 20 yasında gozluk kullanan bi gencim... (sol göz 6.00 astigmat - sag göz 4.50 astigmat)

    bundan 3 ay once dunyagoz e lazer olup 11 senedir kullandıgım gozlukten kurtulma hayalleri içindeydim... gittim ve orada amelıyet ıcın gereklı tetkıkleri yaptılar ve benım asla lazer amelıyatı olamayacagımı soylediler tabi benim hayallerım buyuk olcude yıkıldı....

    sonra baska bi doktor tanıdıgımla konustugumda canını sıkma gozundekı ilerleme durunca göz içine mercek yerleştirme ameliyatları var onlardan olursun dedi... peki arkadaslar benim sorum su burda hiç bu amelıyattan olan varmı???.. ben netten arastırdıgımda katarakt olan hastalara uygulanabılıyo gibi şeyler yazıyo.... bilen arkadaslardan cevap beklıyorum...



  • Bugün Dünyagöz Etilere gittim. Bu ameliyatı önerdiler. 17800 tl fiyat çıkardılar. Fakat doktor bana güven vermedi. Ameliyatı yaptırmamaya karar verdim. Fiyat ikinci planda, önce doktor-hasta ilişkisinde güven olmalı. Ben adama ameliyatın komplikasyonlarını soruyorum, o kaçtane ameliyat yaptığını anlatıyor. Çok ta ünlü biri, ismini vermeyeyim. Ama onu suçlamıyorum, sektör böyle işliyor. Belki çok sıkıştırsam"Gece araba kullanamayacaksın, hepsi bu" diyecekti. Ben arabaya lastik değil, gözüme mercek taktıracağım, bunun arabayla ne alakası var! Fakat dediğim gibi sektör çok acımasız. Siz vitrine bakıp aldanabilirsiniz, durum hiç te öyle değil. Gece karanlığında gözüne gelecek kuvvetli ışık büyük halelere neden olur, bu da görmeni çok kısıtlar dese, yazın güneş ışığı gözünü normalden fazla rahatsız eder dese kaç kişi bu ameliyatı yaptırır? Ben gözlükten kurtulmak için ameliyat oluyorum yazın güneş gözlüğü takmadan dolaşamayacaksam ne anladım bu işten demez misin? İleriki dönemlerde katarakta neden olduğu, mercek göze uyum sağlamazsa tekrar çıkarılmasının gerekebileceği ve daha benim bilmediğim kimbilir neler neler.

    Burada yanlış anlaşılmaya neden olmayalım. Şişe dibi gibi gözlüklerle boğuşan, buyüzden psikolojisi, hayatı altüst olmuş insanlar için güzel bir uygulama olabilir. Fakat bu halinizle idare ediyorsanız vücudunuzun hiç bir yerini kestirip içine yabancı birşey koymayın, hele ki gözünüze...
    6. ayım bitti ve dün doktora rutin kontrole gittim. Lenslerin ve gözün durumunun çok iyi olduğunu söyledi doktorum.

    benim son durumum ise az ışıkta görüntünün biraz zayıflaması ve akşam halelerin bir kısım daha devam etmesi harici hiç ama hiç sorunum yok. Gündelik yaşamımda büyük konfor halinde devam ediyorum.

    6-12 ay zaman zarfında hiç sorun kalmayacağını söyledi doktor, kişiye göre değişirmiş. 6 ay sonra yani ameliyattan 1 sene sonra tekrar kontrole gideceğim.
  • Konuyu özetlemek gerekirse;

    Şurada kilitlenmiş durumda;

    Çok yüksek numaralara sahip kişiler hangi göz ameliyatı olsun ?
    A. Fakik IOL
    B. Göz içi Lens Değişimi (Katarakt ameliyatı benzeri)
    1. Multifokal Lensler
    2. Trifokal Lensler (akıllı ens deniliyor)


    Fakik IOL ameliyatından bahsedilmiş daha önce, özetle; ciddi riskleri nedeniyle cerrahların mesafeli yaklaştığı bir ameliyat türü.
    Dezavantajları; kamaşma, hareli ışıklar, tansiyon artışı, katarakt geilişmi riski, kornea da akılıcı harabiyet ...
    Avantajı; yakın görme bozulmuyor, ameliyat sonrası numara kalma şansı az.

    Göz içi lens değişimi (katarakt ameliyatı benzeri); göz tansiyonu veya kornea harabiyeti riski neredeyse hiç yok.
    Dezavantajları; Ameliyat sonrası yakın görme çok iyi değil, ışıklarda hare olabilir ama en sık sorun numarada sapma. Yani ameliyat sonrasında hastaların neredeyse yarısında 1 numara üzerinde miyop kalıyor. Bir de yüksek miyoplarda retina dekolmanı riski katarakt ameliyatı sornasında artar. Periyodik retina muayenesi mutlaka yapılmalı.

    Miyopların yakın görmesi çok iyidir ve bizim bugünün teknolojisi ile o görmeye ulaşmamız pek mümkün değil... Yüksek hipermetroplar örneğin bu lens değişimi ameliyatı sonrası yakın görmeden oldukça memnun olurlar...

    Kişisel fikrim; fakik IOL en uzak durulması gereken ve en son çaredir. En iyi yanı, takip edilir ve bir sorun görülüse çıkartılabilir. Ben uygulamıyorum bu ameliyatı.

    Trifokal ve torik trifokal lensler için şunu söyleyebilrim; seçeceğiniz marka - model önemli. Ve ameliyat sonrası kutular hastaya verilmeli. İlla böyle bir ameliyat olmak istiyorsanız lens değişiminin daha sağlıklı bir ameliyat olduğunu düşünüyorum. Eğer yakın görmede çok detay isteyen bir iş yapmıyorsanız, mutlu olma ihtimaliniz çok yüksek. Çünkü görme kalitesi artıyor. Ameliyat olanlar daha iyi tarif edeceklerdir; gözlükle gördüğünüzden daha iyi bir uzak görme elde ediliyor. (Bir arkadaşımız Play Station daha zevkli hale geldi diye tarif etti ... Benim de yüksek miyop katarktı olan veya olmayan lens değişimi yaptığımız hastalardan gözlemimdir.) Tecrubesine güvendiğiniz bir doktora ve kaliteli bir lens ile bu ameliyat olunabilir.

    Bu arada kontakt lenslerin yüksek astigmatlı olanları piyasaya eskiye oranla daha uygun fiyatla çıkmaya başladı, ameliyatı şimdilik erteleyenler düşünebilir. Gelecekte trifokal lensler (akıllı lensler) daha da gelişerek, ameliyat sornası hata payı azaltılacaktır. Hem yakın görme hem de kamaşma, hem de numarada sapma sorunları bizi bu ameliyatları daha rahat yapar hale getirecektir diye düşünüyorum.

    Fakik IOL veya diğer göz ameliyatlarını araştıranlar şu makaleyi bloguma ekledim;

    Fakik IOL Ameliyatı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil cagatay -- 14 Eylül 2017; 21:22:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gacget

    Merhaba kardeşim, ben de 41 yaşındayım 15 yaşımdayken -13 -14 miyoptum uzun yıllardır da -23 lerde geziyor lenste zeis markayı bulana kadar -15 kullandım meğer doktorumun anlaştığı marka -15 e kadar üretiyormuş kabus gibiydi şimdi -18 dioptri kullanıyorum 25 senedir lens kullanmaktan gözler çamur gibi ama yapacak bir şey yok tabi :) arada ben de heveslenirim böyle araştırıp araştırıp gezerdim hastaneleri hala da takılıyorum forumlarda şimdi no touch falan bir şeyler gezinir oldu ben de işte beklenen haber dedim ama o da değilmiş meğerse, benim çıkardığım özet şu oldu, gözlük takamayız bizler çünkü gözlük dediğin sen bakarken gösterir tamam ama sana bakıldığında da gözlerin görünür iki tane mercimek görünmez, lense gelince gittiği yere kadar takmak en doğrusu sanırım phakik iol de mercekler gelişti ama operasyon aynı çok eski gece ışık parlayacaksa tansiyon çıkacaksa yok kayacaksa yıkama için gidilecekse kontakt lens mecburi istikamet görünüyor.. göz başka bişeye benzemiyor malesef hani insan bir kere net göreyim diye heyecana kapılıyor ama ticari operasyonlara karşı temkini elden bırakmayın Allah herkese şifa versin...
    Size bu mesajımdaki durumu tavsiye ederim.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137427522




  • Merhaba,

    45 yaşındayım müzmin miyop hastasıyım (+4.5) , 40'ından sonra hipermetrop ve göz kuruluğu da eşlik etmeye başladı. Son iki senedir de katarakt. Loş ortamda her şey iyi iken, güneş ışığında hayat çekilmez oldu. Parlak ofis ortamında bilgisayar kullanamaz oldum. Neyse senelerdir Türkiye Hastanesine giderdim. Doktorum Hanefi bey, zamanı geldi dedi ve dün sağ gözümden ilk katarakt ameliyatımı oldum. Yerli ve İstanbul Tuzla'da fabrikası olan VSY firmasının Trifocal merceğini tercih ettim. http://vsy.com.tr/acriva-trinova/

    Doktorum farklı firmalar da var dedi ama tamamen arkadaş tavsiyesi üzerine tercihte bulundum. Bir de gece araba kullanırken Halo olayının bu lenste en az seviyede olduğuna kanaat getirdim. Göreceğiz bakalım.

    Yapılan tetkikler ile +14.5 Trinova sağ göze takıldı.

    Ameliyat 15-20 dakika sürdü. Sürekli bir gözüme bir şey akıtıp durdular. Bu ameliyatın çok sulu olduğunu bu şekilde öğrendim. Önce bir mavi ışığa bakıyordum. Sonra ışık kayboldu. Kataraktın temizlendiğini söyledi doktor. Sonra ışık yine geldi. Mercek takılmıştı. Açıkçası bir şey hissetmedim. Sonra odaya yolladılar göz kapalı olarak. Odama giderken Hanefi bey, takla bile atabilirsin ama su değdirme gözüne dedi.

    Acıbadem sigortam vardı temel katarakt ameliyatını o karşıladı. 10.000 tek göz. 6.000 TL Acıbadem payı. Tek göz için cebimden 4.000 TL çıktı.

    Eve gelince bantı çıkardım ve hayatımın şokunu yaşadım. Zannediyordum ki en azından net bişeyler görebileceğim. Ama hayır. Herşey pusluydu. Eşimin bile yüzünü seçemedim. Bir çöküş yaşadım. Ama saat saat açılma başladı. Damlalarımı da düzenli kullanıyorum. Gün boyunca herhangi bir kaşınma, batma hissetmedim. Ancak gece uyku girmedi gözüme çünkü ne zaman gözümü kapatsam gözüm batmaya ve sulanmaya başlıyordu. Gece boyu zombi oldum. Artık hayaller göremeye başladım. En son sabah sekizde ne olursa olsun deyip 2 tane Vermidon içtim ve uykusuzluğun da etkisi ile 4 saat temiz uyudum. Artık batma yok. Göz bebeğim küçülmüş durumda ve görüşüm netlik olarak belki şu anda %60 lar civarında. Gözlüğümün sağ camını çıkardım ama görüş midemi bulandırıyor. Bu satırları gözlüksüz yazıyorum. Tam netlik bir kaç hafta sonra inşallah, yaptığım araştırmalara göre.

    Yarın sabah kontrol var. Diğer gözümü de haftaya yapsın diyeceğim Hanefi bey'e.

    Bu arada renkleri şimdiye kadar aşırı sarı katkılı gördüğümü fark ettim. Ameliyatlı göz ile tüm renkler çok berrak, net ve saydam. Artık arkadan gelen ışığa rağmen yüz seçebiliyorum. Bu arada mutfağımızın renginin fıstık yeşili değil de açık mı açık yeşil olduğunu fark ettim.

    Diğer deneyimlerimi de önümüzdeki günlerde aktaracağım. Takipte kalın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi depecher74 -- 12 Haziran 2019; 15:3:31 >




  • depecher74 D kullanıcısına yanıt
    3. gün notlarım :

    Dün gece yine uyutmadı göz kapağındaki batma hissi ama gece 2 gibi vücut yorgunluğum batmaya galip geldi ve uyudum. Gece uykusuzlukla yaptığım araştırmada Başkent Üniversite'sinin bir tezini yakaladım. Katarakt ameliyatı sonrası hasta şikayetlerini incelemişler sağolsunlar.

    Burada bulabilirsiniz :
    http://dspace.baskent.edu.tr/bitstream/handle/11727/1470/10044343_tez.pdf?sequence=7&isAllowed=y

    Özet tablo ise şu:



    Bir de kışın ameliyat olmanın daha doğru olduğuna karar verdim. Çünkü sıcak günlerde banyo problem. Duşa giremiyorsunuz ilk bir hafta. Saçı ayrı bir şekilde bedeni ayrı bir şekilde yıkamak durumundasınız. Yine buna da şükür. Ne dertler var dünyada.

    İşe geldim. Herkes meraklı tabi. Aralarında ilk yaşlılık emaresi gösteren kişi benim.

    İşim gereği yanyana üç ekran kullanıyorum. Açıkçası diğer göz ameliyatsız ve gözlüksüz olmasına rağmen ekranı okumam, ve klavye üzerinden yazmam çok iyi.

    İnşallah kendi kendime nazar değdirmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi depecher74 -- 14 Haziran 2019; 10:3:48 >




  • https://www.drahmetakman.com/tr/akilli-lensler-de-yenilikler



    Bu yazıda harelerin sebepleri anlatılmış . Aklımdaki tüm sorulara cevap verdi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dekolman ameliyatı olanlara neden 2-3 odaklı mercek önerilmiyor? Ne gibi sakıncaları varmış?


    @muhammet2403

  • Nnry N kullanıcısına yanıt

    Hocam bahsettiğim seneler 2000 2001 seneleri. Çok garip bir şekilde katarakt gelişmiş. 1.5 yaşlarında falan. Babam annemler hep nazar der. Bir yere gitmişim misafirliğe onun dönüşünde olmuş neyse bunlar başka bir tarafı. Gözüm neden sifirlanmadi, o zaman mercekler şimdi ki teknolojinin yarisi değil. Üstüne üstlük kimse birseyden anlamıyor turkiyede mercekler bulunamıyor falan. Ayrıca ben çocuk olduğumdan takılan mercek zamanla küçük gelecek çünkü gözüm olsun, göz içim olsun hep büyüyor ve mercek uyum sağlamıyor. O tarihlerde benle aynı yaşta olanların gözleri hep kör kalmis veya şaşı olmuş. Yani neden sifirlanmadi sorunuzu gectim görmem mucize. Benim doktorum prof dr ismet durak, senin şansın der hep babam çünkü belki 40 şehirde 50 doktora göstermişler hep yüzde 10 max görür ilerde demisler. Bu bahsettiğim doktor Dokuz eylul universitesinin hocası. O zaman ameliyatı yapiyor ve derslerde izletilen bir ameliyat kameraya çekiliyor. Son ameliyatimida O yaptı. Sizde kesinlikle gidin katarakt ta tr de üstüne yok. Diğer meslektaşlarına ismini sorun hepsi tanır bilir hürmet gösterir. Bu arada ben mıknatıslı gözlük kullanıyorum çok kullanışlı sizede tavsiye ederim cok hafif boynunuza asiyorsunuz unutuyorsunuz. Tekrarlıyorum size alconun add on lensi diyen varsa yalan söylüyordur uzaklaşın acilen. Rayner var 1stq var add on lenste. 1stq alman markası ama daha 10 senelik firma. Rayner 100 senelik köklü bir İngiliz firması. Yakını Dert etmeyin ben bazen mesleğim gereği projeleri okuyamıyorum yaşım 24. Sizin yaşınız 35 gözlük için daha uygun yaşınız. Dediğim tarzda bir gözlük alın emin olun hiç gozlugu onemsemezsiniz. Hem çok güzel bir hava katıyor hoşuma gidiyor. Bir de gözünüze 3 odaklı bir mercek takılmadan imkanı yok 3 mesafeyi göremezsiniz. Bu gözün odaklanması ile alakalı. Yani size tek odak add on mercek takacak ve siz artık tüm mesafeleri göreceksiniz, bu imkansız çünkü bu lensler böyle çalışmıyor. Gözlüğün linkinide atayım bir optikte deneyin emin olun hoşunuza gidecek

    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/omeniv-den-imaj-cerceve-siyah-gri-silikon-kordonlu-cerceve-gozluk-miknatisli-siyah-laptop_pdp_615246210


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Katarak gelişmesi sonucu, doktorum göz içi lens tedavisi önerdi, ancak araştırmalarım sonucu kararsızlığım daha da arttı, sebepleri

    1-Trifokal lens takıldığında uzak,orta,yakın sıfır olmasa da sıfıra yakın olması,

    2-Gece ışık kaybı, yüzde 10 civarı olacağı,

    3-Gece ışıkların çevresinde halo ( hale ) olması,

    4-Gece ışık hüzmelerinin ( glare ) oluşması

    5-Şeker hastası olunmaması ( şimdi yok ama ilerleyen zamanda şeker çıkarsa, ne olacak )

    Bu sorunların yaşanacağı konusunda ifadelerin trifokal ( akıllı lens ) değilde monofokal lense doğru kaymasına sebep oluyor.

    Ben bu ameliyatı geçirmiş arkadaşlardan vereceğim adresten HALO @ GLARE SİMULATÖR aracılığı ile, ameliyat sonrası nasıl gördüklerini gösterir durumları burda resim olarak gönderirse ve daha sonraki aylarda görüntüdeki değişme varsa yayınlarlarsa bizlere ve ameliyat olacak arkadaşlara çok yardımcı olacağına inanıyorum.

    http://www.mediawebtool.com/practicetools/drkramer_roosendaal/halo--glare-simulatie/index.html

    simülatör adresi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musfan -- 3 Temmuz 2021; 15:33:46 >




  • Aşağıdaki videolardaki gibi göz içi mercek sallanması yada mercek titremesi olan var mı?


    Topdogyoutube
    How a lens wobbles in the eye after a cataract operation!
    https://www.youtube.com/watch?v=jhyzq5gBvLQ


    Laura Dunmoreyoutube
    Jiggle after Cataract Surgery
    https://www.youtube.com/watch?v=FojrDAJMu_Y


    Brad Willisyoutube
    Movement of my IOL causes a flickering effect most notable in the presence of bright light.
    https://www.youtube.com/watch?v=Dhe82cpTiig


    Ewa Ingramyoutube
    In September 2018 I had a cataract surgery. I've got implanted trifocal lenses Alcon Acrysof IQ Panoptix IOL in both eyes. My long distance vision is almost perfectly sharp and clean (when focusing on non-moving objects more than 100cm far from me). About short distance vision: I am able to focus fairly well on objects that are around 40cm far from me (focusing still takes time and I often lose the focus though...). I am noticing several post-surgery symptoms like worse vision in the darkness, halos and negative dysphotopsia (and more). The symptom shown in this video is about the IMAGE SHAKING. Each time when I move my eyes from one point to another (when I move the focus from one object to another) I notice an image vibration. This is highly noticeable in short distance, for example when I try to read or work with computer. E.g. while reading: when I focus on one word and then I move my eyes to the next word - this movement provokes a vision vibration. Is like if the whole image was shacking for few milliseconds. Then it stops shaking and when I move my eyes again the shaking happens again. See the video - it shows how the reflection in my eyes vibrates when I move my eyes. Technical Data: Right eye surgery: 19 September 2018 Left eye surgery: 26 September 2018 Lens type (both eyes): ALCON AcrySof IQ PanOptix Presyopia-Correcting IOL Right lens data: power 22.5, length 13.0mm, optic 6.0mm Left lens data: power 23.0, length 13.0mm, optic 6.0mm Lens type: trifocal with point of focus on 40cm, 60cm and far distance (more than 100cm) Eye drops first 5 weeks after surgery: Tobra Dex by Alcon, Nevanac 1mg/ml by Alcon Technically both operations were successful. The wounds are healed but the image shaking does not let me read, cook, work with computer or camera.
    https://www.youtube.com/watch?v=tirerFg7uMY




  • passero P kullanıcısına yanıt

    Benim de annemde benzer şekilde sallanma var, videolarını koyduğum 4 vakada da sonradan takılan mercek sabit değil ve sallanıyor, bu en iyi brad willis'in koyduğu 3. videoda gözüküyor, ancak onda alcon monofocal lens kullanılmış.


    Doğru açı yakalandığında göz üstünde 2 parlak nokta görülüyor, bu parlak noktalardan birisi mercekten yansıyan ışık. Bir cep telefonu alıp, doğru açıyı yakalayıp 2 parlak nokta gözüktüğünde ağır çekim yaparsanız mercekteki sallanma çok net gözükecektir. 4. videonun sonunda ağır çekim hali var, mercek bir yerlerden sabitlenmemiş gibi yalpalıyor.


    Mercek sallanmasına bir örnek daha koyuyorum videonun 53. saniyesinden itibaren çok daha net gözüküyor:



    Ewa Ingramyoutube
    Alcon AcrySof IQ PanOptix IOL - Eye lens flickering 6 months after cataract surgery
    https://www.youtube.com/watch?v=sm9ysqFs2xE




  • passero P kullanıcısına yanıt

    Annenizle ilgili oluşan olumsuzlukları okudum. Geçmiş olsun.

    Bence ağır çekim ile bir video çekip lensin göz içinde oynamasına muhakkak bakın.


    Kappa açısı trifocal lenslerin başarısı için ÇOK önemli. Ayrıca cerrahın, merceği kapsül torbasının içine hatasız yerleştirmesi de ÇOK ÇOK önemli.


    "ÖLÇÜM AÇISI KAPPA, IOL YERLEŞTİRME

    Kappa açısının tanımlanması zordur ve ölçülmesi daha da zordur. Daha modern ve işlevsel bir eşdeğer, akor mu olarak da bilinen Chang-Waring akorudur (CWC). Gözbebeğinin merkezinden koaksiyel olarak görülen, özneye sabitlenmiş kornea ışık refleksine kadar kornea yüzeyi boyunca ölçülen iki boyutlu bir vektördür. Bu ölçüm IOLMaster 700 (Carl Zeiss Meditec) ile mümkündür. Bu cihaz ayrıca, alfa açısı ve bir IOL'nin büyük olasılıkla yerleşeceği kapsüler torbanın merkezi ile ilgili olan iris merkezinin koordinatlarını da sağlayacaktır."


    Yazının tamamı için:





  • Monofocal mercek takıldı. Yakın görmenin daha iyileşmesi için diğer göze takılacak merceğin farklı bir güçte kullanılması durumu var. Bir göz uzağı net görürken diğer göz yakını net görüyor. Buna monovizyon deniliyor. Ancak pilot iseniz bu monovizyon önerilmiyor.


    Aşağıdaki videoda monovizyon açıklanmış, ayrıca trifocal lenslerde ışık bölünmesi de açıklanmış (dakika: 2:17) , bu yüzden görme keskinliğindeki düşüşün olduğu da:


    Doç. Dr. Fatih Çakır Gündoğanyoutube
    Göz içi kalıcı lensler kullanılarak monovizyon adı verdiğimiz yöntemle hem uzak hem de yakını gözlüksüz görme mümkündür. Sık uyguladığımız bir yöntemdir.
    https://www.youtube.com/watch?v=WsYGAx0EwaM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr5454 -- 22 Ekim 2022; 14:14:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.