Arkadaslar Soru gayet basit Full HD tv lerinizde izlediginiz SD yayinlarin kaynagi nedir? Kullandiginiz receiver ve baglanti sekillerini belirterek SD yayinlarda iyilesme saglayan arkadaslar katkida buluna bilir.
Not: Amacim ozellikle SD yayini HD receiver, Upscale ozelligi olan receiver yada normal receiver larla izleyip basarili olan arkadaslarin kullandiklari cihazlari tespit etmek.
Seni takip ediyorum gibi olacak ama birşeyler karlayayım.
Ben crea'nın hd uydu alıcısını kullanıyorum. Component ile bağlı. Bir ara hdmi ile bağlamıştım. Kablo bozulunca elimdeki componente dönüş yaptım. İki bağlantı tipi arasında fark yok zaten...
Önceki kullandığım yumatu recevier'a göre veya crea'yı scart bağladığım zaman göre daha iyi netice alıyorum. Hatta uydu ayarlarından hdmi bağlı iken bile çıkışı 576i'ye ayarlarsam 720p veya 1080i ayarlamaya göre daha kötü bir görüntü oluyor. Buda bize az veya çok bir upscale'in olduğu fikrini veriyor.
Tabi bu iyileşme mucizeler yaratmıyor. Fakat az da olsa bir fark yani...
Ustad senin goruslerin her zaman yol gosterici olmustur burdan senin HD receiver in Upscale ozelligi oldugu ve goruntude mucizevi bir iyilesme olmasada farkedilecek bir iyilesme oldugu ortaya cikiyor.
quote:
Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
Dostum,
Seni takip ediyorum gibi olacak ama birşeyler karlayayım.
Ben crea'nın hd uydu alıcısını kullanıyorum. Component ile bağlı. Bir ara hdmi ile bağlamıştım. Kablo bozulunca elimdeki componente dönüş yaptım. İki bağlantı tipi arasında fark yok zaten...
Önceki kullandığım yumatu recevier'a göre veya crea'yı scart bağladığım zaman göre daha iyi netice alıyorum. Hatta uydu ayarlarından hdmi bağlı iken bile çıkışı 576i'ye ayarlarsam 720p veya 1080i ayarlamaya göre daha kötü bir görüntü oluyor. Buda bize az veya çok bir upscale'in olduğu fikrini veriyor.
Tabi bu iyileşme mucizeler yaratmıyor. Fakat az da olsa bir fark yani...
Sayin bageera Plazmalarda goruntunun daha iyi oldugu belirtiliyor ben daha cok LCD Full hd amacli yazdim ama Full HD Plazma kullanicilarida fikirlerini belirtse iyi olur cunki ozellikle bazi receiver markalarinin SD yayinlarda iyi oldugu bazilarinin ise kötü oldıguna dair bir kanaat var bu markalardan biri hakkinda Signore inceleme yapti receiver bolumunde yazacak ilginizi cekerse.
quote:
Orjinalden alıntı: bageera
Full HD derken Plazmanın Full HD si mi , LCD nin mi full HD sindenmi bahsediyorsunuz.
Bu arada konuyu ben actim SD yayin kaynagimi yazmamisim:)) Ben Sony KDL 40W3000 de SD yayinlari Next YE 2005 DCI SKY modeli receiver dan scart baglanti ile aliyorum. Bazi cekimler haricinde goruntuden geneşl olarak memnunum ama Next lerin SD yayinda iyi olmadiklarina dair cok mesaj okudum. Birde gecen durup dururken donma ve goruntude kayma meydana geldi bu yuzden Tv yi antenleri kurcaladim en son baska bir tv de deneyince receiver da sorun oldugu ortaya cikti reset attim duzeldi.
Eline saglik hocam tekrar seni yorduk cok guzel ayrinti olmus ve resim olmasina ragmen 1080i deki goruntu bana daha net geliyor ozellikle logonun altindaki camii minaresini andiran yerdeki goruntu cekimden degilse daha canli renklere sahip. Bu arada 1080i deki baglanti HDMI miydi?
quote:
Evvel zamanında koymuştum foruma bu fotoğrafları..
Uydu alıcının çıkışı 1080i'ye ayarlı iken görüntü:
Evet hem çıkış 576p2ye ayarlı iken hem de 1080i'ye ayarlı iken hdmi bağlantı vardı. 720p fotoğrafını koymadım. Çünkü 1080i ile bir fark gözlemlemedim. Fotoğraflarıda bilerek benzer karenin uzun süre ekranda kaldığı bir görüntü seçtim ki farklar daha belli olsun. Yoksa bir filmde benzer kareyi yakalamak zor.
Fotoğraflar az daha büyük olsaydı sunucunun elindeki ve yüzündeki oluşan testere şeklindeki kırıkların 1080i ve 720p seçeneğinde daha azaldığını görebilirdiniz. Şimdide dikkat edilirse az çok belli oluyor..
Tabi bu benim gözlemlerim, eski uydu alıcım olan 75 ytl.'lik yumatu'ya göre oluşan farklar. Belki başka marka model üst düzey bir uydu alıcısı, hd olmamasına rağmen crea'ya yakın sonuçlar verebilir. Bilemiyorum...
O yüzden alım kararını verirken sadece benim yazdıklarıma bakmayın...biraz daha araştırın ve oluşabilecek farkın ödeyeceğiniz fiyata deyip deymeyeceğini değerlendirin.
Evet Upscale ozelligi olan ve yuv baglanti cikisi olan bir receiver da goruntude ilerleme saglar bu konuda receiver bolumunde Goldmaster oneriliyordu ama simdi Full HD tv alip senaryoya Full HD bir receiverla devam etmek lazim. Bir arkadasimda Kathrein UFS 910 kullaniyor ben gormedim ama o SD yayinlarda cok belli iyilesme saglamis onceki cihaz Nextin su D-Smart receiver i.
quote:
Tabi bu benim gözlemlerim, eski uydu alıcım olan 75 ytl.'lik yumatu'ya göre oluşan farklar. Belki başka marka model üst düzey bir uydu alıcısı, hd olmamasına rağmen crea'ya yakın sonuçlar verebilir. Bilemiyorum...
O yüzden alım kararını verirken sadece benim yazdıklarıma bakmayın...biraz daha araştırın ve oluşabilecek farkın ödeyeceğiniz fiyata deyip deymeyeceğini değerlendirin.
GÖRÜNTÜDE UYDU CİHAZININ VE KULLANDIĞINIZ CİHAZIN BÜYÜK BİR PAYI OLUYOR BUNU UNUTMAYIN YUMATU MARKA RECEIVER LA BUNU DENEDİĞİNİZİ SÖYLEMİŞSİNİZ TABİKİ BU CİHAZIN ÇIKIŞ KUVVETİYLE DAHA KALİTELİ Bİ CİHAZIN Kİ BİR OLAMAZ
GÖRÜNTÜDE UYDU CİHAZININ VE KULLANDIĞINIZ CİHAZIN BÜYÜK BİR PAYI OLUYOR BUNU UNUTMAYIN YUMATU MARKA RECEIVER LA BUNU DENEDİĞİNİZİ SÖYLEMİŞSİNİZ TABİKİ BU CİHAZIN ÇIKIŞ KUVVETİYLE DAHA KALİTELİ Bİ CİHAZIN Kİ BİR OLAMAZ
Başka cihaz kullanmadığım için bilemiyorum...Zaten yanlış anlama olmaması için bir üstteki mesajımda "Başka kalteli bir cihaz hd olmamasına rağmen crea'dan iyi sonuçlar verebilir." şeklinde uyarımı yaptım.
Alternatiflerin görülmesi açısından kullandığım kaynakları sıralıyorum:
1- Uydu alıcı Sansui PVR scart ile RGB olarak bağlı çok keskin ve net SD görüntü bu şekilde alabiliyorum
2- HTPC üzerinde (TV ye HDMI bağlı) DVB-T kartı (2 kanal deneme yayını ama ses görüntü çok iyi sonuç veriyor) ve DVB-S USB Uydu alıcı kartı her ikisi de 720p upscale edilmiş görüntü çok iyi kalitede.
3- HTPC üzerinde DVB-S/S2 / Full HD uydu alıcı kartı alıp deneyeceğim SD yayında da çok iyi sonuç alındığını belirtenler var. Şifreli, şifresiz ve SD / HD tüm yayınlar için ve yayınlar için kartlı abonelik ve kart paylaşımlı server aboneliği gibi SD ve HD uydu alıcı ihtiyacını da gideriyor
4- Kablo TV idare eder kalitede
Not: tv full HD değil 1366x768pixel
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 17 Haziran 2008; 17:36:24 >
Arkadaşlar ben Full HD LCD'im ile Digiturk+Plus'tan SD ve HD yayın izliyorum. Tabii ki Digiturk ile olabilecek en yüksek çözünürlük olan 1080i ile.
Ancak bu başlığın konusu nedeniyle burada önemli olan SD yayınlardaki görüntü kalitesi.
Ben ilk günlerde Digiturk servisinin önerisi ile HD yayınlarda HDMI, SD yayınlarda ise altın uçlu Scart kablo kullandım. Ancak bir dostumun uyarısı ile SD yayınlarda da HDMI kablo kullanmaya başladım. Emin olun görüntü kalitesi tamamen değişti.
Digiturk+Plus kullananlara SD yayınlarda da HDMI kablo kullanmalarını öneririm. Bence bir deneyin ve farkı görün...
KULLANMAKTA OLDUĞUM KOMBİNASYONLAR 1. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Sony DLC-HD20P 1.3a HDMI Cable 2m + Blu-Ray Remote Control for PLAYSTATION®3 - PLAYSTATION®3 40 GB PAL 2. Sony Bravia KDL 40 D3550 - QED Live HDMI Cable for PS®3 2m - Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player 3. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Monster Ultra 600 HDMI Cable 2m - Digiturk+Plus 4. PLAYSTATION®3 40 GB PAL / Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player - Philips Optical Cable 2m - Logitech Z-5500 5. (1+2+3+4) X Inform Sinus 3 kVA Online UPS + DIGITUS 5-Port HDMI 1.3a Switch + Digital Audio Optical Switch Box
Alternatiflerin görülmesi açısından kullandığım kaynakları sıralıyorum:
1- Uydu alıcı Sansui PVR scart ile RGB olarak bağlı çok keskin ve net SD görüntü bu şekilde alabiliyorum
2- HTPC üzerinde (TV ye HDMI bağlı) DVB-T kartı (2 kanal deneme yayını ama ses görüntü çok iyi sonuç veriyor) ve DVB-S USB Uydu alıcı kartı her ikisi de 720p upscale edilmiş görüntü çok iyi kalitede.
3- HTPC üzerinde DVB-S/S2 / Full HD uydu alıcı kartı alıp deneyeceğim SD yayında da çok iyi sonuç alındığını belirtenler var. Şifreli, şifresiz ve SD / HD tüm yayınlar için ve yayınlar için kartlı abonelik ve kart paylaşımlı server aboneliği gibi SD ve HD uydu alıcı ihtiyacını da gideriyor
4- Kablo TV idare eder kalitede
Not: tv full HD değil 1366x768pixel
Fikir vermesi için 1-2 resim ekliyorum: RGB scart bağlı SD 720x576 pixel uydu yayını ve tv 1366x768 pixel ekran 42PFL5322