Arkadaşlar ben uzun zaman önce bu receıver ı aldım.Uzun bi kablo yaptırdım.komşunun çanagını ortak kullanmaya başladık.Bi lnb aldık.1 çanaktan 2 kişi olarak yararlandık.Neyse 1 ay oldu olmadı.Bizde hiçbir sorun yok.Tüm tv kanalları ayna gibi.Ama komşunun bazı kanalları geç açılmaya başlamış.Bazı kanallar o günden beri hiç çekmemeye başlamış.Geldi kapıya .Duydugu rahatsızlıgı dile getirdi.Neyse bende bugün gittim bi tane çanak aldım.Kendim monte ettim balkona.Diğer komşuların ki gibi yönünü ayarladım.Ama yapamadım. Tv kanalları yok.Tarama başarısız.Sinyal yok.Ayarlarda ''düşük lnb bir de yüksek lnb var.Bı değerler MHZ cinsinden.Buraya ne yazmam gerekiyor.Lütfen yardım arkadaşlar.
Yani nasıl bi kurulum yolu izlemeliyim.Pcye format windows kurulumu falan olsa neyse .Tamamiyle yabancı oldugum bir konu.Çanak duvara monte edildi.Kablo receıver e takıldı.Herşey hazır.Kumanda ile nasıl bir yol izlemeliyim?
Gerekli gördüğünüz herşeyi fotograf olarak ekleyebilirim.Menü falan.Ne yapılması gerekiyorsa?
arkadaşım çanağın hayırlı olsun öncelikle cihazınla lnb arasındaki kablo bağlantılarında kısa devre olabilir yani ortadaki canlı uçla dış kısımda kalan şase kısmı konnaktörde kısa devre olmasın yine çanaktan gelen kablo cihazının lnb in kısmında olsun ve izlemek için kanal aratmana gerek yok eski izlediğin kanallardan birinde cihazını ve tv ni aç çok yavaş bir şekilde ara yani çanağını çevir görüntü gelince sinyal seviyesine göre ince ayarını yaparsın kolay gelsin