Şimdi Ara

LPG Depo Yenileme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
29.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Depo mun ömrü 10. seneye yaklaştı sene sonu muayene var.Bu işi yapanlardan fiyat alabilirmiyim Ve hangi parçalar degişecek iyi çalışmalar.

• Aracım karbüratörlü landirenzo sistem takılı depo 60 lıktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hyavuz

Depo mun ömrü 10. seneye yaklaştı sene sonu muayene var.Bu işi yapanlardan fiyat alabilirmiyim Ve hangi parçalar degişecek iyi çalışmalar.

sayın hocam sana en iyi cevabı ben verebilirim sanırım.

Öncelikle aracım 92 model şahin ve LPG li.Yozgatta işim gereği ikamet etmekteyim.Mayıs ayının 20 si civarı muayenem bitiyordu.Muayenemi geciktirmeyi istemedim.

* Önce maliyeye muayene harcı yatırdım (110 ytl ).Bu kağıt zaten borcu yoktur yerine geçiyor.

* Sonra sızdırmazlık raporu için makina mühendisleri odasına gittim.Oradakiler aracın kaputunu ve tankı göster dediler.Adam önce tanka baktı.Simit depom vardı.Direkt imal tarihine baktı.Benim tankın üzerinde 99 yılı yazıyordu.Ömrü 10 sene imiş 2009 yılında bitiyor.Raporu veremem dedi.Neden dedim.Tankın son kullanma tarihi seneye bitiyor dedi.Dedim memlekette yazın değiştirecem dedim.Muayeneyi yaptırsam ve tankı değiştirsem dedim.Adam olmaz dedi.Benim ısrra etmemdeki amaç memleketimde değiştirmekti.Çünkü burada kazık yemek istemiyordum.

* Neyse raporu vermedi ve tankı değiştir dedi.Tankı değiştirmeden rapor kesinlikle olmaz dedi.Bana dediki hocam okumuş insanlarsınız bu tankın ömrü bitiyo ya dolum yaparken patlarsa dedi.Düşündüm haklı.Zaten kendi memleketimizde patlyan bir tank gördüğüm için ve o durumda arabamı düşündüm v edeğiştirmeye karra verdim.Zaten maliyeye harcı da yatırmışım olurya geçerliliği biter falan sonra tekrra 110 yatırmak zorunda kalırım.

*Hemen yozgatın sanayisine gittim.İki yerden fiyat aldım.İlk gittiğim yer simit tank benim tankın aynı ebatlarında 130 ytl + 20 ytl işçilik alırım dedi.Sordum hangi marka.Atiker marka takacak ve 2 yıl garantili.Ayrıca sordum benim tankın şamandırasını yeni tanka da takarmısın dedim.Yani yeniden şamandıra almak istemediğimi söyledim.Zaten dedi senin tankın şamandırası bunada uyar dedi.Tamam dedim düşüneyim dedim.

*Hemen başka bir LPG ciye gittim.Adam baktı 130 ytl alırım dedi.İşçilik benden olur dedi.Ama senin tankın şamandırası benim takacağım tankın şamandırasına uymaz ayrıca bir de şamandıra masrafı alırım dedi.Takacağı şamandıraya da 60 YTl istedi.Yani toplam 190 olacak.Ben düşüneyim dedim.Şamandıra uyarmı uymaz mı demeden direkt peşin hüküm koyarak senin şamandıran yeni tanka uymaz dedi.

* Hemen ilk gittiğim yere gittim.Adam dürüst adammış Atiker marka tank taktı ve benim tanktan sökülen şamandırayıda hiç sorun çekmeden yeni tanka taktı. Garanti kağıdı kaşeledi kredi kartınada 150 YTL çekti.Ayrıca beyinde kaçırma var mı yokmu baktı.

* Tankı değiştirince hemen sızdırmazlık raporu için gittim.Adam geldi.yeni tank taktırdığımı söyledim.tarihine baktı zaten 2008 yazıyordu.Kaputu açtırdı beyne baktı.Ben daha önce beyni değiştirmiştim.Sorun çıkmadı.Ruhsatı aldılar ve raporu hazırladılar. 25 YTL verdim rapor için.

*Raporu alınca hemen muayene istasyonuna gittim sıraya girdik görevli geldi şase nolarına beyne tanka baktı ve ruhsatı 2 yıl sonra tekrar görüşmek üzere deyip yazı mühürlediler.

Benim toplam masrafım 110 maliye + 150 tank ve işçilik + 25 sızdırmazlık raporu oldu.Emisyonu yaptırmadım o da sanırım 18-20 YTL arası bişi.Sonra yaptırcam.

İyiki memleketimde yaptırmamışım çünkü babamı aradım fiyat aldık daha fazla fiyat çektiler.Aynı marka tanka...

Hocam tavsiyem olurda rapor vermezse tank değiştirmek zorunda kalırsan kesinlikle depon da çok az gaz olsun.benim eski tankta gaz vardı boşa gitti.Çok pişman oldum.eski tanktan yeni tanka gaz aktarmıyorlar.Mümkünse muayeneye gittiğinde tankında çok az gaz olsun.Olurda değitirecek olursan boşa gitmesin paran...

Biraz uzun oldu ama tam oldu.Başımdan geçenleri en ince ayrıntısıyla anlattım.Kendi memleketimde patlayan tank görmüştüm.Arabanın hali çok kötüydü.Dolum esnasında patlamıştı.

Ayrıca küçük depon varsa daha ucuza değiştirebilirsin.Sanırım simitler biraz pahalı.Ama bir kaç yere fiyat sor.Şamandırayıda uydurup uyduramıyacaklarınıda sor.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 15 Haziran 2008; 17:34:15 >

• @bucak15 çok güzel bilgi teşekkürler

486 bilgisayar ( 4 GB ) +
    Nokia 1101 cep telefonu ( bulutut yok, ama feneri var ) +
    Kol saati Q&Q marka ( Sünnet hediyesi )+
    ipod yok onun yerine çift kaset çalarlı YU-MA-TU var ( iplikli elle arama modlu ) +
    Giydiğim don GÜNEŞ marka % 100 yerli..
  • bucak15 kardeşim benim tank tarihi 2006 yine de değişmesi gerektiğini söylüyorlar.Bu ne biçim iş.
    Senin tank 9 yıllık değişmesi mantıklı.Ben de ne yapacağımı şaşırdım.
    Makina Mühendisleri bu TSE uygun tanklara 10 yıl ömür verdikleri halde benim tankı niçin değiştirmemi istiyorlar anlam veremedim?Ne tavsiye edersiniz?
    Bir yılı aşırmamanız gerekiyordu
  • Aracım LPG'li falan değil, sadece konuyu merak ettiğim için girdim. bucak15 o kadar güzel anlatmış ki gerçekten hayran oldum. İşte forum mantığı, bilgi paylaşımı budur. Gerçekten tebrik ediyorum. Teşekkürler bucak15
    Daha Fazla Göster
  • Faruk bey araç rehinliydi o yüzden geciktirdim ama sormak istediğim Makina Mühendisleri bu TSE'ye uygun tanklara 10 yıl ömür verdikleri halde benim tankı niçin değiştirmemi istiyorlar ona anlam veremedim?2 yıllık tank, o zaman niçin 10 yıl ömür veriliyor?

sızdırmazlık raporu bu kadar pahalımıymış bende hiç yaptırmadım galiba bir ayı var herhalde

110 ytl cok para

sanki ne yapıyorlar bana

@ktorun06
    Simit lerde şamandıranın hemen altında
    Silindirlerde şamandıranın hemen solunda
    Sızdırmazlık ücretide izmitte 25 tl
    Muayene ücreti 111 tl
    Sevgi ile kalın

@dondurmaci
    @munans

beyler teşekkür ederim.Burası bilgi paylaşımın olduğu bir site.Bende araçlar hakkında çok bilgi öğreniyorum tüm site üyelerinden.Sadece başıma gelen bir olayı detayıyla anlatmak istedim.

@ktorun06 bey

@faruksevgili bey tarihlerin nerede olduğunu yazmış.Yalnız tarihler 1999 yada 2001 olarak yazmııyor sanırım.99-01 şeklinde olması lazım.Yanlış bilgi vermek istemme benimkinde o şekilde.Eskisinde 99 vardı yenisinde 08 rakamları yazıyor.

@salih1971 bey bende ilk defa sizden duydum geç işletileceği zaman tankın yenilenmesi gerektiğini.

sızdırmazlık raporu 25 ytl ( yozgatta) sanırım tüm türkiyede aynı.
    benim aracım muayene ücretide 110 yada 11 gibi bir rakamdı.Aracın marka ve modelinde göre değişip değişmediğini bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 16 Haziran 2008; 14:25:46 >

Arkadaşlar bucak 15 den başka yakın zamansa fiyat alanvar mı bu silindir tank yenileme hususunda

Kaliteli bir tankta 150 tl makul bir rakam. Fakat Kocaelide şamandıranında değişmesi zorunlu ilden ile değişiklikmi gösteriyor acaba !
    Tank Step marka :150
    Şamandıra BRC marka :150
    Optic okuyucu nun reziftif okuyucuya dönüşüm adaptörü :25
    Toplamda = 325 tl tutuyor KDV ve işçilik dahil fiyat

1-Markalara göre fiyat değişikliği vardır !
    2-Kendi servisimizde dönüşüm yapılmış araç fiyatlarıdır bunlar, Başka bir serviste dönüşüm yapılmış ise ilave olarak işcilik ücreti eklenir :)
    Sevgi ile kalın

• quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

Kaliteli bir tankta 150 tl makul bir rakam. Fakat Kocaelide şamandıranında değişmesi zorunlu ilden ile değişiklikmi gösteriyor acaba !
    Tank Step marka :150
    Şamandıra BRC marka :150
    Optic okuyucu nun reziftif okuyucuya dönüşüm adaptörü :25
    Toplamda = 325 tl tutuyor KDV ve işçilik dahil fiyat

1-Markalara göre fiyat değişikliği vardır !
    2-Kendi servisimizde dönüşüm yapılmış araç fiyatlarıdır bunlar, Başka bir serviste dönüşüm yapılmış ise ilave olarak işcilik ücreti eklenir :)
    Sevgi ile kalın

sayın faruk bey bu dediğiniz rakamlar karbüratörlü araçlar için mi yoksa enjeksiyonlu için mi?

şamandıra 150 ytl çok değil mi?

• Tank değişimi konusunda sıralı yada karbiratörlü farketmiyor aracın arka donanımları ikisindede aynı yerli şamandıralar bile 100-125 arası olunca BRC şamandıra bu fiyata ucuz bile :)

325 ytl verene kadar yeniden karbüratörlü sistem taktırırım 300 ytl ondan daha iyi ula yolacak gaz arıyor herifler
    Adam 150 ytl ye işi yaptırmış yozgatta ,başka kayseriden fiyat verebilecek var mı arkadaşlar depo degişecek şamandıra eskisi monte olacak o kadar fiyat ne kadar

hocam sen yozgata gel o zaman yada ben sana telefon numaralarını vereyim ara konuş..sanırım kayseridesin.Merkezdeysen yozgat sana 200 km sanırım.Gel git yapsan nerden baksan 60-80 ytl yakarsın..
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.