Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
IŞIK İZLEYEN ROBOT VİDEOLU

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> IŞIK İZLEYEN ROBOT VİDEOLU Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
_KARDELEN_

15 Haziran 2008; 0:14:55 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

GENEL BİLGİ

VİDEO

Sırf Dünya İçinmi Yaratılmışsın ki bütün vaktini ona SARFEDİYORSUN ???

*-* Bir şeyi başka bir maksatla elde etmek isteyen,o şeyi değil O maksadı sevmiş olur....
BİLÂL85

15 Haziran 2008; 0:23:50 

bunu ben yaptım
mekanik aksamda problemler oldu motorun dişlilere harcadıgı gücü çok cabuk düşüyor bende yeni bir mekanik aksam yapıtorum dewre çok güzel çalışıyor
of of aman aman cayır cayır hemde

Biz cix degilizki her mekanda sevgilimiz olsun,biz Adanalıyık bırakta kendimize göre bir şeklimiz olsun.
_KARDELEN_

15 Haziran 2008; 0:42:20 

hadi bakalım videolarını koy
ayrıca ben tanka falan yapmayı düşünüyorum
birde sen tecrübelisin devrenin kararlılığı nasıl

*-* Bir şeyi başka bir maksatla elde etmek isteyen,o şeyi değil O maksadı sevmiş olur....
BİLÂL85

15 Haziran 2008; 0:49:26 

MÜKEMMEL TEK KELİMEYLE
NEDEN Mİ BU KADAR EMİNİM
ÇÜNKÜ BU DEWRE İÇİN 3 ADET DEWRE MALZEMELRİNİ BOZDUM ASLINDA BOZULMADI AMA HEP YANLIŞ MONTE ETTİM NEYSE

LDR YE PARMAGIMI YAKLAŞTIRDIGIMDA MOTORDA HIZIN DEGİŞTİGİNİ GÖREBİLİYORUM KARARLILIGI SON DERECE GÜZEL

HA BİRDE BD140 TR AŞIRI ISINIYOR ISINMA NEDENİ MOTOR YAVAŞLADIGINDA BU ISINMA ARTIYOR ARTIK SİZ NASIL BİR UYGULAMA YAPARSINI BU ISINMAYA BİLEMEM BEN SOGUTUCU TABAKA KOYDUM

VİDEOYU KOYACAGIM AMA ÖNCE MEKANİK AKSAM

Biz cix degilizki her mekanda sevgilimiz olsun,biz Adanalıyık bırakta kendimize göre bir şeklimiz olsun.
Méchatronic

15 Haziran 2008; 1:05:36 

tebrikler

_KARDELEN_

15 Haziran 2008; 1:40:26 

quote:

Orjinalden alıntı: Méchatronic

tebrikler

hoxam sırıtacağına sende robotunu koy

Méchatronic

15 Haziran 2008; 2:18:51 

Çizgi takip eden,ışık takip eden,ses takip eden vs... bu robotlar çok basit mantıkla çalışan robotlar,bu robotları burda gövde gösterisi yapar gibi koymanın bir manası yok.Bu tarz robotların yapılma amacı robotik sistemlerin mantığının kavranabilmesidir.Bu tarz robotları yapıp uçak yapmışcasına böbürlenmeye gerek yok.Önemli olan insanlığa yararı dokunan bilimsel bir proje yapıp sunmak.Ancak bu şekilde yararlı olur.Yoksa burda ışık izleyenmiş,çizgi izleyenmiş paylaşırsak forum amacından sapar.İnternette bir sürü devre var.Yapmak isteyen zaten ufak bir araştırmayla çok rahat yapar.Ben devreyi koyayım hazır devreyi kopyala yapıştır yapmış ol.Bu doğru mu?Hayır değil!

_KARDELEN_

15 Haziran 2008; 7:35:49 

quote:

Çizgi takip eden,ışık takip eden,ses takip eden vs... bu robotlar çok basit mantıkla çalışan robotlar,bu robotları burda gövde gösterisi yapar gibi koymanın bir manası yok.Bu tarz robotların yapılma amacı robotik sistemlerin mantığının kavranabilmesidir.Bu tarz robotları yapıp uçak yapmışcasına böbürlenmeye gerek yok.Önemli olan insanlığa yararı dokunan bilimsel bir proje yapıp sunmak.Ancak bu şekilde yararlı olur.Yoksa burda ışık izleyenmiş,çizgi izleyenmiş paylaşırsak forum amacından sapar.İnternette bir sürü devre var.Yapmak isteyen zaten ufak bir araştırmayla çok rahat yapar.Ben devreyi koyayım hazır devreyi kopyala yapıştır yapmış ol.Bu doğru mu?Hayır değil!

Görnde diyecek bilim adamı yetiştiriyorlar
Dostum madem başka yerlerde var biz neden burdayız?Herşey başlangıçta böyle olur,sağdan soldan araştırıp mantığını kavrayıp yapacaksın.He sen ben bu konuları aştım diyorsan biraz sessiz kalda ortam gerilmesin.Geçenlerde bana demiştinki "yeni bir web sayfası yapıp robotum hakkında birşeyler yazacağım"
Peki sana soruyorum internette demişsinki onlarca - yüzlerce örnekleri mevcut olan birşey için neden web sitesi kurma gereği duyuyorsun?

Kardeş bilimsel konuştuğunu zannediyorsun ama yanılıyorsun.Sen bilebilirsin ama ben yada benim gibi bir takım arkadaşlar bilmeyebilir.Sen hiç merak etme bu tür konularla forum amacından sapmaz.İçin rahat olsun

Peki sana sorayım insanlığa faydası dokunan ne yaptın sen?

Fazla uzatmayalım lafın kısası konu hakkında tatlı yorumun olacaksa başım gözüm üstünde yerim var.Lakin aksine konumuzu daha fazla kirletme
Sağlıcakla

Méchatronic

15 Haziran 2008; 11:13:12 

Peki tamam haklısın

BİLÂL85

15 Haziran 2008; 13:49:58 

bu devrenin baskı devresini yapan mansur abime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum izni olmadan biraz devreyle oynadım ona çok mahçubum

vallahi gerçegi söylemek gerekirse benim yaptıgım devrelerin vatana millete hayırlı olacagını sanmıyorum kimseyi kırmak istemem başkaları bu vatan için ne yaptıki

neyse konuyu sallamayalım bu devre benim çok hoşuma gitti bunu hertürlü şekilde degerlendirecegim

stromkreis

15 Haziran 2008; 18:58:39 

@BİLÂL85

Sanırım robotik ile yeni tanıştınız.Güzel bir uygulama olmuş bence.Devamını bekliyoruz burada kalmasın

BİLÂL85

16 Haziran 2008; 14:24:53 

sırf bu dewre için depodan oyuncak arabalarımı çıkardım

_KARDELEN_

21 Haziran 2008; 9:00:19 

quote:

Peki tamam haklısın

Gereksiz Mesajlar bölümünden bekleniyorsunuz

sürgün yeriniz hayırlı olsun

ysfylmz

22 Haziran 2008; 15:00:33 

Transistörlerin bağlantısında yanlışlık yok mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfylmz -- 22 Haziran 2008; 15:01:40 >

BİLÂL85

22 Haziran 2008; 15:06:02 

ben bu dewreyi oldugu gibi kullanıyorum ve gayet iyi çalışıyor sizce yanlışlık nasıl olmuş olabilir

Ultio

22 Haziran 2008; 15:15:10 

uğraşıyım biraz

PØw[E]®

ysfylmz

22 Haziran 2008; 15:29:00 

Edit. İsis te kurdum çalıştı. Geriye dönüp tekrar yapmam gerekli gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfylmz -- 22 Haziran 2008; 15:54:08 >

BİLÂL85

22 Haziran 2008; 15:59:58