bunu ben yaptım mekanik aksamda problemler oldu motorun dişlilere harcadıgı gücü çok cabuk düşüyor bende yeni bir mekanik aksam yapıtorum dewre çok güzel çalışıyor of of aman aman cayır cayır hemde
MÜKEMMEL TEK KELİMEYLE NEDEN Mİ BU KADAR EMİNİM ÇÜNKÜ BU DEWRE İÇİN 3 ADET DEWRE MALZEMELRİNİ BOZDUM ASLINDA BOZULMADI AMA HEP YANLIŞ MONTE ETTİM NEYSE
LDR YE PARMAGIMI YAKLAŞTIRDIGIMDA MOTORDA HIZIN DEGİŞTİGİNİ GÖREBİLİYORUM KARARLILIGI SON DERECE GÜZEL
HA BİRDE BD140 TR AŞIRI ISINIYOR ISINMA NEDENİ MOTOR YAVAŞLADIGINDA BU ISINMA ARTIYOR ARTIK SİZ NASIL BİR UYGULAMA YAPARSINI BU ISINMAYA BİLEMEM BEN SOGUTUCU TABAKA KOYDUM
Çizgi takip eden,ışık takip eden,ses takip eden vs... bu robotlar çok basit mantıkla çalışan robotlar,bu robotları burda gövde gösterisi yapar gibi koymanın bir manası yok.Bu tarz robotların yapılma amacı robotik sistemlerin mantığının kavranabilmesidir.Bu tarz robotları yapıp uçak yapmışcasına böbürlenmeye gerek yok.Önemli olan insanlığa yararı dokunan bilimsel bir proje yapıp sunmak.Ancak bu şekilde yararlı olur.Yoksa burda ışık izleyenmiş,çizgi izleyenmiş paylaşırsak forum amacından sapar.İnternette bir sürü devre var.Yapmak isteyen zaten ufak bir araştırmayla çok rahat yapar.Ben devreyi koyayım hazır devreyi kopyala yapıştır yapmış ol.Bu doğru mu?Hayır değil!
Çizgi takip eden,ışık takip eden,ses takip eden vs... bu robotlar çok basit mantıkla çalışan robotlar,bu robotları burda gövde gösterisi yapar gibi koymanın bir manası yok.Bu tarz robotların yapılma amacı robotik sistemlerin mantığının kavranabilmesidir.Bu tarz robotları yapıp uçak yapmışcasına böbürlenmeye gerek yok.Önemli olan insanlığa yararı dokunan bilimsel bir proje yapıp sunmak.Ancak bu şekilde yararlı olur.Yoksa burda ışık izleyenmiş,çizgi izleyenmiş paylaşırsak forum amacından sapar.İnternette bir sürü devre var.Yapmak isteyen zaten ufak bir araştırmayla çok rahat yapar.Ben devreyi koyayım hazır devreyi kopyala yapıştır yapmış ol.Bu doğru mu?Hayır değil!
Görnde diyecek bilim adamı yetiştiriyorlar Dostum madem başka yerlerde var biz neden burdayız?Herşey başlangıçta böyle olur,sağdan soldan araştırıp mantığını kavrayıp yapacaksın.He sen ben bu konuları aştım diyorsan biraz sessiz kalda ortam gerilmesin.Geçenlerde bana demiştinki "yeni bir web sayfası yapıp robotum hakkında birşeyler yazacağım" Peki sana soruyorum internette demişsinki onlarca - yüzlerce örnekleri mevcut olan birşey için neden web sitesi kurma gereği duyuyorsun?
Kardeş bilimsel konuştuğunu zannediyorsun ama yanılıyorsun.Sen bilebilirsin ama ben yada benim gibi bir takım arkadaşlar bilmeyebilir.Sen hiç merak etme bu tür konularla forum amacından sapmaz.İçin rahat olsun
Peki sana sorayım insanlığa faydası dokunan ne yaptın sen?
Fazla uzatmayalım lafın kısası konu hakkında tatlı yorumun olacaksa başım gözüm üstünde yerim var.Lakin aksine konumuzu daha fazla kirletme Sağlıcakla