Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
İşemci için fan ( şu an için ve ileriye dönük olarak )

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock >> İşemci için fan ( şu an için ve ileriye dönük olarak ) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Tulû

Sisteme Gözat

15 Haziran 2008; 0:03:15 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

İmzamdaki sistemi kullanıyorum ve malum yaz geldi ;işlemci yükte iken 60 derecelere yaklaşıyor.
sıcaklığın sorun olmadığını biliyorum; fakat sanırım işlemcinin üstündeki fan 8 cm(stock fan) ve tam yükte 2500RPM çeviriyor ,günümün çoğunu pc başında geçirdiğimden kafam şişiyor gerçekten.
Bugün bazı modeller inceledim ;alacaktım fakat anakartıma olur mu diye alamadım
Anakartım : Asus P4C800 .
İncelediğim bazı modeller :

zalman cnps9500a led ( 9500 ile 9500A arasındaki fark okuduğum kadarı ile AMD'ye ve LGA775'lere olan desteğin arttırılması olarak okudum ve zalman web sitesinde 9500 modelinin ASUS P4C800 ile uyumlu olduğunu gördüm)
zalman cnps7700-aicu ( bu uyumsuz , öyle söylüyor zalman )
ixtrema sx-120c ( bir üstteki uyumsuz olduğu için bu da uyumsuzdur sanırım )
schyte shogun ( bu uyumlu mu bilmiyorum ? )

"Bu işlemci için gerek yok" derseniz ,alacağım soğutucuyu ileriye dönük de alıyorum ; o yüzden problem değil .

Yardım ederseniz sevinirim.

Bu arada Zalmanlardan thermal gres çıkıyormuş ; iş görür mü yoksa ayrıca almaya gerek var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 15 Haziran 2008; 0:03:49 >

Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geri kalan her şeyini de Atatürk'e !
madlive

15 Haziran 2008; 0:06:35 

Ücreti senin için uygunsa Zalman 9700 almanı öneririm. Sessiz ve etkili soğutucudur, ve yanında gelen macun kalitelidir.

http://www.teknofiyat.com/?search=zalman+9700&altlimit=&ustlimit=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madlive -- 15 Haziran 2008; 0:05:37 >

Tulû

Sisteme Gözat

15 Haziran 2008; 0:09:58 

Tavsiye için teşekkürler ; fakat şu an için kullanmakta olduğum işlemci 478pin ve 9700 478pin'e destek vermiyor sanırım

madlive

15 Haziran 2008; 0:15:22 

Kusura bakmayın, gözümden kaçmış.
478 ve Lga 775 uyumlu modelleri araştırıp buraya yazarsan kullananlar yine iyi kötü fikirlerini söylerler.

Tulû

Sisteme Gözat

15 Haziran 2008; 0:17:44 

Rica ederim
9500 modeli anakartım ile uyumlu gözüküyor zalman web sitesinde .
Sanırım 9500 iyi seçim olur : http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=HS-015-ZA&tool=3 ( Herkes memnun gözüküyor )
Kullanan arkadaşlar ne derler ?

madlive

15 Haziran 2008; 1:15:24 

9700 ile aralarında çok az fiyat farkı var. Bence almışken 9700 aldın, 9500 e göre daha iyidir.
9700 ün 478 pin desteği yok. Bu durumda soğutucu alma işlemcini sisteminizi yenilediğinizde yapmanızı öneriyorum.

Tulû

Sisteme Gözat

16 Haziran 2008; 0:24:54 

Tavsiyeniz için teşekkürler ;ama dediğim gibi fan genelde 2500 devirde dönüyor ve kafamı şişiriyor.
Listeye BigTyphoon'u da ekledim ve incelediğim kadarı ile Zalman'dan daha başarılı ve daha ucuz .
BigTyphoon için ne dersiniz ?
Bu arada , Big Typhoon'daki fan 1300RPM çeviriyor sanırım.
Kasamın yanında Silverstone FM121 performans fanı var ; bu fandan bir tane daha alıp Big Typhoon'unki ile değişsem nasıl olur , yoksa gerek yok mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 16 Haziran 2008; 0:29:46 >

madlive

16 Haziran 2008; 0:51:20 

Big typhoon başarılı, kendini ispatlamış bir soğutucu.
478 pin desteği varsa alabilirsin. Ama yüksekliği biraz fazladır incele öyle al.
Fan değiştirme konusu sana kalmış.

.45 ACP

16 Haziran 2008; 1:16:32 

quote:

Kasamın yanında Silverstone FM121 performans fanı var ; bu fandan bir tane daha alıp Big Typhoon'unki ile değişsem nasıl olur

o dedigini yaptim ben tt nin fanindan daha sessiz oluyor cunku 1300 un altina iniyor.hatta tt nin mini kontolcusunu 121 e takip 121 i 3 kabloya cevirip ayrica fan kontolcusune baglarsan.. hehe saka yani speedfan programi ile de olur fani durdurmustum ben.tt nin fani 70 80 cfm ama 1300 de ses iyi degil 121 1300 donse ondan iyi motoru bilyesi neyse iste dandik galiba.yalniz 478 islemciye tt harbi fazla zalman da fazla.yanlis yapiyorsun derdin ses ise actic cooling 478 bisi alacaksin bak sunun gibi.lastikliyse bu da en guzeli bunlar.ac 64 freezerin degil 1300 de 1600 de bile sesi cikmiyor, tt 1300 de dumur etti beni degistirecektim bak iyi hatirlattin.o kadar fan al bir tane 12cm ac fan alma ve simdi de bulunmasin iyi mi?

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0181

cyrix120
Tulû

Sisteme Gözat

16 Haziran 2008; 1:48:07 

Aslında başlıkta de belirttiğim gibi , hem şimdi kullanmak için hem de ileriye dönük olarak alacağım soğutucuyu.
Ses ve en önemlisi rezonans kafayı yedirtiyor benim gibi sürekli pc başında olan biri için.
Big typhoon'da şöyle bir sorun var benim için , düz modeli yeni LGA775 ' leri desteklemiyor (core2duo, quad , extreme ... )
Son çıkan cpu'ları destekleyen model ise Typhoon'un VX modeli ; ama o model de 478'leri desteklemiyor .

Az önce yeni bir soğutucu daha inceledim ve fiyatı 67 YTL , bu fiyata ARCTIC SILVER 5 Termal Macun dahil .

Senin dediğin soğutucu ( http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0181 ) yaklaşık 40 YTL ve içinde macun yok ve sadece 478'leri destekliyor ; yani ileriye dönük amaçlı değil .

Düşündüğüm soğutucu : Sycthe Ninja Rev. B http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0236
Biraz araştırma yaptım , anakartım ile uyumlu . Zaten ne olur ne olmaz diye kasayla deneme yapacağım mavi'de ( sanırım vardı mavi'de ) .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 16 Haziran 2008; 1:46:24 >

.45 ACP

16 Haziran 2008; 11:47:39 

dusundugun sogutucudan da kullandim ben hava yetistiremez uflersin artik o alete.bosuna 4 120mm destegi koymamislar.kendi fani sessiz hava uflemeyen bisi, fm 121 bir tane sart ama ses diyorsun.oturttun mu buz gibi eder gibi bir hava ve gorunusu var di mi?resimdeki gibi degil ama kalitesiz geldi bana nasil anlatsam nirvana thermalright filan gorup inceledin mi yakindan?bu teneke gibi kaliyor o tip fanlarin yaninda.genis yaprak aralikli(iyi bir sey degil bence), yapraklari kaplamasiz ve adi duruyor, fan takma da telle hos degil.su ileriye donuk olayindan da vazgec ileride ne cikar kim bilir bak habire bisi icat ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .45 ACP -- 16 Haziran 2008; 11:53:33 >

cyrix120
Tulû

Sisteme Gözat

24 Haziran 2008; 22:54:52 

Ben dayanamadım Ninja aldım , aslında bu işi yapmak için cesaretim yoktu ; yani bu işe başlamadan önce "ya cpu'ya zarar verirsem" düşüncesi hakimdi ; aslında bu tür işleri elim yatkındır .

Sonunda cesaretimi topladım ve sonuç :

Bu benim ilk soğutucu değiştirmemdi . Benim için güzel bir deneyim oldu , heat sinki yerleştirdikten sonra moboya sabitlemek için klipsleri kapatmaya geldi iş ve yusuf yusuf oldum " ya kırarsam cpuyu , bastırmayayım " falan fıstık... derken en sonunda sabitledim.
Termal macun olarak AC Silver 5 kullandım ( ninja ile birlikte hediye olarak geldi firebal'dan ) .

Ohh bee dünya varmış diyorum taktığımdan beri , ne ses , ne rezonans

Şu anda odamın camı açık olmasına rağmen terliyorum , o derece sıcak yani ;
cpu idle : 40 derece
cpu load : 57 derece

Termal macunun tam etki etmesi için 200 saat geçmesi gerek diyorlar ; sanırım biraz daha iyileşme olur .
Son olarak aklıma takılan bir husus var ; acaba kasanın egsoz fanını ninjanın kıçına egsoz olarak mı taksam yoksa böyle mi kalsa ?
Eğer ninjaya takarsam , psu nun fanına karşılık gelen kısmı kapatıyor sanki

madlive

24 Haziran 2008; 23:35:19 

Fanlara elleme bence gayet iyi olmuş.
İyi günlerde kullan.
Macun alışınca 5 dereceye kadar farkeder.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock >> İşemci için fan ( şu an için ve ileriye dönük olarak ) Sayfa: [1]
Buraya git: