Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
100HZ lcd almak mantıklımı YARDIM!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> 100HZ lcd almak mantıklımı YARDIM!! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
seyido

14 Haziran 2008; 22:46:23 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar şu sıralar lcd tv almak üzere olup son anda 100HZ lik modellerin piyasaya sürüldüğünü gördüm. ve kafam karıştı 42 inç lik philips in bi modeli var hem 100HZ hemde 3ms ama fiyatıda biras tuzlu 3400ytl civarı normal olanı ise 2500 civarı sizce bu farka değermi veya kullanan arkadaşlar varmıdır şu 100hz yi lcd de. Saolun saygılarımla.

Not: TV her amaçlı kullanılacaktır. Geleceğe dönük bir kullanım istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyido -- 15 Haziran 2008; 11:57:45 >

C2D E6600(@3501Mhz Cooling by Thermalright Ultra 120 EX), Gigabyte ds3l, Msi 8800Gts 320Mb OC, 2*1GB OCZ Titanium DDR2 1066, Creative Audigy 2zs, Creative THX 550
caution

15 Haziran 2008; 4:13:00 

hangi modeli philipsin ? ona gore yorum yapılabilir..

SaRı sokakların LaCiVeRT gangsteri...NoBoDY LiKeS uS BuT We DoN't CaRe...
Toshiba 46ZF355 HTPC ;Athlon 64 X2 Dual-Core 4600+ AM2 2.4 GHz 65W - Gigabyte MA78GM-S2H - 2x 1GB Kingston 1066MHz DDR2 HYPREX PC2 8500 CL5 RAM
seyido

15 Haziran 2008; 11:46:05 

Lİnk koyuyorum arkadaşlar,

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PHILIPS_42PFL7403D-LCD-TV,5164.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PHILIPS_42PFL7862D-LCD-TV,3265.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE40A656-LCD-TV,5017.html

Yardımlarınız için saolun

C2D E6600(@3501Mhz Cooling by Thermalright Ultra 120 EX), Gigabyte ds3l, Msi 8800Gts 320Mb OC, 2*1GB OCZ Titanium DDR2 1066, Creative Audigy 2zs, Creative THX 550
Sober07

16 Haziran 2008; 14:48:37 

Şu anda 100hz olarak piyasada olan tüm tv modelleri sadece SD görüntüde 100hz'i devreye sokuyor

yani 720p ya da 1080p de bu özelliğin hiçbir faydası olmayacak, kullanım alanınıza göre kendiniz yorumlayın gerek var mı / yok mu diye
ben şahsen SD yayınlar için kullanmayacağım ve 1080p de devreye girmeyecek 100hz'i önemsemediğim için es geçtim direkt

saygılar

Anar
Uzaklaştırılmış
15 gün cezanın 7 günü kaldı.

16 Haziran 2008; 14:58:50 

bence fiyatar biraz tuzlu cunki burda oyle bir kampanya var ki inanilmaz
SONY KDL-40D3500,
Sony Blu ray player
3 adet bluray dvd
1.399€
caution

16 Haziran 2008; 15:56:09 

philips 7403 modeli 7862 nin 2008 versiyonu diyebiliriz...fakat yeni serilerde IPS panel kullanılmış ve işlemcide daha başarılı..ayrıca yeni serilerden 7403 ve 7803 10 bit panellerdir..7403 modelinde 100 hz vardır fakat ambilight yoktur 7803 modelinde 100 hz + ambilight vardır...slmlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caution -- 16 Haziran 2008; 17:52:30 >

Toshiba 46ZF355 HTPC ;Athlon 64 X2 Dual-Core 4600+ AM2 2.4 GHz 65W - Gigabyte MA78GM-S2H - 2x 1GB Kingston 1066MHz DDR2 HYPREX PC2 8500 CL5 RAM
bigmaster077

16 Haziran 2008; 16:55:55 

selam coution dostum,

şimdiye kadar hiçbir Philips de 10bit panel duyurusu yapıldığını göremedim.

şimdi tekrar baktım, kendi sitelerinde en üst yeni modellerden olan 9703 de de 17 bit RGB sinyal işleme ile 2.2 katrilyon renk duyurusu yapılıyor.

eğer takip ettiyseniz belki hatırlarsınız, renk sayıları ile ilgili gerek 10 bit xvycc teknolojisini, gerekse de 1.3HDMI bağlantı da açıkladığımız teknik bilgilerde renk scalasının 1.8 misli arttığını anlatmıştık. ancak philips markası hangi hesaplama metodunu kullanıyorsa, bu farklı hesaplarla renk saylarında binlerce katlık gelişmeden bahsediyor ve renk sayılarının milyarlardan , trilyonu da atlayıp katrilyonlara ulaşmış görünüyor. ama sadece görünüyor. tepki süresinde de bew eşdeğeri denilen hesaplama ne ise 2ms lik sonuçlar açıklanıyor.

(halbuki 10 bit xvycc panele denk gelebilmesi için RGB cinsinden en az 36 bit olması gerekiyor, yani 10 bit in neredeyse yarısı bile değil)

ayrıca ıpc panel derken ıps mi demek istemiştiniz.?

quote:

Orjinalden alıntı: caution

philips 7403 modeli 7862 nin 2008 versiyonu diyebiliriz...fakat yeni serilerde IPC panel kullanılmış ve işlemcide daha başarılı..ayrıca yeni serilerden 7403 ve 7803 10 bit panellerdir..7403 modelinde 100 hz vardır fakat ambilight yoktur 7803 modelinde 100 hz + ambilight vardır...slmlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigmaster077 -- 16 Haziran 2008; 16:54:56 >

TIKLAYIN
SONY 117cm LCD'de SD Yayın*HD Yayın*DVB-T Yayın*PS3 Blu-Ray* 1080p DVD Upscale ve PC *İnceleme
=== SONY LCD & OLED DÜNYASI ===
caution

16 Haziran 2008; 17:53:07 

quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

selam coution dostum,

şimdi tekrar baktım, kendi sitelerinde en üst yeni modellerden olan 9703 de de 17 bit RGB sinyal işleme ile 2.2 katrilyon renk duyurusu yapılıyor.

eğer takip ettiyseniz belki hatırlarsınız, renk sayıları ile ilgili gerek 10 bit xvycc teknolojisini, gerekse de 1.3HDMI bağlantı da açıkladığımız teknik bilgilerde renk scalasının 1.8 misli arttığını anlatmıştık. ancak philips markası hangi hesaplama metodunu kullanıyorsa, bu farklı hesaplarla renk saylarında binlerce katlık gelişmeden bahsediyor ve renk sayılarının milyarlardan , trilyonu da atlayıp katrilyonlara ulaşmış görünüyor. ama sadece görünüyor. tepki süresinde de bew eşdeğeri denilen hesaplama ne ise 2ms lik sonuçlar açıklanıyor.

(halbuki 10 bit xvycc panele denk gelebilmesi için RGB cinsinden en az 36 bit olması gerekiyor, yani 10 bit in neredeyse yarısı bile değil)

quote:

philips 7403 modeli 7862 nin 2008 versiyonu diyebiliriz...fakat yeni serilerde IPC panel kullanılmış ve işlemcide daha başarılı..ayrıca yeni serilerden 7403 ve 7803 10 bit panellerdir..7403 modelinde 100 hz vardır fakat ambilight yoktur 7803 modelinde 100 hz + ambilight vardır...slmlar...

ewt yanlış yazmısım sevgili bigmaster..ips olacak..philips in deger hesaplama yontemlerini henuz kendisi dışında cozebilen oldugunu dusunmuyorum bende..philips in yeni 2008 serilerinin sharp panelli duymuştuk fakat asagıdaki sitede IPS panel kullanıldıgı yazıyor..albani dostumuzdan IPS(sahibi hitachi) panelin sharptan bir cok panelinden kaliteli oldugunu ogrendim..asagıdaki linkide philipslerin kullandıgı panellerin kac bit oldugunu araştırırken gormuştum..ama kendi offical sitesinde henuz bu konulara girmedigi gibi kafa karıştırıcı ifadeleri var ..

http://asia.cnet.com/reviews/home_av/tvs/0,39037594,62041597-2,00.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caution -- 16 Haziran 2008; 22:03:04 >

bigmaster077

16 Haziran 2008; 18:17:48 

dostum,
Philips ilk baştan beri LG ile beraber IPS teknolojisinde panel üretiyor. şimdi LG ile olan ortaklığındaki hisselerinin büyük bölümünü sattığı için LG Philips 'ın adı da LG Display olarak tekrar değişti. Bu panel üreticisi esasen orta size denilen panelleri üretiyorlar ve 42-47-52'' gibi panelleri ise büyük ihtimalle AUO dan temin ediyorlar. bu nedenle büyük panellerde ne kalite olarak ne de fiyat olarak pek iddialı değiller.

Bu arada IPS teknolojisinin handikaplarından biri kontrasttır. S-PVA panellere göre kontrast başarısı ve izleme açısı biraz daha olumsuzdur. Bugüne kadar LG ve Philips deki ürünlerin bu alanda pek iddialı olamadıklarını takip etmişsinizdir. ancak dinamik kontrast herkesin imdadına yetişiyor, sallayan sallayana adeta.

Tüm bunlardan dolayı Philips gerek plazma gerekse LCD TV üretiminde kalite, fiyat rekabetinde zorluk yaşamaya başladı. bu alanda dünyada üretim , satış, kalite, hizmet dörtlüsünü eksiksiz oturtabilen bir elin parmaklarını geçmeyen firmalar en avantajlı konuma sahip. Philips son zamanlarda bu çemberin dışında kalmaya başladı. Önemli hiçbir yeniliği yok.

bu arada asıl konudan saptık. bir arkadaşımız da yukarıda 100hz hd görüntü de çalışmaz demiş. bu doğru değil. hd görüntüde de çalışır. belki 24p cinema moduyla karıştırmıştır. bu mod aktifken 100hz çalışmaz. yani bluray üzerinden uygun hd film izlerken. ama tabii markadan markaya , işlemciden işlemciye farklar olabilir.

quote:

quote:

selam coution dostum,

quote:

ewt yanlış yazmısım sevgili bigmaster..ips olacak..philips in deger hesaplama yontemlerini henuz kendisi dışında cozebilen oldugunu dusunmuyorum bende..philips in yeni 2008 serilerinin sharp panelli duymuştuk fakat asagıdaki sitede IPS panel kullanıldıgı yazıyor..albani dostumuzdan IPS(sahibi hitachi) panelin sharptan bir cok panelinden kaliteli oldugunu ogrendim..asagıdaki linkide philipslerin kullandıgı panellerin kac bit oldugunu araştırırken gormuştum..ama kendi offical sitesinde henuz bu konulara girmedigi gibi kafa karıştırıcı ifadeleri var ..

TIKLAYIN
SONY 117cm LCD'de SD Yayın*HD Yayın*DVB-T Yayın*PS3 Blu-Ray* 1080p DVD Upscale ve PC *İnceleme
=== SONY LCD & OLED DÜNYASI ===
caution

16 Haziran 2008; 18:49:13 

quote:

dostum,
Philips ilk baştan beri LG ile beraber IPS teknolojisinde panel üretiyor. şimdi LG ile olan ortaklığındaki hisselerinin büyük bölümünü sattığı için LG Philips 'ın adı da LG Display olarak tekrar değişti. Bu panel üreticisi esasen orta size denilen panelleri üretiyorlar ve 42-47-52'' gibi panelleri ise büyük ihtimalle AUO dan temin ediyorlar. bu nedenle büyük panellerde ne kalite olarak ne de fiyat olarak pek iddialı değiller.

Bu arada IPS teknolojisinin handikaplarından biri kontrasttır. S-PVA panellere göre kontrast başarısı ve izleme açısı biraz daha olumsuzdur. Bugüne kadar LG ve Philips deki ürünlerin bu alanda pek iddialı olamadıklarını takip etmişsinizdir. ancak dinamik kontrast herkesin imdadına yetişiyor, sallayan sallayana adeta.

Tüm bunlardan dolayı Philips gerek plazma gerekse LCD TV üretiminde kalite, fiyat rekabetinde zorluk yaşamaya başladı. bu alanda dünyada üretim , satış, kalite, hizmet dörtlüsünü eksiksiz oturtabilen bir elin parmaklarını geçmeyen firmalar en avantajlı konuma sahip. Philips son zamanlarda bu çemberin dışında kalmaya başladı. Önemli hiçbir yeniliği yok.

bu arada asıl konudan saptık. bir arkadaşımız da yukarıda 100hz hd görüntü de çalışmaz demiş. bu doğru değil. hd görüntüde de çalışır. belki 24p cinema moduyla karıştırmıştır. bu mod aktifken 100hz çalışmaz. yani bluray üzerinden uygun hd film izlerken. ama tabii markadan markaya , işlemciden işlemciye farklar olabilir.

quote:

quote:

selam coution dostum,

ayrıca ıpc panel