İzleyin Arkadaşlar izleyin bakın biz neden niçin bu dernegi kuruduk niçin kavga veriyoruz. Bizim kimseyle alıp veremedigimiz yok Biz sadece hakkımız olan diplomamıza yaraşır haklarımızı istiyoruz izleyin izleyinde bizleri anlayın...
2.372.704 MESLEK YÜKSEK OKULLARI MEMLEKET MESELESİ DEĞİL Mİ?
NİYE VAR MYOLAR?
MESLEK LİSELERİ MYO'YA GELMİYOR MU?
2.372.704 MYO 'lu aileleri ile beraber üniversitelerin MYO 'ların dan mezun TBMM'deki 2/114 ve 2/131 kanun teklifine "evet" i bekliyor.
Türkiyemiz de Üniversitelere bağlı 515 meslek yüksek okulundan 1.756.052 mezun 976.652 okuyan toplam 2.372.704 Myo'lu olduğunu biliyor musunuz?
YÜKSEK OKULLARIN KALBİ MESLEK YÜKSEK OKULLARI
1911'de Kondüktör Mektebi Alisi ile başladı. 1922'de Nafıa Fen Mektebi ile devam etti. 1965'de Tekniker ve Yüksek tekniker okulları açılıp 1971'de kapanınca 1975'de MYO 'lar açıldı. Ve 2007'de 515 MYO 'dan 2.372.704 okuyan ve mezuna ulaştılar. 1959'da Ankara Kızılay da kurulan Tekder Yıllarca ev sahipliği yaptı. 47 yıllık tarihiyle TEKDER 95 yıllık şimdi ki MYO 'lara ev sahipliği yapıyor. SON 1 YILDA TEKDER NELER YAPTI NELER ÇIKTI NERDEN NEREYE 2.372.704 MYO 'lunun MYO 'lular da Öğretim Görevlilerinden çok iyi eğitim aldığı 4 yıllıklar gibi eğitim verildiği AB yasalarının yüksek tahsile getirdikleri 3795 sayılı kanunla unvan yetki Kısa devre askerlik.
MYOLAR NİYE VARDIKİ ARTIK
2.732.704 MYO 'lu 2007 kayıtlarında ve Lise mezunu yetkilerinde askerde lise mezunu çavuş MYO 'lu er iş hayatında lise mezunu amir MYO 'lu işçi bu işte üniversite mezunu MYO 'luya diplomasının karşılığı reva görülen,
1960'lı yılların Amerika sın da iş Dünyasında 4 yıllıklar beyaz 2 yıllıklar zenci konumunda 1990'lı yıllardan sonra lise mezunu yetkilerine düşen myo 'lar içimizi acıtıyordu 1959'da kurulan TEKDER de ne mücadelelerle adeta ihtilal yapıp ilk myo 'lu genel başkanlık olduk. Elektrikçi, inşaatçı, bilgisayarcı, muhasebeci, işletmeci, turizmci tüm MYO 'ları TEKDER de mesleki ve sosyal faaliyetler için toplayan tek ama tek bu ülkedeki dernek olduk. Asla siyaset sokmadık.
Bu değil midir? CHP+CHP+DSP MEMLEKET MESELESİ DEDİ TAM DESTEK DEDİ. AKP MİLLETVEKİLLERİNİN ÇOĞU EVET HAKLISINIZ NİYE VAR BU MYOLAR DEDİ BAŞBAKANIMIZA ULAŞAMADIK ANLATAMADIK MYO SORUNUNU var mı böyle desteğin bir eşi daha.
32 YILDA TEK BİR KANUNLA BELLİ OLMAYAN KADRO UNVAN YETKİ VE ASKERLİK durumlarımızı 32 yıl sonra ilk defa TBMM'ne 2/114 ve 2/131'le taşıdık.
Son derece modern silahlarla engelleyen iş pastasından bir dilim verdirtmeyen bu birimlere dişimizle tırnağımızla ve iman gücümüzle karşı yoktuk.
HEP DAĞILIRLAR YIKILIRLAR KAYBOLURLAR DEDİLER BEKLEDİLER YIKILMADIK
ÇÜNKİ BİZ 32 YILDA YAPILAMAYANI YAPIP Sadece laf yapanlara hep konuşanlara inat laf yapmadık. TBMM ne kanun teklifimiz sundurduk.
MYO KANUN TEKLİFİNİ YOKTAN VAR ETTİK. 32 YIL SONRA ŞİMDİ 2.372.704 MYO'LU MEMLEKET MESELESİ DEĞİL Mİ? YAPILACAK TEK ŞEY 32 YILDIR SÜREGELEN LİSE MEZUNU GİBİ YAŞAMA TBMM'DEKİ 2/114 VE 2/131 E EVET DİYEREK ÜNİVERSİTE MEZUNU GİBİ YAPALIM MESLEK LİSELİLER ZATEN BİZİZ BİZ ORADAN GELDİK TBMM'DE KANUN TEKLİFİMİZ HAZIR.
MESLEK YÜKSEK OKULLARI MESLEK LİSELERİNİN BABASIDIR VE KURULDUĞU 1976 DAN BERİ LİSE MEZUNU GİBİDİR.
Her yıl milyonlarca genç öss de ter döküyorlar. Meslek yüksek okullarının bir düzene girmesi şart fakülte kazanamayan düz lise mezunlarıda bu okullardan faydalanmalı...
ilk dört madde güzel kabul edilsin fakat son madde sakıncalı sınavsız girilebilecek bi myo lar kalmıştı eğer orasıda sınavla örenci alırsa meslek lisesi mezunları ortada kalıcaklar
Bende M.Y.O okuyorum hala:( Daha iyi bir gelecek için bu lanet okula giittim hayatım mahvoldu.Mevzuniyet yılım 2006 olması gerekirken; hala okul devam ediyor.Bazı art niyetli hocalar yüzünden bu sene yine tökezledik..Normalde başarılı bir öğrenciyim ama artık pes etmek üzereyim psikolojik bunalımlara giriyorum geleceğimden kaygı duyuyorum açıkcası..Meslek lisesinden sonra meslek hayatıma atılsaydım bugün başka konumlardaydım.Ama şimdi elimde hiç bir şey yok..Kaydımı aldırsam MYO'dan girmek istediğim yerlere giremeyeceğim diploma yüzünden...5 yıllık bir