Güzel bir inceleme bize bir fikir daha verdi ama yüksek çözünürlük yani 24" monitör alınca slı yada cf yapılır anlaşılıyor yoksa bu monitörle bu kadar masraf etmeye değmez birde oyunların tam destek vermesini beklemek gerekir
Intel Core 2 Duo E8500 3166Mhz@ 4800Mhz |:| Zalman CNPS9700 NT |:| Asus ROG Formula Rampage X48 |:|Palit 8800GT Super+1GB(660/1940/1960)|:| Kıngston HyperX 4x1GB DDR2-800Mhz@940 CL5 * OCZ XTC Memory Cooler|:| 2x Western Dıgıtal 150GB Raptor 10000rpm (Raid 0) * 5OOGB My Book Premium ES Edition |:| Enermax Galaxy DXX 850W|:| Thermaltake Armor+ VH6000SWA |:| Creatıve SB Audıgy 2 ZS 7.1|:| Creatıve Inspıre T7700 7.1 Speaker |:| Sennheıser HD 202 |:| Sony 17" S73H LCD |:|Nec DVD-RW 7173A |:| Asus DRW-1814BLT Sata |:| Microsoft Laser 6000 Mouse |:|Creatıve Web Cam NX Ultra|:| Powersonic 1000VA UPS|:| |:|Razer eXactMatX|:|
Bi Gün AMD Aldım... Almaz olaydım!... Sonraki Gün ATI aldım... Almaz olaydım!... Daha Soraki Gün Intel Aldım... Almaz olaydım!... Daha Daha Sonraki Gün Nvidia Aldım... Yine Almaz Olaydım !...
Sonunda PS3-Xbox360-NintendoWii aldım, KURTULDUM :D:D:D
HD3870x2 + HD3870 ve P45 yonga setli anakart :) yeni ekran kartları gelene kadar en iyi oyun sistemi gibi görünüyor...
Speed-step... valla hepsini tekert teker okuyayim sonra cevap vereyim dedim... ama senin bu mesajda takildim... Intel reklam bile girmis bizim video'ya...
neden intel olmak zorunda..? bu konfig iyi bir AMD islemcisinede ne gibi sonuclar verir..? bide konfig neden overclocklu? normal halde p45 calismiyor mu...?
bana overclock etmden yaptiginiz boyle bir testi ghz olara esit sistemlerde gosterirseniz sevinirim... aksi taktirde Intel platformunda AMD-ATI urunlerini kullanmak bana biraz sacma geliyor, hele overclock yapmak zaten daha sacma geliyor... kisacasi artik islemci size ait artik satamazsiniz...
bu test karsilastirma yapmak bakimindan, orneklerin anlamli kullanilmasi konusunda mantiksizdir..
Thermal Monitor1 ve 2 islemciyi isi urettigi durumlarda, mhz dusurerek yavaslatacagindan, sistem performansi bakimindan sabit degerlerin belirtilmesi ve konusulmasi soz konusu olamaz...
Videoda, Crossfire ve SLI teknolojilerinin kart eklendikçe ne kadar performans artışı sağladıkları inceleniyor. Yani kartların birbirine karşı olan performansı değil, çoklu kart kullanım teknolojilerinin performansları mercek altına alınıyor.
Crossfire'ın SLI'a göre daha verimli çalışıyor olması 8800GT SLI ya da 9800GTX SLI'ın kötü bir seçim olduğu anlamına gelmiyor. Zira 3870 tek başına 8800GT'den veya 9800GTX'den daha iyi bir oyun deneyimi sunmuyor. Sadece yanına bir HD3870X2 eklendiğinde harcanan paraya karşılık veriyor ve sistemin toplam oyun performansı HD3870'in yanına eklenen kartın performansıyla orantılı bir şekilde artıyor.
8800GT SLI ve 9800GT SLI kotu secimler degil cok pahali secimler....pahali olduklari icin kotu oluyorlar..
3870 tek basina, 8800GT ve 9800GT'den daha iyi oyun deneyimini sunmaz ama denk sunumlar cikartabilir... FPS deneyimi konusunda Nvidia cozumleri mantikli olur. ama gorsel grafik ve filitreleme konusunda ATI urunleri ondedir, nitekim verdigi derinlik ve detaydan dolayi ATI urunlerinin FPS sonuclari dusuktur.
Normal olarak hem SLI'da hem Crossfire'da karsilastirma yapmak icin eger kart eklenecek ise ATI urunleri SLI cozumlerine gore daha ucuz ve masrafi daha azdir..
Bilgisayarlarda sistemin genel iş başarımı en yavaş parçasının başarımı kadar oluyor. Yani ekran kartınız ne kadar güçlü olursa olsun işlemciniz yavaş ise bu ekran kartını %100 verimle kullanamazsınız çünkü işlemciniz üzerine düşen görevi tam olarak yerine getirmediği için ekran kartı işlemcinizi beklemek zorunda kalır.
Söz konusu 1 değil de 2, 3 hatta 4 ekran kartı olunca ekran kartı performansı alıp başını gidiyor ve asıl iş işlemciye kalıyor. İşlemciniz ne kadar hızlıysa siz de elinizdeki gücü o kadar verimli kullanıyorsunuz. Bunu motoru çok güçlü fakat lastikleri yeri iyi tutmayan bir araba gibi de düşünebilirsiniz. Lastikler boşa döndükçe motorun gücü tam olarak kullanılamamış olacak.
AMD işlemci neden kullanmıyoruz sorusu ise çok basit şu anki işlemcileri ne yazık ki testlerimizde yüksek verimi sağlayabilecek performansı sunamıyor. Oyun testlerimizde 4 çekirdekli bir AMD Phenom, hız aşırtılmış çift çekirdekli bir intel c2d e8400'e yaklaşamıyor bile. Bundan 2 sene önce nasıl Athlon FX serisi işlemciler test masalarını süslüyorsa şimdi Intel'in extreme serisi ya da hız aşırtılmış C2D serisi işlemcileri ile testler yapılıyor. Yani bunun reklamla değil direkt olarak performansla alakası var.
Orjinalden alıntı: ahmetkep Serbest rekabet işte.bi ati geçer bi nvidia... ayrıca videoda crossfire çift GPU lu sistem ile karşılaştırılan niye quadSLI değil.3 way SLI.orayı tam anlamadım.biraz aydınlatırsanız sevinirim.
QuadSLI diye bir sistem yok. Maksimum 3 kartla SLI yapabiliyoruz.
Bilgisayarlarda sistemin genel iş başarımı en yavaş parçasının başarımı kadar oluyor. Yani ekran kartınız ne kadar güçlü olursa olsun işlemciniz yavaş ise bu ekran kartını %100 verimle kullanamazsınız çünkü işlemciniz üzerine düşen görevi tam olarak yerine getirmediği için ekran kartı işlemcinizi beklemek zorunda kalır.
Söz konusu 1 değil de 2, 3 hatta 4 ekran kartı olunca ekran kartı performansı alıp başını gidiyor ve asıl iş işlemciye kalıyor. İşlemciniz ne kadar hızlıysa siz de elinizdeki gücü o kadar verimli kullanıyorsunuz. Bunu motoru çok güçlü fakat lastikleri yeri iyi tutmayan bir araba gibi de düşünebilirsiniz. Lastikler boşa döndükçe motorun gücü tam olarak kullanılamamış olacak.
AMD işlemci neden kullanmıyoruz sorusu ise çok basit şu anki işlemcileri ne yazık ki testlerimizde yüksek verimi sağlayabilecek performansı sunamıyor. Oyun testlerimizde 4 çekirdekli bir AMD Phenom, hız aşırtılmış çift çekirdekli bir intel c2d e8400'e yaklaşamıyor bile. Bundan 2 sene önce nasıl Athlon FX serisi işlemciler test masalarını süslüyorsa şimdi Intel'in extreme serisi ya da hız aşırtılmış C2D serisi işlemcileri ile testler yapılıyor. Yani bunun reklamla değil direkt olarak performansla alakası var.
yil oldu artik forumda konusmaya baslayali.. sizde objektif bir haber editorusunuz... FX57 arkadasimizda haberleri ile basarisini katlamaya devam etmekte... size cok buyuk saygim var...
AMD her zaman platformu savunur... hatta bu yuzden islemci benchmarklarini vermis ve onboard ekran kartlari ile bile Crysis motorunu calistirmayai basarmistir..
Intel her zaman kuzey koprusu ve islemci arasindaki kanal azliginden sikayet etmesi gereken ama hep islemcilerden sikayet eden bir firma olup, "ghz yetmiyor"; yada "nm yapalim" diye kastirip duran bir firmadir... islemci uzerine acilmis forumda genel insanlarin sikayeti isinmadir.. isinma problemleri uzerine acilmis mesajlardan 4'de 3'u intel uzerinedir..
Intel donanim destegi vermez.. islemciye overclock destegini her zaman verir...bunu hepimiz biliyoruz...
1333mhz'de calisan kuzey koprusune tek adet 128bit hat ile baglanmis bir islemci yapisi soz konusu Intel'de... AMD'de 3600-4000mhz'de calisan 2 adet 128bitlik hat var kuzey koprune... yani AMD'nin ekran karti ve donanimlara verdigi destek daha fazla.. ramler kuzey koprusune bagli calismiyor. ramler islemciye direkt bagli... ve daha fazla adresleme var...
sizden ricam bir platform testi yapmaniz ve fiyat bazinda esitlik saglayan, iki platformun verimini gostermenizdir... overclocksuz... cunku eger 3 yollu SLI icin performansi almak icin overclock yapmamiz gerekiyorsa, Intel islemcisi gercekten yetersiz bir islemci oldugunu kanitlamaktan fazla ileriye gidemez benim icin... yani mantiken Intel islemci sizin, donaniminizi calistiramiyor demek oluyor... cunku gercek performansi yeterli degil.. herkes tercih ediyor demek yerine siz bir tercih yaratin demeye calisiyorum...
bana masaustu performans konusunda, testleri kendi oyunlari ile yapip benchmark kullanmadan yaparsaniz sevinirim... aksi taktirde zamane cogu Intel islemcisinin benchmark olarak daha fazla paun aldigini ama bu puanlari masaustu uygulamalarda gosteremedigini artik adim gibi biliyorum...
eger tast yapmak icin, benden yardim isterseniz de yardimci olurum... overclock denilen hadise islemcinin iyiligini gostermez.. sadece yapabildigini gosterir.. kisaca normal kullanici bu test sonuclarini elde etmek icin gercekten ugrasmali... yoksa bu degerler hic kimsenin ugrasmayi goze alabilecegi sonuclar degil... ayrica islemci alan arkadas islemcisini garanti disina almak istiyorsa, onun bilecegi olay ama bence acikcasi sizin gibi yeteneklekli insanlarin almak istedigi sonuclar normal degerlerde yasanmali.. aksi taktide alinacak bu degerler icin parasi olan icindir, ve o insanlar gitsin Extreme alsin...
aksi taktirde butun test insanlari Intel'e yonlendirmekten baska bir anlam tasimaz...
saygi sevgiler... ayrica soylemek istedigim bisey var... 9800 serisi Nvidia ekran kartlarinin, rekabetcisi 4800 serisi ATI ekran kartlaridir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 15 Haziran 2008; 15:10:55 >