Şimdi Ara

ATI CrossfireX, nVidia 3 way SLI a karşı video inceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
12.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi 4850'ler çıkınca yeni sürücü gelir herlde 4850'den 2 tane alıp crossfire yapamk daha verimli olr gibi duruyo..
  • Güzel bir inceleme bize bir fikir daha verdi ama yüksek çözünürlük yani 24" monitör alınca slı yada cf yapılır anlaşılıyor yoksa bu monitörle bu kadar masraf etmeye değmez birde oyunların tam destek vermesini beklemek gerekir

Orjinalden alıntı: EXPANDER

inceleme güzel olmuş CrossfireX teknolojisi verimli ve güçlü.

Ben bu başlıkta ilk mesajı senden beklerdim.

İmzasız Günlerin Hatırına!...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speed-Step

HD3870x2 + HD3870 ve P45 yonga setli anakart :) yeni ekran kartları gelene kadar en iyi oyun sistemi gibi görünüyor...

Speed-step... valla hepsini tekert teker okuyayim sonra cevap vereyim dedim... ama senin bu mesajda takildim... Intel reklam bile girmis bizim video'ya...

neden intel olmak zorunda..?
    bu konfig iyi bir AMD islemcisinede ne gibi sonuclar verir..?
    bide konfig neden overclocklu?
    normal halde p45 calismiyor mu...?

bana overclock etmden yaptiginiz boyle bir testi ghz olara esit sistemlerde gosterirseniz sevinirim... aksi taktirde Intel platformunda AMD-ATI urunlerini kullanmak bana biraz sacma geliyor, hele overclock yapmak zaten daha sacma geliyor... kisacasi artik islemci size ait artik satamazsiniz...

bu test karsilastirma yapmak bakimindan, orneklerin anlamli kullanilmasi konusunda mantiksizdir..

Thermal Monitor1 ve 2 islemciyi isi urettigi durumlarda, mhz dusurerek yavaslatacagindan, sistem performansi bakimindan sabit degerlerin belirtilmesi ve konusulmasi soz konusu olamaz...

• quote:

Videoda, Crossfire ve SLI teknolojilerinin kart eklendikçe ne kadar performans artışı sağladıkları inceleniyor. Yani kartların birbirine karşı olan performansı değil, çoklu kart kullanım teknolojilerinin performansları mercek altına alınıyor.

Crossfire'ın SLI'a göre daha verimli çalışıyor olması 8800GT SLI ya da 9800GTX SLI'ın kötü bir seçim olduğu anlamına gelmiyor. Zira 3870 tek başına 8800GT'den veya 9800GTX'den daha iyi bir oyun deneyimi sunmuyor. Sadece yanına bir HD3870X2 eklendiğinde harcanan paraya karşılık veriyor ve sistemin toplam oyun performansı HD3870'in yanına eklenen kartın performansıyla orantılı bir şekilde artıyor.

8800GT SLI ve 9800GT SLI kotu secimler degil cok pahali secimler....pahali olduklari icin kotu oluyorlar..

3870 tek basina, 8800GT ve 9800GT'den daha iyi oyun deneyimini sunmaz ama denk sunumlar cikartabilir... FPS deneyimi konusunda Nvidia cozumleri mantikli olur. ama gorsel grafik ve filitreleme konusunda ATI urunleri ondedir, nitekim verdigi derinlik ve detaydan dolayi ATI urunlerinin FPS sonuclari dusuktur.

Normal olarak hem SLI'da hem Crossfire'da karsilastirma yapmak icin eger kart eklenecek ise ATI urunleri SLI cozumlerine gore daha ucuz ve masrafi daha azdir..

• @Towarscke

Bilgisayarlarda sistemin genel iş başarımı en yavaş parçasının başarımı kadar oluyor. Yani ekran kartınız ne kadar güçlü olursa olsun işlemciniz yavaş ise bu ekran kartını %100 verimle kullanamazsınız çünkü işlemciniz üzerine düşen görevi tam olarak yerine getirmediği için ekran kartı işlemcinizi beklemek zorunda kalır.

Söz konusu 1 değil de 2, 3 hatta 4 ekran kartı olunca ekran kartı performansı alıp başını gidiyor ve asıl iş işlemciye kalıyor. İşlemciniz ne kadar hızlıysa siz de elinizdeki gücü o kadar verimli kullanıyorsunuz. Bunu motoru çok güçlü fakat lastikleri yeri iyi tutmayan bir araba gibi de düşünebilirsiniz. Lastikler boşa döndükçe motorun gücü tam olarak kullanılamamış olacak.

AMD işlemci neden kullanmıyoruz sorusu ise çok basit şu anki işlemcileri ne yazık ki testlerimizde yüksek verimi sağlayabilecek performansı sunamıyor. Oyun testlerimizde 4 çekirdekli bir AMD Phenom, hız aşırtılmış çift çekirdekli bir intel c2d e8400'e yaklaşamıyor bile. Bundan 2 sene önce nasıl Athlon FX serisi işlemciler test masalarını süslüyorsa şimdi Intel'in extreme serisi ya da hız aşırtılmış C2D serisi işlemcileri ile testler yapılıyor. Yani bunun reklamla değil direkt olarak performansla alakası var.

• quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep
    Serbest rekabet işte.bi ati geçer bi nvidia...
    ayrıca videoda crossfire çift GPU lu sistem ile karşılaştırılan niye quadSLI değil.3 way SLI.orayı tam anlamadım.biraz aydınlatırsanız sevinirim.

QuadSLI diye bir sistem yok. Maksimum 3 kartla SLI yapabiliyoruz.

@Towarscke

Bilgisayarlarda sistemin genel iş başarımı en yavaş parçasının başarımı kadar oluyor. Yani ekran kartınız ne kadar güçlü olursa olsun işlemciniz yavaş ise bu ekran kartını %100 verimle kullanamazsınız çünkü işlemciniz üzerine düşen görevi tam olarak yerine getirmediği için ekran kartı işlemcinizi beklemek zorunda kalır.

Söz konusu 1 değil de 2, 3 hatta 4 ekran kartı olunca ekran kartı performansı alıp başını gidiyor ve asıl iş işlemciye kalıyor. İşlemciniz ne kadar hızlıysa siz de elinizdeki gücü o kadar verimli kullanıyorsunuz. Bunu motoru çok güçlü fakat lastikleri yeri iyi tutmayan bir araba gibi de düşünebilirsiniz. Lastikler boşa döndükçe motorun gücü tam olarak kullanılamamış olacak.

AMD işlemci neden kullanmıyoruz sorusu ise çok basit şu anki işlemcileri ne yazık ki testlerimizde yüksek verimi sağlayabilecek performansı sunamıyor. Oyun testlerimizde 4 çekirdekli bir AMD Phenom, hız aşırtılmış çift çekirdekli bir intel c2d e8400'e yaklaşamıyor bile. Bundan 2 sene önce nasıl Athlon FX serisi işlemciler test masalarını süslüyorsa şimdi Intel'in extreme serisi ya da hız aşırtılmış C2D serisi işlemcileri ile testler yapılıyor. Yani bunun reklamla değil direkt olarak performansla alakası var.

yil oldu artik forumda konusmaya baslayali.. sizde objektif bir haber editorusunuz... FX57 arkadasimizda haberleri ile basarisini katlamaya devam etmekte... size cok buyuk saygim var...

AMD her zaman platformu savunur... hatta bu yuzden islemci benchmarklarini vermis ve onboard ekran kartlari ile bile Crysis motorunu calistirmayai basarmistir..

Intel her zaman kuzey koprusu ve islemci arasindaki kanal azliginden sikayet etmesi gereken ama hep islemcilerden sikayet eden bir firma olup, "ghz yetmiyor"; yada "nm yapalim" diye kastirip duran bir firmadir... islemci uzerine acilmis forumda genel insanlarin sikayeti isinmadir.. isinma problemleri uzerine acilmis mesajlardan 4'de 3'u intel uzerinedir..

Intel donanim destegi vermez.. islemciye overclock destegini her zaman verir...bunu hepimiz biliyoruz...

1333mhz'de calisan kuzey koprusune tek adet 128bit hat ile baglanmis bir islemci yapisi soz konusu Intel'de... AMD'de 3600-4000mhz'de calisan 2 adet 128bitlik hat var kuzey koprune... yani AMD'nin ekran karti ve donanimlara verdigi destek daha fazla.. ramler kuzey koprusune bagli calismiyor. ramler islemciye direkt bagli... ve daha fazla adresleme var...

sizden ricam bir platform testi yapmaniz ve fiyat bazinda esitlik saglayan, iki platformun verimini gostermenizdir... overclocksuz... cunku eger 3 yollu SLI icin performansi almak icin overclock yapmamiz gerekiyorsa, Intel islemcisi gercekten yetersiz bir islemci oldugunu kanitlamaktan fazla ileriye gidemez benim icin... yani mantiken Intel islemci sizin, donaniminizi calistiramiyor demek oluyor... cunku gercek performansi yeterli degil.. herkes tercih ediyor demek yerine siz bir tercih yaratin demeye calisiyorum...

bana masaustu performans konusunda, testleri kendi oyunlari ile yapip benchmark kullanmadan yaparsaniz sevinirim... aksi taktirde zamane cogu Intel islemcisinin benchmark olarak daha fazla paun aldigini ama bu puanlari masaustu uygulamalarda gosteremedigini artik adim gibi biliyorum...

eger tast yapmak icin, benden yardim isterseniz de yardimci olurum... overclock denilen hadise islemcinin iyiligini gostermez.. sadece yapabildigini gosterir.. kisaca normal kullanici bu test sonuclarini elde etmek icin gercekten ugrasmali... yoksa bu degerler hic kimsenin ugrasmayi goze alabilecegi sonuclar degil... ayrica islemci alan arkadas islemcisini garanti disina almak istiyorsa, onun bilecegi olay ama bence acikcasi sizin gibi yeteneklekli insanlarin almak istedigi sonuclar normal degerlerde yasanmali.. aksi taktide alinacak bu degerler icin parasi olan icindir, ve o insanlar gitsin Extreme alsin...

aksi taktirde butun test insanlari Intel'e yonlendirmekten baska bir anlam tasimaz...

saygi sevgiler...
    ayrica soylemek istedigim bisey var... 9800 serisi Nvidia ekran kartlarinin, rekabetcisi 4800 serisi ATI ekran kartlaridir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 15 Haziran 2008; 15:10:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nightmareee

Şimdi 4850'ler çıkınca yeni sürücü gelir herlde 4850'den 2 tane alıp crossfire yapamk daha verimli olr gibi duruyo..

tebrikler, işte işin özü burada yatıyor bencede...

4850 beklendiği fiyatın üstünde gelmezse ve bir süre sonrada düşük fiyattdan bulunursa 4850 cf li sistem f/p olarak bir efsane olabilir.
  • Mesut acaba nasıl şekil veriyorsun benim saçımda aynı model ama şekil vermeyi başaramıyorum özel kullandığın bişey mi var? ben jöle ile yaptım olmadı (fön çekmeyi denemedim) onu yaptım bunu yaptım oohhooo bi ceavp versen :D

neyse güzel çalışma olmuş inşALLAH hepimiz bigün bu sektördeki rekabetin meyvelerini alırız

ucuza falan ama burası TÜRKİYE VERGİLER MALUMHERKEZ iini biliyo bu alemde
    Asus ROG MAXIMUS IX CODE Z270 - //i7 7700K 4.2Ghz(o.c. 4.8ghz)(NZXT Kraken X62)//G.SKILL F4-3000C15D-16GVRB RipjawsV 16gb 3000mhz (2*8)hyperx fan // Asus Rog Strix GTX 1070 8GB//ASUS VG248QE 24" 3d 144hz Monitor -Samsung P2350 23" 60hz LCD ToC Monitor// Corsair Force GT 120GB CSSD-1tb (500 500) samsung hdd (7200rpm,16mbcache)-western dıgıtal Caviar green 12tb hdd (6x2tb 64mb cache)-seagate 1tb barracuda//creative x-fi titanium fatality pro sound card//Aerocool Strike X ST Big Tower Oyuncu Kasası/High Power Direct12 1000W 80 Plus Bronz Modüler PSU//ZALMAN ZM-MFC3 5.25'' FRONT PANEL FAN KONTROLCÜ Aerocool Touch 2000 //lg dvd rw//logitech z-5500 505watt 5.1 speaker//logitech G27 feedback wheel//logitech G500-G105//lenovo y560(gaming series)
  • cros fire x i 4870 x2 lerden 2 tanesiyle denemek lazım

Orjinalden alıntı: enderc

mesut sen görmeyeli resmen sawyer olmuşun

ha ha ha ha ha

hocam yıktın beni burda yemin ediyorumm
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown

• ati mi kaldi ya her yani crossfire olsa ne olur...

Orjinalden alıntı: treabacks

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep
    Serbest rekabet işte.bi ati geçer bi nvidia...
    ayrıca videoda crossfire çift GPU lu sistem ile karşılaştırılan niye quadSLI değil.3 way SLI.orayı tam anlamadım.biraz aydınlatırsanız sevinirim.

QuadSLI diye bir sistem yok. Maksimum 3 kartla SLI yapabiliyoruz.

Bu resim videodan alıntı.Burda nedemek isteniyo ozaman ?

ATI CrossfireX, nVidia 3 way SLI a karşı video inceleme

• Ya bu arada, bu sorun sadece veri kaybına sebep oluyor umarım, yani nForce data corruption, pek bilmiyorum meselesi nedir. HDD formatlara rağmen sapıtık ise, üretici firmanın low level format utility si ile hdd yi yeniden yapılandırmak gerekebilir, sakın bozuldu sanmayın donanımsal olarak.
  • Videoda tüm sorularınızın cevabı var aslında arkadaşlar.Örneğin vide crossfire ile SLI karşılaştırmak için çekilmiş.3870 ile 9800gtx karşılaştırmak için değil ki Mesut Bey kaç kere tekrarlamıştır bunu videoda.

@Towarscke;ayrıca İntel'in hemen tek sorunu CPU-bellek iletişimidir.Şu an için belki bunu çözmüşlerdir ama bu teknolojiyi dünya ile paylaşmanın İntel açısından hiç bir mantığı yoktur.(şu an için)

Ayrıca hiçbir saygın test editörünün Triple-quad SLI ile Crossfire X'in AMD CPU ile karşılaştırıldığı testi sunmak isteyeceğini düşünmüyorum.(şu an için)

Yorumlarını ilgiyle takip ediyorum.Bende AMD fanıyım ama senin kadar değil.Fikilerine saygım sonsuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 15 Haziran 2008; 17:59:25 >
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ &amp; NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A &amp; SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI &amp; Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA &amp; Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"
  • 3-Way falan bilmem ama SLI'da CF'e göre oyunlarda 2 kat fark atmış.
    Zaten 3-Way genelde 25X16 çözünürlüklerde işe yarar bence.
    19X12 için CF ya da SLI yeterde artar bile...
    Birde standard 3dMark testleri gereksiz olmuş.
    Böyle sistemi olupta 3dMark standart test yapıp az puan aldım diyen bir insan evladı var mıdır?

Edited: İmla hatası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VIDOCQ -- 15 Haziran 2008; 20:46:12 >
    || Intel Core i7 950 @ 4.2ghz || NVIDIA GTX590 QuadSLI|| NVIDIA 3D Vision Surround || Gigabyte X58A-UD7 || Kingston HyperX CL9 3x2Gb DDR3 @ 1666mhz || Inwin Maelstrom Chasis || 3 X Samsung 3D Vision 120Hz SyncMaster 2233 || iPAD2 - 4.3.5 || Logitech G27 || Saitek X52 PRO || Ozone Strato || Canon EOS 40D || iPHONE4 - 4.3.5 || Alienware M11X || Windows7 Ultimate ||
  • vidyoların hepsi için çok teşekkürler. Bütün vidyoları alakam olmasada oturdum izledim zamanla.

Ama biraz daha popüler ürünleri inceleseniz. Mesela gigabyte ın bi 8800 gt si vardı bi aralar. Kampanyalıydı herkez ilgileniyodu. O zamanlar çok aradım o vidyoyu mesela. ama gerçi sizde elinize geçen ürünleri test edebiliyosunuz anca.

Bide bi işlemci testi fena olmazmıydı. aynı platformda popüler işlemcileri karşılaştırsaydınız fln çok işe yarar.Bu arada konuyla alakasız oldu yazdıklarım. Ama incelemeler çok güzel. Elinize saglık
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.