playmaker
Uzaklaştırılmış 7 gün cezanın 2 günü kaldı.
14 Haziran 2008; 13:10:39
Selam, şimdi bu forumda yada başka yerlerde bakıyorum, genelde şu şekilde ifadeler var; mesela 2 cihaz karşılaştırılıyor,
"Bunda 60 bin kontrast, 100 Hz var, bide 10 bit işlemci var bu daha üstün"
Şimdi bu şekildeki karşılaştırmalar ne kadar doğru?
Bana gerçekten mantıksız geliyor, görüntü kalitesini oluşturan iki üç tane rakamsa bu kadar Arge ne için yapılıyor ki?
Sormak istediğim sizce sadece kağıt üzerinde dikkat edilmesi gereken rakamlar neler?
Ben sadece tepki süresine bakıyorum lcd için onun dışında kontrast değerleri zaten gerçeği yansıtmıyor, 100 Hz özelliği deseniz kaç tane Tv için 100 Hz özelliğini kapatın yorumlarını okudum kullananlar için belli durumlarda, işlemcinin biti deseniz belli zamanda işlediği bilgiden çok yapısının dikkate alınması gerekiyor diye düşünüyorum, kısacası profosyonellerin yaptığı incelemeler ve testler en sağlıklı bilgiyi verebilir gibi
Siz ne düşüyor sunuz?
playmaker
Uzaklaştırılmış 7 gün cezanın 2 günü kaldı.
sn arkadaşım, sorgulayıcı yazınızda güzel bir başlangıç yapmışsınız, ancak lcd lerde tepki süresine bakıyorum dediğiniz için bu işin kurbanlarından biri daha olduğunuz anlaşılmış oluyor.
tv sektöründe kağıt üzerindeki değerlerin önemli bir bölümü inandırıcılığını yitirmiş durumdadır. uluslararası standart ve laboratuvar onayları içermeyen her rakam sorgulanabilir. Bunların içinde en az güvenilir olanların başında da kontrast (plazma ve lcd her marka model dahil) , tepki süresi , renk sayısı gibi değerler gelmektedir. tepki süresi, özellikle üst düzey panel kullanan lcd tv markaları için artık şehir efsanesi olmuştur. ileriki dönemde bazı markalarda artık bu özelliğin fazla konuşulmayacağını düşünüyorum. ancak bu alanda kendini 1. sırada göremeyen yani yarası olup da gocunanlar markalar 2ms gibi değerlere kadar açıklamalar yapacaklardır. (pc monitörü sektöründe yaşananlardan örnekdir.)
çözünürlük, 10 bit panel, hdmi 1.3 gibi özellikler ise uluslararası standartlara tabi olduğu için daha güvenilir açıklamalardır. görüntü işlemcisi konusunda da kimse yoğurdum ekşi demeyeceğine göre buradaki muammayı , firmaların görüntü teknolojilerindeki tecrübelerini ve kalitelerini gözden geçirerek ve ürünleri en iyi performanslarında izleyerek karar vereceksiniz.
profesyonel gördüklerinize gelince , bu insanların hangi dev firmada hangi teknolojiyi geliştirdiğini , elindeki en profesyonel ölçüm aracının ne kadar profesyonel ve yeterli olduğunu gerçekten bilebilir miyiz? verilen tavsiyelerin reklam anlaşmalarıyla yakından ilgili veya satış sitelerinin belli anlaşmalarının sonucu olmadığını nereden bileceğiz?
profesyonel kullanım amaçlı (stüdyo gibi) elektronik ürünlerin fiyatlarının ne derece yüksek olduğunu ve belli alanlarda uzmanlıkları olan firmaların ürünlerini test etmek için kendi test aletlerini yaptıklarını da bilmeliyiz sanırım.
özetle dışarıdan profesyonel geçinenler, eleştirdikleri firmaların mühendislerinin belki de tırnağı kadar bilgiye sahip değildir. bunu biraz düşünelim bence.
quote:
Orjinalden alıntı: playmaker
Selam, şimdi bu forumda yada başka yerlerde bakıyorum, genelde şu şekilde ifadeler var; mesela 2 cihaz karşılaştırılıyor,
"Bunda 60 bin kontrast, 100 Hz var, bide 10 bit işlemci var bu daha üstün"
Şimdi bu şekildeki karşılaştırmalar ne kadar doğru?
Bana gerçekten mantıksız geliyor, görüntü kalitesini oluşturan iki üç tane rakamsa bu kadar Arge ne için yapılıyor ki?
Sormak istediğim sizce sadece kağıt üzerinde dikkat edilmesi gereken rakamlar neler?
Ben sadece tepki süresine bakıyorum lcd için onun dışında kontrast değerleri zaten gerçeği yansıtmıyor, 100 Hz özelliği deseniz kaç tane Tv için 100 Hz özelliğini kapatın yorumlarını okudum kullananlar için belli durumlarda, işlemcinin biti deseniz belli zamanda işlediği bilgiden çok yapısının dikkate alınması gerekiyor diye düşünüyorum, kısacası profosyonellerin yaptığı incelemeler ve testler en sağlıklı bilgiyi verebilir gibi
Siz ne düşüyor sunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigmaster077 -- 16 Haziran 2008; 17:52:51 >