Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Biri buna dur desin.. Herkese 100 kontörmüş!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turkcell >> Biri buna dur desin.. Herkese 100 kontörmüş! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
osgour1907

14 Haziran 2008; 13:04:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Son günlerde bir reklam ilginizi çekmiştir..

"ÇEKİLİŞSİZ KURASIZ HERKESE 100 KONTÖR"

Bu tip paketlere üye olmam, olmayıda saçma bulurum.ancak beni ilgilendiren bu reklamın bütün kanallarda yayınlanması..

Kampanyanın detayları şöyle (kendi internet sitelerinden alınmıştır)

ÇEKİLİŞSİZ KURASIZ HERKESE 100 KONTÖR promosyonu kapsamında 2 ay cepmaster abonesi olmuş, 1 ürün indirmiş ve abonelik ücretini kesintisiz ödemiş kullanıcılar çekilişsiz kurasız 100 kontör kazanırlar...Abonelik ücreti Turkcell kullanıcıları haftalık 25 std. SMS / 50 kontör, Avea ve Vodafone kullanıcıları 25 std.SMS / 50 kontördür ve otomatik yenilenir.

Görüldüğü üzere üye olan kullanıcının 2 ay abone olarak kalması gerekiyor.. Buda 400 Kontör demek.. içerik indirimiyle 450 kontöre denk geliyor..

Tamam biz bunları biliyoruz üyede olmayacağız. Ancak yurdumun gariban insanını bu şekilde tuzağa düşürmek ne kadar insanlıkla bağdaşır ve ne kadar doğrudur?

O sitenin Yetkililerine sesleniyorum.. Çaresiz vatandaşımız herkese 100 köntör sloganını duyup üye olsa cebindeki son parayıda bu şirketlere kaptırsa hiçmi içiniz acımayacak?

Bu kampanyayı reklamlardan kaldırtmak için gerekli girişimi yapmalıyız arkadaşlar..

u_mit

14 Haziran 2008; 14:03:19 

Ne girişim yaparsak yapalım hiç bişey olmuyor adamlar yolunu bulmuş ama şöyle bir durum var reklamlarda da 2 ay üye kalması gerektiği ve içerik indirmesi gerektiği altta küçük yazılarla değil sesli olarak söyleniyor ve hadi onuda duymadın mesaj yolladığında içinde bu bilgilerinde bulunduğuğu onay vermeniz gereken bir mesaj geliyor. Buna rağmen yinede onayladığınız zaman bence bu reklamı yapanların bir suçu kalmıyor. o yüzden abone olanları bilinçlendirmek gerekiyor

umt2408@gmail.com

yok gitti öyle biri yok
U_M_T
cemsaglam

14 Haziran 2008; 14:52:24 

Bu sorunun çözümü bence gene Gsm Operatörlerde. Örneğin hepimizin bildiği 0900 lü hatlar vardır. Türk Telekomda sözleşme imzalarken bu servisleri istemediğimizi belirtince 900 lü hatlar aramaya kapanmış oluyordur. GSM operatörleride sözleşmelerinde bu tür servislere abone olup olmak istemediğini sorarlarsa ve imza karşılışığı bu işe girerlerse bence mağduriyet büyük ölcüde çözülür

s.volkan

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

14 Haziran 2008; 17:32:38 

TV de reklamını gördüm ve şok oldum zaten

Buna nasıl izin verir Kurumlr anlamıyorum

Alt yazıda geçen küçücük kelimelerle insanları kandırıyorlar..

Ayıptır günahtır..

KRALKARTAL - VKFORUM

Bulunmaz Hint Kumaşı Vodafone
u_mit

14 Haziran 2008; 17:41:07 

Arkadaşlar iyi güzel söylüyosunuzda altyazıda falan söylemiyo sesli bir şekilde reklamda söylüyo şartları abone olanlar ayrıca abone olmadan önce mesajla ücretlendirme bilgileri gönderiliyor eğer onaylarsa abone olunuyor yani ortada bir kandırmaca yok herşeyi bilerek üye olmak kandırılmak değildir

umt2408@gmail.com

yok gitti öyle biri yok
U_M_T
mertftceza

14 Haziran 2008; 19:36:31 

Benim arkadaşım yapmıştı 1000 kontör falan gitmişti 1 senede

Hepimiz Türküz Hepmiz ATATÜRKÜZ
CODY

14 Haziran 2008; 21:42:42 

Son zamanlarda böyle milleti soyan bi sürü zımbırtı çıktı. Bence cep telefonu kullanan bir çok kişi böyle servislere bilerek yada avantaj için üye olucağını hiç mi hiç sanmıyorum. Çünkü böyle kontör tuzağı servislere üye olması çok kolay ama iptal etmesi büyük bi dert. Bu resmen soygunculuktur bence rekabet kurulu artık müşteriyle hangi kesim ilgileniyosa böyle servislerin kapatılması lazım.

Turkcell ve iş ortakları böyle servislerden 2 senedir çok kar etti.

----------------------------------
u_mit

14 Haziran 2008; 22:38:43 

yaw herhalde ben boşa konuşuyorum arkadaşlar ben Turkcell deyim ve turkcell kimseye bu şekilde üyelik yapılmasına izin vermiyor. Bi üye olmaya çalışın bakalım kaçtane onay sorusu gelicek izin ve istek olmadan üyelik yapılabilirmi ya kanun var bu ülkede 1000 konturu giden arkadaşta mesajı kendisi yollamadan onu üye yapmazlar ve ücret bilgisi verilmeden kimseyi üye yapamazlar. Bilmeden kurumları kötülemeyin kontürünüz gitmesin istiyorsanız mesaj yollamayın yeter.

umt2408@gmail.com

yok gitti öyle biri yok
U_M_T
CODY

14 Haziran 2008; 22:46:35 

Turkcellden kastım 2 sene önce kapanmasın diye aranmak için turkcell hat kullanıyodum. Ve sürekli spam sms leri geliyordu. Pahalı ve çok reklam mesajı yolladuğı için turkcell hattımı kapattım.

Turkcell kullananlar bilir ne kadar çok reklam mesajı geliyor. Tamam sonuçta kullanıcı kabul ediyor ama o zaman telefonu orta yerde ve çoluk çocuğun eline vermemek geliyor. Gecenin bi saatinde yok ykm de indirim var diye mesajlarla uyanmasıda cabası

----------------------------------
u_mit

14 Haziran 2008; 22:54:27 

Telefon açarsın ben bu mesajı istemiyorum dersin mesaj falan gelmez bende turkcell kullanıyorum birtane mesaj gelmez hiçbişeye üyelik olmaz benim niye faturama yansımıyo hiçbir ücret konturlu hattımda var bugüne kadar bir konturum düşmedi ayrıca telefon kişisel kullanım içindir sistem telefonunuzun coluk cocuğun elinde olduğunu anlamaz o yüzden bence telefonunuza sahip çıkarsanız bu şekilde mağdur olmazsınız

umt2408@gmail.com

yok gitti öyle biri yok
U_M_T
coldsun

15 Haziran 2008; 9:14:51 

quote:

Orjinalden alıntı: cemsaglam

Bu sorunun çözümü bence gene Gsm Operatörlerde. Örneğin hepimizin bildiği 0900 lü hatlar vardır. Türk Telekomda sözleşme imzalarken bu servisleri istemediğimizi belirtince 900 lü hatlar aramaya kapanmış oluyordur. GSM operatörleride sözleşmelerinde bu tür servislere abone olup olmak istemediğini sorarlarsa ve imza karşılışığı bu işe girerlerse bence mağduriyet büyük ölcüde çözülür

evet belki iyi fikir. ama bu çok zor. belirttiğin 0900 hatla malum sadece 0900 digitiyle başlıyor. amaa diğer serrvisler daha farklı. wap yada gprs üzerinden yada direk sms yoluyla hattı kullanan kişi yapıyor. yapabileceğin gsm operatörlerinden telefonuna gelecek tanıtım sms'lerini kapattırmak. ama en kesin yol bu tür firmalara kontör kazanacam diye mesaj göndermemek.

stigmata_

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

15 Haziran 2008; 11:06:22 

quote:

Orjinalden alıntı: u_mit

Ne girişim yaparsak yapalım hiç bişey olmuyor adamlar yolunu bulmuş ama şöyle bir durum var reklamlarda da 2 ay üye kalması gerektiği ve içerik indirmesi gerektiği altta küçük yazılarla değil sesli olarak söyleniyor ve hadi onuda duymadın mesaj yolladığında içinde bu bilgilerinde bulunduğuğu onay vermeniz gereken bir mesaj geliyor. Buna rağmen yinede onayladığınız zaman bence bu reklamı yapanların bir suçu kalmıyor. o yüzden abone olanları bilinçlendirmek gerekiyor

Ben özellikle ufak veletlerden korkuyorum böle reklam anında. Alır telefonu gönderir artık herşeyi apabiliyo keratalar.

Petrol ve Doğalgaz Mühendisi | Karaborsaya Düşen Mühendislik Dalı :) | 2006 |İstanbul Teknik Üniversitesi
Yorum yaptığı her konuyu gündemde olduğu sürece takip eden; genç ve yakışıklı petrol mühendisi :)
Her türlü özel mesaj ve postalarınız için"PM" ya da "E-Mail"atabilirsiniz.
Birgün sende anlarsın...
Zorlanmadan girdiğin bi kalbe acı çektirerek çıktığın zaman,
Alınan Nefese son verir gibi umursamadığın an,
Ve gün gelir sevdiğin zaman, sende anlarsın..!
propesyonel

15 Haziran 2008; 16:12:54 

çakal bunlar çakal . bunlara kanıp da üye olanların vay haline

DH|UnderTaker

17 Haziran 2008; 17:44:46 

ya kredi kartıyla kontör yüklemeye ne demeli ?
adam diyo ; ne yapıyorum ben , kredi kartıyla kontör yüklüyorum ben kimbilir yüklerken kaç para gidio

İntel C2D 2.2 GHZ 4 MB 800 MHZ - 2x 1024 MB 667 MHZ - nVidia 8600M GS 512 MB - 160 GB 8 MB E-Sata

Conexant High Definition Audia Sound Card - Creative A300 2.1 Sound System - HDMI & DVI Port - 2MegaPixel WebCam

Wi-Fi Link 4965 A/G/Draft-N - AirTies RT-205 Modem - Vista Home Premium TR - => Packard Bell MB85
Galathil