Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Yaşadığım mağduriyet "HePeR"

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [İkinci El - Sıcak Fırsatlar - Ödüllü Anket] >> İkinci El >> Diğer ikinci el ürünler >> Yaşadığım mağduriyet "HePeR" Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Commander

Sisteme Gözat

İkinci el mesajı:207
Katılım zamanı: 17 Ağustos 2007;
Durum: Forumda

Bu kullanıcının bu kategori altındaki dukkan mesajlarına git Bu kullanıcının DH Dukkan sayfasina git

9 Temmuz 2008; 0:17:47 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Öncelikle konuyu açıklamaya başlamadan önce şunu belirtmek isterimki alıcıya tek bir hakaret etme olayı yoktur.
Konu 5 Haziran Perşembe günü başladı. "HePer" adlı kullanıcı satışta olan Abercrombie şortlarımdan almak istediğini söyledi Msn den konuştuk. Beden sordu Lastik durumunu sordu nerde giyebileceğini sordu,herşeyi cevapladım. Ben sitede çok güvenilen biriyim önce ürünün gelmesini talep ediyorum dedi. Tamam sorun değil önce ben gönderirim dedim. Tamam dedi adresini verdi. Cuma sabahı kargoya verdim. Pazartesi sabahı site üzerinden özel mesaj attı. "Hocam ürünü aldım parayı yatırıcam teşekkürler" diyerek. Güle güle kullanın parayı yatırdığınızda haber verin dedim.
Pazartesi para yatmadı. Hiçbişey demedim. Akşam msn den şunları dedi:
"Ben İst.de abercrombie bayisine sordum (İst.de abercrombie bayisi yok TÜrkiye'de yok sadece satan kaliteli mağazalar var Bayilik henüz alınmadı. Gap bayiliğini bile geçen yıl bir manken almıştı sanırım yeni. Herneyse.)hediye geldi filan diye orjinal değil dediler! Neyse ürünün etiketleri hala üzerinde yarın konuşalım bunu" demiş
Msn de yazdım yazdım cevap gelmedi sürekli düşüyodu bende ürünlerim kesinlikle orjinal olduğunu kendi sitesinden alındığını herşeyi yazdım özel mesaj ile gönderdim. Konuşamadık o akşam.
Salı akşamı girdi msn e konuştuk; Hiç içime sinmedi geri göndermek istiyorum dedi. Bende ürünümden son derece emin olduğum için karşımdakininde bilinçli bir insan olduğunu bilinçli bir alıcı olduğunu düşünerek;
Nasıl tatmin ederim sizi dedim. Faturayı size göndereyim olurmu dedim.
"tamam hocam ozaman cidden tamam
çünkü acayip sinirim bozuldu model çok hoş
orjinal abercrombie magzasndaki adam böle diyince şok oldm
yarın paranızı yatıyorm inş
bi sorun çkmassa " dedi.
Çarşamba akşamı oldu dediği laf tekrar:
"Bugün paranızı yatıramadım kusura bakmayın ürün hiç içime sinmedi geri göndermek istiyorum
Zaten sorduğum yerde bu ürün yoktu 2008 sezonu değil bu"gibi anormal bi cümle kurdu.
Bende sürekli bu lafı duymaktan sıkıldığım için Ürünü geri alırsam elimde kalır anlayışlı olun dedim.
"Ben bana gönderdiğinizi kimseye söylemem etiketleri üstünde" dedi
Bende poşeti açılmış ürünün giyilmediğini karşındakine nasıl anlatıcaksın dedim.
"Giymedim etmedim bi jelatini yok internetten çok ürün aldım jelatinsizde ürün içime sinse jelatinsiz olsa yine alırdım" gibi şeyler söyledi
İçinize sinmeme durumu anlamsız orda birinin söylemesiyle. Ben barkod numarasını karşılaştırın siteyle diyorum. En fazla son haneler değişiktir. Stokda kalmayınca yenileri gelince değişiyo son haneler. Kendim kadar eminim üründen yani. Siz alırsınız jelatinsiz ama herkes almıyo. Yaşadığım için söylüyorum bunu. dedim
Off filan yaptı.
Bende geri alamam dedim.
"hocam bakın güwendiniz tşk ederim.güweninizi boşa çıkarmıyorm ürünü alıp kaçma kullanma yok.etiketlerinin hepsi üzerinde.satılmaması saçma.ve geri yollamak istiyorm"dedi
Bende madem öyle düşünüyosunuz siz satın. Poşeti olmayan ürünü satmak öyle kolay değil. dedim.
yok ben çok yaptım sorun fastfruis a bloodymoon a beğenmedim diye geri verdim filan dedi.

Konuşmalar bu şekilde devam etti. Ben şimdi açıklamaya geleyim
Öncelikle kimsenin işine engel olmak istemem ama saydığı arkadaşların sattığı ürünlerin birçoğu kendi sitesinde bile yok. Ve sitede satılan en ucuz mallardan daha ucuza gidiyor ürünler bazıları abartılmış fiyatlar sadece oda sahtesindede fark olduğu için.. Buna rağmen orjinal resim pek yok bilgisayar örneği resimler. Ordan bakıp beğenmeden göndermen senin sorunudur. Bilinçli bir alıcı olsan önce orjinal resim görmek istersin, en azından sezon ürününü bayiliği olmayan bir yer değil sitesinden takip edersin.
Ben her ürünümün orjinal resimlerini mutlaka koyarımki böyle sorunlar olmasın. Bütün satışlarımada bakabilirsiniz.
Türkiye'dede birçok ülkedede en çok sahtesi üretilen mal Abercrombie dir. Benim ürünlerimin orjinalliğini tek ispatlayacağım şey ürün poşetindeki bandrolüdür. Sitesinde alırken item numarası herşeyi bandrole yansıtılır. En garanti yoldur anlamak için. Arkadaş bana o bandrolün olduğu poşetin (tabiriyle jelatinin) olmadığını etiketlerinin üstünde olduğunu söyleyerek geri göndermek istediğini söylüyor. Şimdi pazardan aldığın bir üründe bile herşeyde etiket var. Etiketli olması neyi değiştirirki? Sahtelerinde etiket yokmu? Var.

Şimdi bilinçli alıcılara soruyorum. Sıfır olarak aldığınız üründe,poşetini ilk sizin açmanız çokmu önemsiz ? Buna hiçmi dikkat etmezsiniz. Üstelik 100 Ytl vererek alıcağınız bir üründe.
Ben arkadaşa elimden gelen herşeyi yaptım. Parasını sonra ödersiniz tamam dedim. KArgo parasını ödeyerek gönderdim. Parayı bekleyebilceğimi sorun olmayacağını söyledim. Arkadaşın dediği son laf: Evet hocam profilodaki adamın orjinal değil demesiyle içime sinmedi geri göndericem.

Ben arkadaşa ayın 18 ine kadar parayı yatırırsan yatırırsın,yatırmazsan canın sağolsun ürünü geri gönderme paranıda istemiyorum ürünüde dedim.
Bundan sonrada benle daha fazla muhattap olma.

Şimdiye kadar iyi birçok alışverişi referansı olmuş olabilir. Burda beni haklı görende olabilir haksız görende. Ama ben burda öncelikle alıcılarımın ilk olarak aldıkları ürünü açmasını amaçlarım(Kendim bir ürün alırken buna dikkat ettiğim için olabilir.) Bütün alışverişlerimin böyle olmasını isterim. Gittigidiyordada yeteri kadar işlemim var. Hiç olumsuzum yoktur.
Bundan sonrada burda kimse bana önce ürünü göndermemi istemesin.Biz iyilik yapmak istedikçe başımıza binen binmeye çalışan çok olucak anlaşılan.

Konuyu açmamdaki en büyük amaç, ÜRÜNÜNÜ GERİ ALMAK İSTEMEYEN YADA ALSADA ARTIK İLK BAŞTAKİ GİBİ OLMAYACAĞINA İNANAN SATICI ARKADAŞLAR "HePeR" ADLI arkadaşa ürün satarken 2 defa düşünsünler.
Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commander -- 13 Haziran 2008; 21:09:43 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün
  • Bose ® In-Ear Headphones and Headsets |ı YENİ MODEL GELDİ ı|

• _____________________________

Yeşili Sev,yeşili koru.// Bir ağaç bırak çocuğuna, geleceğe..
    Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği // Sende Sahip Çık.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 5 ürün
    THE_JACKHAL

İkinci el mesajı:477
    Katılım zamanı: 14 Haziran 2006;
    Durum: Forumda değil

Bu kullanıcının bu kategori altındaki dukkan mesajlarına git Bu kullanıcının DH Dukkan sayfasina git

13 Haziran 2008; 19:07:33 

geçmiş olsun. iade etmek isteyen insan kalkıpta ürünün bandrollü poşetini atmaz, muhafaza eder. ortada biraz ''para bende, bana sen mecbursun, peşimde koş'' durumları var. hiç hoş bir durum değil, arkadaşın bi an önce parayı yatırması gerekli bence.

TEG BİLGİSAYAR
    k.esat cad.esat pasajı 89/17 Ankara (0312) 419 09 80
    Her türlü ELEKTRONİK KART TAMİRİ YAPIYORUZ..
    ANAKART,,HDD,,EKRAN KARTI,,PİNİ KIRIK İŞLEMCİ
    1906nedir

İkinci el mesajı:1770
    Katılım zamanı: 1 Mart 2006;

13 Haziran 2008; 19:11:15 

açıkcası ben haklı olarak senı goruyorum. en azından pazartesı yatıracagım dedıyse pazartesı yatırmalıydı. hadı parayıda malzemeyıde gerı ıstemıyorum demıssın gercı ama yınede karsı tarafın mantıklı olması davranması gerekıyor

BU FORUMU YA SEV YA TERK ET
    Commander

Sisteme Gözat

13 Haziran 2008; 19:17:39 

Ben 100 Ytl ile ne zengin olurum nede batarım. Boğazına yapışıp paramı ver diyemem. Ben gerekli dille alamaycağımı, sürekli konuşup birbirimizi kırıcak şekle getirmeyelim konuyu dedim. Daha fazlada muhattap olmak istemiyorum. Sadece geri alış yapmayan satıcılar bilgilensin yeter. Belki bu yazıdan sonrada düzelir. (Umarım)

HePeR

İkinci el mesajı:979
    Katılım zamanı: 17 Ekim 2005;

13 Haziran 2008; 19:23:53 

arkadaşlar ürün ü alıp kaçmadım.

ürün ü kullanmadım.

ürün ün sadece dış kabı yok.

içindeki tüm etiketleri felan duruyor.

geri gönderim diyorum istemiyorsunuz.kargoda benden diger yolladıgınız kargo parasınıda veririm.

ewet güwenilir biriyim kimsenin alıp parasını kaçmadık allah a şükür.

ürün ü sadece geri yollamak istedim olay bu hala istiyorum.

beni tanıyan tanır.alışveriş yapmak istemeyende yapmaz.olay bukdar basit.daha girip cewap yazamıyacagım öss ye giricez daha.

arkamdan bilip bilmeden atıp tutan arkadaşlar ı şimdiden kınıyorum.

olay ortada zaten okuyupda anlamayan yorum yapmasın.

+bu bir hırsızlık olayı felan deildir.bi gazla gelip yarım yamalak okuyup bana kini olan dökmesin fena olur

hala ürünü geri yollamak istiyorum.bunu belirttim.

herkese kolay gelsin ii forumlar.

Alışverişlerim ve Referanslarım

tirannosaurus , KinGpAsCaL , furkan_ , reason666 , celchuk , veron , serintuna , okan , blacktiger , FATALİST , NoVaRiX , mec , Ouuz , Corny , archieduke , boralmaz , khalgedon , sandeman , er9en , sessizdivx , LimeWaRe , regent__ , Lacrymatoire , kut , Ferit Demirci , sweetsour , evrenel , bloodymoon1907, $idikli , s700 , Arda Türkmen , sancak5234 , Weezer , tanrisevenr , stnbl, aykhut , essien , madmann , wishtodesengel_88 , pc ci , acımalı , fastfurious , van_hoijdonk , serkan2302 , nike-gym , caco1905 , kendinibil , threagrod , sunucum , ozgboy

Commander

Sisteme Gözat

13 Haziran 2008; 19:42:27 

Ürünün bandrolü poşeti olmadıktan sonra kalkıpda bana sıfır deme. Ben onu sıfır niyetine satamam. Ama artık dediğin gibi yazmada muhattap olmak istemiyorum senle. Satıcılar bilgilensin yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commander -- 13 Haziran 2008; 19:42:03 >

OPELASTRA

İkinci el mesajı:222
    Katılım zamanı: 15 Aralık 2007;

13 Haziran 2008; 19:44:13 

benım anladıgım kadarıylada ürün satan arkadaş yerden göğe kadar haklı,madem tereddüt içindeydin neden aldın veya neden orjınalmı diye sormaya gittin o bayi dediğin yere,gerçi bu orjınallıgını sormaya gittin yer bile uydurma gibi çünki bahsettiğin sonucta yurt dısında mükemmel kalitede ve süper ürünleri olan bir marka bu senın bayi olayın biraz su istasyonuna gidip bu su kuyu suyumu çesme suyumu demeye benzemıs,poşeti açılmış ürünü bende olsa almam sonuçta sen gitti etiketsiz bir ürün al bakalım ikiside aynı şey,senın yapıcan en mantıklı şey arkadasın mağdurıyetını gidermek ve aldıgın ürünü begenmedıysende birine hedıye ederek ınsanların gönlünü hoş tutman lazım...!bu arada tehdit ederek konusmakta sanırım site kurallarına aykırı bilgin olsun..!

Commander

Sisteme Gözat

13 Haziran 2008; 19:54:12 

Arkadaş bilinçsiz alıcı. Kendisi diyor poşetsiz olsa içime sinse yine alırım diye. Ama bilmiyorki bilinçli alıcı poşeti bile açık ürüne yaklaşmıyor.
    Üstelik ürünüde çok beğendiğini söyledi. Geri göndermesindeki tek nedenin profilodaki adamın orjinal değil demesiymişş.

Dave Mustaine

İkinci el mesajı:1867
    Katılım zamanı: 13 Mart 2005;

13 Haziran 2008; 20:14:39 

Bilinçsiz alıcı. Doğru tespit. Ben de bu eleman ile bir alışveriş yapmıştım. Ben bu tespitte bulunamamıştım. 2 buçuk yıl önce her şeyiyle bahsettiğim ürünleri aldı benden. İkinci eldir, yani sıfır ürün bekleme dedim. Aldığı gün ses soluk yok, üç gün sonra geri göndermek istedi babam şöyle dedi, kuru temizlemeci hiçbir şey demeden "bu ne biçim elbise, bilmem kim mi giyiyor" dedi(hangi kuru temizlemeci verdiğiniz ürün hakkında olumsuz yorum yapar bilmem) felan diye mesaj attı. Benim ürünü tarif ettiğim gün yanımda sevgilim, kargoyu yolladığım gün ise yanımda çok yakın dostum ve yine kız arkadaşım vardı. Hepsi de ürünü gördüler ettiler. Kargoya da üçümüz beraber gitmiştik, beraber kargoladık zaten...

Akabinde gelen mesajla ben de kendimi suçlu hissettim ve kız arkadaşıma da, dostuma da sordum gerçekten yolladığım ürünler haşat mıydı diye. Tarafsız bakmalarını istedim. Benimle alışveriş yapanlar benim ne denli titiz olduğumu bilir zaten. Böyle şeyler söylenmez ama bizim de durumumuz kalburüstüdür ve yolladığım ürünler kullandığım ürünlerdi. Yani öyle yırtık, rengi atık, yıpranmış ve eskimiş bir şey kullanmayacağımı bu forumda beni çok yakından tanıyan 20-25 arkadaşım çok iyi bilirler. Ama yine de karşı taraf hoşnut olmayınca insanın içinde şüphe oluyor. Sonra benim hakkımda konu açılmış, bir şeyler olmuş felan ortalık karışmıştı.

Zaten sonra öğrendim ki karşı taraf daha çocuk. Daha alışveriş nedir, nasıl saygılı olunur, nelere dikkat edilir bilemez. Aslında babası geri yollamasını söylemiş felan durumu olunca anlamam gerekti ya, bilemedik işte. Sonra ben Wing Tsun semineri sebebi ile İstanbul' da bulunacağımı ve görüşebileceğimizi söyledim, olay kapandı etti aradan aylar geçti ben unuttum bu olayı. Ondan da ses gelmemişti, ki zaten sıfır gibi dememiştim. Temizlik ve beğenme göreceli olsa da ben de giyimde çok titiz olduğumdan ben rahatsız olmuyorsam kimse de olmaz demiştim. Yaptığı yanlışı anladı sanırım demiştim, geçtik gittik.

Bir süre sonra tamamen şans eseri imzasında beni referans olarak gösterdiğini gördüm. Ben de o zamanlar imza kurallarını aşacak referans olmadığından alışverişimizden memnun kaldığımız isimleri ikinci el imzama yazıyordum(ki, yalnızca bu elemanla ben kaynaklı bir problemli alışverişimiz olmuştur). Forumda 150ye yakın arkadaşım ile alışverişim olmuştur, birçoğu ile benim lise 1 zamanımdan beri görmekteyizdir. Bu arkadaşın ismimi yazdığını gördüğümde "Beni referans listenden çıkart, alışverişimizden memnun olmamıştın ve beni de zor durumda bıraktın. Senin hakkında olumlu şeyler söylemeyebilirim." dediğimde "Demek öyle, kimse seninle alışveriş yapamayacak, seni imzama kötü diye ekleyeyim de gör." kıvamında bir şeyler saçmaladı ve imzasında uzak durunuz ibaresi ile beni gösterdi. Bunun bana bir zararı oldu mu? Olmadı ama "kimlerle alışveriş yaptım tanrım ben" yakarışlarını da yapmadan geçemedim.

Referansım değilsen düşmanımsın tarzında bir politika izleyen, hakkında kimseye olumsuz bir şey söylemememe rağmen beni karalamaya çalışan, yalnızca ismimi referans listesinden çıkartmasını söylediğimde beni yaşına başına, aklına bakmadan tehdit eden, her şeyiyle anlattığım ürünü pişman mı olduysa artık ne olduysa ilk günlerde değil de ben o parayı kullandığımda ve parayı sonradan temin edebileceğimi söylediğimde sebepsiz red edişiyle beni zor durumda bırakan, o günden sonra özellikle yaşıtlarım ve abilerimle alışveriş yapmama sebep olan, benden küçüklere aciz gözüyle bakmama sebep olan bu HePeR adlı üye ile alışveriş yapmanızı kesinlikle önermiyorum.

Sebep mi, sebep Alı