1 yıldır samsung 42 c 91 plazma kullanıyorum, gerçektende olağanüstü performans alıyor zevkle seyrediyorum.ancak geçen ay bazı arkadaşların gazıyla lcd de daha güzel maç izleneceği söylenince samsung 82 ekran bir lcd aldım,bu iki tvnin mağaza görüntülerinde lcd önde ,daha keskin ve daha net .ancak evde durum tam tersine döndü, lcdyi ilk açtım hakikaten çok güzel görüntüsü var,ancak sonra gidip daha büyük ekran diye maçı plazmada izleyince aradaki farkı anladım.plazmadaki o renklerin ve görüntünün canlılığı lcd de maalesef yok.lcd de ne yaptıysam plazma perormansı alamadım, artık plazmayı seyrettikten sonra bir süre geçtikten sonra lcd seyrediyorum, yoksa moralim bozuluyor.yani evde plazma lcdyi solladı. neyse çocuklar benim farkettiğimi farketmdiler lcd yi çok beğeniyorlar. kısaca mağaza görüntüleri kararınızı % 100 etkilemesin, biraz çevrenizden ev kullanıcılarındandan ,özellikle her ikisini kullananlardan fikir alarak karar verin, benim acizane teşhisim uydu ile izleyecekseniz özellikle maç falan plazmadan şaşmayın.
quote:
Orjinalden alıntı: antaios
ben de mesela ne zaman beyaz bi ekran çıksa plasma'da, keşke lcd tv'de seyretseydim bunu diyorum. bana da her yönüyle lcd daha iyi geliyo. 5 kat parlak resmen plasmanın yanında.
Kullanıcı isteklerine göre değişir. Adam ben sadece hd,blueray dvd izlerim, arşivimde tonla mkv hd rip var , film dışında da takarım ps3'ümü oynarım derse bu kullanıcı icin LCD almak kaçınılmaz olacaktır. SD yayın umrunda olmayan birine plazmayu övmek mantıklı değil.
Kullanıcı isteklerine göre değişir. Adam ben sadece hd,blueray dvd izlerim, arşivimde tonla mkv hd rip var , film dışında da takarım ps3'ümü oynarım derse bu kullanıcı icin LCD almak kaçınılmaz olacaktır. SD yayın umrunda olmayan birine plazmayu övmek mantıklı değil.
bu dediklerin ancak ps3 te gecerlı olabılır oda bılmedıgımden ıdda edemem..
ama zaten fark canlı daha güzel renklerse bu dediklerin zaten plazma ıcın gecerlı..
bi gelen yeni lcd lerı gormedım ama yenı gelen plazmayı gordum px80 F/P olarak super.
arkadaşlar bu işten pek anlamam fakat bugun teknosada 82 ekran lg plasma 32pc51 modelini 1059 ytl ye aldık...
ben 70 ekran tüplü ararken 500 civarı kendileri baktım hakkaten 3-4 milyarlık lcdler gibi net parlak geldi gözüme acaba ne eksisi varki bu plasmanın??bin ytl ye göre hakkaten çok harika performans vermiyormu ??