Asus, AMD platformuna yönelik olarak hazırladığı yeni anakartlarını duyurmaya devam ediyor. Firmanın bu konudaki son hamlesi ise M3A78 PRO oldu. Firmanın yeni anakartı AMD'nin 780G+SB700 yonga seti paketini kullanıyor. Soket AM2+ formundaki Phenom işlemcilerinin yanı sıra soket AM2 formundaki tek ve çift çekirdekli Athlon işlemcileriyle de kullanılabilen anakart ayrıca 140 watt'lık ısıl güç tasarımına sahip olan AMD işlemcilerine de destek verebilmekte.
4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği verebilen Asus M3A78 PRO, kullanılan katı kapasitörleri, baskılı devresi ve ATX yapısı ile de dikkat çekiyor. Temel aldığı yonga seti itibariyle ATi'nin Radeon HD 3200 kod adlı entegre grafik işlemcisine de sahip olan anakart bu sayede DirectX 10 ve yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma desteği de sunmakta. Öte yandan dileyen kullanıcılar anakart üzerinde uyumlu ekran kartları ile Hybri Crossfire kurulumu da gerçekleştirebiliyorlar.
Görüntü aktarımı için HDMI arabirimine de sahip olan Asus M3A78 PRO, 1 adet PCIe X16, 2 adet PCIe x1 ve 3x geleneksel PCI slotlarına sahip. Ayrıca PCIe 2.0 standardıyla da uyumlu olan anakart, farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyebilen 6x SATA-II konnektörü, 8 kanal yüksek tanımlı ses ve gigabit ethernet gibi özelliklere de sahip. Express Gate teknolojisi satesinde sadece birkaç saniye içerisinde Windows ortamına girmeden internete bağlanılabilmesine de olanak tanıyan anakartın fiyatı hakkında ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Hybrid olayına baya bir önem veriliyor demek ki bunda para var herhalde
aynen bende bunu diyecektim şimdi nerdeyse bir kaç aydır hybrid modellerle ilgli haberler çıkıyor.Sanırım ilerde bilgisayarcılar bu özelliği çok kullancak gibi (Bilmeyenleri kandırmak açısından)
Asus P5Q3-Deluxe/Intel Q6600/Sunbeam Core-Contact CPU Freezer/AKASA 12CM CRYSTAL CLEAR 4-MAVİ LED/ HIS Ice-q4 turbo 4850 /CORSAIR TWIN3X2048 2GB DDR3 /Samsung 250 GB HDD SATA II NCQ 16 MB /THERMALTAKE SOPRANORS 101 PENCERELİ/ LG 20X DVD-RW Double Layer Siyah SATA /Creative Fata1ity 1010 Gamer Mouse/ A4 Tech X7-G800 Q-TR PS-2 Gamer Klavye/ Steelseries Qck Mouse Pad / FSP EPSILON 700W PSU / SAMSUNG 932GW 19' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 MS Siyah
Baktı ki 780G Giga'lar çok satıyor, ben de bi' duyuru yapıyım, biraz renk-menk işine giriyim...
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
aynen bende bunu diyecektim şimdi nerdeyse bir kaç aydır hybrid modellerle ilgli haberler çıkıyor.Sanırım ilerde bilgisayarcılar bu özelliği çok kullancak gibi (Bilmeyenleri kandırmak açısından)
bilmeyenler öğrenmeyi öğrenecek ilk önce. hybrid cf/sli zaten chipset'in özelliği. anakart üretecisi ne diye faydalanmasın bundan? onboard vga alan adam zaten bütçesini düşünen adamdır. daha sonra alacağı giriş seviyesi bir kartla neredeyse iki kat performans kazanımı sağlamasının ne tür bir kötü yanı var ki; bilgisayarcı bunu malı satmak için kullanmasın. hybrid cf/sli desteği olmayan bir anakart alması daha mı mantıklı...?
bilmeyenler öğrenmeyi öğrenecek ilk önce. hybrid cf/sli zaten chipset'in özelliği. anakart üretecisi ne diye faydalanmasın bundan? onboard vga alan adam zaten bütçesini düşünen adamdır. daha sonra alacağı giriş seviyesi bir kartla neredeyse iki kat performans kazanımı sağlamasının ne tür bir kötü yanı var ki; bilgisayarcı bunu malı satmak için kullanmasın. hybrid cf/sli desteği olmayan bir anakart alması daha mı mantıklı...?
Arkadaş tam olarak öyle demedi...Yani bir pc ciye giderse pc ci buna bak bunu hd3200 ekran kartı var der ama onboard demez sonradan kart takarsan uyumlu hybrid crossfire yapıp performansı 2 kat arttırırsın demez onu kastetmiş olmalı bilmem yanılıyo muyum :S
780g yerine bir de 770+sb700 çipsetli pro bir anakart yapsalar da alsak artık bekle bekle nereye kadar? nedir hybrit sevdası anlamadım gitti yok mu bizim durumumuza bir çaree
Hybrid özelliği; yüksek güç tüketen ekran kartlarını yormayan basit işlerde harici ekran kartının kendini kapatması ve devreye tümleşik ekran kartının girerek güç tüketimini azaltılması değil midir? Enerjinin öneminin giderek arttığı günümüzde bence çok önemli bir özellik.
Büyük olmak için hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karşı çıkacaktır, önüne sonsuz engeller koyacaklardır, fakat sen bunlara dayanıklı olacaksın. Kendini büyük değil, küçük, zayıf, kimsesiz ve araçsız kabul ederek, hiç kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak, bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyüksün derlerse, bunu söyleyenlere gülüp geçeceksin. M.K. Atatürk