Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Büyük Kapasiteli Taşınabilir HDD'den Divx Oynatabilen Player Hangisi?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> Büyük Kapasiteli Taşınabilir HDD'den Divx Oynatabilen Player Hangisi? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Luciferman

13 Haziran 2008; 14:37:11 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar elimdeki LC divx oynatma konusunda harika, USB üzerinden bağladığım FAT32 formatlı HDD'lerimin MP3 arşivlerini de okuyor ama sorun Divx oynatmıyor.

Acaba sorunsuz olarak bu playerlarda Divx oynatabilen var mı? Disk kapatsitesi önemli mi, 700gb'lık bir HDD'den bölümlenmiş bölümleri bile olsa bütün filmleri okutabildiniz mi (tabii formatını destekleyen filmleri)

Bu DVD ve BluRay karmaşası beni bunaltıyor bütün filmlerimi 1tb'lık HDD'e atıp usb'den bağlayıp seyretmek istiyorum artık. Temiz ve az yer kaplıyor bu şekil.

Bunu başaran oldu mu?

Luciferman

14 Haziran 2008; 14:00:39 

Ya kimse yok mu Divxplayer'ına Hard Disk bağlayıp TV'de divx ve diğer formatları seyredebilen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luciferman -- 14 Haziran 2008; 14:00:01 >

aquaregia

14 Haziran 2008; 16:04:12 

Evet.Bence de bu önemli bir konu.Yanıtını bilen yok mu koca forumda?

Luciferman

17 Haziran 2008; 1:27:56 

Bence herkes için çok önemli bi konu çünkü artık devir DVD değil taşınabilir HDD devri.

Artık Dix film arşivini teker teker DVD'ye yazıp bi yere depolamak insanı kesmiyor, ayrıca burada tanınmayan formatlar veya alt yazılardan ötürü bir çok film tekrar yazılıyor DVD'ler çöpe gidiyor.

Artık 1TB'lık bir taşınabilir HDD'e atılabilen bütün film arşivimi Divx player'ımın yanına konuşlandırıp, içinden istediğim filmleri şıkır şıkır izlemek, HDD'ime doğrudan bilgisayar bağlayıp filmlerimi atmak ve zamanla yenileri ile değiştirip, kaliteli ve güvenli bi arşiv yapmak istiyorum.

Bu arşiv için şu an en gerekli şey doğru çalışan bir USB destekli ve büyük kapasiteli HDD'leri tanıyabilen ve filmleri sorunsuz oynatabilen bir Divxplayer.

Herkesin artık böyle bi sisteme geçtiğini geçmek istediğini veya geçmesi gerektiğini düşünüyorum, bu yüzden deneyimlerimizi ve bilgilerimizi paylaşalım lütfen.

haXan2849

17 Haziran 2008; 2:37:54 

Kesinlikle katılıyorum bende şimdi bu tarz bir divx player araştırmasına girmiştim alışveriş sitelerinde varsa önerdiğiniz birşey onu alıcam ? ? ?

cuoresportivo

17 Haziran 2008; 9:29:00 

önceki yazımdan alıtı aşşağıdadır.

" Ben şunu anladım bu tarz aletler hiçbir şekilde bir PS3 XBOX360 performansı göstermiyor.Tamamen flash bellekler için yapılmış o USB girişi yani Homettech kullananıda gördüm, LG kendim kullandım , Philips ablamda kullandım hepsi aynı tas aynı hamam. "

kullandığım hiçbir player %100 performans vermedi USB den.Bunu beklemeyin.

DH Alfa Romeo Club
Sony PS3 60GB Pal PSN:Akin147ti
Xbox360 Elite+premium Ntsc-uGamertag:Akin147ti
Nintendo Wii Pal
Sony PSP 3.52
Coolermaster A550,Gigabyte p35t-dq6,1gb ocz 1333mhz ddr3,Seagate 500 gb sata,msi HD 2900XT,intel e6750 2.66ghz,Samsung 226Bw
aquaregia

17 Haziran 2008; 10:59:18 

ORITE DVD-838 DVD/DiVX OYNATICI nın 80 GB Sabit Disk Desteği varmış.

http://forum.donanimhaber.com/m_21326256/tm.htm

Hard diskini 80gblık parçalara bölerek divxlerini izleyebilirsin.
Yalnız seyrek de olsa takılmalar yaşanabiliyormuş.
Bir de HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player var.Onun detaylı incelemesine

http://forum.donanimhaber.com/m_22935913/tm.htm den bakabilirsin.

Bu incelemeleri incelersen aslında herkesin bu konuyla ilgili olduğunu görürsün.

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player

"Cihazın Harici Disklerle Uyumluluğu

Tüm testlerden sonra, Flash diskler ve harici HDD'lerle de denemeler yaptım. Toshiba, AData, Kingston ve markasız bir Flash bellekle yaptığım denemelerde, genelde aynı sonuçları aldım. 2GB diskin içerisine atılan 2 adet DivX filmi görebildi. Sorunsuz şekilde çalıştırdı. İlk aşamada filmleri çalıştırması 10-14 saniye arası sürüyor. Kingston belleklerde 14 saniye iken, Toshiba'da 10 saniye sürdü. 4GB belleklerde bu süre biraz daha uzadı. 4 GB belleğe yüklü film sayısı, yüklenme süresini değiştirmedi. Tek film yüklü olsa da aynı sürede açıyor, yüklü 5 filmden birini açarken de aynı sürede açıyor.

160GB WD Passport sürücüyü tanıdı. Filmleri oldukça hızlı bir şekilde açtı (6 saniye) ve sorunsuz çalıştırdı. 120Gb Mikrobox ve 100Gb Smartdisk de sorunsuz şekilde okundu. Harici HDD kutusuna takılmış 160GB Samsung 7200rpm disk de sorunsuz bir şekilde tanındı ve çalıştı. 500 GB HDD denendiğinde, tanımadı. Büyük ihtimalle 300Gb ve yukarısında sorun yaratabilir. "

yazmış .ZeuS. incelemesinde.

Ben de bu ikisi arasında tercih yapacağım.
Hometech de altyazı sorunu yaşayanlar olmuş.Orite'de altyazı ile istediğin gibi oynayabiliyormuşsun.
Umarım güzel bir seçim yaparsın.

tecevit

18 Haziran 2008; 0:26:48 

Buyurun:http://forum.donanimhaber.com/m_23716668/mpage_1/key_//tm.htm#23716668

hem divx, hem mkv, hem WMV, nerede ise hersey..

SELO1908

18 Haziran 2008; 9:44:39 

Seagate 750 gb / LG 392 USB ile çalışmalarım devam ediyor. Dün evde yaptığım son denemede 600 gb ı dolu olarak hard diski gördü.

İçinde dvd/divx/mp3 vardı.

Önceleri sorun yaşadım. İlk başta FAT 32 yaparak gören cihaz ben yükleme yaptıkca Hard diski görmemeye başladı. 3 ihtimal vardı.
1- Autorun virüsü .... Şu USB lerde olan virüs. Bunu temizledim ve şimdi içinde hiç Autorun dosyası yok..
2- Hard diskin içinde Free agent dosyası/dosyaları ve programı vardı... Onların hepsini kaldırdım ve öyle denedim dün akşam. Sanırım program dosyaları
Hard diski şaşırtıyor ve hata veriyordu...
3- 2 gb üstü filmler olduğu için tanımıyor ve açmıyordu. Dün 2 gb tek parça olan filmleri kaldırdım ve denedim.

Bugün 2 gb üstü olanları tekrar atıyorum HHD e ve öyle deneyeceğim akşama. Bakalım ne olacak. Ama şimdilik sonuçtanda çok memnunum.
400 küsür film ( 600 GB ) Seagate te ve çatır çatır seyredebiliyorum artık. En kötü ihtimal ile 2gb tek parça filmler sorun dur. Onlarıda 2 ye bölerim olur biter.

Alt yazılarda sorun yok. Ama benim tüm altyazılarım film adı ve altyazısı aynı olarak kayıtlı. Yani doom.avi doom.str yada doom.txt...
Ama 2 çanta dolusu DVD den kurtuldum...

SELO 1908

SELO1908

18 Haziran 2008; 9:46:56 

Bu arada..

750 GB tı FAT 32 olarak Seagate in kendi format programı olarak tek parça olarak formatlamıştım...

SELO 1908

gimmeluck

18 Haziran 2008; 21:16:30 

quote:

Orjinalden alıntı: Luciferman

Bence herkes için çok önemli bi konu çünkü artık devir DVD değil taşınabilir HDD devri.

Artık Dix film arşivini teker teker DVD'ye yazıp bi yere depolamak insanı kesmiyor, ayrıca burada tanınmayan formatlar veya alt yazılardan ötürü bir çok film tekrar yazılıyor DVD'ler çöpe gidiyor.

Artık 1TB'lık bir taşınabilir HDD'e atılabilen bütün film arşivimi Divx player'ımın yanına konuşlandırıp, içinden istediğim filmleri şıkır şıkır izlemek, HDD'ime doğrudan bilgisayar bağlayıp filmlerimi atmak ve zamanla yenileri ile değiştirip, kaliteli ve güvenli bi arşiv yapmak istiyorum.

Bu arşiv için şu an en gerekli şey doğru çalışan bir USB destekli ve büyük kapasiteli HDD'leri tanıyabilen ve filmleri sorunsuz oynatabilen bir Divxplayer.

Herkesin artık böyle bi sisteme geçtiğini geçmek istediğini veya geçmesi gerektiğini düşünüyorum, bu yüzden deneyimlerimizi ve bilgilerimizi paylaşalım lütfen.

Az once foruma istedgim cihazi bulmak icin girdim ama burasi degilmis yeri.

Aslinda devir tasinabilir HDD devri de degil, hepiniz film izlemek veya hatta muzik dinlemek istiyorsunuz.
devir HDDli player devri.

tasinabilir 2.5 veya hadi olmadi 3.5inch model hdd lerin yarisi kadar, 40-120 gb arasi tv ye dogrudan cikislari olan, icinde kucuk bir islemci oldugu icin hdd icindeki belirli uzantidaki medialari oynatabilen cihazlar vardi..
yani tablet pc lerin ekransiz ve basitlestirilmis hali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 18 Haziran 2008; 21:20:15 >

E8400
ASUS P5Q PRO
KINGSTON hyperX DDR2 800mhz(4-4-4-15)
Gigabyte 4850
SAMSUNG T260
JBL Creature-II
Gigabyte Poseidon Kasa
FSB Epsilon 600W
Xfi Gamer

--------------------------------------------------------
AMD BARTON 2500@2100GHZ(190x11)
EPOX 8RDA+ NF2 ULTRA
KINGSTON 2x512MB 400MHZ RAM(3-3-3-8@190mhz)
LEADTEK 6600GT @570/1150 MHZ
Logitech Z5500+X-fi Extreme GAMER
AEROCOOL AEROENGINE II KASA
TERMALTAKE 420W PurepowerSUPPLY
GIGABYTE 3DROCKET CPU COOLER
19" SAMSUNG 957MB
SAMSUNG 120GB HDD
vLkN!

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git