Şimdi Ara

BASARSOFT Haritaları ve Guncel Basarsoft Haberleri (400. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.969
Cevap
99
Favori
1.000.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 398399400401402
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    garmin'in sitesinden navteq haritasını lifetime free europe haritasını 100$ gibi bir fiyata satın alıp kullanabilirsiniz diye söylemişti baytekin'de görüştüğüm yetkili. sokak/cadde detayın şu an için başarsoft burun farkıyla biraz ileridedir muhtemelen. ancak bu burun farkının son gelişmelere göre pek de uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. tahminime göre önümüzdeki yaza kadar Türkiye için en iyi harita Here Maps (navteq) olacaktır. Yakın zamanda elimdeki next 565'i elden çıkarıp here maps kullanan bir garmin cihazı almayı planlıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DD252Admin

    Sevgili Başarsoft,

    Yıllardır iş ortaklığı yapıyorsunuz; Baytekin Ankara yok haritalarınızda Yoksa ben mi bulamadım "yine"

    Adres: Büklüm Sokak 48

    Saygılar.

    Selamlar DD252Admin,

    iş seyahatleri yüzünden 2 haftadır foruma girememiştim. Gecikmeli cevabim için özür dilerim.

    Baytekin farketmemiş, ve ekleme talep etmemiş demekki :-)
    Yoksa saha ekipleri biliyorsunuz sokak girişi üstünde olmayan ve ellerindeki kriterlerde olmayan yerleri işlemiyorlar veritabanına.

    Hatirlatayım veri ekibine :-)

    Teşekkürler !

    Alim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DD252Admin

    Tamam şimdi oldu Yani PND'ler yaklaşık 1 yıl daha yeni Harita kullanıyorlar...

    Uygulama için parayı ödeyen Mobil Platformlar; ama mağdur olanlar da onlar yine... Bekleyelim bakalım Başasoft ne diyecek?

    Sevgiler, saygılar.

    Selamlar DD252Admin,

    PND'ler ile Akıllı Telefon uygulamaları arasındaki harita güncelleme süresi IGO'da hic bir zaman bir yil olmadi. olmaz da :-)
    Sadece Apple yeni güncellemeleri Android'ten daha iyi iletiyor, Androidte kullanici daha gec farkediyor. (Bu benim sahsi yorumum)
    2014.3 datasi uzun suredir var mobil uygulamalar üzerinde.

    Yine harita güncellemelerinde mağduriyeti sınırlamak lazım ; iki harita sürümü arasındaki güncellenen yerlerde yaşayanlar bir şekilde mağdur olmuş olabilirler, yoksa, mesela İzmir iki sürümde de yeni değişiklik almamışsa, izmir'deki bir kullanıcımızın kaçırdığı bir yenilik söz konusu değildir. Bu yorum her harita üreticisi için de aynen geçerlidir.

    Mesela hafta sonu İzmir Mordoğanda idim. bizim ekip gezerken açılmamış olan yollar, başka bir üretici bizden sonra gezdiği için onun sisteminde görünmekteydi.

    Ama tabi ki, bizim karayollar sadece bize güvenmediği için, yollara tabelalar filan da koymuş, yeni yollardan gittik paşa paşa :-))

    Saygılarımla,

    Alim K.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Arkadaşlar 2014T1 haritasını Garmin 3590 LMT cihazıma yükledim ancak şu Junction View denilen yani kavşak ve yol ayrımlarında ekranı 2'ye bölen özellik Türkiye Başarsoft haritasında çalışmıyor, daha doğrusu sanırım bu özellik ve levhalar bu harita tarafından desteklenmiyor. ABD haritasında sorun yok. Şu olay yok yani:

    https://i.ytimg.com/vi/GuHBhuhdM_M/maxresdefault.jpg

    Bu sorunu nasıl giderebiliriz?

    Sevgili Programmer_onur

    Yazilimci oldugunuz icin anlayabileceginizi düşünüyorum. Anlatayım.

    Garmin 2013 yılı sonuna kadar Baytekin firmasının doğrudan Tayvan'dan boş olarak yüklettiği cihazlara Başarsoft haritaları bizim tarafımızdan yüklenerek satılmakta olan bir marka idi.
    Yükleme işini Baytekin gerçekleştirirken, Haritanın derlenmesini de Başarsoft yürüttü. Derleyici, Garmin firmasının dış kullanıcılara bu tür durumlar için açmış olduğu MPC denilen ürünle yapılmakta idi.
    Bu boş cihazlarda da farklı ürün aileleri söz konusu idi firmware'ler açısından. Dolayısı ile ilk yıllarda Türkçe karakter sorunları çıktığında Baytekin'e iki farklı harita seti derledik verdik, Yani hem IGDIR, hem de IĞDIR aynı şekilde aranamadığından, iki ayrı harita verdik ki, kullanıcı istediğini seçsin.

    Daha sonra eski kullanıcılar hatırlayacaklar, hız limitleri gösteriminde bir sorun çıktı. MPC'nin bizdeki sürümünün limitleri yüzünden, ekrana öne o caddenin hız limitini yazdırmak istediğimizde, arkadaki rotalama mantığı bozuldu, sorunlu rotalar çizmeye başladı. Çünkü IGO'daki gibi iki farklı kolondan değil, tek kolondan hesaplama yapabiliyordu.
    Bunu da çözebilmek için çok uğraştık, ama GARMIN firması Amerika'dan bize gönderdiği yeni MPC'lerde sadece belli model cihazlarda bu sorunu çözüyor, eskileri düzeltemiyordu. Cevap olarakta, kullanıcılar yeni cihaz alsın diyorlardi :-)

    Dolayısı ile biz geri adım attık, ve ekrandaki hız limiti gösterimini kaldırdık ki, tüm kullanıcılarımız sorunsuz rota alabilsin, ama ekranda hiz uyarisi olmasın diye bir tercih yapmak durumunda kaldık.

    Daha sonra Garmin firması Tayvandan cihazlari boş olarak değil, kendi üretim sistemlerinden hazır üretilmiş olarak Türkiye haritaları HERE dan lisanslanmış olarak göndermeye başladıklarında artık bizim yeni model cihazlarda bu tür özellikleri desteklemek için bir hedef alanımız maalesef kalmadı. Yani zaten cihazlar HERE maps ile yüklü geldiği için bizim Junction view vb. gibi bir özelliği koyacağımız bir platform kalmadı.

    Sonuc:

    Eger Junction view gören bir cihazınız varsa (firmware ve model bunu destekliyorsa) bunu sadece Here Maps ile görebilirsiniz.
    Başarsoft haritalarını kullanayim diyorsanız, maalesef bu desteğimiz yok.
    Olması için bir planımız ve çalışmamız da maalesef yok.
    Ama isteyen her garmin kullanıcısı, eski müşterilerimiz, cihazlari desteklediği müddetçe Başarsoft haritalarını kullanmaya devam edebilecekler. Kavşak görüntüsü olmadan da kaybolunmuyordu, adreslere gidiliyordu diye hatirliyorum :-)))


    Saygılarımla,

    Alim K.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    bu sağda kal,solda kal durumuna bir değişiklik yapılsa iyi olacağını düşünüyorum

    özellikle çoğu yan yollara girme durumumuz mümkün görünmediği durumlarda hiç söylemese çok daha iyi olacak,diğer türlü insan hep irkiliyor

    ayrıca dönüşlerde soldan 2 nci çıkış vs. durumları da kafa karıştırıyor ,bunun yerine 2 nci çıkıştan dönün dese bir anlamı olacak

    yine bir başka olay ise misal yol ikiye ayrıldığında yine ,sağda kal yada solda kal diyor ,bunun yerine sağdan devam edin yada soldan devam edin dese daha anlaşılır olacak

    Selamlar Kemal1414,

    Haritayi duzenleyen arkadaşımız ilk söylediğiniz madde de bir opsiyon ile düzeltebiliyor bunu, yani daha az konuşturabiliyoruz.
    Ben de size katılıyorum. Ama genel olarak soralim bence forumda;

    Çok konuşan Navigasyon cihazı mı ?
    Az konuşan Navigasyon cihazı mı??

    ona göre bir demokratik yol ile bu karari sonlandiralim derim :-))

    Sağdan devam edin, Soldan devam edin konusunda size bir önerim olacak, Onur sesi var, yeni çıktı, onu denerseniz, onu daha çok beğeniyor bazı kullanıcılarımız.
    Not: Onur, NNG firmasında IGO yazılımında bizlere yardımcı olan Türk arkadaşımız, onun sesi ile yeni bir kayıt yapıldı bir yıl kadar önce :-)))

    Saygılarımla,

    Alim K.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Arkadaşlar 2014T1 haritasını Garmin 3590 LMT cihazıma yükledim ancak şu Junction View denilen yani kavşak ve yol ayrımlarında ekranı 2'ye bölen özellik Türkiye Başarsoft haritasında çalışmıyor, daha doğrusu sanırım bu özellik ve levhalar bu harita tarafından desteklenmiyor. ABD haritasında sorun yok. Şu olay yok yani:

    https://i.ytimg.com/vi/GuHBhuhdM_M/maxresdefault.jpg

    Bu sorunu nasıl giderebiliriz?

    Garmin'in Navtech (Here Maps) haritalı olanlarında kavşak görüntüleri sorunsuz çalışıyor. Baytekin ile yaptığım görüşmede sorunun Başarsoft'un kavşak görüntülerini Garmin yazılımına uyarlanan haritaya bir türlü yerleştirmeyi becerememesi olduğu ve bu nedenle de artık başarsoft ile çalışmayı bıraktıklarını, bundan sonra sadece here maps içeren cihazlar olacağını bana ilettiler. Bu sorunu Başarsoft gideremediği için başarsoft haritası kullananlarda sorunun devam edeceğini söylediler. Garmin yazılımından tam verim almak isteyip de cihazında başarsoft haritası yüklü olanların here maps türkiye veya avrupa haritası satın alarak cihazlarında sorunsuz şekilde kullanabileceklerini de belirttiler. Bu açıklamaya göre sorun başarsoft'tan kaynaklanmaktadır. Harita verilerinin içine garmin yazılımının anlayabileceği şekilde kavşak görüntülerini Navtech ekleyebilirken Başarsoft neden ekleyemedi bu da başka bir sorgulanması gereken konu. Kendim next 565 kullanıyorum ve iGo yazılımında kavşak görüntüleri ve hatta tünel görüntüleri falan çıkıyor. Yani başarsoft'ta bu veriler eksik de olsa bir şekilde var.

    Sevgili Zulu123,

    Bir önceki yazımda da değindiğim gibi, biz bu yerleştirme işlemine hiç başlamadık ki sorun yaşayalım. Sorun tamamen ticari ve ekonomik sebeplerden oldu. Bu kadarını söyleyeyim. Bizi birakmak diye bir durum da yok, halen piyasadaki binlerce satılmış (2006 dan beri Garmin Başarsoft haritalı ürün çıkarttı, hala arada bir kaç parti ürün çıkıyor) ürün bizim haritalarımızı kullanmakta. Sadece bu yeni ürünlerde yeni özellikleri kullanmak istiyorlarsa tercihlerinde Başarsoft haritası kullanamayacaklar.

    Ayrıca yine belirtelim, Garmin'in Kavşak görünümü özelliği sunabilen ürünleri sadece son 1 ya da max 2 yıldır pazarda (Türkiye pazarında) ve bir kaç üst modelde mevcut. Yani tüm cihazların da bu özelliği desteklemediğini belirtmekte fayda var.

    Evet belirttiğiniz gibi, bu veriler Başarsoft'ta var, IGO yazılımında koyabliyoruz, ama Garmin artık yüklemeleri Tayvan'dan kendi içinde halledip gönderdiği ve bunun için bir pazar kalmadığından bize, Garmin'de Kavşak görünümünü sağlamak gibi bir hedefimiz olmadı, olmayacakta.


    Saygılarımla,

    Alim K.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    kavşak görüntüsü çalışıyor da, feribotlar tanımlı değil izmirde, onu ne yapacağız? 4 tl verip bostanlıya gitmek mümkünken, körfezi dolaş diyor harita bana. oysa başarsoft harita, en doğru güzergahı veriyor

    feribotların tanımlı olmayacağını düşünmüyorum. rota sakınmalarında feribot işaretli olabilir. bu durumda feribotları rotadan çıkarıyor olabilir. bu ayar doğru ise sizde hata bildirimi yapın. mesela evimin bulunduğu sokak ne başarsoft, ne yandex ne de here maps'de yoktu. hepsinde sitelerinden ve forum üzerinden hata/eksik bildirimi yaptım. başarsoft haricinde yandex ve here maps'den düzeltmenin yapıldığına dair bilgi geldi. hatta here maps için bildirimi USA sitesinden yapmıştım. Adamlar ertesi gün yanıt verdiler. başarsoft'tan daha tık yok. yandex ve here maps'in kullanıcı bildirim kanalları çok iyi ve hızlı çalışıyor. yerli firma diye başarsoft'u çok destekledik ve şu ana kadar en kapsamlı harita olarak önerdik herkese. ancak here maps ve yandex'in çok kısa sürede Türkiye için en iyi haritaya sahip olacağını görmemek mümkün değil. özellikle here maps'in son iki ayda çıkardığı harita güncellemelerini gerçekten saymakta zorlandım.

    Sevgili Zulu123,

    Forumdaki arkadaşlar iyi bilirler, Necmettin arkadaşımız bildirilen her türlü hata ve eksiği işleyip, hangi sürümde yayında olacağını da cevaplarında iletmektedir.
    Hatırlatırsanız, ne zaman bildirdiğinizi, onu da takip eder nerede takılmış görebiliriz...

    Amaaa....


    Merak etmeyin.. Yandex'e bildirdiyseniz bize bildirilmiştir o :-))

    Sevgilerimle,

    Alim K.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    ilgili başlıktan neyi kastettiğinizi anlamadım. here maps'in sitesinden hata bildirimi yapın ve size ne kadar sürede yanıt geldiğini kontrol edin. veya here maps sitesinden harita üzerinden map creator sekmesini seçin hatanın olduğu noktayı sağ tıklatın ilgili bilgileri girin ve gönderin. Nokia Lumia kullanıyorsanız Here Drive+ üzerinden de telefondan aynı bildirimi yapabilirsiniz. sanırım forumdaki bir konu üzerinden sorunu yazdınız. forumlar resmi bildirim kanalı değildir. ancak bahsettiğim yöntemlerle bildirimde bulunursanız daha hızlı işlem göreceğinden emin olabilirsiniz. ayrıca sektörde ne kadar çok iddialı marka olursa kullanıcılar için o kadar iyidir. mesela trafik bilgileri konusunda bir çok marka cihazında hizmet vermeye başladı. izmir'de tbs konusunda yaşadığımız sıkıntıları hatırlarsınız. aylarca tbs çalışmadığı dönemlerden geçtik. giderek tbs hizmeti verilen il sayısı artıyor. şu anda here maps 8 ilde hizmert veriyor. başarsoft en son 5 ilde vermekteydi. Tele Atlas'ı çok takip etmediğim ve cihazlarını kullanmadığım için bilmiyorum. bizler kullanıcı olarak en iyi ve kaliteli hizmeti kim veriyorsa doğla olarak ona yöneleceğiz.

    Sevgili Zulu123,

    Başarsoft şu anda 6 il merkezinde TBS hizmeti vermekte (Radyo üzerinden Trafik yayını) 7 de diyebiliriz, Yalova'yı istanbul'dan görüyor ve yayını verebiliyoruz.
    Kaynaklar daki GSM kapsamasından kaynaklanan TBS yayın kesintileri konusunda haklısınız, GSM firmasını değiştirdik ve biraz özel ilgi talep edince konu çözülmüş oldu.
    Ama sizde takdir edersiniz ki, TBS hem kapasite hem de teknoloji olarak çok uzun ömürlü bir servis olarak görünmüyor. Belki TRT bu konuya tekrar bir ilgi gösterirse, o zaman kalıcı ve güzel bir trafik servisine kavuşur Türkiye. Belki de ücretsiz bile olur !!!

    Saygılarımla,

    Alim K.




  • Alim bey geçen tv de navigasyon konusunda bir haber çıktı ulusal bir kanalda ama açıkçası medya ve özellikle teknoloji medyasında bu konu hiç yer bulmuyor.Acaba sizde biraz bu konuda girişimlerinizi artırsanız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

    genel olarak soralim bence forumda;

    Çok konuşan Navigasyon cihazı mı ?
    Az konuşan Navigasyon cihazı mı??

    ona göre bir demokratik yol ile bu karari sonlandiralim derim :-))

    Sağdan devam edin, Soldan devam edin konusunda size bir önerim olacak, Onur sesi var, yeni çıktı, onu denerseniz, onu daha çok beğeniyor bazı kullanıcılarımız.
    Not: Onur, NNG firmasında IGO yazılımında bizlere yardımcı olan Türk arkadaşımız, onun sesi ile yeni bir kayıt yapıldı bir yıl kadar önce :-)))

    Saygılarımla,

    Alim K.

    Merhaba Alim Bey,
    ben normalde sadece sesi dinliyorum. bir kavşağa yaklaştığımda ses çıkmazsa göz ucuyla bakıyorum nereye gideceğiz diye. seslendirme az olursa, ekran takibini daha fazla yapmak lazım. bu da dikkat dağıtabilir.(bir arkadaşım süslü renkli araç ekranında radyo istasyonu ararken kaza yapmıştı) bir de, benim gözler biraz bozuk, istesem de ekranı çok fazla takip edemem

    soldan git, sağdan git konusu ise biraz karışık. dümdüz giderken, sağa küçük bir yol ayrımı çıktığında solda kal, ya da soldan git demesine gerek yok bence. ana yoldan sapmamız gerektiğinde ikaz verse daha iyi olur. dağ başında giderken, sola, ya da sağa açılan bir patikayı söylemese daha iyi
    bir de, netten bulduğum resim üzerinden örnek vermek gerekirse, bu tür dönel kavşaklarda eğer düz gideceksek düz git dese daha mantıklı, sağdan x inci çıkış ifadeleri çok karışık, kim sayar ki kavşakları

    son olarak, benim gibi sadece sesi kullananlar için İzmir de, özellikle Bornova bölgesinde kavşak ayrımlarında ciddi anlamda eksiklik var. bildirin bakalım diyebilirsiniz ama sayı bildirmekle bitecek gibi değil. Ege Üviersitesi önünden IKEA ya, sadece dinleyerek, hatta haritaya bakarak bile gitmek çok zor. alt geçit, üst geçit, ara yollar vs zaten birbirine girmiş ve neredeyse hiç uyarı yok. kaçırdığınızda, doğruca Sanayi Sitesinin içindesiniz
    kolay gelsin

    not: son sürüm legal garmin başarsoft haritası T2 arkadaşlar, bilesiniz
     BASARSOFT Haritaları ve Guncel Basarsoft Haberleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agtr -- 1 Eylül 2014; 19:18:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

    quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    ilgili başlıktan neyi kastettiğinizi anlamadım. here maps'in sitesinden hata bildirimi yapın ve size ne kadar sürede yanıt geldiğini kontrol edin. veya here maps sitesinden harita üzerinden map creator sekmesini seçin hatanın olduğu noktayı sağ tıklatın ilgili bilgileri girin ve gönderin. Nokia Lumia kullanıyorsanız Here Drive+ üzerinden de telefondan aynı bildirimi yapabilirsiniz. sanırım forumdaki bir konu üzerinden sorunu yazdınız. forumlar resmi bildirim kanalı değildir. ancak bahsettiğim yöntemlerle bildirimde bulunursanız daha hızlı işlem göreceğinden emin olabilirsiniz. ayrıca sektörde ne kadar çok iddialı marka olursa kullanıcılar için o kadar iyidir. mesela trafik bilgileri konusunda bir çok marka cihazında hizmet vermeye başladı. izmir'de tbs konusunda yaşadığımız sıkıntıları hatırlarsınız. aylarca tbs çalışmadığı dönemlerden geçtik. giderek tbs hizmeti verilen il sayısı artıyor. şu anda here maps 8 ilde hizmert veriyor. başarsoft en son 5 ilde vermekteydi. Tele Atlas'ı çok takip etmediğim ve cihazlarını kullanmadığım için bilmiyorum. bizler kullanıcı olarak en iyi ve kaliteli hizmeti kim veriyorsa doğla olarak ona yöneleceğiz.

    Sevgili Zulu123,

    Başarsoft şu anda 6 il merkezinde TBS hizmeti vermekte (Radyo üzerinden Trafik yayını) 7 de diyebiliriz, Yalova'yı istanbul'dan görüyor ve yayını verebiliyoruz.
    Kaynaklar daki GSM kapsamasından kaynaklanan TBS yayın kesintileri konusunda haklısınız, GSM firmasını değiştirdik ve biraz özel ilgi talep edince konu çözülmüş oldu.
    Ama sizde takdir edersiniz ki, TBS hem kapasite hem de teknoloji olarak çok uzun ömürlü bir servis olarak görünmüyor. Belki TRT bu konuya tekrar bir ilgi gösterirse, o zaman kalıcı ve güzel bir trafik servisine kavuşur Türkiye. Belki de ücretsiz bile olur !!!

    Saygılarımla,

    Alim K.

    TBS konusunda ben sizin gibi düşünmüyorum. İnsanlar TBS olmayan cihaz almak istemiyor artık ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılmakta. Önümüzdeki navigasyon pazarını TBS kalitesi domine edecektir. Eskiden haritalar ciddi sorundu anca artık haritalar arasında burun farkı bile kalmadığından cihaz satışlarında yazılımın kalitesi ve TBS kalitesi ön plana çıkacaktır. TBS sinyali belki analog devam etmez dijitale döner amerika'da falan olduğu gibi ancak illaki TBS navigasyonun aranılan özelliklerinde baş aktör olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    quote:

    Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

    genel olarak soralim bence forumda;

    Çok konuşan Navigasyon cihazı mı ?
    Az konuşan Navigasyon cihazı mı??

    ona göre bir demokratik yol ile bu karari sonlandiralim derim :-))

    Sağdan devam edin, Soldan devam edin konusunda size bir önerim olacak, Onur sesi var, yeni çıktı, onu denerseniz, onu daha çok beğeniyor bazı kullanıcılarımız.
    Not: Onur, NNG firmasında IGO yazılımında bizlere yardımcı olan Türk arkadaşımız, onun sesi ile yeni bir kayıt yapıldı bir yıl kadar önce :-)))

    Saygılarımla,

    Alim K.

    Merhaba Alim Bey,
    ben normalde sadece sesi dinliyorum. bir kavşağa yaklaştığımda ses çıkmazsa göz ucuyla bakıyorum nereye gideceğiz diye. seslendirme az olursa, ekran takibini daha fazla yapmak lazım. bu da dikkat dağıtabilir.(bir arkadaşım süslü renkli araç ekranında radyo istasyonu ararken kaza yapmıştı) bir de, benim gözler biraz bozuk, istesem de ekranı çok fazla takip edemem

    soldan git, sağdan git konusu ise biraz karışık. dümdüz giderken, sağa küçük bir yol ayrımı çıktığında solda kal, ya da soldan git demesine gerek yok bence. ana yoldan sapmamız gerektiğinde ikaz verse daha iyi olur. dağ başında giderken, sola, ya da sağa açılan bir patikayı söylemese daha iyi
    bir de, netten bulduğum resim üzerinden örnek vermek gerekirse, bu tür dönel kavşaklarda eğer düz gideceksek düz git dese daha mantıklı, sağdan x inci çıkış ifadeleri çok karışık, kim sayar ki kavşakları

    son olarak, benim gibi sadece sesi kullananlar için İzmir de, özellikle Bornova bölgesinde kavşak ayrımlarında ciddi anlamda eksiklik var. bildirin bakalım diyebilirsiniz ama sayı bildirmekle bitecek gibi değil. Ege Üviersitesi önünden IKEA ya, sadece dinleyerek, hatta haritaya bakarak bile gitmek çok zor. alt geçit, üst geçit, ara yollar vs zaten birbirine girmiş ve neredeyse hiç uyarı yok. kaçırdığınızda, doğruca Sanayi Sitesinin içindesiniz
    kolay gelsin

    not: son sürüm legal garmin başarsoft haritası T2 arkadaşlar, bilesiniz
     BASARSOFT Haritaları ve Guncel Basarsoft Haberleri

    işte bashettiğiniz nedenden dolayı garmin görüntülü kavşak olayını çıkarmış. bence çok da iyi etmiş. hatta çoğu ülke haritasıan kavşağın gerçek fotoğrafını koymuşlar, yani kavşağa geldiğinizde sağda o kavşağın fotoğrafı ve üzerinde rotanıza göre nereden gireceğiniz gösteriliyor. ayrıca şerit yardımı ile kavşağa yaklamaya başladıkça yine sağ ekranda hangi şeride geçmeniz ve devam etmeniz gerektiği de gösterilmekte. tecrübeli navigasyon cihazı üreticileri önceden bu sıkıntıları öğrendikleri için çeşitli çözüm yolları düşünmüşler. bu nedenden dolayı da bu işlerde yıllarca deneyim kaznamış firmaların cihazlarına güvenmenin daha iyi olacağının farkına vardım ve mevcut next 565 cihazımı satıp bir garmin cihaz almaya karar verdim. bir de dediğiniz gibi bir navigasyon cihazı sadece navigasyon cihazı olmalıdır. son zamanlarda o kadar gereksiz şeyler eklediler ki cihazlara bazılarında televizyon bile var. ancak garmin ve tomtom gibi ciddi navigasyon firmaları sadece navigasyon ile ilgili özellikler koymaktalar cihazlara.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

    quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    bu sağda kal,solda kal durumuna bir değişiklik yapılsa iyi olacağını düşünüyorum

    özellikle çoğu yan yollara girme durumumuz mümkün görünmediği durumlarda hiç söylemese çok daha iyi olacak,diğer türlü insan hep irkiliyor

    ayrıca dönüşlerde soldan 2 nci çıkış vs. durumları da kafa karıştırıyor ,bunun yerine 2 nci çıkıştan dönün dese bir anlamı olacak

    yine bir başka olay ise misal yol ikiye ayrıldığında yine ,sağda kal yada solda kal diyor ,bunun yerine sağdan devam edin yada soldan devam edin dese daha anlaşılır olacak

    Selamlar Kemal1414,

    Haritayi duzenleyen arkadaşımız ilk söylediğiniz madde de bir opsiyon ile düzeltebiliyor bunu, yani daha az konuşturabiliyoruz.
    Ben de size katılıyorum. Ama genel olarak soralim bence forumda;

    Çok konuşan Navigasyon cihazı mı ?
    Az konuşan Navigasyon cihazı mı??

    ona göre bir demokratik yol ile bu karari sonlandiralim derim :-))

    Sağdan devam edin, Soldan devam edin konusunda size bir önerim olacak, Onur sesi var, yeni çıktı, onu denerseniz, onu daha çok beğeniyor bazı kullanıcılarımız.
    Not: Onur, NNG firmasında IGO yazılımında bizlere yardımcı olan Türk arkadaşımız, onun sesi ile yeni bir kayıt yapıldı bir yıl kadar önce :-)))

    Saygılarımla,

    Alim K.

    bizden de selamlar sayın Alim bey ,

    özellikle solda kal diye uyarması gerçekten çok gereksiz oluyor ve dikkat dağıtıyor

    şahsen ben çok konuşmasından değil boş konuşmasından rahatsız oluyorum :)

    Onur sesini hiç denemedim ,bir baksam iyi olacak :)

    ayrıca bazen çok önemli dönüşleri es geçerken dönme ihtimalimiz olmayan yerlerde solda kal demesi çok tuhaf oluyor ,ancak bazı çok keskin yollar oluyor ,bir kol direk gidiyor ama anayol sola viraj içerdiğinden insanın şaşırması çok kolay olabilecek yerler de var ,solda-sağda kal sesini komple silelim derseniz bu defa bu anlattığım kritik yerlerde de uyarı yapmayacağından vebal alabiliriz

    hocam birde otobana il ve ilçelerden girişlerde hep iki ayrı yön oluyor (misal İstanbul-Ankara gibi) işte bu yol ayrımlarını da hiç söylemiyor (son olarak bir değişiklikle düzeldi ise özür dilerim)


    sayın hocam biliyorsunuz Bartın Toki için sizlerin çok başını ağrıttım ve en sonunda eklemiştiniz ama şimdi yine bulamıyorum :)

    misal Toki diyerek tüm toki leri aradığımda yok ,yada Bartın Toki dediğimde yine hiç sonuç çıkmıyor ,bunu birde siz denerseniz memnun olurum ,acaba ben aramasını mı bilmiyorum ,yoksa başka bir problem mi var :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Basarsoft

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhammet77


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhammet77

    Necmettin bey merhaba resim eklenmiyor maalasef.. istanbul Sancaktepe de samandıra yakacık yolunun yataş sokak (yeni adı durak sokak) ile birleştiği yerde uzun zamandır U dönüşü yapılmıyor yalnız haritalarda hâlâ yapılabilir gösteriyor ve bu yüzden yanlış rota çizdiriyor.. yeni haritada düzeltilirse sevinirim kolay gelsin

    Necmettin bey yer anlaşıldı mı acaba resim eklemeye gerek var mı?

    Anlattığınız tarif ile yayında olan haritada denedim fakat bir sıkıntı yakalayamadım. Rica etsem ekran görüntüsü yollayabilir misiniz acaba? Bir de cihazınız ile harita versiyonunuzu da bildirebilir misiniz?

    Saygılarımla,

    Necmettin.

    yataş sokak tan gelirken samandıra yakacık yoluna sola doğru rota çiziyor
    ama öyle bir dönüş olması imkansız çünkü orda dönülecek yol yok.. orada anayol devam ediyor onu demek istemiştim..

     BASARSOFT Haritaları ve Guncel Basarsoft Haberleri




  • Yeni haritadan yine haber yok sanırım :(
  • Erbaa82 kullanıcısına yanıt
    artık son güncellemeden sonra yeni harita hevesim de kalmadı. Marmara, Ege, Akdeniz, batı Karadeniz bölgelerinde hiçbir güncelleme yapılmamış. doğu anadolu taraflarında çalışmışlar sürekli. yeni güncellemenin de son güncellemeden pek farklı olacağını sanmıyorum. Başarsoft'un batı anadolu bölgelerinde haritasını sağlam tutabilmek için sıfır harita yapıyor gibi her sokağı, yolu yeniden gezmesi gerekiyor. batı anadolu ekonomik olarak da çok hareketli olduğundan yollarda da ciddi değişiklikler ve yenilikler oluyor. yani bir bölgenin 5 sene önceki harita dataları nerdeyse yarı yarıya geçersiz kalmış durumda. yani artık bizim gibi iyi niyetli kullanıcıların bildirimleriyle sürdürülebilecek bir durum yok artık. Ve Başarsoft ensesinde Here Maps'in nefesini hissederken neden bu kadar rahat davrandıkları da ayrı bir endişe kaynağım. Harita güncellemelerini çok iştahsız ve isteksiz ve de kısıtlı bölgelerde yapmaları, Önemli navigasyon yazılımlarına uygun harita datası bile üretemeyecek durumda olmaları beni cidden kaygılandırmaktadır. Sadece iGo yazılımına uygun haritalarla daha nereye kadar sürdürülebilirlik sağlanacak? Bizler sırf Başarsoft'u desteklemek için yazılım olarak çok da başarılı olmayan iGo'ya bile alıştık. Ancak başarsoft kredisini çok hızlı şekilde tüketmeye devam ediyor. Bu mantıkla devam ederlerse here maps'in en fazla 1-2 güncelleme sonra Türkiye'de en iyi ve güncel haritaya sahip olması kaçınılmaz olacaktır. 1 sene sonra da Tele Atlas ile 2ncilik mücadelesi veriyor durumda görürsek de hiç şaşırmayalım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammet77

    quote:

    Orijinalden alıntı: Basarsoft

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhammet77


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhammet77

    Necmettin bey merhaba resim eklenmiyor maalasef.. istanbul Sancaktepe de samandıra yakacık yolunun yataş sokak (yeni adı durak sokak) ile birleştiği yerde uzun zamandır U dönüşü yapılmıyor yalnız haritalarda hâlâ yapılabilir gösteriyor ve bu yüzden yanlış rota çizdiriyor.. yeni haritada düzeltilirse sevinirim kolay gelsin

    Necmettin bey yer anlaşıldı mı acaba resim eklemeye gerek var mı?

    Anlattığınız tarif ile yayında olan haritada denedim fakat bir sıkıntı yakalayamadım. Rica etsem ekran görüntüsü yollayabilir misiniz acaba? Bir de cihazınız ile harita versiyonunuzu da bildirebilir misiniz?

    Saygılarımla,

    Necmettin.

    yataş sokak tan gelirken samandıra yakacık yoluna sola doğru rota çiziyor
    ama öyle bir dönüş olması imkansız çünkü orda dönülecek yol yok.. orada anayol devam ediyor onu demek istemiştim..

     BASARSOFT Haritaları ve Guncel Basarsoft Haberleri

    sevgili başarsoft mesajım alındı mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Basarsoft

    quote:

    Orijinalden alıntı: maydin006

    Sayın Başarsoft Yetkilileri,
     BASARSOFT Haritaları ve Guncel Basarsoft Haberleri


    ANKARA Batıkent Çakırlar dönel kavşağı;
    2416 caddeden 2209 caddeye normal geçiş mavi ile gösterilmiştir. Ancak navigasyon kırmızı ile gösterilen şekilde yönlendiriyor.
    Bilgilerinize...

     BASARSOFT Haritaları ve Guncel Basarsoft Haberleri


    Merhaba.

    Belirtmiş olduğunuz rota sadece kolay rota tercihinde çıkıyor. Hızlı, Kısa ve Yeşil seçeneklerinde mavi ile işaretlemiş olduğunuz yeri çiziyor cihaz. Olay biraz da cihazın rota algoritmaları ile ilgili. Haritada herhangi bir hata yok.

    İlginiz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımla,

    Necmettin.

    Merhaba,
    Ben igo8 kullanıyorum ve navigasyon hala yukarıda kırmızı ile belirtildiği şekilde sağa dönün sonra adaya girin diyor.
    Halbuki kırmızı ile belirtilen yerde öyle bir ada mevcut değildir. Sağa dönüldüğünde zorunlu olarak devam edip ileriden U dönüşü yapılması gerekiyor.
    Yeniden incelemenizde fayda var.
    Bilgilerinize...




  • 2014.07'den ses seda yok mu?
  • İstanbulda bazı yolların hız sınırları değiştirilmiş. Boğaz Köprüsü - Beylikdüzü arası da 80 km/h yapılmış. En kısa zamanda güncellenmesi dileğiyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master90 -- 11 Eylül 2014; 19:43:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 398399400401402
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.