Şimdi Ara

BASARSOFT Haritaları ve Guncel Basarsoft Haberleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.969
Cevap
99
Favori
1.000.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saygideger Forum uyeleri ve Navigasyon sevenler,

    Basarsoft olarak 1 - 1.5 yil gibi bir surede haritalarimiza gosterdiginiz ilgi cok buyuk artis gosterdi. Bunlari da dikkate aldigimizda Basarsoft olarak bizlerden dogrudan haber verebilmek icin, ve de sizlerden dogrudan harita konusunda sorular, yorumlar alabilmek icin boyle bir konu basligi acmak istedim.

    Umarim bir cok konu basliginin yaninda gorunur ve ilgi ceken bir konu olur.. :-)


    Saygilarimla,

    Alim Kucukpehlivan



  • Eskiden 4 yerine 3 güncelleme alınca aldatıldığımızı düşünürdük.
    Sonralar 3 güncellemeye alıştırıldık.
    Sonra 3 ten 2 ye.
    Şimdi yılda 1 güncelleme bile yok.

    Olay Nasreddin Hocanın aç kalmaya alıştırdığı eşek fıkrasına döndü. (Sözüm meclisten dışarı)

    Nasreddin Hoca, bakmış ki arpa saman yazı getirmeyecek. Eşeğin arpasını her gün biraz kısmaya başlamış. Kısa kısa hayvancağızın yemi günlük bir avuç arpa olmuş. Bir gün ahıra girdiğinde eşeğin öldüğünü gören Hoca "yazık oldu" demiş, "tam açlığa alışacakken..."

    Sizi her platformda destekleyen kullanıcılarınızı rezil ettiniz.
    Insanları kötülediğiniz yazılımlara mahkum ettiniz.
    Şimdi sakın Macarları suçlamayınız.

    Yazık Başarsoft yazık.
    Başarsoft Nextgen uygulaması Google Play Market'ten kaldırılmış; hayırdır? Anladık bir işi beceremiyorsunuz ama parasını verdiğimiz şeyi istediğimiz zaman kullanabilelim değil mi? Hiçbir şekilde kurulum yapılamıyor çünkü tamamen kaldırılmış marketten; satın alma geçmişinde bile görünmüyor artık... Hadi güncelleyemiyorsunuz onu anladık; neden artık erişim yok uygulamaya? Parasını verdik bu uygulamanın; hangi hakla erişimi engelleyebiliyorsunuz?

    Neden uygulamayı kaldırıp erişim dışı bıraktınız? Nedir açıklamanız; "güncelleyemedik, güncellenene kadar kimse kullanmasın istedik" mi diyeceksiniz? Size mi kaldı bunun kararını vermek, size kaldıysa niçin biz size para ödedik?
    Bakın bu mesajınızın tarihi 18/03/019; üzerinden 5 ay geçmiş...

    Kusura bakmayın ama "haklı-haksız ithamlar olmuş" diyorsunuz ya; "haksız" olan tarafı bizimle paylaşsanız ya?

    1)5 ay önce "güncel haritayı gönderdik" diyorsunuz; 5 ay sonra "ham verileri igo derliyor; 2-3 aylık gecikme oldu" diyorsunuz... Hani görüşüp güncel bilgiyi paylaşacaktınız?
    2)"Oto firmalarından baskı var" diyorsunuz; piyasa çoğunlukla "Navteq/Here" haritalarını kullanıyor, kim kime baskı yapıyor buyurun açıklayın?
    3)Google Play Store uygulamasındaki haritanız çok çok daha vahim; 2018.03 haritası kullanılıyor, uygulamanın son güncelleme tarihi 13/06/2018!!! Bakın 1 yıldan fazla zaman geçmiş siz hala "2-3 aylık gecikme oldu" diyip insanlarla dalga geçiyorsunuz!
    4)Madem yeni haritalarda gecikme olacak en azından niye 2018Q4 güncellemesini vermediniz?
    5)Uygulama bilgilerindeki mail ile size ulaşınca nasıl mağdur "etmiyorsunuz"? Mail gönderene özel güncelleme mi gönderiyorsunuz?
    6)Günü geçtim, haftayı geçtim; ayda 1 sefer foruma girip geri bildirim almak veya müşterileriniz nabzını yoklamak bu kadar mı zor? Zor ise niçin hesaplarınız var; kapatıp gidin forumdan madem... Şahsım adına konuşuyorum; ben enayi miyim en az haftada 1 sefer konuyu kontrol edip belki bir güncelleme haberi vardır diye kontrol ediyorum?
    7)Kusura bakmayın ama çözüm üretemecekseniz istediğim yerden yazarım; mail ile masal dinlemektense insanlar neyin ne olduğunu görür en azından forumda... Siz daha Google Play Store'da uygulamaya yapılan yorumlara olumlu veya olumsuz cevap vermiyorsunuz, niye size mail gönderelim?

    Ücret ödeyen bütün müşterilerinizi mağdur ettiniz ve etmeye devam ediyorsunuz; bu durumu düzeltmek sizin elinizde, vaktinde yayınlayın güncellemeleri artık bir zahmet...
    +1
    Bir Başarsoft Nextgen mağduru daha !!! (+BEN)

    Korsana bulaşmadık para verdik Başarsoft Nextgen aldık, AMA 1 seneden uzun süredir harita güncellemesi alamadık.
    Hala harita sürümü 2018.03

    Parayla rezil olmak bu olsa gerek !!!

    KİMSEYE ASLA BAŞARSOFT ÜRÜNLERİNİ ÖNERMİYORUM.
    CİDDİYETSİZ VE İLGİSİZ BİR FİRMA :(
  • Alim Bey selamlar

    Igo8 Turkiye haritasi almak isteyenlerin ne yapmasi gerekiyor?

    http://shop.yolbil.com.tr/ adresinde sadece igo 2006 var...
  • Selamlar Ugur73,

    Piyasada acaip bir sekilde IGO 2006 talebi olustu, binlerce sattik, stok bitti 10 bin tane daha aldik, o henuz bitmedi diyecektim ama .. saka bir yana, bu kırık kullanim egilimi yuzunden biraz gecikti satisimiz yavas gitti.

    IGO 8 icin de 2008/4 datasini bekledik. resmi onayi verir vermez siparisi verecegiz. En gec 2-4 hafta icinde stogumuzda olur. Fakat IGO 2006 da devam edecek. Yani her cihaz IGO 8 kullanamaz zaten. IGO 8, 1GB'lik microSD'de gelecek ve isteyen webden avrupa haritasi veya baska ulke haritalarini satin alabilecek kullanicilar.

    Bunu PDA versiyonu olarak sordugunuzu dusunuyorum. IGO 8'li PND'ler icin de forumda takip ettiyseniz iyi ve kaliteli bir cihazi, yine iyi ve kaliteli bir firma getirecek.. o zaman zaten sektorde standartlarinda degisecegini dusunuyorum.

    Saygilarimla,

    Alim Kucukpehlivan


    quote:

    Orjinalden alıntı: ugur73

    Alim Bey selamlar

    Igo8 Turkiye haritasi almak isteyenlerin ne yapmasi gerekiyor?

    http://shop.yolbil.com.tr/ adresinde sadece igo 2006 var...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: akucukpehlivan

    Selamlar Ugur73,

    evet bu kirik haritalar hepimizi rahatsiz ediyor.. Ama su ana kadar ulkemizde IGO'lu original PND urun yok diye biraz agirdan aldik tedbir konusunu.. isin acigi ofisinizdeki bilgisayarlari veya bankanizdaki parayi calip gitmelerinden pek farki yok yapilanin.. ama sonucta bu bir realite.. her realiteye karsida ona ozel yaklasim gelistirmek gerekiyor.. bugun piyasada satilan her PDA'de bir IGO lisansli olarak olmali aslinda.. cunku kirik olarak var zaten.. ve bunun onlemini de yavas yavas alacagiz.. PND'ler de de Garmin ve MIO gibi A-B marka disindaki tum markalarin ciddi bir oraninda kirik IGO calisiyor..
    herkes catir catir kullaniyor... ustune ustluk.. yav ne kadar guzel yapmislar diyor herkes.. ama elini cebine atmiyor!! Baksaniza 300 IGO getirdik.. PDA.. alan olmadi..


    ama dedigim gibi.. orijinal hazir, calisir PND cikartildiginda piyasaya.. o zaman tedbir almak gerekli olacak gorunuyor...

    GPS.Navigation'in dedigi gib.. problem var.. cozumde var...

    Tesekkurler..

    alim kucukpehlivan


    Bence sizde biraz tanitim isini agirdan aliyorsunuz. Hatirliyorum da bir ara demistinizki "Ünlü bir sanatci ile reklam kampanyasi baslayacak". Ben hala televizyonlarda görmedim sizin veya Igo nun reklamini.
    Türkiye de ki herkes internette navigasyon aramiyorki. Birazda siz pamuk eller cebe yapip söyle büyük bir reklam kampanyasi baslatsaniz, otomobil programlarinda, haber programlarinda yani fulltime izlenme zamanlarinda ve gazetelerde güzel bir reklam yapsaniz (zannediyorum vergidende düsebiliyorsunuz bu harcamalari) veya bir sanatcinin klibine sponor olsaniz.... vs. vs. satislarda artirima gidebilirsiniz. Yani sözün özü tanitim eksikligi var gibime geliyor.

    Bir ikinci konu internetten harita ve programlarin indirilme isini zannetmiyorumki mahkeme - site kapatma vs. yolu ile engelleyebilesiniz. Hadi donanimhaberi kapattirdiniz ama Tongo dan servis yapan bir siteyi nasil kapatabilirsiniz (mesela :www.donanimhaber.to).
    Bence bu elektronik ithalatcilari ile görüsün, kampanya yapin ve tüketicinin bu tür ürünleri PDA ile birlikte almasini saglayin. Tüketici elinde olan bir seyi internetten indirmez zaten.

    Dost aci söyler.




  • Sayin Marcopolo,

    oncelikle oyle kapatma filan demedim ben, boyle bir forumu kapattirtmaya calismak benim aklima bile getirmedigim bir sey. Sadece belki belli kurallari uygulayabilir miyiz diye beklentimiz olur.. Ve aynen dediginiz gibi.. ortada urun vardi da, ona ragmen mi kirik yukleniyor derseniz.. evet hakli olabilirsiniz. var olan urunler (MIO) biraz yuksek maliyetli idi.. fakat su anda IGO'lu MyGuide cikti.. fiyatlari cok cok ucuz.. baska urunlerde geliyor.. Yani her keseye ve ihtiyaca gore IGO'Lu urunler gelecek.. o zaman bir daha bakilmasi gerekiyor her sey...

    Tanitim konusuna gelince; Bizim unlu, uzun sure boya reklamlarina cikti... :-) bakti bizden hayir yok!!!

    isin sakasi bir yana, Basarsoft harita, yani data firmasi. Bugun Almanya'da Garmin'in TomTom'un, Mio'nun reklamlari var... ama Teleatlas, Navteq'in reklamlari yok.. Yani Pazarlama dunyasindaki altin kural... kitlesel reklam yapiyorsan, rafa urunu koymalisin.. Biz rafa urun koymuyoruz.. koymayi da dusunmuyoruz.. aslinda coktan urun cikarabilirdik... ama ticarette yine bir kural var.. lastikciysen, lastik satacaksin.. araba isine girmeyeceksin.. Bugun Continental, Michelin... bir cok araba firmasindan onlarca kere buyuk.. En azindan ben boyle dusunuyorum...


    Saygilarimla,

    Alim Kucukpehlivan.

    quote:

    Orjinalden alıntı: marcopolo


    quote:

    Orjinalden alıntı: akucukpehlivan

    Selamlar Ugur73,

    evet bu kirik haritalar hepimizi rahatsiz ediyor.. Ama su ana kadar ulkemizde IGO'lu original PND urun yok diye biraz agirdan aldik tedbir konusunu.. isin acigi ofisinizdeki bilgisayarlari veya bankanizdaki parayi calip gitmelerinden pek farki yok yapilanin.. ama sonucta bu bir realite.. her realiteye karsida ona ozel yaklasim gelistirmek gerekiyor.. bugun piyasada satilan her PDA'de bir IGO lisansli olarak olmali aslinda.. cunku kirik olarak var zaten.. ve bunun onlemini de yavas yavas alacagiz.. PND'ler de de Garmin ve MIO gibi A-B marka disindaki tum markalarin ciddi bir oraninda kirik IGO calisiyor..
    herkes catir catir kullaniyor... ustune ustluk.. yav ne kadar guzel yapmislar diyor herkes.. ama elini cebine atmiyor!! Baksaniza 300 IGO getirdik.. PDA.. alan olmadi..


    ama dedigim gibi.. orijinal hazir, calisir PND cikartildiginda piyasaya.. o zaman tedbir almak gerekli olacak gorunuyor...

    GPS.Navigation'in dedigi gib.. problem var.. cozumde var...

    Tesekkurler..

    alim kucukpehlivan


    Bence sizde biraz tanitim isini agirdan aliyorsunuz. Hatirliyorum da bir ara demistinizki "Ünlü bir sanatci ile reklam kampanyasi baslayacak". Ben hala televizyonlarda görmedim sizin veya Igo nun reklamini.
    Türkiye de ki herkes internette navigasyon aramiyorki. Birazda siz pamuk eller cebe yapip söyle büyük bir reklam kampanyasi baslatsaniz, otomobil programlarinda, haber programlarinda yani fulltime izlenme zamanlarinda ve gazetelerde güzel bir reklam yapsaniz (zannediyorum vergidende düsebiliyorsunuz bu harcamalari) veya bir sanatcinin klibine sponor olsaniz.... vs. vs. satislarda artirima gidebilirsiniz. Yani sözün özü tanitim eksikligi var gibime geliyor.

    Bir ikinci konu internetten harita ve programlarin indirilme isini zannetmiyorumki mahkeme - site kapatma vs. yolu ile engelleyebilesiniz. Hadi donanimhaberi kapattirdiniz ama Tongo dan servis yapan bir siteyi nasil kapatabilirsiniz (mesela :www.donanimhaber.to).
    Bence bu elektronik ithalatcilari ile görüsün, kampanya yapin ve tüketicinin bu tür ürünleri PDA ile birlikte almasini saglayin. Tüketici elinde olan bir seyi internetten indirmez zaten.

    Dost aci söyler.








  • Alim Bey,

    Son 1 soru, MyGuide Türkiye haritasını siz mi üretiyorsunuz? MyGuide web sitesi üzerinde Türkiye'yi göremiyorum bile, hangi firma getiriyor acaba bu cihazı? (bkz.http://www.myguidegps.com/main/where-to-buy/countries/ vehttp://www.myguidegps.com/main/where-to-buy/distributors/)

    Teşekkür ederim.




  • Selamlar,

    Oncelikle MyGuide Turkiye yetkilisi arkadasa foruma kaydolmasi ve kendileri ile ilgili konulari da takip etmeleri icin bilgi verecegim.
    MyGuide, IGO kullanan bir firma, dolayisi ile icinde IGO ve Basarsoft haritalari var.

    Turkiye'de distributorleri yok. Direkt olarak kendileri var. Yani daha ust seviye bir temsil.

    Saygilarimla,

    Alim K.
    quote:

    Orjinalden alıntı: kontrolet

    Alim Bey,

    Son 1 soru, MyGuide Türkiye haritasını siz mi üretiyorsunuz? MyGuide web sitesi üzerinde Türkiye'yi göremiyorum bile, hangi firma getiriyor acaba bu cihazı? (bkz.http://www.myguidegps.com/main/where-to-buy/countries/ vehttp://www.myguidegps.com/main/where-to-buy/distributors/)

    Teşekkür ederim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: akucukpehlivan

    Selamlar,

    Oncelikle MyGuide Turkiye yetkilisi arkadasa foruma kaydolmasi ve kendileri ile ilgili konulari da takip etmeleri icin bilgi verecegim.
    MyGuide, IGO kullanan bir firma, dolayisi ile icinde IGO ve Basarsoft haritalari var.

    Turkiye'de distributorleri yok. Direkt olarak kendileri var. Yani daha ust seviye bir temsil.

    Saygilarimla,

    Alim K.
    quote:

    Orjinalden alıntı: kontrolet

    Alim Bey,

    Son 1 soru, MyGuide Türkiye haritasını siz mi üretiyorsunuz? MyGuide web sitesi üzerinde Türkiye'yi göremiyorum bile, hangi firma getiriyor acaba bu cihazı? (bkz.http://www.myguidegps.com/main/where-to-buy/countries/ vehttp://www.myguidegps.com/main/where-to-buy/distributors/)

    Teşekkür ederim.





    Alim Bey,

    Ben bu arada telefon görüşmeleri yaptım. Sizden de hem Ankara ofisi hem de İst. Yalçın Bey'le görüştüm ve çok yardımcı oldu sağolsun. Başarsoft olarak gerçekten örnek olacak bir PR yürütüyorsunuz, tebrik ve teşekkür ederim.

    MyGuide İstanbul'da ofis açmış evet ama Yalçın Bey'den aldığım telefon numarası üzerinden cevap vermediler. E-posta gönderdim, henüz cevap yok.

    Almak istediğim ürün kısa süreli bir indirimde ve stokla sınırlı, bugün dahi gidip almayı düşünüyorum. Ancak, cevap bulamadığım soru, MyGuide 3100 aldığımda ücretsiz güncelleme hakkım olacak mı? Olacaksa muhatabım kim olacak (zira ürünü almadan önce bile ulaşamıyorum kimselere)? Olmayacaksa nasıl bir bedeli olacak bana bu güncellemenin ve kim tarafından yapılabilecek?

    iGo olduğu için sizden harita satın alıp internetten indirip SD karta yükleyerek mi çalıştırabileceğim? Kırık haritalar mı yüklemem gerekecek?

    Zamanınızı alıyorum ancak bu son soru işaretimi de giderirseniz çıkıp gidip alacağım bir tane. Ben soruları her birine cevap almak için sormadım, ne demek istediğimi anlatabilmek için sordum, siz zaten anlamışsınızdır.

    Teşekkür ederim.




  • bu haritaları TA için infotech hazırlıyor.

    http://www.infotech.com.tr/TR/haberler/haber_detay.asp?hid=165

    gorundugu kadarıyla kapsamı su an icin cok genis degil

    quote:

    Orjinalden alıntı: bilvarch

    Sayın Alim Bey Merhabalar,
    Yukarıda bir arkadasa vermiş olduğunuz cevap ilgimi çekti açıkcası bayağı sevindim.
    Bildiğiniz üzere (hatırlarsanız sizi Ankarada ziyaret ettiğimde yanımda Tomtom Go 720 mide getirmiştim ve hatta siz ekran hassasiyetini çok beğenmiştiniz.Tepe grubundan) mi136 dışında birde tomtom go 720 ım var.Yurt dışında kullanmak için almıştım geçen yıl.Teleatlas dediğinizde hemen yakında TOMTOM için TR haritalarınında çıkacağını düşünüyorum / anlıyorum.Acaba doğrumuyum? Bu arada TR harita ve POI çalışmasını Teleatlas sizle yapmadıysa kimle yaptı.Sizden başka layığıyla bu işi kim yapacak ki? Bu durumda tomtom cihazlar için yeni TR Haritalarının pek de sizinki kadar detaylı olacağına inanmıyorum.
    Sevgilirimle,




  • quote:

    Orjinalden alıntı: djdigy5

    quote:

    Orjinalden alıntı: gps.navigation


    quote:

    Orjinalden alıntı: djdigy5

    tamam daha yeniyse bizdeki hatalar mümkün:) teşekkür ederim..


    Başlıkla alakası yok ama size 1-2 tavsiyede bulunayım.

    Yurt dışı sitelerde yazılarınızı gördüm,tavsiyem her siteye ben burayı açtım diye yazmayın bazıları bunu farklı algılar.

    Birde POI çalışmanız için bir tavsiye...

    Bir bmp dosyanız mesela 700KB ve açık halde,oysa igo'nun sisteminde olan gzip yazılımı sayesinde sıkışmış dosyaları açabilir.O nedenle bmp lerinizi sıkışmış halde kullanın,yoksa bazı cihazlar bu nedenle hafıza sorunu ile karşılaşabilir


    Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için... ben sitenin tanınmasını amaçlamıştım aslında site istatiğimi tutan statcounter a bakıncada baya bir ziyaretçi alıyorum... bahsettiğiniz farklı algılama nasıl olabilir acaba burası yeri değil bana pm den atarsanız çok sevinirim merak ettim,benim düşünemediğim birşey düşünüyorsunuz sanırım faydalı olabilir....:)

    Bu arada bmp dosyasının açık olmasını anlayamadım...benimde dikkatimi çekti çok büyüdü dosya...nasıl kapatabilirim bir tavsiyeniz varmı yada bir tool?


    http://my.pdamill.com/viewtopic.php?t=3610 buradan bmp dosyasını sıkıştıracak yazılımla alakalı bilgi alabilirsiniz.

    Gene aynı sitede yazıştığınız kişiler hakları olarak yayınlamama isteğinde bulunmuşlar,bu hakları unutmayın sonuçta onlar bir yer açık bunu satabilirler,yada donate yapın diyebilirler.Şimdiye kadar kimse blog sitesi yazmadı orada,yazılanlarda kendileri yazmadı,sizinki reklam ve para kazanma algılanmış.

    Blog tipi siteler zaten google'da vs. çabuk indexlenirler bencede yazmayın sağa sola,çünki iyilik olsun diye yazmanız farklı algılanır.

    Kolay gelsin.




  • Selamlar BJK_FAN,

    IGO 8 maalesef Tek Ulke haritali olarak satisa sunulmadi. Eger Full Europe paketini satin almak istersenizwww.navigasyon.net adresinde satista. Lidyum adli bir firmanin ithalati ile getirilmis durumda. Fakat IGO ile yaptigimiz anlasma geregi, tek ulke haritasi sadece bizim urettirip ithal edebildigimiz bir urun. Bunun IGO 2006 MyWay Plus Türkiye stoklarimizin bitmeden getirilmesine baslanmayacak.

    Bununla birlikte, fiyat indirimi ile birlikte satislarimiz hizlanmis durumda, anladigim kadari ile fiyat yuzunden uzun suredir satilamadi. IGO 8 geldiginde en az IGO 2006'nin ilk cikis fiyati olan 140 YTL + KDV'den satilacak. IGO 2006 ise 100 YTL + KDV olarak satista.


    Saygilarimizla,

    Alim Kucukpehlivan
    quote:

    Orjinalden alıntı: bjk_fan

    Alim bey,
    IGO8 satışa sunuldu mu TR haritası ile?
    Sunuldu ise fiyatını öğrenebilir miyim? imzanızdaki sitelerde bulamadım.




  • ta4chu Kardeş
    muhtemelen şu program senin işini görecektir
    http://www.navigasyon.net/nav+n+go+igo8+_navigasyon_sistemi-54.html




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrtbjk

    Garmin Nuvi 200 için yeni harita ne zmn gelir acaba?




    cihazının harita bölümüne bak versiyon 2008.07 ide sorun yok değilse Garmin merkeze bi uğra



    sozelsters

    http://www.navigasyon.net/hp+ipaq+316_navigasyon_sistemi-51.html
    http://www.navigasyon.net/gpsturk+logicgear+xl4431b_navigasyon_sistemi-58.html
    bu cihazları inceleyebilirsin..


    bu linkte biinceleme yapılmış onada istersen göz at

    http://www.hanginavigasyon.com/hp_ipaq_316_navigasyon_cihazi.html




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ubeyde


    quote:

    Orjinalden alıntı: mrtbjk

    Garmin Nuvi 200 için yeni harita ne zmn gelir acaba?




    cihazının harita bölümüne bak versiyon 2008.07 ide sorun yok değilse Garmin merkeze bi uğra



    sozelsters

    http://www.navigasyon.net/hp+ipaq+316_navigasyon_sistemi-51.html
    http://www.navigasyon.net/gpsturk+logicgear+xl4431b_navigasyon_sistemi-58.html
    bu cihazları inceleyebilirsin..


    bu linkte biinceleme yapılmış onada istersen göz at

    http://www.hanginavigasyon.com/hp_ipaq_316_navigasyon_cihazi.html




    Ne alaka anlamadım?
    Ben ne soruyorum sen üstüne alınıp ne cevaplıyorsun?
    Ne HP navigasyonu, ne incelemesi?
    Ayrıca ben diyorum ki yeni harita geldi mi(2008.08) sen diyosunki gpsine bak?
    Heralde benimki 2008.01 ki ben burada bu soruyu soruyorum.
    Sonuçta ağustosta çıkacak dendi yeni harita.
    Bir dahaki sefere soruları okuyabilirsen güzel cevaplar verebilirsin.
    HP GPS'lerinin de reklamının yapılacağı yer burası değil...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ubeyde


    quote:

    Orjinalden alıntı: mrtbjk

    Garmin Nuvi 200 için yeni harita ne zmn gelir acaba?




    cihazının harita bölümüne bak versiyon 2008.07 ide sorun yok değilse Garmin merkeze bi uğra



    sozelsters

    http://www.navigasyon.net/hp+ipaq+316_navigasyon_sistemi-51.html
    http://www.navigasyon.net/gpsturk+logicgear+xl4431b_navigasyon_sistemi-58.html
    bu cihazları inceleyebilirsin..


    bu linkte biinceleme yapılmış onada istersen göz at

    http://www.hanginavigasyon.com/hp_ipaq_316_navigasyon_cihazi.html


    Teşekkürler @mrtbjk,şu cihaza karar kılacağım galiba.igo 8 olması ayrı bir avantaj ama tecrübeli arkadaşlardan bu cihazın kaltesi hakkında bir yorum bekliyorum.




  • sozelsters

    http://www.navigasyon.net/hp+ipaq+316_navigasyon_sistemi-51.html
    http://www.navigasyon.net/gpsturk+logicgear+xl4431b_navigasyon_sistemi-58.html
    bu cihazları inceleyebilirsin..

    Arkadaş bu iki çihaz ile bende ilgileniyorum. Hp ipaq 316 ın çift çekirdekli 600 mhz lık olması bir avantaj olsa gerek. Ayrıca InstantFix özelliğide var. Fakat Waas-Egnos desteği vermı öğrenemedim.

    Logicgear xl4431b nin 3 yılıık Harita desteği ve 8 gb lık sd kullanabilirliği de bir artıdır. Ayrıca fiyatıda sunduğu özelliklere göre bence iyi. Bu makinanın da Waas-Egnos ve InstantFix desteği varmıdır ? Bilmiyorum

    Her iki cihazın da İGO8+ Başarsoft yazılım ve haritasını kullanması da ayrı bir avantajdır.

    Bu konuda tecrübeli değilim bunlar sadece aldığım notlar. Bu iki makina ile ilgili tecrübeli arkadaşlar görüşlerini bizimle paylaşsalardı daha rahat karar verebilirdik.




  • CarpeNoctem;

    Başka bir konu başlığında benzer bir uyarıyıda ben yazmıştım ..

    http://forum.donanimhaber.com/m_21391721/mpage_4/key_//tm.htm#25627504

    Kullandığınız yazılım, navigasyon cihazı, harita versiyonu vs. bilmiyorum ancak eğer garmin ise paralı yol seçeneğini kapatarak denerseniz sonuç değişebilir.

    Kolay gelsin...

    Çankırı dan geçmeyen ancak 3 saat 48 dk (266 km) lık bir rota mevcut..(paralı yol kapalıyken). Paralı yol serbest olduğunda 3 saat 58 dk.

    Çankırı dan geçmemesi sizin belirtiğiniz gibi o güzergahın 3 saat 50 dk sürmesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xraytr -- 25 Ağustos 2008; 10:18:43 >
  • CarpeNoctem

    Verdiğiniz örneğe geri dönersek ortada 2 sorun var.

    1.si garmin algoritmasından kaynaklanıyor olabilir. Çünkü 3 saat 48 dk ile en hızlı seçim varken 3 saat 58 dk lık yolu vermesi hatalı olabilir.

    Çözümü: Her durumda paralı yol seçeneği kapalı olsun ama illaki paralı yoldan gitmek isterim derseniz paralı yolda geçiş noktası eklemeniz.

    2.si veri sağlayıcıdan kaynaklanıyor. Hata denilmez heralde ama durumu bir kez daha tespit edelim. Şu mesajımda tespit yapmıştık zaten

    http://forum.donanimhaber.com/m_23945216/mpage_3/key_//tm.htm#25676615

    Yolların hız kısıtlamalarını tekrar düzenlediklerinde sorun umarım çözülmüş olur. Yani 244 km yol 3s50dk ama 266 km yol 3s48 dk bu durumda Garmin napsın sürücüde en kısa süreyi seçmişken mecbur o yoldan yönlendirme yapacak. Bu harita ile ve bu cihazla enkısa süre seçili durumda iken bilinmedik ve bozuk yollara sapacağınıza pek ihtimal vermem.

    Diğer programlar ne sonuç verir ben pek fazla merak etmiyorum. Çünkü bu hız sınırlamaları ile belirtilen iki nokta arasındaki en hızlı mesafenin 3 saat 48 dk olduğuna eminim. Pek çok örnek rota üzerinde deneme yaptım. Nüvi den daha kısa süreli bir rota bulurmuyum acaba? neden ordan saptı burdan sapmadı gibi..

    Harita verisi ve cihaz yazılımı rotalamada birer bütün olduklarından başarsoft konusunda cihaz ismi biraz fazla geçti gibi oldu ama mecburiyetten. Ancak bu konu başarsoft haritaları hangi yazılımlarla daha iyi sonuçlar vermekte hangi yazılımların aradığı istediği veriyi tam olarak sağlayabilmekte diyede sorulabilir.




  • evet bugün 2007.07 igo6 datasından sonra 2008.01 igo8 datasını da yokladım, google earthden de baktım... bendeki nisan 2008 tarihli sygic haritasında olmayan yollar var... en basit örnek alışveriş merkezi yolları... özel izinli yol kategorisinde olduğu için midir bilemem ama olmaması biraz gıcık bir durum... ayrıca kişisel görüşüm igo6, igo8den daha rahat bir yazılım... ve sygic de son derece kullanışlı ve iyi bir yazılım...

    şimdi yaşadığım tek sorun internette sygic'in daha üst versyonlarını görmeme rağmen indirememem ve elimdeki sygic'i başka karta kopyalayıp kullanamamam... gönül isterki 2gblik bir karta bunları kopyalayıp mp3, video ve navigasyonu tek kartta taşıyabiliym... bu arada update ve activation olayları için sygic'in yanında herhangi bir software numarası verilmedi... device id var ama sw id olmadığı için newww.sygic.com'a kayıt olabiliyorum ne de lisanslı haritamı başka bir kartta aktive edebiliyorum... bu konuyla ilgili kim nasıl yardımcı olur onu da bilemiyorum...

    ayrıca biri en son sygic harita versyonu ne açıkça söyler, ve bu bahsettiğim eksikler giderildimi belirtirse bir harita güncelleme hakkımı kullanmak isterim...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.