dosyaları dvd'ye yedeklemekten bıktığım için iki gün önce trekstor maxi m.u 500gb aldım. tam olarak sınırını denemedim ama tahminen 4gb'tan büyük dosyaları kabul etmiyor. "bu dosya hdd için çok büyük" gibisinden garip bir uyarı veriyor. bu bir sorun mudur? nasıl giderebilirim? ilgilenenlere şimdiden teşekkürler...
______________________ verdiği uyarı...:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adigehalil -- 13 Haziran 2008; 11:59:40 >
fat32 dosya sistemi vistada bilmem ama xp de en fazla 1 dosya başına 2 gb yükliyebiliyor o nedenle ntfs olarak biçimlendirme yapmanda fayda var..ntfs 1 dosya başına 2 tb yükliyebiliyor yeterli olur herhalde
Bu konuyu bende merak ediyordum. İyi oldu gerçekten. Bende de 320 gb wd harici disk var. Ve içerisinde ilk aldığımda wd ile ilgili dosyalar var. Ben diski dediğiniz gibi ntfs olarak biçimlersem içindeki dosyalar silinecekmi? Eğer silinirse bunun diskin çalışması ile ilgili zararı varmıdır? Yoksa o dosyaları yedek alıp diski biçimlendirdikten sonra tekrar içine geri kopyalayayım mı? Önerilerinizi bekliyorum.