Arkadaslar seagate ..410AS modeli bir tane hdd im ve gigabyte marka anakartım var.bios ta sata natıve mode diye bir yer var ve disable olarak görünüyor.Zannedersem bu NCQ olayı oluyor(yanlıs biliyor olabilirim) simdi ben bunu enable edersem nasıl olur?performansta bir kayıp yasarmıyım?yardımlarınız icin simdiden tesekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seylem -- 13 Haziran 2008; 10:01:34 >
Arkadaslar seagate ..410AS modeli bir tane hdd im ve gigabyte marka anakartım var.bios ta sata natıve mode diye bir yer var ve disable olarak görünüyor.Zannedersem bu NCQ olayı oluyor(yanlıs biliyor olabilirim) simdi ben bunu enable edersem nasıl olur?performansta bir kayıp yasarmıyım?yardımlarınız icin simdiden tesekkürler.
Bunu win i kurmadan önce açmalı ve disket ile kurmalıydın.AHCI O özelliği açarsan mevcut win açılmaz hata verir kalır.
native mode:diseble ide mod da kullanıyorum
Not: Ben hiç performans arttırdığını görmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzetguntalaz -- 13 Haziran 2008; 10:24:24 >