Yeni nesil ekran kartları için geri sayımın başladığı şu günlerde bütçesi dar kullanıcılar için yeni fırsatlar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Bilindiği üzere yayınladığımız "Performans segmentindeki kartların fiyatı düşüyor" haberinde hem AMD-ATi hemde Nvidia'nın tek ve çift grafik işlemcili iddialı modellerine mevcut fiyat tablosundan bahsetmiştik. Bilindiği üzere AMD-ATi'nin Radeon HD 3850 modeli fiyat/performans dengesi ile firmanın en önemli silahlarından biri olmuş ve yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başarmıştı. Hatta Nvidia'nın 9600GT çıkana kadar sadece 1,5 aylık zaman dilimi için HD 3850 rakibi olarak GeForce 8800GS (9600GSO) modelini hazırladığı da geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde sık sık gündeme gelmişti. AMD-ATi cephesinde HD 3850 sahip olduğu teknik özelliklerin yanı sıra fiyatıyla yine kritik rol oynamaya devam ediyor. 256-bit bellek veri yoluna, 320 adet paralel işlem birimine ve 256MB GDDR3 belleğe sahip olan HD 3850 modellerinin fiyatı yurt dışında 65 Avro'ya kadar gerilemiş durumda.
bu kart olmasaydı nvidia 9600gt üretmezdi cokda lazım değil denilen kart nvidiayı bile telaşlandırıp 9 serine ilk buna rakip olanla girmişti , şimdi nerlere inmiş fiyatı
en azından bu fiyatlardan sonra bari hiç olmazsa hazır pc üreticileri 256-bit ekran kartı kullanmaya başlasalar hp,casper,exper,aidata gibi mesela adamların 4 çekirdekli makinesinde bile 8500 gt var yaw .....
E6600 2,4 GHZ - @ 4,0 GHZ 7/24 COOLING BY WATER BOX TRİBE//ASUS STRIKER EXTREME//MUSHKIN 4GB BLACK LINE 1150 MHZ@4-3-3-10//2 X SPARKLE 8800 GTX @GPU 715MHZ RAM 1150 WITH ALPHACOOL WATERBLOCK SLI //SILVERSTONE TJ07 KASA//SILVERSTONE OLYMPIA 1000 WATT//250GB SEAGATE//2 X 146 GB SEAGATE CHEETAH 18000 RPM SCSI HDD WITH INTEL U320 RAID CONT.CARD//2 X SCYTHE QUIET DRIVE //SAMSUNG 226 BW//LOGITECH G15 KEYBOARD//LOGITECH G5 MOUSE//VISTA ULTIMATE OS ..
Gelip de oyunları düzgün oynayabileyim diye bilgisayar soran adama, 2400 serisi veya 8400 serisi tavsiye etmiyorum, e geriye ne kalıyor, 2600,3650,8600, onlardan yukarısında zaten uçurum vardı, adam fiyatı duyunca ürküyordu tabi, şimdi gönül rahatlığıyla adam gibi oynatabilecek 3850 alınabilirken, bu karta gereksiz denemez. Bu kart ülkemizde 100$ seviyesine düşsün, peynir ekmek gibi derler ya, öyle satar. Çoğu kişi daha 8600gt grafiklerine hasret, 3850 onlara nasıl gelir siz düşünün.
İnsanımızın gönlü zengin olduğu için, böyle ucuz kartlara itibar etmiyor tabi. Ben 1950Pro ile hala oyun oynayabiliyorsam, 3850 daha uzunca bir süre kullanılabilir.
Açık artırma sitesi değil kardeşim aşağıda bir sürü site linki koymuşlar. en ucuz olandan pahalıya doğru...