Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Sony 32w4000 incelemesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Sony 32w4000 incelemesi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
duncan21

13 Haziran 2008; 2:09:43 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Evet arkadaşlar uzun süredir düşündüğüm projemi gerçekleştirip , 32w400 aldım . Aslında hedefim 40w4000 almaktı ancak son anda bir değişiklik oldu ve bu modelde karar kıldım . Sonradan düşününce iyi bir tercih olmuş dedim çünkü oda küçüktü ve 32" ideal oldu . Yeni lcdtv alacak arkadaşlar kesinlikle mağazada bakıp boyutlara aldanmasınlar inanılmaz bir göz yanılması oluyor orda küçük görünen lcdtv odaya veya salona çok büyük gelebilir.

Öncelikle şunu belirteyim w4000lerin 32" modelinde 10bit,x.v. color , live color özellikleri mevcut değil. 40"ve üstü modellerde ise var . Bunlar önemli özellikler gibi gözüksede mağazada incelemelerimde ve internette okudğum yazılarda 32" in daha küçük boyutundan dolayı çok fark ettirmediğini gördüm .

Gelelim incelemeye ; öncelikle kablo sıkıntım olduğu için , Goldmaster marka uydu alıcısıyla scarttan bağlayarak cihazı test ettim , görüntü çok kötüydü . Aslında fazla bir beklentim yoktu ama insanın moralini bozuyor gerçekten . Tabi kablonun kalitesiz olduğunuda unutmamak lazım . Ben lcdtvyi pc bağlantılı kullanıcağım için çok üstünde durmadım düzeltmeye uğraşmadım . Xbox360 oyun konsolunda gerçekten güzel görüntü aldım ,tabi oyunların çözünürlüğü çok yüksek olmuyor en azından 1080p oyun bulmak zor onun için yakından bakınca biraz dağılma oluyor ancak belli bir mesafeden çok iyi görüntü aldım .

Bugün hdmi-hdmi kablo alıp pc bağlantısıda gerçekleştirdim , pc bağlantısında w4000serisinin 1080p alamama şüphesi vardı biliyorsunuz . Ancak tarafımdan da onaylandı kesinlikle problem yok 1080p tamamdır .Görüntüyü ayarladıktan sonra tv izleme işini digitaltv kartından yapacağım için hemen altdvb programını açtım , biraz şüphelerim vardı ama beklediğimin üstünde bir performansla karşılaştım ,atv de Almanya- Hırvatistan maçını açtım hemen performansı beni çok şaşırttı , maçlarda karşılaşılan problemlerin hiçbiriyle karşılaşmadım . Hdsuisse kanalına geçip birde aynı maçı hd olarak görme fırsatı buldum doğal olarak farklıydı .

Şimdilik bu kadar arkadaşlar ,sorularınız varsa aklınıza takılanlar burdan paylaşalım . Resimleri biraz acele çektim ayarlamaları olmadan, yarın daha düzgünlerini koymaya çalışırım elimde kaynak çok

Tvnin genel görüntüsü ;
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

Zdf kanalından maç görüntüsü

Xbox360dan bir görüntü

Hdsuisse kanalından maç görüntüsü

mehmetsary

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

13 Haziran 2008; 7:25:03 

32r81bnin sd yayını yada panosonic32bi modeli vardı ismi aklımda değil 2.400ytl idi bu modelde çok başarılı bence ilk tercih bu modeller olabilir.

Türk Telekom'un her ay hiç bir hizmet vermeden 14,17 YTL almasına karşıysanız tıklayın
BiLGiMeRKeZi
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

13 Haziran 2008; 10:49:47 

Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun aldığın cihaz. Bişeyler soracam anladığım kadarıyla bu modelin özellikleri gayet iyi, televizyonu nerden aldın ve fiyat ne kadar dı. ben bir yerde 2450 ytl gördüm sence fiyatı nasıl daha ucuz alabileceğim yer var mı?
HiGHWAYMOUSE

13 Haziran 2008; 10:55:54 

Dostum...

Hayırlı uğurlu olsun. İnceleme için de teşekkürler.

vga-vga bağlantı ile elde edebileceğin çözünürlük değerlerinide verirsen iyi olur. Tabi mümkünse...

Ayrıca, Bu tv'ler seninde bahsettiğin gibi mağazada küçük gözükürler, eve getirirsin sanki büyür, aradan bir kaç ay zaman geçer bakmışsın yine küçülmüş. İnşallah tabi sen bu üçüncü durumu yaşamazsın ama bende öyle oldu.

duncan21

13 Haziran 2008; 11:48:24 

@ BiLGiMeRKeZi
2.500ytl/12 taksit gibi bir fiyata denk geldi . Ben İzmirdeki sony shopların hepsini dolaştım bundan düşük fiyat veren olmadı ,şimdilik bu fiyat iyi gözüküyor internette belki biraz daha iyi fiyatlar olabilir ama benim içimden gelmedi kargo fln uğraşmak istemedim.

@ HiGHWAYMOUSE

Hocam 19" lcdimdeki vga-vga kabloyu çıkarır çıkarmaz deneyeceğim . Dediğiniz gibi göz alıştıktan sonra normal geliyor insana ,bakalım umarım pişmanlık olmaz.

BiLGiMeRKeZi
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

13 Haziran 2008; 13:19:58 

Sony Shoplardan aldın yani. gerçekten fiyat iyiymiş...

quote:

Orjinalden alıntı: duncan21

@ BiLGiMeRKeZi
2.500ytl/12 taksit gibi bir fiyata denk geldi . Ben İzmirdeki sony shopların hepsini dolaştım bundan düşük fiyat veren olmadı ,şimdilik bu fiyat iyi gözüküyor internette belki biraz daha iyi fiyatlar olabilir ama benim içimden gelmedi kargo fln uğraşmak istemedim.

@ HiGHWAYMOUSE

Hocam 19" lcdimdeki vga-vga kabloyu çıkarır çıkarmaz deneyeceğim . Dediğiniz gibi göz alıştıktan sonra normal geliyor insana ,bakalım umarım pişmanlık olmaz.

rider30

13 Haziran 2008; 18:01:34 

Hayırlı olsun, bende w4000 modelinden almayı planlıyorum inceleme için teşekkürler. Bu arada en iyisi Sony Shop dan almak Cevahir'de sormuştum 2500 YTL'di.

Macbook Pro 2.4GHz, 2 GB DDR2 RAM, 200 GB HDD, Multi touch trackpad, GF 8600 GT 256MB Vista Ultimate & Leopard
iPod Nano 4 GB
Apple Cinema Display 20" S-IPS 1680x1050
Canon PowerShot A540
duncan21

15 Haziran 2008; 16:25:21 

Arkadaşlar bugün vga-vga kablo ile bağlama imkanı buldum pc ye . Alabildiğim en iyi çözünürlük 1366x768 oldu . Ve görüntü hiçte iyi değildi .

Pc bağlantısı için dvi-hdmi bağlantı şart gibi .

JOSEPH_STALin

15 Haziran 2008; 18:29:19 

quote:

Orjinalden alıntı: duncan21

Arkadaşlar bugün vga-vga kablo ile bağlama imkanı buldum pc ye . Alabildiğim en iyi çözünürlük 1366x768 oldu . Ve görüntü hiçte iyi değildi .

Pc bağlantısı için dvi-hdmi bağlantı şart gibi .

Aynı şeyleri ben de yaşadım 32r kullanıcısıyım vga ile hdmi arasındaki görüntü farkı gerçekten gözle görülür biçimde farkediyor................

Bu sonbahar afrika sıcaktan kavrulacak

vardar052

15 Haziran 2008; 18:47:59 

dostum uydu alıcıın hangi marka.Bende yumatu iq var senınkı cok net gösteriyor...

duncan21

15 Haziran 2008; 18:53:15 

Tv izlemek için digitaltv kartı kullanıyorum , düzgün codeclerle birlikte sd yayında iyi bir sonuç alınabiliniyor .
quote:

Orjinalden alıntı: vardar052

dostum uydu alıcıın hangi marka.Bende yumatu iq var senınkı cok net gösteriyor...

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Sony 32w4000 incelemesi Sayfa: [1]
Buraya git: