Şimdi Ara

Analog-DVI Karşılaştırması - -İnceleme^Yeni^Resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Analog ve dvi desteklemekte.
    Ekran kartım onboard Ati1250
    Şimdi çektiğim ekran görüntülerine göz atalım

Dvi

Analog

Dvi

Analog

Ben analog ve dvi arasında herhangi bir fark göremedim
    tek fark(işleyişini saymazsak yani çiplerini vs. ==>> DVI BİLGİSAYAR AÇILDIĞINDA GELEN GÖRÜNTÜYÜ OTOMATİK OLARAK EKRANA OTURTUR, AYARLARI OTOMATİK UYGULAR, ANALOGDA İSE BUNU MONİTÖRDEKİ "AUTO" TUŞUNA BASARAK GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ. TEK FARK BU.
    Ve ben şua an dvi lı monitörümü analog kullanıyorum. Çünkü dvi da kullanınca bilgisayar her açıldığında bikaçsaniye ekran gidip geliyor. ve bazı bölgeler karıncalı gibi oluyor.ölüp ölüp dirilen piksel gibi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emy62 -- 13 Haziran 2008; 21:49:01 >

• Benim LG 1960 SR anolog olmasına rağmen her açılışta ekranın oturmasını kendisi ayarlıyor.
  • halihazırda bir başlık mevcut bence bu başlığa gerek yok. ben crt kullanıyorum şu anda resimlerle hiç alakası yok mesela. aynı konunun alakasız olması gibi.
  • Analog monitörlerde alacağınız görüntü ekran kartının ramdac kalitesiyle değişir. Sizdeki kart ati üretimi ki, ati kartlar eskiden beridir nvidiaya göre daha iyi görüntü çıkışı sunarlar. Digital monitörlerde bunun hiçbir önemi yoktur ikiside aynı verir, ama analog da farkeder. Buna rağmen ikinci fotoğraflarda fark var. Çok az ama yinede dvi la yapılan bağlantıda görüntü daha kontrastlı.
  • test ettiğin çözünürük nedir ?benmi göremedim

1280 kadar analog yetıyo zaten üstü için DVI denıyo ..artık dısplay port deniyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

test ettiğin çözünürük nedir ?benmi göremedim

1280 kadar analog yetıyo zaten üstü için DVI denıyo ..artık dısplay port deniyo

1280*1024
  • dvi da görüntü daha canlıdır analogda ise gölge varmış giidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben aynı testi 940bw ile yapmıştım.Öyle makro resim çekince fark falan göremezsiniz tabiiki.Ama arada çok fark var gözüyle görmeyen inanmaz buna.Bu test hiç bir şey ifade etmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecay

Ben aynı testi 940bw ile yapmıştım.Öyle makro resim çekince fark falan göremezsiniz tabiiki.Ama arada çok fark var gözüyle görmeyen inanmaz buna.Bu test hiç bir şey ifade etmez.

Gözüyle görmek değilde parayı vermek diyelim biz şuna forumdaki konuların çoğunu okudum sanki dvi monitör alanlar verdikleri onca fazla paranın etkisiyle "dvi analogdan çok iyi ya" görüşüne sahip oluyor, tamamen duygusal bir yaklaşım. Bence dvi için bir monitöre dünyanın parasını vermek mantıklı bir hareket değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

quote:

Ben aynı testi 940bw ile yapmıştım.Öyle makro resim çekince fark falan göremezsiniz tabiiki.Ama arada çok fark var gözüyle görmeyen inanmaz buna.Bu test hiç bir şey ifade etmez.

Gözüyle görmek değilde parayı vermek diyelim biz şuna forumdaki konuların çoğunu okudum sanki dvi monitör alanlar verdikleri onca fazla paranın etkisiyle "dvi analogdan çok iyi ya" görüşüne sahip oluyor, tamamen duygusal bir yaklaşım. Bence dvi için bir monitöre dünyanın parasını vermek mantıklı bir hareket değil.

Yok sadece dvi değil aslında, dvi ile yanında kalite ve özellikler de geliyor, örn Neovo'nun Asus'un Lg'nin analog modelleri var ama bunlar özellik, tasarım olarak da çok iyi monitörler değil dvi olan modellerde özellik, tasarım kalite de var.

• quote:

Orjinalden alıntı: OnuR

quote:

quote:

Yok sadece dvi değil aslında, dvi ile yanında kalite ve özellikler de geliyor, örn Neovo'nun Asus'un Lg'nin analog modelleri var ama bunlar özellik, tasarım olarak da çok iyi monitörler değil dvi olan modellerde özellik, tasarım kalite de var.

böyle bir GENELLEME yanlış olur kanaatimce

• quote:

Orjinalden alıntı: emy62

quote:

Orjinalden alıntı: OnuR

quote:

quote:

böyle bir GENELLEME yanlış olur kanaatimce

Büyük bölümü böyle ama, iyi monitörde dvi var daha düşük kalitede olanda yok.

• Bu pek doğru değil. Özellikler bakımından analog olanlarda daha iyi seçenekler bile var. Çünkü fiyat avantajı var ortada. Daha çok özelliği ucuza alabiliyorsunuz. 22'' seviyesinde analoglara yakın fiyatlardan satılan dvi lı modellerse felaket. İsterseniz mağazalarda görüntüyü bir kıyaslayın. Dvi avantajına rağmen görüntüleri hiç iyi değil. Dvi lı bir model seçilecekse kesenin ağzını açmışken iyi bir ürün almak lazım. Çünkü görüntü çözümü ekran tarafından yapılıyor. Ekran içindeki chip işini ne kadar iyi yaparsa sonuç o kadar iyi oluyor. Analogda olay daha çok ekran kartına bağlı. Ekran kartı ne verirse onu gösteriyor alet. Sırf dvi lı diye abuzittin markalara yönelmeyin, yada samsung gibi büyük markaların ucuz ürünlerine. Fiyat kırmak için nelerden tasarruf ediyorlar.
  • arkadaşlar monitorum 2232 bw ben bunu hangi kablolardan dvi baglarım şu an analogdan baglı dvi ı beceremediğim için kullanamıyorm
  • quote:

Orjinalden alıntı: emy62

mONİTÖRÜM AG NEOVO F-419
    Analog ve dvi desteklemekte.
    Ekran kartım onboard Ati1250
    Şimdi çektiğim ekran görüntülerine göz atalım

Dvi

Analog

Dvi

Analog

Ben analog ve dvi arasında herhangi bir fark göremedim
    tek fark(işleyişini saymazsak yani çiplerini vs. ==>> DVI BİLGİSAYAR AÇILDIĞINDA GELEN GÖRÜNTÜYÜ OTOMATİK OLARAK EKRANA OTURTUR, AYARLARI OTOMATİK UYGULAR, ANALOGDA İSE BUNU MONİTÖRDEKİ "AUTO" TUŞUNA BASARAK GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ. TEK FARK BU.
    Ve ben şua an dvi lı monitörümü analog kullanıyorum. Çünkü dvi da kullanınca bilgisayar her açıldığında bikaçsaniye ekran gidip geliyor. ve bazı bölgeler karıncalı gibi oluyor.ölüp ölüp dirilen piksel gibi:)

kardeş '' ANALOGDA İSE BUNU MONİTÖRDEKİ "AUTO" TUŞUNA BASARAK GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ'' demişsin;burada tam olarak ne demek istedin anlayamadım da bi açabilirmisin? bende lcd monitör alacamda asus 22'' almayı düşünüyorum ancak dvı yok ve araştırıyorum hala, orada yazdığını tam olarak açarsan sevinirim

• Asus da auto diye bir tuş yok. Zaten adı üstünde auto adjust yapıyor kendisi. Ekranda yazısı çıkıyor, sağa sola kaydırıyor görüntüyü, sonra hop tabak gibi oturtuyor. Bu konuda oldukça başarılı bir monitör. Zaten bu sadece çözünürlüğü farklı aspect değerlerine ayarladığınızda olan birşey. Normalde herhangi bir ayarlamaya gerek kalmıyor görüntüyü oturtmak için.
  • http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=iCShZgQfneDT5GbX3zWmUg

bu monitör alınırmı peki çünkü fiyatı 17' lerle aynı ama 22' ne dersiniz analog olması çokmu kötü
  • Test ettiğin çözünürlük nedir ?
  • karşılaştırma yetersiz...
  • yaptığınız karşılaştırma çook iyiii bence okadar para veripte dvı çıkışlı mönitör almanın çok mantıklı birşey olduğunu düşünmüyorken buda iyi oldu mauhakkak ki aralarında bi fark vardır ve blu ray ve yüksek çözünürlü medialar daha henüz çok pahalaı iken bu kadar kasmaya da gerek yok adamalar raaaa göre herşey basit çiz üstünü gitsin anaologla nerdeyse aralarında 100 de 100 bir oran varmışçasına hareket ediyorlar ben bi fark göremedim ve kullanan lardada incelememe rağmende okadar fark göremiyorum 300 ytl ye aldığım analog lcd monitör 5 sene beni götürür ve ozamana kadar neler çıkar şimdi blu ray okuyucular bile dünya parayken bukadar mantık dışı bir iş gereksiz ve erken yani evrimini henüz tamamlamamış ve yeni şekil almaya başlamış birşeyde çoook kasıyorsunuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.