Yeni nesil üretim teknolojileri ile birlikte grafik işlemciler de nanometrik küçülmeye ayak uyduruyor olsa bile geleceğin ekran kartları boyut olarak büyümeye devam edecek gibi görünüyor. Bugün çift slot ekran kartları bile anakart üzerinde kapladıkları alan bakımından zaman hoşnutsuzluk yaratıyor olsalar da PCI Special Interest Group'un (PCI-SIG) sunumlarına göre 2010 yılı ile birlikte kullanılacak ekran kartları da üç slot tasarıma geçebilir. Grup şu an PCIe 3.0 spesifkasyonuna yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca gelen bilgilere göre harici güç gereksinimi duyan ekran kartlarında yaygın olarak kullanılan 2x3 konnektörü de yerini 225/300 watt'lık kartalra gerekli gücü sağlamak için yeni 2x4 konektörüne bırakacak gibi görünüyor. Açıkçası PCI-SIG'in çalışmaları gelecekte 300 watt güç tüketen ve üç slot tasarıma sahip ekran kartlarının olacağını işaret ediyor, tabi durumun detaylarını zamanla göreceğiz zira PCIe 3.0 uyumlu ilk ürünler muhtemelen 2010 yılı içerisinde duyurulacak.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Yenilenebilir enerji kaynakları hızla tükenirken, Global çevresel kirlilik hat safhadayken, Bilinçli her İnsan hem maddi ve hemde biyolojik dengeyi düşünerek tasarruf kaygısı taşırken, Bunlar hangi akla hizmet daha fazla güç tüketme yarışına giriyorlar acaba. Bizim yaşadığımız dünyada yaşamıyormu bu adamlar.
Bunca zaman bana anlatmaya çalıştığını,kendimi bulduğumda anladım. Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış, Kendi yolumu çizdiğimde anladım.. Bir tek yaşanarak öğrenilirmiş hayat, okuyarak,dinleyerek değil.. Bildiklerini bana neden anlatmadığını, anladım..
işte buna denir @18yusuf arkadasın dedigi gibi bence de su sogutmaya gecilmeli ve ardından standart olması lazım.ki bu na cok var gibi görülüyo. böyle giderse yakında anakartla aynı boyutta olurlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jnrgndz_798 -- 12 Haziran 2008; 16:44:09 >
Yenilenebilir enerji kaynakları hızla tükenirken, Global çevresel kirlilik hat safhadayken, Bilinçli her İnsan hem maddi ve hemde biyolojik dengeyi düşünerek tasarruf kaygısı taşırken, Bunlar hangi akla hizmet daha fazla güç tüketme yarışına giriyorlar acaba. Bizim yaşadığımız dünyada yaşamıyormu bu adamlar.
+1 zaten elektirik harcaması arttıkça elektrik faturası daha az geliyo
grafik işlem görevlerinin hızla kuzey köprüsüne ve işlemciye kaydığı bu günlerde::::::: watt/soutucu boyutu orantısı kurup şöle böle olacak demek çok saçma
artık kasa degil direk dolap alırız bütün bilesenleri de delikler acıp vidalarız