Şimdi Ara

TOSHIBA EP-30 mu? Pioneer DV400AV/600AV mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha kaliteli görüntü için HDMi çıkışlı ve 1080p, 720p upscale yapabilen bir DVD-Player almayı düşünüyorum.
    Bunu HDMi ve component girişleri de olan 720p destekleyen MITSUBISHI HD1000U ev sinema projektörüme HDMi kabloyla bağlantı yaparak kullanmak istiyorum.

DVD-Player'da aradığım en öenemli özelliklerden biri de kopya DVD, kopya CD okuyabilmesi, okuma problemi olmamalı yani.
    Şu anda kullandığım PHILIPS LX3950w dvd oynatıcılı ev sinema seti, bazı kopya DVD ve CD'leri okuyamadığı, seyretmeye başladığım bazı DVD / VCD filmler yarım kaldığı, film zevkimizin, tadımızın kaçtığı, bunları ancak bilgisayarımın (Pioneer firmware yüklenerek Pioneer 11L'ye dönüştürülen ASUS 1608P3S) DVD-RW'ında monitör karşısında seyredebildiğim için yeni teknoloji DVD Player arayışına girdim.

Pioneer'ların hiç okuma problemi yok. Bu konuda en sorunsuz marka olarak biliniyor. Internette DV-600AV modelini aradım, sanırım stoklarda yok. Fiyatı da 375YTL civarında. 600AV yerine yine Pioneer'ın 400AV modeli de düşünülebilir. DV-400AV'de optik dijital çıkış ve 5+1 analog çıkış yok (ve belki USB girisi de yok) AMA piyasada mevcut ve fiyatı da daha uygun.

Aslına bakarsınız her tür kopya medyayı okuyabildiğini bilsem hemen TOSHIBA EP-30 HD DVD-Player alacağım AMA bu forumda EP-30 ile ilgili konularda kopya DVD/CD medyaları okuyamadığından bahsedenler, hatta bu nedenle geri iade edenler var. gerçekten okuma problemi var mı yok mu?

EĞER Toshiba EP-30 HD DVD Player için "okuma problemi kesinlikle YOKTUR!" ve "1080p / 720p upscale özelliği Pioneer'dan üstündür" denirse, hemen alacağım. Okuma problemi gerçekten varsa, (aynı şeyleri yaşamamak, filmleri seyretmeye başlayıp da okuyamama nedeniyle bilgisayarımın DVD-RW'ında, monitör karşısında tamamlamak zorunda kalmamak için) Pioneer alacağım.

• dostum piyasada o kadar çeşitli kalite ve formatta cd-dvd var ki bütün bunların hepsini okur diye birşey yok..
    hepsini okuyor hiç sorunsuz denilen cihaza bir dvd getiririm okuyamaz kalır, aynı dvd yi uydurma bir dvd rom okur.
    ama bu dvd romda belki en kaliteli bir diski okuyamaz, bu böyle dolayısı ile sadece çoğunu okuyabilen cihazlardan sözedilebilir.

ama bu arada satın almadan kaç tane çeşit film ve cd-dvd deneyebilirsin ki, aldıktan sonra belki kullandığın 100. üncü cd de sorun çıkacak bunu bilemezsin.

Son söz, benim tavsiyem upscale için alıyorsan zaten bi kere kaydının orijinal veya 9gb dvd ye kayıtlı olması gerekir ki güzel görüntü alasın,
    bu durumda zaten okuma problemi olmaz, ayrıca tamam HD-DVD nin geleceği yok ama piyasada BLU-RAY in bile varisleri konuşulmaya başlamışken
    bir dvd player a 300 ytl gibi rakamlar vermek yazık, yani TOSHIBA yı ben en çok upscale ve fiyattan zarar etmemek adına tavsiye ederim,
    herşeyi okur diye bir tesbitim yok ama denediğim tüm DVD-R ve DVD+R Ları okudu..

• quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

dostum piyasada o kadar çeşitli kalite ve formatta cd-dvd var ki bütün bunların hepsini okur diye birşey yok..
    hepsini okuyor hiç sorunsuz denilen cihaza bir dvd getiririm okuyamaz kalır, aynı dvd yi uydurma bir dvd rom okur.
    ama bu dvd romda belki en kaliteli bir diski okuyamaz, bu böyle dolayısı ile sadece çoğunu okuyabilen cihazlardan sözedilebilir.

ama bu arada satın almadan kaç tane çeşit film ve cd-dvd deneyebilirsin ki, aldıktan sonra belki kullandığın 100. üncü cd de sorun çıkacak bunu bilemezsin.

Son söz, benim tavsiyem upscale için alıyorsan zaten bi kere kaydının orijinal veya 9gb dvd ye kayıtlı olması gerekir ki güzel görüntü alasın,
    bu durumda zaten okuma problemi olmaz, ayrıca tamam HD-DVD nin geleceği yok ama piyasada BLU-RAY in bile varisleri konuşulmaya başlamışken
    bir dvd player a 300 ytl gibi rakamlar vermek yazık, yani TOSHIBA yı ben en çok upscale ve fiyattan zarar etmemek adına tavsiye ederim,
    herşeyi okur diye bir tesbitim yok ama denediğim tüm DVD-R ve DVD+R Ları okudu..

+1

• Evet, okuma konusunda haksız sayılmazsınız. Neyi okuyup, neyi okuyamayacağını önceden kesin bilemeyiz. AMA şurası da bir gerçek ki Pioneer'ların okuma performansları çok çok iyidir. Yani en azından böyle bilinir, böyle söylenir. İyi bir geçmişi var bu konuda. Toshiba'nın EP-30 modeli ise nispeten yeni bir model ve Pioneer markası kadar kullanımı da yaygın değil henüz ülkemizde. Bir de medyaları okuyamadığı için iade bile eden(ler ?)i okuyunca şüphelendim. Çünkü mevcut Philips dvd oynatıcım en az 7-8 kez film zevkimizin içine etti. Yani okuyamama problemi olmaması çok önemli. Siz de böyle bir sorunu yok diyorsunuz? İtirazı olan var mı?

Geniş bir DVD / CD medya yelpazesini okuyabilme konusunu bir tarafa bırakırsak, Toshiba EP-30'un 720p ve 1080p upscale özelliği konusunda ne dersiniz? Çünkü bu EP-30'da, XE1'de olan o "297MHz/12bit Video DAC" YOK !

• zaten EP-30 dan daha iyi upscale i var diyebileceğim tek cihaz XE1 .
    AMA BU CİHAZI DA BULABİLENE AŞKOLSUN..

UPSCALE e gelince ben bu cihazı 2 çeşit görüntü veren cihaz ile test edebildim,
    biri imzamdaki tv ve bana elimdeki HD-DVD leri yeniden izlettirdi

Diğeri yeni elime geçen, PANASONIC PT-AX200U. Bu cihaz ile benim 32" LCD me göre çok daha fazla sinema keyfi aldığım için,
    çoğu filmimi özellikle yüzüklerin efendisi extended usa baskı dvd leri hep baştan izledim.
    İtiraf ediyorum tüm film boyunca değil ama bazı sahnelerde yahu gerçek HD olsaydı ne farkı olabilirdi ki diye düşündüm.

Sonuçta orijinal baskı ve transferi iyi yapılmış dvd leri upscale etme konusunda iyi değil diyecek herkese iddia ederim ki çok iyi.
    Ama mesela bırakın kopyaları orijinal baskı bir dark city DVD filmi varki VCD den beter böyle kayıtlara cihaz ne yapsın.

Uzun lafın kısası bundan daha iyi upscale yapan birkaç cihaz var belki ama ne ulaşılabilir nede fiyatları makul..

Benim param çok yine değiştiririm deseniz bile size zarar ettirmez..Zaten bir kere yanındaki HD-DVD leri seyrettikten sonra dünyanın
    en iyi upscale i bile sizi kesmeyecek benden söylemesi..

Amma döktürdüm yavu, TOSHIBA dan prim aldığım belli olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 12 Haziran 2008; 15:30:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

Evet, okuma konusunda haksız sayılmazsınız. Neyi okuyup, neyi okuyamayacağını önceden kesin bilemeyiz. AMA şurası da bir gerçek ki Pioneer'ların okuma performansları çok çok iyidir. Yani en azından böyle bilinir, böyle söylenir. İyi bir geçmişi var bu konuda. Toshiba'nın EP-30 modeli ise nispeten yeni bir model ve Pioneer markası kadar kullanımı da yaygın değil henüz ülkemizde. Bir de medyaları okuyamadığı için iade bile eden(ler ?)i okuyunca şüphelendim. Çünkü mevcut Philips dvd oynatıcım en az 7-8 kez film zevkimizin içine etti. Yani okuyamama problemi olmaması çok önemli. Siz de böyle bir sorunu yok diyorsunuz? İtirazı olan var mı?

Geniş bir DVD / CD medya yelpazesini okuyabilme konusunu bir tarafa bırakırsak, Toshiba EP-30'un 720p ve 1080p upscale özelliği konusunda ne dersiniz? Çünkü bu EP-30'da, XE1'de olan o "297MHz/12bit Video DAC" YOK !

Bendeki 1080i'lik HD E1 de bile 297mhz 12 bit Video DAC var. Ep-30 da olmadığına emin misin ?

• Diğer arkadaşlara ek olarak +1111
    Ben internetten indirip imajlarını yazdırdığım bütün dvd ve cdleri ep-30 sorunsuz okudu şimdiye kadar.

Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sayın braveheart11,
    geçenlerde yine bi topikte yazmıştım sana bu konuyu,ben çoktan almış kullanııyordur diye düşünürken baktım sen daha araştırma aşamasındasın bir kez daha burada yazayım kardeş,
    şimdi dünyadaki hiç bir marka model oynatıcı için evet bu kesinlikle bütün cdleri oynatır denemez,sen demişsinki pıoneerların hiç okuma problemi yok,bu kesinlikle doğru değil,ama diyelimki yok yani pıoneer bütün kopyaları okuyor ama ben yinede kopya okuması ile değil,kaliteli görüntü için uğraşırdım.
    mesela dünyadki kanıtlanımış en iyi upscale yapan oynatıcıyı çıkaracaklar ve diyecekler ki:bu oynatıcı asla kopya okumaz,cd okumaz,vcd okumaz,mp3 okumaz okumaz,okumaz sadece sadece orjinal dvd okur,orjinal dvd dışında hiçbir şey okumaz.....ben eğer bütçemi çok aşmıyacaksa kesinlikle gider onu alırdım,
    bir kere şunu aklına derin derin yaz,bir cihazın çok format okuması yada okumaması onu kesinlikle kaliteli yada kalitesiz yapmaz...bu asla kalite göstergesi değildir.....
    ordada yazmıştım burada yazayım,sana hiç kimse şunu diyemez yada iddia edemez ve sende böyle bişey bekleme:evet ep 30 kesinlikle bütün kopyaları okur...yada evet pıoneer bütün kopyaları okur,asla böyle bişey yok....
    ve bir kez daha söyliyim kardeş sen projeksiyon kullanacam falan demişsin senin ne işin var sıkıştırılmış kopyayla falan filan yaa.
    ama ben şunu söyliyim ep 30 benim şimdiye dek denediğim orjinal kopya bütün dvdleri okudu...haa okumaya da bilirdi-keşke atıyorum kopya okumıyacak olupta %2 orjinalleri daha daha iyi okusada kopya okumasa......bu bir.....ama benim denediğim bütün diskleri okudu..
    upscale olayı pıoneerden daha iyi bunda hiç şüphen olmasın....hele bu fiyata...
    hoşçakal....

• pioneer dv-400 aldim cok memnunum . oneririm en azindan pioneer markasinin verdigi kalite gerci hepsi ayni ama soyle bir bakinda herkezin evinde yilarca kullandigi ve hala sapa saglam duran bir marka ben cok memnunum fiyatida oldukca indi bence makul .
  • quote:

Orjinalden alıntı: rg206
    Bendeki 1080i'lik HD E1 de bile 297mhz 12 bit Video DAC var. EP-30 da olmadığına emin misin ?

TOSHIBA DVD-Player kataloğunda, pekçok modelinin teknik özelliklerinin karşılaştırıldığı tabloda "297MHz 12 bit Video DAC" özelliğinin mevcut olduğunu gösteren işaret sadece XE-1 modelinde yer alıyor. Diğer tüm model sütunlarının, bu özelliğe denk gelen satırları BOŞ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 13 Haziran 2008; 6:27:40 >
  • doğrudur, o işlemci sadece HD-XE1 de var.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: rg206
    Bendeki 1080i'lik HD E1 de bile 297mhz 12 bit Video DAC var. EP-30 da olmadığına emin misin ?

TOSHIBA DVD-Player kataloğunda, pekçok modelinin teknik özelliklerinin karşılaştırıldığı tabloda "297MHz 12 bit Video DAC" özelliğinin mevcut olduğunu gösteren işaret sadece XE-1 modelinde yer alıyor. Diğer tüm model sütunlarının, bu özelliğe denk gelen satırları BOŞ.

• Bu akşam bir arkadaşım vasıtasıyla TOSHIBA EP-30 HD-DVD Player alıyorum.
    Farklı önerisi olan varsa ya şimdi konuşsun ya da sonsuza kadar sussun !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 13 Haziran 2008; 10:21:22 >
  • Merhaba,
    Toshiba'nın sitelerinden birinde EP-30'un 297 MHz ve 12 Bit Video DAC olmasa bile 148MHz ve 12 Bit Video DAC desteklediği bilgisi var.
    Selamlar

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=900431

http://testing.toshibahddvd.co.uk/products/hd-ep30/key-features.cfm

• Bu linkler yararlı oldu. Teşekkür ederim. Bu arada TOSHIBA HD EP-30 DVD-Player + 4 HD film hediyesi ile birlikte alındı.
    Yardımcı olan, tecrübe ve görüşlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.
  • quote:

Bu linkler yararlı oldu. Teşekkür ederim. Bu arada TOSHIBA HD EP-30 DVD-Player + 4 HD film hediyesi ile birlikte alındı.
    Yardımcı olan, tecrübe ve görüşlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.

hayırlı olsun güle güle kullan, pişman olmıyacaksın bu arada hd-dvd filmler için yeni bir site buldum,http://forum.donanimhaber.com/m_13079539/mpage_10/tm.htm
    topiğinden detaylara ulaşabilirisn. Umarım yararlı olur.

• "Hayırlı olsun" dilekleriniz için teşekkürler. İNŞALLAH hayırlı olur ve sorun yaşamam, pişman olmam.
    Şimdiki soru: 1080p olan bu HD filmleri 720p ve 1080i destekli projektörde izleyebilir miyim?
    Aslında TOSHIBA EP-30, 1080p olan bu HD filmleri, 720p DOWNscale yaparak projektöre gönderebilse en ideali olur gibi geliyor.
  • Bence 1080i 'de daha iyi görüntü alacaksın,
    bu konu daha önceleri çok tartışıldı 720p mi 1080i mi diye,
    ben HD E1'de 1080i den daha iyi görüntü aldım 720p'ye nazaran.
    selamlar
    quote:

"Hayırlı olsun" dilekleriniz için teşekkürler. İNŞALLAH hayırlı olur ve sorun yaşamam, pişman olmam.
    Şimdiki soru: 1080p olan bu HD filmleri 720p ve 1080i destekli projektörde izleyebilir miyim?
    Aslında TOSHIBA EP-30, 1080p olan bu HD filmleri, 720p DOWNscale yaparak projektöre gönderebilse en ideali olur gibi geliyor.
  • Benim sorum yanlış anlaşıldı heralde. Sorun 720p / 1080i'nin hangisi ile daha iyi görüntü alıp alamayacağım DEĞİL.
    Sorun: 1080p High Definition filmleri izlerken, player'dan 720p veya 1080i görüntü çıkışı alıp alamayacağım.
    Çünkü projektörüm ancak 720p ve 1080i destekliyor. Görüntü projektöre High Definition 1080p olarak iletilirse nasıl olur bilemiyorum.
  • dvd player 1080 i de destekiyo tabıkı en yuksek cozünürlük neyse onla izle hele projeksionda daha iyi olur.
    arkadasım bluerayizliyo acaip fark ediyo diyo..
  • TOSHIBA EP-30 elbette 1080i de 720p de destekliyor AMA bunlar standard definition (SD) filmleri upscale etmek için, High Definition (HD) filmler zaten 1080p. Sorun SD filmleri 1080i veya 720p etmek değil. Projektörüm 1080p desteklemediği için 1080p olan HD filmleri 1080i veya 720p'ye DOWNSCALE edebilir miyim?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.