Arkadaşlar virüs girdi.Ekranımın görüntüsü değişti.Ekranda şimdi active desktop recovery yazıyor.Active desktopu geri yükle diyor tamam diyorum ama gene olmuyor.Ne yapmam gerekir.Virüs prog.yükl ü değildi pcm de.Hemen sonra kaspersky yükledim ama oda buluyormu anlamadım.Enson sürümü ve ingilizce olduğu için sadece tarattıyorum şuan da.Ne yapmam gerekir.
Sağ alt köşede kırmızı çarpı işareti çıkıyor ve şu yazıyor. System Alert System detected virüs activities.These may impact the performence of your computer.Please use recomended antispyware software to protect your system from parasite programs. Bu çıkıyor.Hmen kaspersk son sürümünü yükledim.ad aware ile tarattım.Awarenin bulduklarını sildim ama kaspersky bulduklarını silmiyor gibime geliyor.
Trojen olabilirmi.Kaspersky de bir tablo oluşuyor .Türkçesi kötü niyetli program diye yazıyor ve 440 tane trojen diyor.Yani virüs birkaç tane belki ama trojen mi neyse o çak sanırım.
Buldukları dosya isimlerini bilmiyorum.Ama şöyle birşey yaptım.Sürekli Kaspersky ile tarattım.Sonra biraz normale döndü pc.Bazı forumlarda trojen hunter diye bir program duydum.Onunlada tarattım.Sonra Kaspersky 2009 kaldırıp Kaspersky 7 yi kurdum.Oda trojenleri buldu.Şu an için herşey normale döndü.Format atmaya gerek kalmadan düzeltebildim.Şimdi gerçekten herşeyin normal olduğundan emin olabilirmiyim.Yapmam gereken birşey kaldımı?