Arkadaşlar yazın gelmesiyle birlikte artık daha fazla boş vaktim olacak. Geçen hafta sonu önce kağıt sonrada bilgisayar ortamında çizdiğim mini atx boyutlarındaki oyun amaçlı kasamı sizlerinde fikirlerini almak için tasarım halindeki resim ve videosunu koyuyorum.
Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. Kasa hakkında kısaca bilgi vereyim. Kasa 1.5 mmlik alüminyumdan oluşuyor ve dışı tamamen parlak siyah. Ön panel ise 1.5 cm kalınlığındaki mdf den ayrıca yapılacak onunda rengi tamamen parlak siyahtır. HDD ve POWER ledleri için ön panele yerleştirilmiş plexiler olacak ledler arkadan bunları aydınlatacak. Optik ve kontrol ünitesi kapağı ayrıca açılabilir şekilde ön panele yapılacak. Yani kapalı haldeyken herhangi bir renk değişimi yada kötü görüntü olmayacak. Ön panelden biraz daha bahsedecek olursak en alta soldaki fan(80mm) anakart ve bileşenlere hava verecek, hemen yanındakiyse HDD için hava üfleyecek. Biraz daha yukarıda 4 adet usb ve 2 adet line out girişleri mevcut. Buranın kapağı yok tamamen açık kalacak. Daha yukarıda 4 adet fan control 5-12 arası geçiş yapacak yanındaki butonlarsa açma ve reset tuşları olacak. Burayı 90 derece açılabilir kapakla örttüm. En yukarıdaysa tek bir optik sürücünün sığabileceği 3.5 yuva var. Burayıda 90 derece açılabilir kapakla örttüm. Arka kısımda sadece anakart çıkışları ve hdd hava tahliyesi yer alıyor. Eksoz fansa üst kısımda oda 80 mmlik bir fan. Kasa dikeyine bölünmüş olarak tasarlandığından anakart kısmını örten kapakta işlemci fanının direk olarak dışarıdan hava alacak karşılığına delik açılacak. Öteki yanındaysa psu fanı direk olarak dışarıdan hava alacak şekilde delik açılacak. Kısaca (pek kısa olmadı ama ) tasarım bu şekilde ama yapım aşamasında ufak değişikliklerde yapılabilir.
bu gördüğünüz ızgara gibi yerlere normalde en incesinden siyah renkli bayan çorabı yerleştiricem, kapaklarında rengi gövdeyle aynı olacak burada belli olsunlar diye bi ton açık yaptım.
Arkadaşım gerçekten projeni çok beğendim yani bi an aklımdam aynısını yapmak geldi ama tabi o kadar para bende olmadığı için yapamam die boş geçtim bakalım bide yapıldıktan sonra görelim nası olucak bu konunun takipçisi olucam
dostum fazla pahalı olmayacağını düşünüyorum alet edavat var. alınacak boya ve astar gibi malzemeler 20 lira desen, mdf ve alüminyum malzemede max 40 liraya geliyor. Ufak tefek çıkanlar derken en fazla 80 olur ama daha düşük miktara temin edeceğimi düşünüyorum. Tanıdık çok