Orjinalden alıntı: RCox Bence olay yeni jenerasyon eski jenerasyon karşılaştırmasından ziyade aynı fiyat aralığında hangi kartın daha iyi performans verdiği. 4870 ile gtx260 ın fiyatları birbirine yakın olursa hergün "4870 mi gtx260 mı " diye bir başlık açılır, merak etme
Forumu takip etmiyormusunuz fiyatları birbirine çok yakın arada 50$ var karşılaştırılacaksa gtx260 ile karşılaştırılsın onunda testleri yakında gelir
65nm GTX2XX serisini kimse almaz 55nm leri bekler ki en iyi ihtimalle onların çıkması iki-üç ayı geçer. Bu durumda beklenen performansı verirse 48XX serisi malı götürür.
Testlerin 4x aa ve 8x af ile yapılmış olması iyi keşke 16x af olsaydı. Sürücülerin oturmadığı da düşünülürse iyi sonuç yalnız asıl 9800 gtx e karşı ne yaptığı değil gtx 260-90 karşı ne yapacağı önemli.
65nm GTX2XX serisini kimse almaz 55nm leri bekler ki en iyi ihtimalle onların çıkması iki-üç ayı geçer. Bu durumda beklenen performansı verirse 48XX serisi malı götürür.
Heyttt canım ağzına sağlık 48xx serisi malı götürecek özellikle 4850 çok iyi bir pazar payı yakalayacağa benziyor
Asus P5Q3-Deluxe/Intel Q6600/Sunbeam Core-Contact CPU Freezer/AKASA 12CM CRYSTAL CLEAR 4-MAVİ LED/ HIS Ice-q4 turbo 4850 /CORSAIR TWIN3X2048 2GB DDR3 /Samsung 250 GB HDD SATA II NCQ 16 MB /THERMALTAKE SOPRANORS 101 PENCERELİ/ LG 20X DVD-RW Double Layer Siyah SATA /Creative Fata1ity 1010 Gamer Mouse/ A4 Tech X7-G800 Q-TR PS-2 Gamer Klavye/ Steelseries Qck Mouse Pad / FSP EPSILON 700W PSU / SAMSUNG 932GW 19' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 MS Siyah
EN VİDİYA CILAR İÇLERİNE YEDİREMEDİLER SONRA FEYK MEYK DİE SUCLAMA YAPIOLAR.
ZATEN EN KOTU İHTİMALLE 5X160 OLARAK CALISAN KART 5X64 OLARAK CALISAN KARTI HELE HELE ROP UNİTESİ 2 KAT ARTTIRILMIS SHADERİ DAHA HIZLI CALISIYOR 3870 İ %70 CİVARI GECMESİ LAZIM DEDİM TUTTU
Ayrıca CAPS LOCK tuşundan haberi olmayan, sadece gürültü kirliliği yapan, imla kullanımı ve dilbilgisi gibi kavramları, sadece boş geçen Türkçe derslerinın sene sonu sınavlarında bir seçenekten ibaret sanan arkadaşların teknoloji forumlarında da yer almasının içler acısı olduğunu belirtmek isterim
NEDİR BU CAPSLOCK HAZIMSIZLIGI.. BU SEKİLDE KENDİNİ İFADE ETMEK İSTEMİSTİR...BU SENİ İLGİLENDİRMEZKİ YAZANI İLGİLENDİRİR '''NVİDİA YI SEVEBİLİRSİN FAKAT TEPKİNİ BASKA SEKİLDE GÖSTERMENIN YOLLARINI ARA....CAPSLOCK U BAHANE EDEREK DEGİL...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONSTANTİNE_8905 -- 12 Haziran 2008; 14:49:37 >
3xxx serisinde istediğini elde edemeyen ATİ bu sefer 4xxx serisi ile ortalığı kasıp kavuracak gibi duruyor. Benimde gönülden çok istediğim birşey bu ATİ inş Nvidianın 260 tokatlarda eski jan janlı günlerine geri döner.
ya şimdi aklıma geldide bu ati 48** serisi için 480 shader olacak diyordu son dakika da 800 shader olduğunu açıklandı. testlerde de son dakika da ortalama fark 1.4 değilde 1.8 kat çıkmasın Fantaziye bak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_jackall -- 12 Haziran 2008; 19:16:49 >
6 sayfanın tamamını okuduktan sonra şunları söylüyorum 1:malesef hiç bir şey okumadan yorum yapmaya alışmış birçok üye mevcut ve komik duruma düşüyorlar okumuyor isek yorum yapmayalım lütfen. 2:Dh da bugüne kadar hiç bir haberde kesin değil ise bu şekilde bir sunum görmedim yani şüphe ver ise mutlaka editörler bunu belirtiyorlar bu nedenle lütfen direk suçlayıcı tavır takınmadan sorarak neticeye gider isek sanırım bu azimle çalışan insanların kalbini kırmadan daha güzel bir foruma kavuşuruz. 3:ati eğer bu değerlere tüm çözünürlüklerde ulaşıyor ise bu serinin yüksek satış rakamlara ulaşması muhtemeldir 4:sayın fx57 sizde kendinizi bu kadar yormayınız atinin sayfasında bu sunum çıkınca herhalde arkadaşlar bundan sonraki haberlerinizde daha dikkatli yorumlar yapacaktır.
Şimdi birde işlemci derdi başladı, Sanırım 3ghz'lik core 2 Duo HD 4850'e bile yetersiz gelebilir..
DH ahalisi ne diyosunuız bu işe, yeni kartlardan alacaklar ne yapmalı ?
Benimde aklıma bu geliyor ben zaten amd 3800 ile bu ekran kartlarını kullanamayacağım hakkıyla tek ümidim 8800gt 3850 3870 9600gt gibi kartlarda fiyatlar kırılır belki
4850 süper bi kart olacak ancak nvidia buna bi cevap verecektir.değilse ati bütün pazarı alır.su anda 800 shader ile müthiş bi iş başarmışlar gibi görünüyor ancak bana göre 800 shaderi nvidia kullansa daha deli bi kart olurdu herhalde ve bi okadarda pahalı.
umarım ATI doğru bir atak yapar.4850 yi ciddi olarak düşünenlerdenim.
�Bilim deyince, onda hakikat diye öne sürdüğü önermelerin kesin olmasını ister; kesinlik ise en mükemmel şekliyle matematikte bulunur. O halde bilim o disiplindir ki; önermeleri matematikle ifade edilir. O zaman matematiği kullanmayan disiplinler bilimin dışında kalacaklardır.� M.Kemal Atatürk
Bu testleri yapan arkadaşlar 1280*1024 ü ve 1024*768 i test edip koyarlarsa çok sevinirim. 19xx*12xx de kim oyun oynar ki???
Bad sector tamir yazılımı ve hdd fabrika ayarlarına döndürmek için bana ulaşabilirsiniz... Acer 6930G XP(Intel) sürücülerini bulamadıysanız yine bana ulaşabilirsiniz... Gece gece aklıma bu kadarı geldi. Hatırladıkça yazarım :D
Ortalama ati nin %40 a yakın bir avantajı olduğu görünüyor tahmin ediyorum ki ati bu seneyi iyi geçirecek gibi ( bu saatten sonra ) ufukta güzel sonuçlar görünüyor gtx 260 ve 280 e karşı iyide bi f/p kartı cıkarırsa rekabet ortamını dahada güzelleştirecektir.
Intel Quad Core Q6600@3,6 GHz Günlük ( 1,575 v ) |.::.| ZeroTherm BTF 90 Cpu Cooler |.::.| DFI Lanparty DK P45-T2RS PLUS|.::.| 2 X 2 GB OCZ ReaperX Dual Kit 3-4-3-12 / 800 MHz ( 2,2 v.) |.::.| ZOTAC 9800GTX+ 512 MB 256 Bit |.::.|( 738/2200/1836-Def. ) - PNY Quadro FX570 // |.::.| Team 32 GB SSD * 3 Raid 0 + 250 GB Seagate ST3250410AS + W. Digital Raptor 150 GB |.::.| TAGAN 530 Watt 2 Force |.::.| FEEL HURRICANE AI03 SİYAH Kasa |.::.| Creative Audigy2 ZS Platinium |.::.| Logitech Z5500 |.::.| Logitech G5 Gamer Mouse|.::.| Logitech G15 Klavye|.::.| Logitech ChillStream Pc Joystick |.::.| Eski Nick FeNoMeNMaN
Forumun kullanıcı testlerini bekliyorum. Bu testler bana da pek iç açıcı gelmedi. Neden mi?
1- 8800 ün puan barı neden hep aynı seviyede? 2- 8800 bütün testlerde aynı puanı mı almış demek oluyor ki, buna kim inanır? (Kadir bile inanmaz) 3- Forumda kullanıp test eden var mı? (yoksa ki yok beklemek lazım)
Eğer bu testler doğru ise yine de 9600 e devam. Benim kartımdan daha iyisi çıktı diye gidip koşa koşa bu global canavarlara biraz daha katkı yapmam.
Elimde oynadıgım cevirdigim kalemi kırmak geldi icimden 1-2 sorularına artık [:- Evet tüm testlerde 10 fps almıs olay bitmis Arkadasım bu karsılastırma testi bu yüzden bir baraj olucak bu da düsük olana göre belirlenir. Crysis te 10 alsın 8800gt 4850 gider 14 alır cod4 te 21 alan 8800gt ye göre aynı cözünürlükte ve aa-af ikilisiyle 4850 gidip 29.4 alır bunu anlatan testtir bu 3.ye cevap vermissin zaten nasıl olsun atide calısıp kart kontrol yapan kisi var mı yada önceden inceleme icin alabilcek[Ha bnm amca oglu amd nin ceosu bana bi tane ayırttı dersen aferin o kisiye versin biraz ipucu derim biter gider ]
quote:
Orjinalden alıntı: HELLZONE
walla burada hem ati hem nividia için verilen test sonuçlarının hepsi firmaların yada o ekran kartı yanlılarının uydurduğu faken sonuna kadar inanmıyorum bir kere yeni jenereasyon kartlarla eski jenerasyon kartlartın mukayase edilmesi bile yanlş sadece lkullanıcı kandırmaktan başka birşey değil.sen giti 8800 gt ile 4850 yi karşılaştır ya bir git ya dalga mı geçiyorsunuz ya o zaman 4870 ile neden gtx260 veya gx280i karşılaştırmıyorsunuz nedennnnnnn...milleti enayi yerine koymasın o test sonuçlarını yollayanalar ben olaya tarfsız bakıyorum ne nvidia ne ati testlerine inamıyorum
Simdi bayılıcam yahu cıkmamıs kartlan nasıl karsılastırsın adamlar. Önceki mesajlardan birinde cok güzel espriyle anlatılmıs. Gidip sen nvidia dan abi bana bi gtx260 ve gtx280 verde bi bnm 4850 ile 4870 ile karsılastırim mi diceksin? Aaaaa hatta abi gel bi crysis kapısalım hangimiz daha rahat oynıycak hem gecen günkü macın rövansı olur bu snn icin falan mı dicek?
Ayrıca 2nizede cok tesekkürler. Bana mesaj sayımı arttırmamda yardımcı oldunuz
dostum sen galiba takip etmiyorsun forumları adamlar gtx260 ve 280 in test sonuçlarını veriyorlar harbeye mi veriyorlar peki 3870X2 ile karşılaştırırken keyfindenmi yapıyorlar
inşallah iyi olan kazansın diyoruz demesine de. bakıyoruz bir kısım forum ahalisi diyor ki: iyi ki 8800gt almamışım beklemişim. ne demek iyi ki beklemişim biz enayiyiz sen akıllısın sandın kendini di mi? ben 8800gt ilk çıktığında 400 ytl ye aldım şimdi fiyatı malum. şimdi ben iki kat kerizim sana göre değil mi. ben piyasaya çıkan oyunların nerdeyse yüzde 90 ını full ayarlarda rahat rahat oynadım kaç aydır sen bundan mahrum kaldın bekleyerek varsın bundan sonraki oyunları full oynatmasın medium oynatsın hatta sen daha çok bekle 58** serisi ati daha performanslıymış diye iddialar var sonuç olarak 8800gt ye verdiğim 400 ytl ye HELAL OLSUN diyorum
Asus P5K-E WiFi AP. | E8400 3.6Ghz(Stok Fan) | 4x2 GB Kingston DDR2-800 (5-5-5-15) | Asus 1GB Geforce 9500GT (Fermi Bekleniyor)| WD 160GBx2 Raid0 | 22" Samsung 226BW | Glacial Power 650W PSU | Windows 7 Ultimate 64bit
arkadaslar size kotu bir haberim var 4850 480 shader ile geliyor ust konuda sapphire in yeni kartini ve fiyatini ekledim yani beklenen 800 shader yok bu kotu bir durum gibi geliyor bana ne kadar - olacak kartlar icin mechul ama ins guzel bir seyler cikar ortaya 9800GTX i gecse o zaman peynir ekmek gibi gider bu kartlar benim tahminim bu yonde ancak 480 shader sayisi ile ne kadar is yapar
Biz tabloyu zaten direkt AMD'den değil firmanın iş ortaklarından birinden almıştık. AMD'de haberimizi görmüş ve internet ortamına düşmesinden rahatsız olmuş, bizden kaldırmamızı istediler.
fx57 ........... hakikaten maşallahın var... kim tutar seni................................. bu kadar hızlı haber...böylesine yorumlar...amd bile seni arıyorsa beynelmilel bi haber editörü olduğun tescillenmiş demektir... tekrar tebrikler..............
Şimdi birde işlemci derdi başladı, Sanırım 3ghz'lik core 2 Duo HD 4850'e bile yetersiz gelebilir..
Benimde aklıma bu geliyor ben zaten amd 3800 ile bu ekran kartlarını kullanamayacağım hakkıyla tek ümidim 8800gt 3850 3870 9600gt gibi kartlarda fiyatlar kırılır belki
ben şimdilik 4850 alıp, sonra 2009da yeni işlemciler çıkınca anakart ve işlemci almayı düşünüyorum.
fx 57 nin yaptığı haber nvdiayı bile korkuttu fiyatlarını birden indirdi?Acaba ati yeni sürücülerle ikinci bi darbe mi vurmak istiyor. valla süpersin fx hoca
ACER AS6930G-733G32MN Centrino®2 Islemci CORE2 DUO P7350 2.0GHZ-3GB-320GB DVDRW16''CRYSTAL BRITE CAM-512MB 9600gt 1366*768 3dmark 2006 (Vista64bit) =5731 oc günlük kullanım (650/950/1650) 3dmark 2006= 6827 xp puanı=7614 (640/1000/1580)
ben şimdilik 4850 alıp, sonra 2009da yeni işlemciler çıkınca anakart ve işlemci almayı düşünüyorum.
Q6xxx serisini destekliyorsa anakartın değişmeye gerek kalmayabilir. İşlemci fren yaparsa , Q6600 alıp yola devam edebiliriz
mimari bir degişim varmı 4800 serisinde yoksa r600 ile aynı mimari sadece birimleri guclendirilmişmi?
800shader kesin degilmi?
32tmu 32 rop mu var yoksa 16 rop mu?
shader hızları gpu dan bagımsızmı yoksa bagımlımı
14 Haziran 2008, 10:27:25
quote:
Orjinalden alıntı: blacksmoke
inşallah iyi olan kazansın diyoruz demesine de. bakıyoruz bir kısım forum ahalisi diyor ki: iyi ki 8800gt almamışım beklemişim. ne demek iyi ki beklemişim biz enayiyiz sen akıllısın sandın kendini di mi? ben 8800gt ilk çıktığında 400 ytl ye aldım şimdi fiyatı malum. şimdi ben iki kat kerizim sana göre değil mi. ben piyasaya çıkan oyunların nerdeyse yüzde 90 ını full ayarlarda rahat rahat oynadım kaç aydır sen bundan mahrum kaldın bekleyerek varsın bundan sonraki oyunları full oynatmasın medium oynatsın hatta sen daha çok bekle 58** serisi ati daha performanslıymış diye iddialar var sonuç olarak 8800gt ye verdiğim 400 ytl ye HELAL OLSUN diyorum
bu da kapak olsun.anlayan anladı
katılıyorum belki bu dediklerin 8800gtx veya ultra için bi nebze doğru olabilir ancak 8800gt asla pahalı olmadı,ilk çıktığı gün bile
Barton 2500+ | Abit AN-7 | 1.5gb DDR400 | ASUS X800XT Platinum Edition + AC Silencer | 120gb WD JB 7200rpm + 250gb Samsung Sata2 NCQ | Philips 109P4 | Jazz JB9901 150watt RMS | Ferrari Force Feedback Wheel | Thermaltake 420watt pfc | ASUS TA 210 | AC Fan Pro TC 2nd: ThorougBred 1700+dlt3c | MSI KT4AV | 512mb DDR400 | Sapphire 9800pro | 15gb Quantum lct 7200rpm + 4gb WD 4200rpm:(| Samsung 763mb | Philips a2.610 5+1 55watts RMS | ASUS 300watt
anlaşılan çeşitli program testlerinde 4850 önde gitmiş ama cod4te diğer kartlarla mücadelesinin sonucunu bekliyorum 3dmarkta 8800gtyi geçip codte sınıfta kalırsa olmaz işte bu kartları alıpta inceleme yapmak isteyen arkadaşlara sesleniyorum cod4 ten görüntüler fps değerleri mutlaka ekleyin
amd bu tabloları nie kaldırttı tatminkar bi cvp yok insanın aklında tablolar yalanmıydı die bir şüphe bırakıor
Tablolardaki test sonuçları tartışılabilir ama tablolar AMD'ye aitti. Kaldırmak istemesinin de temel sebebi 25 Haziran'da lansmanı yapılacak kartlara ait resmi sunum dosyalarının daha fazla internet ortamında dolaşmasını istememesidir. Sonucunda bizim yayınladığımız haber dünya çapında ses getirdi ve an itibariyle tablolara pek çok yerden ulaşabilmek mümkün fakat ilk yayınlayan kaynak site biz olduğumuz için AMD kaldırılmasını istedi.
ya benim anlamadımğım.adam gibi oyun testleri yok bir şey yok.ama herkes tutturmuş,nvisdia ya laf atyorlar.iyide hiç bir şey belli değil ki? ben şu an belli olmasını bekliyorum ona göre ya 8800gt yada bundan alacağım.ama dediğim gibi hiç bir oyun testi yok neredeyse
Kalkıpta gidesim geliyor buralardan,Herşeyi yıkıp döküp arkama bakmadan...Tükenmez yollarda yürüyesim;Hesap vermeden kimseye, Görmeden yolun sonunu;Gidesim geliyor...Boş verip sevgiyi , nefreti Kendimi atıp boşluklara Kaybolup kaçasım...''Umrumda olmasın gök Güneş, su, toprak...''İstiyor gönlüm.Unutasım geliyor herşeyi...Aklım , bırak kendi haline dünyayıKopar bağını ve bilinmezlere yol al diyor.Bilmiyorum ne yapacağımı Hayat boş geliyor..
bir tek crysis için var.fx57 nin kide bir tür test olsada ben onun güvenilirliğine inanmıyorum açıkcası.sadece 1-2 oyun için çok iyi lafı yapılmasını sevmedim.bir te test sırasında işlemci 4GHz de. ben böyle hemen hemen bütün oyunların olduğu bir test görmek istiyorum.bir de benim için önemli olan bir soru:
BU KARTLARIN YTL OLARAK FİYATLARI NE KADAR OLUR????
Kalkıpta gidesim geliyor buralardan,Herşeyi yıkıp döküp arkama bakmadan...Tükenmez yollarda yürüyesim;Hesap vermeden kimseye, Görmeden yolun sonunu;Gidesim geliyor...Boş verip sevgiyi , nefreti Kendimi atıp boşluklara Kaybolup kaçasım...''Umrumda olmasın gök Güneş, su, toprak...''İstiyor gönlüm.Unutasım geliyor herşeyi...Aklım , bırak kendi haline dünyayıKopar bağını ve bilinmezlere yol al diyor.Bilmiyorum ne yapacağımı Hayat boş geliyor..
Bütün testler artık 4.0 ghz de(aynı şekilde gtx60 ve 80 de) yapılıyor bunda anormal bişey yok.Artı crysis çok belirleyici bi oyun zira nvidia destekli ve atinin önceki kartlarının zorlandığı bi oyun 4850 tr fiyatı yaklaşık 330lira civarı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 15 Haziran 2008; 0:06:58 >
ACER AS6930G-733G32MN Centrino®2 Islemci CORE2 DUO P7350 2.0GHZ-3GB-320GB DVDRW16''CRYSTAL BRITE CAM-512MB 9600gt 1366*768 3dmark 2006 (Vista64bit) =5731 oc günlük kullanım (650/950/1650) 3dmark 2006= 6827 xp puanı=7614 (640/1000/1580)
Bütün testler artık 4.0 ghz de(aynı şekilde gtx60 ve 80 de) yapılıyor bunda anormal bişey yok.Artı crysis çok belirleyici bi oyun zira nvidia destekli ve atinin önceki kartlarının zorlandığı bi oyun 4850 tr fiyatı yaklaşık 330lira civarı
biraz pahalı max 300 verebilirm ben o zamna 8800gt alayım teşekkürler
Süper kart ya. 4870 8800GT'yi gecemez diyen arkadaslari saygiyla selamliyorum, neredesiniz simdi acaba?
Haftalardir bagirdigim gibi, ATI 4000 serisiyle mali cok fena goturecek ve nVidia'ya cok cok buyuk bir tokat atacak, eger cok kisa bir zaman icinde nVidia $200-350 segmentinde bir seyler yapmazsa.
Ben yine aldigimda GTX 280 alacagim ama 55nm olanlarindan alacagim. Su haliyle almam.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
THE ULTIMATE ANNIHILATOR OF FANBOYS BÜTÜN FANBOY'LARA ÖLÜM!!!!!! INTEL Core i7 920 // ASUS P6T Deluxe V2 // OCZ 3G1600 6GB // HIS HD5870 // Cooler Master HAF 932 // Thermalright Ultra 120 Extreme // SAMSUNG T260 26"