Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Ağ yapısı ve internet

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Ağ yapısı ve internet Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
T.G.R.L

11 Haziran 2008; 17:21:30 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar resimde görmüş olduğunuz gibi bir ağımız var. Kablolama işlemleri tamamen doğru. Resimde görünen 1, 2 nolu ve diğer bilgisayarlar internete erişebiliyorlar. Fakat 3,4,5 nolu bilgisayarlar internete bir türlü giremiyorlar. üstteki switch ile alttaki switch arası 70 metredir. 3,4,5 nolu bilgisayarlarda otomatik olarak ip aldırdığımda yanlış bilmiyorsam ip çakışmasından doğan ve sağ alt köşede sarı ünlem işareti ile karşılaşıyorum ve internete çıkamıyorum. elle 192.168.1.xxx şeklinde ip ler verdiğimde ağ bağlantısı sağlıklı görünüyor fakat yine internete çıkamıyorum. Acaba neyi yanlış yapıyorum. Lütfen yardım edin. Umarımrım herşeyi yeterince açıklamışımdır. yardım ederseniz sevinirim. yoksa sıyıracam artık.

Kullandığım switch' lerin 2' si de aşağıda verdiğim linkteki switch' lerden;

http://www.pazarmetre.com/19303_en_ucuz_surecom_ep_824dx_24_port_10_100_switch_rackmount_fiyati.aspx

Modem ise;

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=45&productid=bd61365

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.G.R.L -- 11 Haziran 2008; 17:40:30 >

dragonball

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

11 Haziran 2008; 18:41:06 

Selam cat5 kablolar genelde 70-80 metreden sonra sıkıntı yaşatıyor sana tavsiyem 70 metrelik kablonun ortasına bi swich daha koyman bi dene başkada bişi gelmiyor aklıma

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonball -- 11 Haziran 2008; 18:40:32 >

Administrator
T.G.R.L

11 Haziran 2008; 19:32:50 

cat5 in sınırı teknik olarak 100 metre. 70 metrede sorun çımaması lazım diye düşünüyorum. ip ayarlarından olabilirmi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.G.R.L -- 11 Haziran 2008; 23:55:30 >

T.G.R.L

11 Haziran 2008; 23:57:01 

Yok mu arkadaşlar bu işten anlayan ? yardımınızı bekliyorum.

ccnablade

12 Haziran 2008; 0:08:17 

uzaktan erisen switchi direk modeme kablo ile baglaman mumkun mu yada modeme yada diger makinalara ping atabiliyormusun? portlari degistirdin mi?

Sessiz sular, derinden akar.
T.G.R.L

12 Haziran 2008; 0:16:33 

uzaktaki switch i direkt modeme bağlamak için 100 mt den fazla kablo kullanmam gerekiyor ki buda ethernet yapısına aykırı. bütün makinalara ping atabiliyorum.portları değiştirmekten artık switchler eskidi diyebilirim. fiziksel bağlantı var. makinaları kaç kere formatladım hatırlamıyorum bile.

KoKoLeiTe

12 Haziran 2008; 0:20:17 

modeme ping atabiliyormusun ? diğer bilgisayarlara değil

"Ordu Yok" Dediler ; "Kurulur" Dedi
"Para Yok" Dediler ; "Bulunur" Dedi
"Düşman Çok" Dediler ; "Yenilir" Dedi
Ve Hepsi Gerçekleşti... M.K.Atatürk
ccnablade

12 Haziran 2008; 0:21:14 

elle ip vermektense bu uzakta olan makinalari tek tek ac ve modemden ip almalarini sagla. biri ip alinca digerinin lan baglantisini etkinlestir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccnablade -- 12 Haziran 2008; 0:21:14 >

Sessiz sular, derinden akar.
dragonball

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

12 Haziran 2008; 10:47:53 

eh senin yardıma ihtiyacın yok gibi çok sorun yaşadım ben 80 mt 70 mt 90 mt de o yüzden söylüyorum sana neyse
quote:

Orjinalden alıntı: T.G.R.L

cat5 in sınırı teknik olarak 100 metre. 70 metrede sorun çımaması lazım diye düşünüyorum. ip ayarlarından olabilirmi acaba ?

Administrator
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Ağ yapısı ve internet Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Xilence XP800 PSU video
Xilence den fiyat performans kategorisinde iyi bir guc kaynagi
I Can Football Basın Lansmanı
Vestel in sponsor olduğu dünyanın ilk MMFulbol oyunu

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç