Arkadaşlar resimde görmüş olduğunuz gibi bir ağımız var. Kablolama işlemleri tamamen doğru. Resimde görünen 1, 2 nolu ve diğer bilgisayarlar internete erişebiliyorlar. Fakat 3,4,5 nolu bilgisayarlar internete bir türlü giremiyorlar. üstteki switch ile alttaki switch arası 70 metredir. 3,4,5 nolu bilgisayarlarda otomatik olarak ip aldırdığımda yanlış bilmiyorsam ip çakışmasından doğan ve sağ alt köşede sarı ünlem işareti ile karşılaşıyorum ve internete çıkamıyorum. elle 192.168.1.xxx şeklinde ip ler verdiğimde ağ bağlantısı sağlıklı görünüyor fakat yine internete çıkamıyorum. Acaba neyi yanlış yapıyorum. Lütfen yardım edin. Umarımrım herşeyi yeterince açıklamışımdır. yardım ederseniz sevinirim. yoksa sıyıracam artık.
Kullandığım switch' lerin 2' si de aşağıda verdiğim linkteki switch' lerden;
Selam cat5 kablolar genelde 70-80 metreden sonra sıkıntı yaşatıyor sana tavsiyem 70 metrelik kablonun ortasına bi swich daha koyman bi dene başkada bişi gelmiyor aklıma
uzaktaki switch i direkt modeme bağlamak için 100 mt den fazla kablo kullanmam gerekiyor ki buda ethernet yapısına aykırı. bütün makinalara ping atabiliyorum.portları değiştirmekten artık switchler eskidi diyebilirim. fiziksel bağlantı var. makinaları kaç kere formatladım hatırlamıyorum bile.